Ce pot bea pentru energie in loc de cofeina/cola/ceai negru/ceai verde etc? | Forumul Medical ROmedic

Ce pot bea pentru energie in loc de cofeina/cola/ceai negru/ceai verde etc?

28-04-2023
un membru de familie
Nu este medic/terapeut
un membru de familie
Eu sufar de tulburare bipolara, insa in ultima perioada, de cand a murit si tatal meu (inainte de asta mi-au murit toti membrii familiei) sunt intr-o constanta faza depresiva. La inceput a fost anxietate cu atacuri de panica:nu puteam sa ies in afara scarii fara sa tremur, chiar sa am spasme puternice. Apoi medicul mi-a adaugat Rivotril la medicatie 4 mg/zi, si mai iau si xanax 4mg/zi, 1000mg depakine, duloxetina si trittico.Anxietatea s-a redus, dar depresia a ramas. Eu am un job foarte flexibil care-mi permite sa lucrez cand si cum vreau, este remote, pentru ca nu m-as descurca cu unul in afara casei. Problema este ca pentru a lucra, trebuie sa combat starea permanenta de oboseala a depresiei cumva si eu beau cafea destul de multa, ceea ce stiu ca este contraindicat si am ajuns sa am si probleme cu acidul gastric.

In concluzie, ce pot bea pentru energie care sa nu interfereze cu medicamentele si sa pot lucra linistita mai mult timp? Am citit undeva ca ceaiul de ghimbir si cel de menta ar da energie. Este o solutie? Daca nu, care ar fi solutia?
2 comentarii
1
28-04-2023, ora 13:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati si limonada cu miere naturala de la producator, din piata, nu din magazine, ca e contrafacuta. O sa va dea energie si claritate mentala.
Daca doriti puteti intra in Asociatia Equilibrium pentru Bipolari si Depresivi. Se tin acolo sedinte de grup fizice si online si exista grup pe Facebook din care fac parte numai bipolari. Puteti intreba si acolo.
1
28-04-2023, ora 16:25
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
eu ti-as recomanda sa faci bicicleta (fitness) si alergare. alternezi cele doua. o sa simti o energie crescuta si o sa ai mai multa stamina pt lucrul pe comp.
ti-as putea recomanda si un supliment, insa considerand nivelul de stres pe care-l ai si faptul ca faci abuz de cafea, mi-e teama sa nu cumva sa faci la fel si cu suplimentul.

daca stii care sunt riscurile cresterii dopaminei si esti sigura ca vrei sa incerci, iti spun pe privat cum se numeste suplimentul
P.S e un supliment pt sportivi...sa nu se inteleaga gresit
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul