Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?

Hello, as vrea sa stiu si eu daca un om poate functiona normal cu tulburare bipolara tip 1 ori 2. Adica daca isi ia medicamentele poate sa tina un job, etc. Sau trebuie sa se pensioneze pe caz de boala ? din ce am citit pe aici multi s-au pensionat pe caz de boala, insa eu am auzit de schizofrenici care lucreaza si sunt sub tratament. Desi e o diferenta intre boli, ma poate lamuri cineva ? am o prietena care sufera de TAB de 10 ani. Avem cazuri pe aici care duc o viata normala cu TAB ? stima O alta intrebare, tratamentul devine ineficient dupa un timp si trebuie schimbat ? sau e un mit ?
1 comentarii

Buna ziua, ma ocup cu evaluari pentru pensionare (comisiile de expertiza) si raspunsul este urmatorul: in evaluarea starii de sanatate se are in vedere atat evaluarea psihologica dar si cea functionala. De fapt, se evalueaza persoana, nu boala. Iar persoanele sunt unice: unele functioneaza mai bine sau mai rau, in diferite domenii si in altele nu etc. Unele persoane pot functiona/avea un serviciu, altele nici macar nu-si doresc unul, chiar daca l-ar putea sustine. Este o discutie foarte lunga si complexa, aceeasi discutie este valabila si in ceea de priveste tratamentul: depinde de persoana; sunt persoana carora li se gaseste tratamentul potrivit si pot functiona foarte bine vreme indelungata sau nu, si este nevoie de o perioada mai lunga, de schimbari de tratament.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Cititi, va rog, pana la capat si ajutati-ma daca puteti!!! episoade depresive
- 414Tulburarea Afectiva Bipolara (Partea II)
- 7nu stiu ce sa fac: sotul meu sufera de tulburare bipolara
- 7renuntarea la fumat pt "posesor de TAB"
- 1ciclotimie sau tab?
- 8Spitalul Voila - pareri, experiente traite
- 2Tulburare afectiv bi-polara
- 2afectiune bipolara
- 1Tulburare bipolara - Schizofrenia
- 2TAB -Afectiune bipolara
- 40Iubitul meu a fost diagnosticat cu Tulburare bipolara
- 4Schimbări de comportament
- 21Daca am schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate grad 2 sau grad 3
- 7Internarea in spital presupune un nou tratament indiferent daca este necesar sau nu ?
- 0Pseudotourette si TAB
- 1Tratament tulburare bipolara
- 0Cardiopatie hipertrofica
- 3Se schimba gradul la pensie pt tulburare bipolara?
- 18Pensie de boala si de handicap
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara tulburarea afectiva bipolara pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: