Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ? | Forumul Medical ROmedic

Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?

18-03-2016
valentin12
Nu este medic/terapeut
valentin12
Hello, as vrea sa stiu si eu daca un om poate functiona normal cu tulburare bipolara tip 1 ori 2. Adica daca isi ia medicamentele poate sa tina un job, etc. Sau trebuie sa se pensioneze pe caz de boala ? din ce am citit pe aici multi s-au pensionat pe caz de boala, insa eu am auzit de schizofrenici care lucreaza si sunt sub tratament. Desi e o diferenta intre boli, ma poate lamuri cineva ? am o prietena care sufera de TAB de 10 ani. Avem cazuri pe aici care duc o viata normala cu TAB ? stima O alta intrebare, tratamentul devine ineficient dupa un timp si trebuie schimbat ? sau e un mit ?
1 comentarii
0
18-03-2016, ora 17:48
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, ma ocup cu evaluari pentru pensionare (comisiile de expertiza) si raspunsul este urmatorul: in evaluarea starii de sanatate se are in vedere atat evaluarea psihologica dar si cea functionala. De fapt, se evalueaza persoana, nu boala. Iar persoanele sunt unice: unele functioneaza mai bine sau mai rau, in diferite domenii si in altele nu etc. Unele persoane pot functiona/avea un serviciu, altele nici macar nu-si doresc unul, chiar daca l-ar putea sustine. Este o discutie foarte lunga si complexa, aceeasi discutie este valabila si in ceea de priveste tratamentul: depinde de persoana; sunt persoana carora li se gaseste tratamentul potrivit si pot functiona foarte bine vreme indelungata sau nu, si este nevoie de o perioada mai lunga, de schimbari de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul