Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
Hello, as vrea sa stiu si eu daca un om poate functiona normal cu tulburare bipolara tip 1 ori 2. Adica daca isi ia medicamentele poate sa tina un job, etc. Sau trebuie sa se pensioneze pe caz de boala ? din ce am citit pe aici multi s-au pensionat pe caz de boala, insa eu am auzit de schizofrenici care lucreaza si sunt sub tratament. Desi e o diferenta intre boli, ma poate lamuri cineva ? am o prietena care sufera de TAB de 10 ani. Avem cazuri pe aici care duc o viata normala cu TAB ? stima O alta intrebare, tratamentul devine ineficient dupa un timp si trebuie schimbat ? sau e un mit ?
1 comentarii
Buna ziua, ma ocup cu evaluari pentru pensionare (comisiile de expertiza) si raspunsul este urmatorul: in evaluarea starii de sanatate se are in vedere atat evaluarea psihologica dar si cea functionala. De fapt, se evalueaza persoana, nu boala. Iar persoanele sunt unice: unele functioneaza mai bine sau mai rau, in diferite domenii si in altele nu etc. Unele persoane pot functiona/avea un serviciu, altele nici macar nu-si doresc unul, chiar daca l-ar putea sustine. Este o discutie foarte lunga si complexa, aceeasi discutie este valabila si in ceea de priveste tratamentul: depinde de persoana; sunt persoana carora li se gaseste tratamentul potrivit si pot functiona foarte bine vreme indelungata sau nu, si este nevoie de o perioada mai lunga, de schimbari de tratament.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12tulburare bipolara sau schizofrenie?
- 1Tulburari bipolare forma avansata
- 17A aparut Litiu in Bucuresti - pentru cei cu TAB
- 3De la grasanul scuipat zilnic la fobie sociala si in final afectiune bipolara, maniac
- 2NEBUNIA e de 2 feluri
- 369Depresie, Anxietate, TOC, TAB, Schizofrenie:Gestionare, Terapii, Suplimente-Solutii ajutatoare
- 6tulburare bipolara cu depersonalizare si derealizare
- 3Tulburarea bipolara
- 9TAB - episod mixt
- 8Pensia de boala, se mai da pentru cei ce n-au muncit deloc??
- 7Pensie boală schizofrenie paranoidă
- 5Tulburare schizofrenica sau tulburare bipolara
- 4GAFS
- 2Redobandirea pensiei de handicap
- 1Pensie de boala
- 2Ce pot bea pentru energie in loc de cofeina/cola/ceai negru/ceai verde etc?
- 0Cardiopatie hipertrofica
- 5Grad |||
- 4Tulburare bipolara Casatoria
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara tulburarea afectiva bipolara pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: