Schimbări de comportament
Bună seara! De anul trecut am căzut într-o depresie. Am mers și la psiholog, am stat 2 săptămâni internată la un spital de psihiatrie pentru că am vrut să mă sinucid. Din luna mai urmez tratament cu prozac. Luasem la început și alprazolam. Am momente în care mă simt bine. Sunt veselă, sociabilă, toată lumea mi se pare de treabă. Zâmbesc aproape în continuu și efectiv îmi vine să cânt și să dansez de fericire. Așa din senin. Fără vreun motiv. E ciudat. Am chef să ies afară, să cunosc persoane noi.. Dar când nu mă simt bine, sunt supărată, tristă, mă simt singură, nu am chef să vorbesc cu nimeni, simt ură, că-i urăsc pe toți fără vreun motiv. Vreau doar să mă cert cu prima persoană care îmi iese in față că să-mi pot exteriorizare furia. Nu vreau să ies din casă, nu am chef de nimic, mă simt descurajată, mă simt ca cea mai rea persoană din lume, mă urăsc. Parcă aș fi 2 persoane diferite. Și schimbările acestea sunt foarte bruște. Acum am un moment în care mă simt rău și nu știu ce să fac. N-am cu cine să vorbesc. Prietenii nu-mi răspund. De fapt nici nu le spun prieteni. Nu merită. Toată lumea mă urăște. Și e doar vina mea. Pentru că nu mă pot controla. Săptămâna trecută am avut iar o stare rea și m-am tăiat restul de rău. Acum câteva săptămâni într-o stare asemănătoare am băut alcool. Știu că durează până mă voi vindeca complet. Și asta doar dacă urmez tratamentul, dar nu mai suport stările astea. Simt că aș vrea să plec într-un loc unde nu mă știe nimeni și să o iau de la 0.
4 comentarii
Buna na dimineața
Diagnosticul dv este de tulburare afectivă bipolară de tip mixt (maniaco-depresiva) mergeți la medicul dv curant și discutați cu el pentru a găsi o rezolvare
Diagnosticul dv este de tulburare afectivă bipolară de tip mixt (maniaco-depresiva) mergeți la medicul dv curant și discutați cu el pentru a găsi o rezolvare
Cu siguranta trebuie sa continuati tratamentul psihiatric si va recomand sa combinati cu psihoterapie in paralel. Toate au o rezolvare!
Tineti legatura lunar cu medicul psihiatru si spuneti-i toate starile prin care treceti sa va adapteze tratamentul, daca e nevoie si, in paralel, continuati cu psihoterapie.
Nu e voie alcool impreuna cu tratamentul.
Pe Facebook exista un grup de suport pentru depresivi si bipolari. Intrati pe site-ul Asociatiei Equilibrium si inscrieti-va acolo. Daca sunteti din Bucuresti, puteti veni gratuit la Grup de suport.
Nu e voie alcool impreuna cu tratamentul.
Pe Facebook exista un grup de suport pentru depresivi si bipolari. Intrati pe site-ul Asociatiei Equilibrium si inscrieti-va acolo. Daca sunteti din Bucuresti, puteti veni gratuit la Grup de suport.
Nu uita sa intrebi medicul daca te-ar ajuta sa incepi si sesiunile de psihoterapie.
Cateodata mai uita sa mentioneze asta :)
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Cateodata mai uita sa mentioneze asta :)
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23Boala maniaco-depresiva - Cum il salvam?
- 3a fost diagnosticat in urma cu sase ani cu tulburare asteno-distimica cu elemente atipice
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 61Caut sanatoriu privat de psihiatrie
- 49Tulburarea afectiva bipolara - pe intelesul tuturor
- 45Tulburare bipolara... ?
- 8Depresie sau psihoza maniaco-depresiva?
- 3Tulburare bipolara sau altceva?
- 11expertiza psihiatrica in cazul unul bolnav cu tulburare bipolara
- 5Tratamentul cu litiu a afectiunii bipolare
- 0Nu ma pot angaja am tulburare bipolara afectiva
- 40Iubitul meu a fost diagnosticat cu Tulburare bipolara
- 2Tulburarea bipolara si durerea de cap
- 1Tratament tulburare bipolara
- 14Tulburare bipolara la vârstnici
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara Boala maniaco-depresiva tulburarea afectiva bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: