Tigarile(nicotina)ma distrug!
Fumez de aproape10 ani(1pachetpe zi si cateodata peste) si vreau sa renunt.Dupa ce fumez ma simt ametita, am dureri de cap, atentia este diminuata, sunt anxioasa si ma simt ca o persoana dependenta de marijuana.Acum1an doctorul m-a avertizat ca daca o tin tot asa o sa sufar de astm.Cu toate acestea mi-e greu sa ma las, dupa cateva ore sunt nervoasa, simt dureri in plamani si nu pot rezista tentatiei.Tratamentul pt droguri e eficient si pt dependenta de nicotina?A analizat cineva la un laborator o tigara sa vada daca e vorba numai de nicotina si nu se mai pun si alte substante sa dea dependenta m.mare si astfel sa creasca vanzarile?Mii-e greu sa cred ca o amarata de tigara poate sa-mi dea asemenea stare si asa mare dependenta!Nu mai vreau sa 'lucrez'pt firmele de tigari si orice sfat e binevenit!
4 comentarii
dar ce intrebare retorica mai e shi asta?desigur k mai pun tot felul de substantze in tzigari, sunt tratate chimic, gudron, plumb(acele striatziuni de fe foitza alba pentru a tzine forma cilindrica:aproape toate tzigarile poseda chestia asta), etc; e ca shi cu berea, sau sucurile:oricat ai bea tot sete itzi ieste, sau dimineatza(asta daca bei seara) te trezeshti cu o sete nebuna, nici branza sarata daca mancai shi tot nutzi iera o astfel de sete :) ;
uite eu de ex. incerc sa ma amagesc cu faptul k daca fumez mai rar senzatzia e mai tare;prezint cam aceleashi senzatzii ca shi tine daca nu fumez, shi totushi ma abtzin 2 zile, apoi cand fumez parca ash fuma pentru prima data, dinnou ametzeli, etc;nu le simtzi deloc doar atunci cand le sudezi una dupa alta, sau atunci cand fumatul reprezinta doar o forma de escapism, pe fond psihic, din diversele probleme intampinate(fumezi 5 tzigari una dupa alta, shi nutzi aminteshti cand ai aprinso pea3a);
incearca satzi gaseshti un hobby placut, care sa te acapareze, sau impunetzi de exemplu sa scotzi cate o tzigare din pachet pe saptamana, in sperantza ca in 7 saptamani ajungi sa fumezi cu 7 tzigari mai putzin, shi tot asha.
uite eu de ex. incerc sa ma amagesc cu faptul k daca fumez mai rar senzatzia e mai tare;prezint cam aceleashi senzatzii ca shi tine daca nu fumez, shi totushi ma abtzin 2 zile, apoi cand fumez parca ash fuma pentru prima data, dinnou ametzeli, etc;nu le simtzi deloc doar atunci cand le sudezi una dupa alta, sau atunci cand fumatul reprezinta doar o forma de escapism, pe fond psihic, din diversele probleme intampinate(fumezi 5 tzigari una dupa alta, shi nutzi aminteshti cand ai aprinso pea3a);
incearca satzi gaseshti un hobby placut, care sa te acapareze, sau impunetzi de exemplu sa scotzi cate o tzigare din pachet pe saptamana, in sperantza ca in 7 saptamani ajungi sa fumezi cu 7 tzigari mai putzin, shi tot asha.
Nu eram prea bine informata in legatura cu compozitia unei tigari.Cand fumezi te gandesti ca e tutun si mici chestii pt forma.Habar n-aveam ca se afla si arsenic si multe mizerii iar ca nicotina se foloseste si ca parte a unui fel de pesticid.Mi se pare penibil ca eu sa fiu dependenta de pesticide!
Intru si eu in clubul celor care vor sa se lase de fumat si nu au puterea.Sunt disperata.Problema este ca ma simt si rau, am dificultati de respiratie si tot felul de alte stari, o imunitate foarte scazuta care duce la raceli frecvente si sunt convinsa ca toate astea au o mare legatura cu fumatul.Cred ca organismul meu este incarcat de toxine si evident ca reactioneaza violent.Sunt furioasa pe mine pentru ca nu sunt mai puternica.Cand aud povesti despre oameni care au fumat zeci de ani si au renuntat ma gandesc ca inca mai am sanse, imi propun ca de a doua zi sa nu mai fumez, dar cum deschid ochii nu ma gandesc decat la cafeluta insotita de o tigara. Am auzit de curand de biorezonanta ca si metoda de dezintoxicare a organismului si transmitere a "informatiei" de a nu mai suporta tigara. Se pare ca in trei sedinte scapi de viciu. Sunt destul de sceptica dar poate fi o solutie, eu stiu...Daca esti din Bucuresti poate iti este mai usor sa te interesezi:este o clinica(DERMAVITAL)-Bd.O.Goga, nr.12, bl.M23, ap.3, tel.3224004, e-mail:office@dermavital-med.ro.Eu le-am trimis un mail dar nu am primit nici un raspuns inca. Daca gasesti o metoda miraculoasa spune-mi-o si mie.Bafta!
da e destul de ciudat as spune sa te lasi de tigari :UIte eu fumez de aproape zece ani deci fumam si acum am o luna si cateva zile de cand nu mai fumez. DE fapt pur si simplu ii foarte simplu sa te lasi asa am facut eu : mi-am propus sa nu mai fumez de fapt dupa foarte multe tentative esuate pot sa spun ca incerc de ceva timp sa ma las. DE ce? Pai mi-e frica sa nu apara ceva probleme de sanatate in plus fata de cele pe care le am si sa nu fie prea tarziu in viata mea si o sa inteleg cu lacrimi in ochi ca datorita nervilor mei indarjirii si al ambitiei mele de a merge inainte in fum nu le-am lasat locului si nu am vrut sa ascult si asa nu mai pot face nimic eu pentru mine dar nici ceilalti care se uita neputinciosi la mine. asfel ca cum iti spuneam le-am lasat undeva aruncate si am rezistat cu ele langa mine vreo saptamana dupa care le-am aruncat lu NAIba cat colo ca poate el vrea sa fumeze eu nu ca pot si fara si apoi eu m-am nascut fara tagara in gura dar voi? daca nici voi n_ati avuto la nastere pai atunci la ce va trebuie ? poti sa traiesti foarte bine si fare iti spun eu din propia experienta deci chestia nu e de vointa neeaparat pur si simplu arunca-le si fa alte chestii in fiecare clipa si traieste de pe o zi pe alta fara sa fumezi deci astazi te lasi sau maine si apoi iti zici uite atrecut si azi apoi 4 zile super 5 zile eu am sa reusesc am 1 saptamana si sunt in a doua mai am putin si fac 2 saptamani . Am ajuns la 3 saptamani mi-e frica am pofte care ma macina dorinti neimplinite si ce daca nu oiau ca nu vreau si gata n-are ce sa-mi faca . DACA o bag acum in gura dupa 3 saptamani am terminat UNA e de ajuns CORPUL MI_O CERE PE A DOUA. DECI STAU SI CUMPANESC VREAU SAU NU ? NU NU NU VREAU SI nu O IaU dar am probleme au aparut probleme mari si de tot felul barbatu e ciudat se cearta tot timpul copilul a pierdut premiul eu am pierdut serviciul vai cine sunt eu ce am eu acum ce sa fac eu acum sunt singura si trista cu atatea probleme de rezolvat ce ma fac ? ah ah eu iau iar fumurile dupa atata timp. Ele ma vor ajuta sigur voi fi mai tare da voi fi mai tare 5 min 10 min 1 h DECI avem TREI marii categorii de persoane. UNU: nascut nefumator antecedente nefumator actual nefumator inima = probabilitate INFARCT plamani=probabilitate TBC cap= atac cerebral sange =tromboza ten dinti ochi roseata in obraji miros gust =neelucidate. DOI: nascut nefumator antecedente fumator actual nefumator inima= probabilitate infarct plamani = probabilitate TBC cap = atac cerebral sange =tromboza ten dinti roseata in obraji miros gust = necunoscute.TREI nascut nefumator fost fumator si actualménte fumator. inima=infarct miocardic plamani= TBC cap= atac cerebral sange= tromboza ten dinti roseata in obraji miros gust = necunoscute . DISCUTII :(pe aceeasi tema) UNU(nefumatori deloc) vorbeste cu DOI (fosti fumatori) si cu TREI (ACTUAL FUMAORI) : UNU: Auzi de ce nu vreti voi sa lasati tigarile alea ca miros urat si s-ar putea sa va imbolnaviti de la ele.DOI. STII ceva ai dreptate eu am reusit nu mi-a trebuit cine stie ce dar am deja un an.TREI:Un an? esti tare si eu mas dori puterea ta de caracter.TREI. HEi tu unu toti murim si mai stii ceva toti putem face cancer la plamani si infarct asa ca nu te mai tine maret.DOI stii ceva TREi tu ai perfecta dreptate deci e adevarat numai ca prietenul meu cel mai bun are niste ganglioni ciudati la gat si piciorul stang este putin vanat oare are vreo treaba cu tigarile ? Nu stiu ce sa zic DOI dar si eu am niste dureri ciudate in gat cam de o luna si ese rosu la culoare si putin umflat . NU stiu deloc cam ce as avea dar ma duc la un control oricum daca-mi zice sa ma las de tigari nici nu vreau sa aud !!!! EU nu pot nu sunt ca tine asa de tare ce sa fac asta e sunt foarte neputincios si amarat cama ustura si ma doare pacatosul asta de gat ca nici nu mai pot sa inghit sau sa mananc ceva .DOI.Am o idee hai sa -mi lasi mie pachetul tau de tigari poate daca mi le dai mie vei reusi de la o zi la alta sa le lasi Hai incearca.DE Ce nu ? DUPA 3 zile DOI stii ceva ma doare rau in zona inimii iar am palpitatii in ultimul timp am mai mereu palpitatii si mai stii ceva nu mai pot de o tigara dar nu iau.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15sunt curios ce sanse am
- 2fumatul
- 59Vreau sa ma las de fumat.
- 4fumez de mai bine de un an.. e posibil sa am cancer?
- 3Ma dor plamanii
- 2ulcer duodenal, dureri si arsuri gastrice + fumator
- 5glanda sublinguala umflata, nimeni nu imi spune de ce
- 6fumatul... cam de 10 ani, acum fumez mai mult
- 6prietenul meu nu vrea sa renunte la fumat
- 9Traumatologie reumatologie? Help
- 1Fumatorii prezintă un risc crescut de a dezvolta demenţă
- 14Povestea mea a inceput cu opiacee slabute, codeina...
- 1Imi vine sa vars cand fumez!Ajutati-ma va rog cu un raspuns.
- 4Renuntarea la fumat... Nevoie de raspuns!
- 8basica baza limbii, usturimi ale limbii, durere in gat
- 11cancer sau nu?
- 6Posibil o gastrita?
- 2Fumatul!! e urgent si nu e vorba ca vreau sa ma las
- 0Radiografie pulmonară
Mai multe informații despre: Dependenta de nicotina Fumatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: