sunt schizofrenic de ceva vreme si am o problema cand merg pe strada

10-02-2012
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Buna, sunt schizofrenic de ceva vreme si am o problema cand merg pe strada. Mi se pare ca toata lumea se uita la mine si imi este frica sa mai merg pe strada. Imi este frica de toata lumea ca imi vor face ceva rau. Cine s-a mai confruntat cu ceva asemanator mie si ce ati facut sa invingeti teama?
7 comentarii
0
10-02-2012, ora 22:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faci tratamentul asa cum ti l-a dat doctorul ?
Ce iei mai exact ?
0
11-02-2012, ora 20:12
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Iau leponex 5 pastile juma, depakine o pastila si diazepam la nevoie, pe zi.
0
11-02-2012, ora 20:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ma bucur ca faci tratament.
Daca iei cumva mai putin decat schema pe care ti-a dat-o doctorul, incearca sa iei fix cantitatea de medicamente pe care ti-a dat-o el.
Daca iei cat ti s-a prescris, atunci mergi la medicul si spune-i cum te simti. Exact ce ai scris aici.
El o sa iti prescrie ce ti se potriveste mai bine.
Ce ai descris tu din nefericire nu trece nici cu sfaturi, nici cu psihoterapie.
Trebuie sa mergi la control minim o data pe luna pentru ca doctorul sa stie starea in care esti si ce doze sa iti prescrie.
0
12-02-2012, ora 22:15
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Imi iau tratamentul prescris de medic, dar ar fi o problema:nu pot sa ma duc in fiecare luna la control pentru ca medicul meu este la Bucuresti la Obregia si eu stau la aproape 200 km departare.
0
13-02-2012, ora 12:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am inteles.
Problemele despre care vorbesti tu, faptul ca ai impresia ca se uita toata lumea urat la tine si vrea sa iti faca rau tin de episodul psihotic care inca nu a disparut complet.
Trebuie sa mergi la doctor care sa iti mai dea ceva (poate doar sa iti creasca dozele, el hotaraste) pentru a iesi complet din episod. Iei o luna, doua tratamentul pe care ti-l va da si apoi, in momentul in care aceste simptome vor disparea, cu acordului doctorului vei reveni la doza de intretinere.
Trebuie sa luam aceste doze minime de intretinere ca sa nu mai facem un alt episod psihotic acut.

Mi se pare ca faci un drum foarte lung pentru a veni la control. Cauta un spital de psihiatrie in orasul cel mai apropiat de tine. Trebuie sa existe.

Stai linistit. Cu un tratament adecvat, toate simptomele tale despre care vorbesti, vor disparea.

Multa sanatate, pace si liniste sufleteasca iti doresc.
0
13-02-2012, ora 15:58
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
cobra
ti-am scris un mesak privat!
0
13-02-2012, ora 16:53
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Adrian 2011 vezi ca ti-am raspuns la intrebare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: