Incepere tratament disparitie somn :)
Buna seara la toata lumea! Sper ca o duceti bine in ciuda faptului ca activantii grupului mai ales pe acest topic suntem suferinzi intr un fel sau altul. Dupa cum titlul spune, am inceput tratamentul dupa doar o saptamana de debut al anxietatii accentuate si atacurilor de panica, cu care m-am confruntat si prin 2019 si a fost in remisie pana acum. Am 3 zile de cand am inceput tratamentul
Serodeps 1/2 /zi
Spitomin 5mg/ 2zii
Alprazolam 25mg/ 1/2 | 3zi
Propanorol 1/2 | 2 zi
Mai am si tonotil-n si neuromultivit.
Treaba e ca de cand am inceput sa le iau dorm foarte putin noaptea si ma trezesc foarte des 3/4 pe noapte fleasca de transpirat. Am mers astazi la farmacie sa cumpar ceva pentru a dormii mai ok, farmacistul dandu mi somn control. Pot lua fara probleme? Credeti ca o sa ma ajute? Mentionez ca am sunat psihiatrul meu dar e plect si nu mi-a raspuns. De aia am ales sa intreb aici. Si pentru cei care se confrunta cu anxietatea/depresia capul sus, nimic nu e vesnic. La mine e al 3 lea episod primul fiind la 15/16 ani.
Serodeps 1/2 /zi
Spitomin 5mg/ 2zii
Alprazolam 25mg/ 1/2 | 3zi
Propanorol 1/2 | 2 zi
Mai am si tonotil-n si neuromultivit.
Treaba e ca de cand am inceput sa le iau dorm foarte putin noaptea si ma trezesc foarte des 3/4 pe noapte fleasca de transpirat. Am mers astazi la farmacie sa cumpar ceva pentru a dormii mai ok, farmacistul dandu mi somn control. Pot lua fara probleme? Credeti ca o sa ma ajute? Mentionez ca am sunat psihiatrul meu dar e plect si nu mi-a raspuns. De aia am ales sa intreb aici. Si pentru cei care se confrunta cu anxietatea/depresia capul sus, nimic nu e vesnic. La mine e al 3 lea episod primul fiind la 15/16 ani.
1 comentarii
Este bine că îți urmezi tratamentul prescris și că ești atent la reacțiile pe care le ai. Situația descrisă, în special dificultățile legate de somn și transpirația excesivă, poate fi un efect secundar al medicației. Iată câteva informații și sugestii:
-
Despre tratamentul curent:
1. serodeps (escitalopram):
- Este un antidepresiv din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI). Poate cauza insomnie și transpirație excesivă, mai ales în primele săptămâni de tratament.
- Aceste simptome sunt de obicei tranzitorii și se pot ameliora după 2-4 săptămâni.
2. spitomin (buspironă):
- Este utilizat pentru anxietate. De regulă, nu provoacă insomnie, dar poate contribui la o ușoară agitație în combinație cu alte medicamente.
3. alprazolam:
- Este un benzodiazepinic, util pentru anxietate și poate ajuta la somn. Totuși, doza prescrisă este mică (0, 25 mg), deci efectul său sedativ este limitat.
4. propranolol:
- Este un beta-blocant, adesea utilizat pentru a reduce simptomele fizice ale anxietății (tahicardie, tremor). Nu afectează în mod direct somnul, dar nici nu îl îmbunătățește.
-
Despre somn control:
„Somn Control” este probabil un supliment alimentar care conține melatonină, extracte din plante (cum ar fi valeriană sau passiflora) și alte ingrediente calmante. Este considerat sigur în general, dar trebuie utilizat cu precauție dacă urmezi tratament psihiatric.
Recomandări:
- Da, îl poți lua, însă este important să verifici ingredientele pentru a te asigura că nu există interacțiuni cu medicamentele prescrise. Melatonina, de exemplu, este sigură și poate ajuta la reglarea somnului.
-
Recomandări generale:
1. continuă să urmezi tratamentul prescris:
- Simptomele de insomnie și transpirație se pot ameliora în timp. Dacă persistă, psihiatrul poate ajusta tratamentul.
2. evită automedicația fără aprobarea medicului:
- În cazul în care simptomele persistă sau se agravează, așteaptă să discuți cu psihiatrul tău. Este important să nu faci modificări majore fără ghidaj medical.
3. creează un mediu favorabil somnului:
- Evită cofeina și alcoolul.
- Respectă o rutină de culcare regulată.
- Asigură-te că dormitorul este bine ventilat și confortabil.
4. monitorizează-ți simptomele:
- Notează orice efecte secundare și evoluția simptomelor pentru a le putea discuta cu medicul.
-
Un gând pozitiv pentru tine: Ai trecut prin episoade de anxietate în trecut și ai reușit să le gestionezi. Este un semn că și acest episod poate fi depășit. Cu tratamentul adecvat și sprijin, vei simți îmbunătățiri. Persistă în eforturile tale și ține aproape medicul tău pentru ajustările necesare.
-
Despre tratamentul curent:
1. serodeps (escitalopram):
- Este un antidepresiv din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI). Poate cauza insomnie și transpirație excesivă, mai ales în primele săptămâni de tratament.
- Aceste simptome sunt de obicei tranzitorii și se pot ameliora după 2-4 săptămâni.
2. spitomin (buspironă):
- Este utilizat pentru anxietate. De regulă, nu provoacă insomnie, dar poate contribui la o ușoară agitație în combinație cu alte medicamente.
3. alprazolam:
- Este un benzodiazepinic, util pentru anxietate și poate ajuta la somn. Totuși, doza prescrisă este mică (0, 25 mg), deci efectul său sedativ este limitat.
4. propranolol:
- Este un beta-blocant, adesea utilizat pentru a reduce simptomele fizice ale anxietății (tahicardie, tremor). Nu afectează în mod direct somnul, dar nici nu îl îmbunătățește.
-
Despre somn control:
„Somn Control” este probabil un supliment alimentar care conține melatonină, extracte din plante (cum ar fi valeriană sau passiflora) și alte ingrediente calmante. Este considerat sigur în general, dar trebuie utilizat cu precauție dacă urmezi tratament psihiatric.
Recomandări:
- Da, îl poți lua, însă este important să verifici ingredientele pentru a te asigura că nu există interacțiuni cu medicamentele prescrise. Melatonina, de exemplu, este sigură și poate ajuta la reglarea somnului.
-
Recomandări generale:
1. continuă să urmezi tratamentul prescris:
- Simptomele de insomnie și transpirație se pot ameliora în timp. Dacă persistă, psihiatrul poate ajusta tratamentul.
2. evită automedicația fără aprobarea medicului:
- În cazul în care simptomele persistă sau se agravează, așteaptă să discuți cu psihiatrul tău. Este important să nu faci modificări majore fără ghidaj medical.
3. creează un mediu favorabil somnului:
- Evită cofeina și alcoolul.
- Respectă o rutină de culcare regulată.
- Asigură-te că dormitorul este bine ventilat și confortabil.
4. monitorizează-ți simptomele:
- Notează orice efecte secundare și evoluția simptomelor pentru a le putea discuta cu medicul.
-
Un gând pozitiv pentru tine: Ai trecut prin episoade de anxietate în trecut și ai reușit să le gestionezi. Este un semn că și acest episod poate fi depășit. Cu tratamentul adecvat și sprijin, vei simți îmbunătățiri. Persistă în eforturile tale și ține aproape medicul tău pentru ajustările necesare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 148Coaxil?...ce stiti despre acest medicament
- 3comparatie coaxil-cipralex
- 6Ce medicamente imi recomandati pentru anxietate sociala ?
- 16anxietate sociala si medicamente
- 1Intrebare Seroxat
- 6Anxietate, atacuri de panica - Schimbarea antidepresivului.
- 12Tratament cu cipralex
- 11Episod depresiv recurent
- 3Pastile pentru tulburare de panica?!
- 2Xanax
- 6Ingrasat
- 1Combinatie medicaminte
- 5Care i boala mea ? Sensibilitatea ?
- 2Orfiril, convulex sau depakine?
- 11Neurolepticele fura viața oamenilor.
- 4Anxietate generalizata
- 19Depresie sau ce poate fi ?
- 2Comprimatele Uniquet de 50 mg își fac efectul pt somn înjumătățite?
- 21Mi s-a întors boala înapoi! Ce ar fi de făcut?
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: