subiect comportament deviant al unei adolescente de 16 ani.
fata mea are 16 ani si de circca un an pleaca noaptea de acasa, face sex pe camp cu cine se ofera, este obraznica, a fugit chiar si de acasa, are pretentia ca noi toti din jurul ei sa fim la comanda ei, este foarte murdara, si nu vrea sa se spele, bine inteles ca acasa nu face absolut nimic decat sa doarma pana la 12 13 ziua dupa care vb la telefon cu diversi indivizi, tot restul zilei, ne ameninta ca ne da cu ceva in cap si ne omoara pe toti, etc etc. ce sa facem AJUTOR.
4 comentarii
acum?...cred ca-i prea tarziu:
1. trebuia s-o "corectati" imediat ce-ati aflat de prima abatere;
2. internati-o intr-un spital obisnuit, CINE stie ce mai are?!
3.o cresteti singur/a..?!
sanatate si Doamne ajuta sa o aduceti pe calea ce-a buna!!
1. trebuia s-o "corectati" imediat ce-ati aflat de prima abatere;
2. internati-o intr-un spital obisnuit, CINE stie ce mai are?!
3.o cresteti singur/a..?!
sanatate si Doamne ajuta sa o aduceti pe calea ce-a buna!!
Va recomand sa o duceti la un psiholog. Incercati sa nu o amenintati, discutati calm cu ea (asta inseamna ca anterior nu ati avut o cearta cu ea), cand sunteti amandoua linistite si propuneti-i o noua experienta (puteti chiar sa va exprimati astfel, o va atrage cuvantul "nou"). Incercati sa nu o invinovatiti de nimic ci mai degraba sa ii exlicati ca simtiti ca are nevoie sa discute cu cineva si ca ii oferiti sansa sa discute cu o persoana obiectiva, confidential. Atat! Scurt si la obiect.
Spuneti-i asta din suflet, aratati-i ca va pasa si ca ii oferiti acest "cadou" fara sa aveti un motiv ascuns. Gasiti momentul potrivit, fiti clara, succinta, vorbiti-i din inima, cu caldura, nu o acuzati, promiteti-i ca ii veti oferi intimitate si confidentialitate in aceste sedinte de terapie si tineti-va de cuvant! Si nu faceti referire la nici unul dintre comportamentele actuale ale ei. Va intelege ea singura! (pentru ca deja ati avut unele discutii cu ea).
Succes!
Spuneti-i asta din suflet, aratati-i ca va pasa si ca ii oferiti acest "cadou" fara sa aveti un motiv ascuns. Gasiti momentul potrivit, fiti clara, succinta, vorbiti-i din inima, cu caldura, nu o acuzati, promiteti-i ca ii veti oferi intimitate si confidentialitate in aceste sedinte de terapie si tineti-va de cuvant! Si nu faceti referire la nici unul dintre comportamentele actuale ale ei. Va intelege ea singura! (pentru ca deja ati avut unele discutii cu ea).
Succes!
am discutat cu ea, situandu ma la nivelul ei ca prietena, si i am explicat cat se poate de clar riscurile la care se expune.raspunsul ei a fost ca nu o intereseaza ce i spun eu, a schimbat subiectul si a plecat furioasa de langa mine.
Repet, nu faceti referire neaparat la comportamentul ei, pentru ca se simte trasa la raspundere si va fugi, plus ca va spune ca nu o intelegeti etc. Panditi f bine momentul si spuneti-i asa cum v-am zis mai sus. Nimic mai mult. Daca nici asa nu functioneaza, din pacare e destul de mare cat sa ia decizii singura. Incercati sa o apropiati altfel de dv.: eventual sa il aduca pe iubitul ei sa il cunoasteti, intrebati-o cum a fost ziua ei, cum a petrecut-o, ce ii place la prietenii ei, ce ii place ei cel mai mult sa faca...pur si simplu o ascultati, fara critica. Va intelege ca o vreti aproape, va intelege asta din comportament, nu simple cuvinte. Si apoi cand se linitesc apele, mai incercati odata abordarea de mai sus.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2cum pot convinge (sau forta) un tanar de 19 ani sa se consulte psihologic sau psihiatric?
- 8comportamentul baietilor la 15 ani
- 7Ce sa fac? Sa-i spun iubitului meu de celalalt baiat?
- 3Penis deformat
- 8Sunt pregatit pentru inceperea vietii sexuale?
- 3analize de sange... aslo 800
- 8il iubesc pe prietenul meu sau sunt obsedata de el?
- 3Cade parul f rau, am 16 ani
- 3din copilarie am ramas cu frica de intuneric
- 9sindromul adunatorului de gunoaie
- 4Slabirea la adolescent
- 6bila alba pe ata penisului aproape de varful penisului
- 4am o fetita de 14 ani care este dependenta de fondul de ten si de machiajuri
- 4Tulburari de comportament
- 8AJUTOR! sunt disperata! El a ejaculat, timp in care eram cu mana pe penisul lui.
- 7probleme cu cresterea.. am 1.60 m si nu mai cresc
- 10Am 16 ani si am o problema.
- 8Fosfataza alcalina la adolescent
- 2fetita mea are un ganglion la sanul stang
- 5Probleme între adolescenţi si parinti
Mai multe informații despre: Adolescentul tulburarea de comportament
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: