HTA la copil de 15 ani
am un baietel de 15 ani si a fost depistat la scoala cu tensiune 13.5 cu 7 si chiar si 14.0 cu 7, la mana drapta...
am facut investigatii EKG, ecografie abdomonala, analiz de sange dar nu a iesit nici o afectiune... ce poate fi?sa contimui investigatiile la alte clinici in Buc, tensiunea o luam zilnic si tot asa este nu oscileaza.
ce sfaturi imi dati, copilul face sport nu de performanta dar face zilnic efort, are 1.76 m cu 70 kg nu fumeaza nu bea dar mananca cam dezordonat mai tip hamburghee, cipsuri si alte prostii
ce ma sfatuiti?
in speranta ca voi primi un raspuns de specialitate, , , va multumesc
am facut investigatii EKG, ecografie abdomonala, analiz de sange dar nu a iesit nici o afectiune... ce poate fi?sa contimui investigatiile la alte clinici in Buc, tensiunea o luam zilnic si tot asa este nu oscileaza.
ce sfaturi imi dati, copilul face sport nu de performanta dar face zilnic efort, are 1.76 m cu 70 kg nu fumeaza nu bea dar mananca cam dezordonat mai tip hamburghee, cipsuri si alte prostii
ce ma sfatuiti?
in speranta ca voi primi un raspuns de specialitate, , , va multumesc
5 comentarii
Stai linistita caci copilul tau nu are nimic, Nu-l mai chinui pe la doctori de la varsta asta fara temei.V-a alarmat probabil chiar asistenta de la scoala care i-a tensiuni ; doar trebuie sa spuna si ea ceva, nu? Mai ales ca la controale nu a rezultat nimic nelalocul lui. Tensiunea sistolica, cea maxima este asa datorita inaltimii. Si pentru a decreta HTA la un tanar este un anumit protocol ce trebuie respectat in tehnica luarii TA pe care 99, 9 % dintre asistente nu-l stiu.Numai bine!
puteti sa incercati sa faceti un control de rinichi.hta este cauzata si de rinichi.un ecograf.
acelasi copil care acum cativa ani ma ingrijora o tensiune mare, acum a fost operat de leziune de menisc si.culmea aceeasi tensiune de 14 cu 8...a ingrijorat medicul anestezist.nu mai spun ca a rams si cu o durere infernala de cap...analizele in continuare nu arata nimic la rinichi sau la inima.
as dori sa intru in dialog cu un medic nefrolog...copilul cu HTA mare, acum are si creatinina serica aproape de maxim 1.19...la o operatie de leziune de menisc ia crescut tensiunea mult.medicul anestezist...ma avertizat ca avem un copil hipertensiv.cardiologic nu a iesit nimic...si la rinichi am facut ecograf...dar nu a iesit nimic...cineva a amintiyt de un medic nefrolog
ce ma sfatuiti?
ce ma sfatuiti?
Buna seara, as vrea sa stiu daca ati rezolvat cu tensiunea la copil, am si eu baiatul cu aceeasi problema, va multumesc din suflet
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5HTA + Hepatita cronica
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 25la ce varsta e bine sa iti incepi viata sexuala?
- 4am 15 ani, mi-a venit primata menstruatia si apoi deloc
- 5probleme mers (schiopatat), baiat 13 ani
- 6Menstruatie intarziata sau e insarcinata?
- 11De ce mă doare în partea stângă când alerg?
- 17adolescent cu probleme cu probleme
- 11nu-l inteleg..
- 4educatia sexuala la adolescenti
- 2adolescent foarte rebel...cum sa procedam?
- 4Durere zona lombara
- 8Tensiune arteriala foarte ridicata
- 4Ob-ul este sau nu un obiect ce dezvirgineaza?
- 4am hemoroizi?
- 1Tratament prostatita cronica
- 1Tensiune, puls mare
- 3Hipertensiune esentiala
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA) Adolescentul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: