Stabilizator de dispozitie?

29-07-2017
Valentin ghiurluc
Nu este medic/terapeut
Valentin ghiurluc
Buna ziua, revin si eu cu o intrebare
Ce este acela un regulator/stabilizator de dispozitie, intreb deoarece cand am fost la medic a vrut sa imi prescrie depakine sau alt ceva nu mai stiu ce, dar s-a razgandit...
acest stabilizator de dispozite te tine asa indiferent orice s-ar intampla adica iti reduce emotiile sau ceva de genul? la ce este el bun defapt? daca stare mea intr-o zi este schimbatoare credeti ca ar trebui sa iau un stabilizator din asta?
Multumesc si multa sanatate!!!
O zi minunata!
2 comentarii
1
29-07-2017, ora 14:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, dupa cum ii spune si numele stabilizatoarele de dispozitie ("timostabilizatoare") echilibreaza niste procese din creier atunci cand exista dezechilibre. Aceasta grupa de medicamente ajuta mult in situatii de treceri rapide de la o stare la alta, sau exacerbari bruste ale unor stari (persoane care se infurie usor, de exemplu). Ele pot fi recomandate impreuna cu medicamente care treateaza simptomele de baza ale bolii, sau separat, daca simptomele nu sunt pregnante.
La fel ca in cazul oricarui medicament este necesara o evaluare corecta si responsabila, facuta de catre un specialist, caci tulburari diferite pot avea simptome asemanatoare.
1
29-07-2017, ora 14:52
Valentin ghiurluc
Nu este medic/terapeut
Valentin ghiurluc
Va multumesc pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: