Seroxat a doua oară
Anul trecut am luat seroxat 20 mg timp de 9 luni pt anxietate generalizata si atacuri de panica.Mi am revenit, am renunțat la tratament după sfatul medicului. După trei luni am fost nevoita sa reiau. Diagnosticul tot anxietate generalizata. Eram agitata, mă luat o frica că trebuie să mă angajez și nu fac față, eram tristă fără chef de viață. Fizic nu imi era rău, tremur câteodată. Am luat seroxat 4 spt, dar nici o îmbunătățire. Medicul mi a mărit doza la 30mg. Am o spt decand am mărit doza și pot spune că mi a revenit pofta de mâncare și parca m am liniștit un pic. Dar pofta de viață încă nu am. Pe lângă seroxat mai iau și anxiar 1mg dimineața și jumate seara sa pot dormii. Credeți că cu timpul îmi va reveni și cheful de viața? Ce părere aveți?
12 comentarii
Inteleg preocuparea dvs. de a afla si parerea celorlalte persoane care urmeaza sau au urmat un tratament similar. Chiar daca diagnosticul ar fi accelasi, este posibil ca tratametul potrivit dvs. sa nu aibe acelasi efect la altcineva. Mai aveti putina rabdare cu medicatia. Orice modificare de dispozitie, simptome neplacute discutati-le cu medicul.
Totodata apelati si la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala. In cadrul psihoterapei veti putea invata cum sa ganditi mai adaptativ si cum sa actionati pentru a va simti mai bine.
Anxietatea generalizata este rezultatul unei combinatii de factori psihologici, sociali si biologici. Pentru a reduce anxietatea la un nivel normal si functional trebuie actionat prin strategii care tintesc toate aspectele si toti factorii implicati.
Toate cele bune!
Totodata apelati si la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala. In cadrul psihoterapei veti putea invata cum sa ganditi mai adaptativ si cum sa actionati pentru a va simti mai bine.
Anxietatea generalizata este rezultatul unei combinatii de factori psihologici, sociali si biologici. Pentru a reduce anxietatea la un nivel normal si functional trebuie actionat prin strategii care tintesc toate aspectele si toti factorii implicati.
Toate cele bune!
Mulțumesc pt răspuns. Fac și terapie cu un psiholog. Vreau sa va întreb cam după cât timp voi reveni în totalitate? Durează câteva luni? Eu mă simt mai bine, incep sa gândesc și pozitiv, dar nu sunt ok doar 60 la sută. Am 6 spt de când am început tratamentul. Oare cu timpul va fi mai bine? Iau și anxiar 1mg dimineața și o jumate seara pt somn. Medicul mi a zis sa iau anxiar ul până voi fi bine. Oare cât timp pot lua? Până la 2-3 luni?
Pe prospectul de la Anxiar scrie ca poti sa iei maxim o luna. Da dependenta. E benzodiazepina.
D.na Clara medicul mi-a zis că pot lua până mă simt bine. Oare să incerc sa le reduc? Eu sunt ok cam 60 la sută. Tratament ul își face efectul in timp? Eu am 6 spt
Va rog sa.mi spuneți dacă e normal sa mai tremur după o luna jumate de seroxat? Dimineața când mă trezesc simt un tremurat și o agitație in tot corpul. Mai târziu îmi trece dar mâinile îmi tremură toată ziua. Anxiar nu mai iau seara, iau doar passiflora dar nu am un somn liniștit. Mă mai trezesc in timpul nopții. Oare cu timpul va fi mai bine? Durează luni bune până voi reveni cu seroxat?
Pe prospectul de la Anxiar scria inainte ca poate fi luat 3 luni. Acum l-au schimbat. Luati cat va zice medicul.
Tot cu el trebuie discutate lunar si efectele secundare sau sechelele cu care ati ramas dupa tratament. Unii si-au revenit si dupa 6 luni. Poate va mai modifica schema de tratament care in principiu, daca ceva nu merge, trebuie adaptata lunar.
Tot cu el trebuie discutate lunar si efectele secundare sau sechelele cu care ati ramas dupa tratament. Unii si-au revenit si dupa 6 luni. Poate va mai modifica schema de tratament care in principiu, daca ceva nu merge, trebuie adaptata lunar.
Azi am 7 spt de când am început tratamentul cu seroxat a doua oară. Iau 30mg pe zi. Pot spune că mă simt mai bine, am inceput sa gândesc și pozitiv, parca îmi revine incet și cheful de viața, dar mă deranjaza dimineața când mă trezesc am un tremur in tot corpul, și mă simt agitata. După ce iau un anxiar ziua decurge bine. Totuși încă nu am scăpat in totalitate de frici. Mâinile îmi tremură toată ziua.Seara iau passiflora și dorm destul de bine. Am vorbit cu medicul și mi a zis să mai continui cu anxiar ul încă o luna, și să ne auzim. Eu mă gândesc să incerc sa iau doar 0, 5 anxiar dimineața deoarece am 4 spt de cand am inceput sa l iau. Ce pare aveți? Oare tremuratul e pe fond psihic? Și vă trece cu timpul?
Poate fi efect secundar de la medicamente. Cititi prospectele.
Va rog sa mă ajutați cu un răspuns. Medicul mi a zis sa continui încă o luna cu anxiar dar eu am incercat sa iau doar jumate de trei zile pe lângă seroxat. După masă mă doare capul și seara adorm greu și sunt un pic nelinișta. Oare e din cauză că am redus doza la jumate? Și în cât timp trece? Sau sa iau una întreagă cum mi a zis medicul? Mie teama sa iau doua luni sa nu devin dependenta. Din cauza asta am incercat sa l reduc. Ce mă sfătuiți, cum sa fac?
Nu deveniti dependenta nici in 3 luni. Luati deocamadata cat e suficient sa va odihniti si cum v-a zis medicul. Anxiarul e un medicament slab.
D.na Clara. Va rog sa mă ajutați cu un sfat. Am 2 luni de când iau seroxat. Mă simt mai bine față de cum eram la inceput, dar ce mă neliniștește este faptul că dimineața sunt un pic mai agitată când mă trezesc după care îmi mai revin cât de cât. Nu sunt inca liniștită sufletește. Si câteodată nu am chef
de nimic. Oare cam după cât timp credeți că îmi voi reveni? Dureaza luni? Medicul mi-a zis că vorbim la sfârșitul lunii iunie. Alții spun că după 2 luni erau bine.
de nimic. Oare cam după cât timp credeți că îmi voi reveni? Dureaza luni? Medicul mi-a zis că vorbim la sfârșitul lunii iunie. Alții spun că după 2 luni erau bine.
Buna ziua, oare pot sa va cer un sfat? Sunt sub tratament cu seroxat de 5 luni. Am mai luat si anul trecut seroxat timp de 9 luni dar dupa renuntare mi au aparut din nou starile.Din aprilie iau din nou. Cat de cat mi am revenit.De vreo 2 luni in coace de cand m am angajat sunt mai stresata din cauza serviciului si nu reusesc seara sa adorm/ Mai nou iau melatonina care ma ajuta sa adorm. Acum 3 zile am venit acasa de la servici cu stari de voma, am si vomat in ziua respectiva, iar de atunci nu ma mai simt bine deloc, in sensul ca nu mai am pofta de mancare, nu prea am putere sa stau in picioare, simt un tremor in corp, iar incep sa gandesc negativ, nu am chef de absolut nimic/ Oare nu ma mai ajuta seroxatul?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 54Intreruperea tratamentului cu seroxat
- 2Amitripilina si xanax
- 0Disfunctie Erectila
- 9Paroxetin
- 4Putin ajutor!! orfidal (lorazepam)
- 3Pastile pentru tulburare de panica?!
- 3bromazepam sau anxiar?Care e mai bun?S inca o intrebare
- 8Zoloft combinat cu gref sau pomelo
- 0Ma puteți ajuta - Am luat pastile de la psihiatrie si nu mi se mai scoala penisul
- 3Ce e asta oare ? tratament pentru anxietate/depresie
- 2Efecte adverse seroxat
- 3Efectinul produce insomnie?
- 5Care e diferenta intre risperidona si paliperidona?
- 3Tratament Rispolept- Reactii adverse
- 14Anxietatea si benzodiazepinele
- 17Iau SEROXAT 50MG pe zi, gabaran 300mg, anxiar la nevoie, și zolpidem
- 5Anxietate
- 6Medicamente psihiatrice in sarcina
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: