sotret-roacutanne
ceau ghost14, eu sunt la a 7-a luna cu sotret 40mg /zi eu ies in oras..la suc ies la club..si eu fumez..la inceput cand am luat 20mg am baut si alcool nu mult dar 100 de ceva mai merge...si n-am patzit nimik.wai mai am 6sapt si gata zilele astea horror..bafta si itzi tzin pumnii!!papa
si efecte adverse, nimic? ai scapat cu bine de asa ceva?cum se prezinta fata? ai ramas cu urme, pete etc?
ro_buc pe pagina anterioara am scris mai multe.te rog sa citesti...iar cu depresia sper ca imi trece iau de 3 zile sirin antidepresiv doar din plante...fara reactzii adverse..si dependentza..papa
king85 dat totusi tu ai fumat si nu ti sa intamplat nimik?
ghost14, da am fumat si pana in ziua de azi fumez DAR nu mai mult de 4-5 fire pe zi si asta mai rar, de obicei 1 fir bag dimineatza langa cafea si atat...daca ies in oras la club sau la un suc atunci 4-5 fire.alcool nu mai am curajul sa bea cu 40mg/zi dar am descoperit ca si cocktailurile non-alcoolice sunt foarte bune, nu am probeleme la cap asta pentru ca ma distrez foarte bine si fara alcool.iar intrebarea de data trecuta..nu am de luni de zile cosuri..acuma saptamana trecuta am avut 2 fiindca mi-a venit musafirul:P(apropo esti baiat sau fata?:P) pete adica urme de cosuri mai am dar nu asa multe si tari vizibile ca si acum 4luni...Antidepesivul pe care-l iau deja de vreo 5 zile cred ca e bun:P n-m mai fost suparata sau fara chef de viata...in sfarsit ma vede iubitul meu zambind..eram cat pe ce sa ne despartim..sincer daca ar trebui sa mai aduc inca odata decizia asta sa incep tratamentul sau nu.., atunci nu l-as mai face...pentru ca mi-a facut mai mult rau decat bine mai am 5 sapt acuma dupa atata suferintza nu ma mai las...sunt tare si o duc pana la capat!succes si tzie!numai bine
si scuze din nou...e cam tarziu si snt obosita doar acum am vazut ca ro_buc m-a intrebat de pete si de urme...si nu tu ghost14..ups..mii e scuze
pai de ce nu l-ai face din nou? nu zici ca mai ai doar putine urme? ce mai mult rau ti-a facut decat bine?
si apropo...cate pastile ai luat pe zi de cate mg? si cat a durat tratamentul?
scuze, am citit acum din urma si am primit raspuns la intrebarile de mai sus. multa sanatate iti doresc tie si tuturor!
si asa ca o ultima intrebare daca ai fumat nu ai avut reacti adverse sau nu functiona tratamentul sau iti apareau cosuri si mai multe ai avut ceva sau teai distrat si nu tia afectat cu nimik tigara si fumul de tigara ?
Buna! Am fost acum 10 zile la dermatolog, m-a diagnosticat cu acnee vulgara si mi-a prescris ISOTREXIN gel, Azitromicina si o solutie preparata in farmacie. Astazi am fost la control, si mi-a prescris SOTREN. Problema e ca am uitat sa intreb daca in timp ce iau Sotren pot folosi in continuare Izotrexin gel si solutia preparata in farmacie ?!
ghost14, dupa cum am mai scris nu am fumat mult in zile obisnuite 1 tzigara dimineazta la cafea iar daca ies in oras...sa zicem max jumt de pachef..poate ca de rev am fumat atata:P, nu am avut nimik..nu mi-au iesit cosuri de la fum ca am fumat nicica am stat in fum...acuma eu nu zic ca nici la tine no sa fie ca asta depinde foarte mult si de organism..nush ce sa zic..de rev aveam 20mg pe zi atunci am baut 2 cocktailuri sampanie...si nu mai stiu, , nu m-am imbatat ci am fost un pic plouata sa zic asa:P de atunci odata am mai iesit in oras cu fetele dar n-am baut alcool fiindca mi-a marit doza si mi-a fost frica sa nu-mi fie rau...mainainte mi-am socotit dozele..mai am 35 de zile si aleluia, numai bine papa
anamaria17 in primul rand cred ca ai vrut sa scrii sotret si nu sotren :P pentru ca am cautat acest medicament si nu am gasit nimik:P. na in fine.daca citesti prospectul de la sotret o sa vezi ce ai voie si ce nu.. "se pot administra preparate cu adminsitrare locala cutanata daca este necesar" DAR eu zic sa o suni pe doctorita si sa o-ntrebi, ca ce-i sigur ii sigur..eu cand am fost la consultatie prima data mi-a dat o carte de vizita si mi-a zisdaca am orice nelamurire intrebare sau intervine vreo problema sa o sun..si asa am si facut de ex. cand am racit forte urat si nu am avut voie sa iau antibiotic..asta ma gandesc ca tzi-a zis si tize..deci eu zic sa o suni sau du-te pana la cabinet daca nu ai nr ei...nu te juca ca ieste un medicament foarte tare si periculos.multa sanatatate
scuze pentru greseli alandala scriu ca o analfabeta is cam obosita dupa 2 zile de lucru,
ro_buc itzi multumesc si itzi doresc la fel multa sanatate si daca faci tratamentul iti tin pumnii, o sa rezisti mai am 35 de zile...nu-mi vine sa cred..numai bine papa
ro_buc itzi multumesc si itzi doresc la fel multa sanatate si daca faci tratamentul iti tin pumnii, o sa rezisti mai am 35 de zile...nu-mi vine sa cred..numai bine papa
kinga85 SOTRET, scuze, greseala mea!! :D Problema e ca nu am numarul si la dermatolog am fost in alt oras, insa nu e nicio problema pentru ca iau doar pastilele, vreau sa vad ce se intampla timp de 3 luni. Multumesc mult pentru raspuns!
kinga85 vroiam sa te mai intreb eu is acum la inceput si eu 20mg nam fumat de 4 zile astazi am bagat jumate de tigara dar nush ce sa zic akm la inceput mior aparut umpic mai multe cosuri dar apare un cos peste cateva ore e deja copt asa se intampla cand incepi tratamentul sau asa e la mine si mai zimi daca trebuie sa le sparg ca se vede destul de urat
ghost14 este normal ca-tzi apare, nu stiu de cand faci tratamentul dar si tie la fel pot sa-ti recomand sa citesti atent prospectul o gasesti si pe net unde scrie ca la inceputul tratamentului vor aparea mai multe.imagineaza-tzi ca si cum ai manca un ardei iute si dintr-o data mai ales daca esti racit itzi curge nasul..deci alunga raceala din tine..cam asa ii cu sotretul scoate toate cosurile astea la suprafata, sper sa ma-ntzelegi ce vreau sa zic dar o sa treaca doar un pic de rabdare.de Spart cosurile nu-i indicat (asa zic medicii) stiu ca e urat cand ii cu puroi...nush ce sa-tzi zic..eu le-am spart dar ce trebuie sa stii ca daca le spargi stoarcei bine..adica dupa puroi iese sange care este inchis la culoare fiindca este un fel de sange murdar..si ala trebuie stors..pana cand vezi ca iese un fel de lichid spre cul portocalie..atunci inseamna ca l-ai curatat de tot in caz contrat risti sa revina cosul., dupa care pune un pic de crema de galbenele pe ea, ..crema de galbenele nu lasa sa se cicatrizeze.Daca mai ai intrebari itzi raspund cu placere.papa numai bine
anamaria17 sunt de acord cu tine, cel mai bine daca vei proceda asa fara creme si alte solutzii.mare grija cu tenul sa-tzi iei o crema cat mai hidratanta si pentru corp ca ti se va usca pielea foarte tare...eu aveam mancarimi la inceput cand nu foloseam...am zis daa dracu mai da bani si pe lotiuni urasc sa ma dau cu ele..dar asa urat ma manca pielea ca imi faceam rana..de atunci ma dau cu crema si pe corp nu in fiecare zi dar din2 in 2 zile ma dau cu ea.sa-tzi faci analizele de sanga lunar sa nu apara vreo problema si tu ghost14, nush daca vei citi msg acesta dar sa luatzi in serios acest tratament ca-i periculos nu-i de joaca.si AnaMaria daca mai ai intrebari linistita, itzi raspund cu cea mai mare placere.papa
aha deci e normal dar ce vroiam sa te mai intreb tu la soare mai stai ca medicu a zis sa nu stau la soare sa nu merg la strand vara nimik soare numa daca port ceva pe cap dar si atunci sa nu stau mult daca soarele e puternic tu ai probleme cu soarele?
Multumesc foarte foarte mult kinga85 pentru ca m-ai lamurit! Tratamentul il fac de doua zile, cate 2 pastile dimineata si pana acum nu am avut mancarimi, insa chiar voiam sa-mi iau o crema hidratanta. Tu ce crema ai folosit? Multumesc anticipat!
ghost14 eu cu soarele n-am avut probleme fiindca am incepu anul trecut tratamentul cam prin octombrie cred...eu stiam asta ca nu am voie la soare si pentru asta m-am decis sa-l fac iarna sa nu prind timpul frumos...in 11mai termin cu boabele astea si pana cam prin sfarsitul lui iunie nici eu nu am voie sa ma duc la soare...e periculos ca te arzi repede pielea ta este foarte sensibila si daca un om normal se arde intr-o jumt de ora o ora tu potzi sa te arzi si in 15min...daca totusi vei merge sa te dai cu o crema cu factori cat se poate de mare...cam nashpa ca acum ai inceput sa le iei...vezi ca anul acesta s-a zis si la televizor ca v-a fi periculos sa stai la soare pentru ca stratul de ozon e toata gaurita si mai ales in mai iunie cea mai mare gaura va fi deasupra tarii noastre.Deci normal nu ai voie la soare deloc, nush de ce tzi-a zis medicu ca potzi merge..medicul meu mi-a zis ca nu am voie si nici la solar nimik.ce doza iei si de cand?
anamaria17 eu folosesc crema de corp de la bioderma atoderm ii la flacon de 500ml la 70lei aprox dar itzi ajunge mult timp iar pentru fata bioderma sebium hydra care ii la 40ml la 40lei cu care ma fac doar dimineatza sa-mi ajunga mai mult timp.seara inainte de culcare ma fac cu cel din flacon ca-i bun si pentru fata ca sa ma tzina mai mult.cucel din flacon nu ma pot da si dimineatza pentru ca-i foarte unsa si imi luceste fata intr-un hal:P.stiu ca sunt scumpe dar merita banii, eu niciodata n-am dat atatzia bani pe creme pentru ca n-am crezut ca sunt chiar bune.Astept intrebarile voastre ptr. ca rasp cu mare placere, numai bine.papa
dar daca fumez ce se intampla imi ies mai multe sau nu merge tratamentul sau apar reactile adverse voma si toate ce scriu pe prospect?
ghost14 sincer nush ce sa-tzi zic la fiecare om altfel se manifesta..de ex mie nu mi-au aparut cosuri cand am inceput tratamentul desi asa mi-a zis medicul si asa am si citit si am crezut doamne cate cosuri voi avea..dar n-am avut.Despre fumat nu mi-a zis medicul nimik sa nu fumez..nici n-am discutat despre asta, eu am fumat dar cum am zis nu fumez mult chiar am si facut o pauza de vreo 3-4 luni dar nu din cauza asta, ci doar am vrut sa ma las...apoi m-am obisnuit sa fumez doar dimineatza la cafea...nu ca nu ma pot lasa ca pot dar asa-mi place mie dimineatza langa cafelutza..ca un ritual:P, nu am avut greturi, n-am vomitat si nu mi-au aparut cosuri in plus din cauza asta.din noiembrie fac tratamentul si pot sa numar pe o mana cate cosuri am avut de atunci.daca vrei sa te lasi atunci a venit momentul, dar daca nu eu zic sa-ncerci..nu cred ca v-a fi vreo problema, dar si daca itzi apar cosuri nu-nseamna ca de la tigara.
tratamentul il fac de vreo 10 zile marti ma duc la dermatolog rezultate putin am avut ceva urme si au trecut dar apar acum sti ca tiam zis ca apar cosuri dar mai am o nelamurire azi de exemplu am avut scoala si nu am fost la prima ora am fost la un suc si am fumat normal 2 tigari seara inainte sa ajung inca 2 si am stat si in fum de tigara si mereu seara cand ajung acasa cosurile sunt rosi si atunci se vad ca dimineata is linistite asa trebuie sa fie ca am stat eu in fum de tigara sau asa reactioneaza tenul meu de la medicament?
tratamentul il fac de vreo 10 zile marti ma duc la dermatolog rezultate putin am avut ceva urme si au trecut dar apar acum sti ca tiam zis ca apar cosuri dar mai am o nelamurire azi de exemplu am avut scoala si nu am fost la prima ora am fost la un suc si am fumat normal 2 tigari seara inainte sa ajung inca 2 si am stat si in fum de tigara si mereu seara cand ajung acasa cosurile sunt rosi si atunci se vad ca dimineata is linistite asa trebuie sa fie ca am stat eu in fum de tigara sau asa reactioneaza tenul meu de la medicament?
roseala nu-i neaparat de la tzigara ca fumezi sau ca stai in fum...poate ii si asta dar asa eram si eu.oriunde mergi peste tot e praf in aer pe strada la scoala.si eu dimineatza cand ma trezesc am buzele curate frumoase moi cu o cul de roz bombon:)))))dupa o noapte si tot asa fata asa frumoasa...dar seara e ca si cum ar fi si ea obosita..dupa cate microbi a primit o zi intreaga mai ales daca itzi bazai fata, incearca sa nu pui mana murdara pe fata daca te mananca ia un servetzel curat. (dar cel mai bine e sa mergi la scoala si sa nu chiulesti:)))))))) am glumitai facut analiza de sange?
am dat 2 mil pe analize 14 analize am facut tot a iesit bine in afara ca nu beau multa apa :( si ma duk marti sa imi faca iar analize mia zis sa beau multa apa ca medicamentu solicita ca sa nu ma dezhidratez si mam pus sa beau acum multa apa sa nu mai fie problema si chestia cu fumatu nu prea pot pentru ca toti prieteni mei fumeaza si asta ar insemna sa stau inchis in casa toata ziua dar acum am mai incetat si eu cu ele azi am fumat dupa 1 sapt pentru mine e greu
dc naiba ai platit atat?ce analize tzi-a cerut?si dc nu te-ai dus la medicu de fam sa-tzi dea trimitere ea sa nu platesti..
esti elev trebuia sa fie gratuit?nu-ntzeleg de ce 14 analize? eu fac lunar analiza de sange si se uita la 4 chestii, adica colesterol total, trigliceride, TGO, TGP, de astea ai nevoie doar si daca mergi la medicu de fam itzi da ea trimitere si ti le faci gratuit
esti elev trebuia sa fie gratuit?nu-ntzeleg de ce 14 analize? eu fac lunar analiza de sange si se uita la 4 chestii, adica colesterol total, trigliceride, TGO, TGP, de astea ai nevoie doar si daca mergi la medicu de fam itzi da ea trimitere si ti le faci gratuit
crezi ca nam fost am mers la dermatolog 60 lei consultatie si mia zis ca sotret e cel mai bun apoi a trebuit sa ma duc la medicul de familie pentru bilet de trimitere apoi am facut analize si abia apoi mia prescris reteta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Acnee - tratamente fara rezultate
- 3fata mea e varza
- 14Acnee - Daca problema este in interior, nu la exterior?
- 5un tratament bun pentru acnee
- 15Mi s-a gasit demodex foliculorum cu o prezenta frecventa
- 6au inceput de vreun an sa-mi apara cosuri in zonele unde ma barbieresc
- 7foarte multe cosuri pe fata, gat si spate, la aproximativ 3 luni dupa ce am incetat sa mai iau AC
- 5Acnee - demodex
- 7Acnee rezistenta
- 2Roaccutane, acnee agravata
- 2acnee pe piept
- 9Tratament dermatologic acnee
- 0Interactiune Yasmin-Sotret
- 4Cosuri in carne, dureroase, in zona barbiei.
- 1herpes genital? acnee, micoza? barbat 25 ani
- 1Medic dermatolog Sibiu
- 7Probleme ten gras cu acnee
- 1Acnee
- 7Autovaccin in cazul stafilococului epidermisis ? AJUTOR
- 3Pro/contra tratament IPL împotriva acneei
Mai multe informații despre: acneea roaccutane tratament pentru acnee sotret
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: