Autovaccin in cazul stafilococului epidermisis ? AJUTOR
Buna ziua,
In urma unei acnee nodulo-chistice, de la 14 ani (acum am 26) am fost la cantacuzino pentru antibiograma pt autovaccin.
Mi-au gasit doar epidermisis stafilococ. Au zis ca am nevoie de recomandare de la dermatolog pentru preparare autovaccin.
M-am dus la dermatolog si mi-a spus ca nu e nevoie de autovaccin pt epidermisis si mi-a dat un tratament pentru ca "epidermisis il are mai toata lumea, nu e patogen". Eu vreau sa stiu daca se prepara sau nu autovaccin in cazul epidermisis ? Sau dermatologul are dreptate ?
Va multumesc
In urma unei acnee nodulo-chistice, de la 14 ani (acum am 26) am fost la cantacuzino pentru antibiograma pt autovaccin.
Mi-au gasit doar epidermisis stafilococ. Au zis ca am nevoie de recomandare de la dermatolog pentru preparare autovaccin.
M-am dus la dermatolog si mi-a spus ca nu e nevoie de autovaccin pt epidermisis si mi-a dat un tratament pentru ca "epidermisis il are mai toata lumea, nu e patogen". Eu vreau sa stiu daca se prepara sau nu autovaccin in cazul epidermisis ? Sau dermatologul are dreptate ?
Va multumesc
7 comentarii
buna ziua,
medicul dermatolog are dreptate. Stafilococ epidermidis este in mod normal pe piele.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
medicul dermatolog are dreptate. Stafilococ epidermidis este in mod normal pe piele.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Deci inseamna ca auto-vaccinul va fi ineficient ? atunci de ce mi-au spus cei de la Cantacuzino ca e posibil sa fie eficient ? puroiul/secretia din care se face vaccin poate functiona ca antidot fata de cosurile mele ?
Alte pareri ? va rog mult, sunt disperat cu cosurile.
Alte pareri ? va rog mult, sunt disperat cu cosurile.
Epidermisis este foarte comun, toată lumea îl are în schimb sistemul imunitar îl ține sub control. Nu ar fi rău să-ți testezi sistemul imunitar dacă ai probleme cu acest stafilococ aproape inofensiv.
e eficient autovacxciul sau nu in cazul asta ?
buna ziua,
Nici un ghid national sau international nu recomanda autovaccinul ca si tratament al acneei.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Nici un ghid national sau international nu recomanda autovaccinul ca si tratament al acneei.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Salutare. Si eu de la 16 ani am probleme cu acneea... Acum am pe zona scalpului. Mai ales in zona cefei.. Am ajuns la ultima solutie autovaccinul ( tot stafilococului epidermisis mi.a aparut la analiza ). De cateva zile am inceput inocularile. Ar cam fi ultima solutie, multe antibiotice sunt deja rezistente :(
Buna ziua.Tatal meu are un stafilococ auriu timp de 4 ani, in urma unei operatie la piciorul stang (amputarea degetelor) precizez ca este diabetic (insulina injectabila), circulatia sangelui slaba, iar dupa 4 ani a recidivat si la piciorul drept unde au trebuit sa I amputeze degetele..Dar continua sa aiba acest stafilococ dupa nenumarate perfuzii cu antibiotic de care nu scapa sub nici o forma de el.Ce imi sugerati, care este opinia dvs in legatura cu aceasta problema?Va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7renuntarea la anticonceptionale poate duce la aparitia acneei?
- 4Acnee dureroasa si purulenta
- 4acnee pe cap
- 5tenul sensibil
- 17acnee severa chistica si pustuloasa
- 65Compatibilitate Derma Magic - Brevoxyl? Raspuns URGENT, va rog!
- 5Boala de piele asemanatoare acneii
- 4cat timp sa continui tratamentul?
- 1acnee p tot corpul
- 2imi apar cosuri doar intr-o anumita parte a fetei
- 4Cosuri in cap
- 5ovarul distrofic cauza tenului acneic?
- 0Anticonceptionale pt acnee!!!
- 7Probleme ten gras cu acnee
- 0Stafilococ pseudomnas (bacilul pioceanic)
- 1Acnee de mult timp si nu mai scap
- 1Durere de cap urmata de acnee
- 3Sotret pentru acnee!
- 0Crema pentru ten mixt cu acnee
Mai multe informații despre: acneea tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: