sotret-roacutanne

403 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 13 14 Înainte ›
0
20-06-2010, ora 22:12
tatt
Nu este medic/terapeut
tatt
cred ca tratamentul cu sotret este cel mai bun...am avut probleme cu acneea aproape 8 ani, nu una severa dar pe care nu o puteam trata cu nimic...am folosit tot felul de creme, ceaiuri si tot ce auzeam..insa nimic
am intrat pe acest forum intamplator si asa a aflat de sotret..am facut tratament 3 luni si am scapat de acnee.
a trecut un an si nu mai am probleme...reactii adverse nu am avut...poate o usoara durere de cap in pima saptamana insa nu stiu sigur daca era provocata de pastile..am luat sotret 20mg, una la 12 ore..
credeti-ma ca functioneaza..
eu nu am mers la doctor, pt ca chiar nu mai am incredere in ei..mi-am asumat acest tratament si nu am avut niciun fel de probleme..de aceia eu il recomand...
0
25-06-2010, ora 22:44
Aleksg
Nu este medic/terapeut
Aleksg
Salutare,

Am inceput tratamentul cu Sotret 10 de aproape 3 saptamani, si as vrea sa stiu daca consumul de Cola, si nu numai, poate dauna in vre-un fel.
Inca ceva. Pentru ca tratamentul sa fie eficient trebuie urmat timp de 6 luni, cu toate ca acneea poate disparea dupa 2-3-4 luni?

Va multumesc. Aleksg.
0
26-06-2010, ora 08:40
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Cola nu influenteaza, singurul suc care influenteaza in general metabolismul medicamentelor e grapefruitul, se poate si muri daca il iei cu anumite medicamente.
Ex: http://www.sciencedaily.com/releases/2005/01/050124010803.htm
http://www.bloggernews.net/18733
0
26-06-2010, ora 09:35
extreme_gaby
Nu este medic/terapeut
extreme_gaby
a trecut aproape 1 an la mine de cand am facut tratamentul cu sotret...si nici ca mi-au mai aparut.
NU este bine sa luati de capu vostru cum in cazul lui TATT a mers bine...poate sa mearga rau si sa aiba reactii PERICULOASE.
ALEKSG, tratamentu il faci cat zice doctoru de specialitate.poti sa faci 3 luni poti sa faci 1 an.
0
26-06-2010, ora 11:22
Aleksg
Nu este medic/terapeut
Aleksg
Mersi mult pentru informatie extreme_gaby. ;)

Mie mi-a recomandat 6 luni de tratament. Am intrebat doar, pentru ca am citit niste postari mai vechi in care se plangeau unii ca dupa 2-3 luni de tratament si o luna pauza acneea a inceput sa le apara din nou.
0
26-06-2010, ora 14:36
m.arkus
Nu este medic/terapeut
m.arkus
nu luati de capu vostru sortret! e foarte periculos depinde de organism daca ai sau nu reactii adverse.dar la cate sunt acolo pe prospect...e foarte bun sortretu daca te duci la doctor si ti-l da. deci parerea mea nu luati de capu vostru ca e grav...si trebuie facute analize la sange lunar aproape/ nu va costa nimic sa mergeti la un dermato:-j
0
05-07-2010, ora 17:14
violeta18
Nu este medic/terapeut
violeta18
a avut cineva sangerari nazale pe parcursul tratamentului ?? :D
0
11-07-2010, ora 23:20
Betty18
Nu este medic/terapeut
Betty18
Buna!

Am citit de cateva ori problemele voastre legate de acnee si de medicamentele prescrise de la medici, si pot sa zic ca m'am usurat putin, deoarece am fost depistata de medicul de familie[acum 3 luni] de acnee juvenila. La inceput mi'a dat un tratament cu Eryfluid si Skinoren, apoi a inlocuit Skinorenul cu un unguent preparat in farmacie, care continea antibiotic.2 saptamani am luat si antibiotice p cale orala.Luna trecuta am fost la un medic dermatolog la Cluj, [care m'a depistat cu acnee juvenila chistica]si mi'a prescris Sotret 10mg 2x/zi.Sunt deja la a 3 a saptamana, dar nu prea am observat schimbari in afara, ca roseala dispare si reapare cand are ea chef, acneea se face mai mica sau mai mare, cand vrea ea. Tind sa spun ca am citit prospectul, si am tinut tate "regulile" prescrise acolo.[n'am iesit la soare..etc..]..[a, si in afara de uscarea buzelor n-am avut INCA nici un efect negativ..:))] Acum cateva zile eram deprimata ca n'o sa mai scap de cosuri NEVER..[si chiar n'am avut inainte de acnee numai cateva cosuri negre p barbie, p nas], dar citind ce ati constatat voi, si ca medicul n'a vb prostii cand a zis ca trebuie ca tratamentul sa aiba minim 6 luni, m'am cam linistit. deoarece, la cate medici am fost, si cate medicamente mi'au prescris, nu prea am mai avut incredere in niciiunul..:D
Asa caaaaa, multumesc voua, celor care scriu peaicea cateva randuri, ca mi-ati bagat iara in cap cuvantu RABDAREEE!! :))
:D
[Daca aveti sa'mi mai dati cate'un sfat, ma puteti concacta -* :)]

(*modificat de administrator)
0
20-07-2010, ora 22:22
DeEa90
Nu este medic/terapeut
DeEa90
Buna ziua! Am si eu o problema la care v-as ruga sa ma ajutati:(((...am avut o acnee foarte severa acum ceva timp in urma, dupa ce am folosit nenumarate creme- fara nici un rezultat :-..m-am hotarat sa merg la doctorul dermatolog si sa ii cer sfatul...acesta mi-a prescris un tratament cu sotret si niste creme care pot spune ca au avut un efect foarte bun( chiar neasteptat pt mine!) doar ca acestea au reaparut...nu sunt la fel de grave ca si inainte dar parca apar din ce in ce mai multe si ma tem foarte tare sa nu revin la ce aveam inainte:(((..vreau sa stiu daca as putea sa incep din din nou tratamentul cu sotret si cam ce doza sa iau?..precizez ca am urmat tratamentul 6 luni si cred ca este un an de zile de cand am terminat tratamentul..l-as putea reincepe?:(((
0
20-07-2010, ora 23:05
Aleksg
Nu este medic/terapeut
Aleksg
Medicul iti poate recomanda daca poti sa nu sa-l reincepi. Depinde de gravitatea acneei. Cel mai bine e sa iei legatura din nou cu acel medic.

PS. Eu i-au tratamentul de 2 luni, si se vede o mica ameliorare in ceea ce priveste acneea mea, insa la ultimul consult, doctorul mi-a spus ca trebuie sa tin cel putin 8 luni tratamentul ca sa aibe efect. Deci mai am de asteptat pana sa vad roadele acestui tratament.
0
25-07-2010, ora 12:50
euionel
Nu este medic/terapeut
euionel
buna seara, sotret 10 anuleaza cumva rezulultatul testului de sarcina? adica daca a iesit negativ este bun testul ?va multumesc!
0
29-07-2010, ora 23:47
manix
Nu este medic/terapeut
manix
salut am terminat si eu tratamentu cu sotret. as vrea sa stiu dak vau aparut dupa terminare asa in locul punctelor negre...niste cosuri mici. eu am pe nas parca ca si o iritatie dar sunt cosuri. dak da ce stiti. ms
0
08-08-2010, ora 22:01
stenobia
Nu este medic/terapeut
stenobia
dupa ce am scapat de acnee am ramas cu niste gropite pe fata.vor trece sau ce ar trebiui sa folosesc sa treaca?multumesc
0
20-08-2010, ora 00:26
squash
Nu este medic/terapeut
squash
Zilele trecute am fost la dermatolog pt a-mi da un medicament pt acneea pe care o am. Mi-a spus ca am acnee in stare severa si sa i-au roacutene, asta dupa ce am mai luat timp de 3 luni acest medicament, cate 2 pastile pe zi. In schimb eu pe langa acnee mai am si cateva puncte negre si chiar niste puncte albe pe care oricat le-as strange nu ar iesi.
As vrea sa stiu daca roacutenul ajuta si la eliminarea punctelor atat negre cat si albe.
0
16-09-2010, ora 17:37
patricia c
Nu este medic/terapeut
patricia c
Am inceput sa iau si eu Sotret de 3 zile am putine emotii pentru ca are cam multe reactii adverse.Mi s-a spus ca nu am voie sa mananc dulciuri da oare nici miere de albine nu am voie?
0
01-10-2010, ora 13:27
violeta18
Nu este medic/terapeut
violeta18
cum sa nu ai voie dulciuri..??!!! io am mancat dulciuri .. si tot felu' de fructe si n'am avut nici pe draq..:)
0
23-10-2010, ora 17:15
ralucamoroc
Nu este medic/terapeut
ralucamoroc
Domnule doctor, as vrea sa imi raspundeti cand vedeti comentariul meu. Acneea ma chinuie de aproximativ 8 ani si acu 2 ani am fost la un medic dermatolog ce mi-a spus ca va trebui sa iau pastile pentru ca problema trebuie rezolvata din interior. Bineinteles nu se putea atunci pentru ca era sezon calduros si trebuia sa astept inca cateva luni pentru a-mi prescrie medicamentele. Eu am 19 ani, sunt la facultate anul 2 si am avut o programare la o doamna doctor din Danemarca, care mi-a spus clar ca ei nu pot sa prescrie sotret/roacutanne. Ei cred in creme nu in medicamente. Si i-am explicat doamnei ca in Romania mi s-a sugerat de un dermatolog aceste medicamente. Ea tot nu afost de acord si cand am reusit sa plec pentru cateva zile in tara (era vacanta si nu medicii nu erau de servici) am decis sa imi iau singura sotret cu recomandarile de la doamna farmacista. am 60 de kg ceea ce inseamna 30 mg corp de sotret pe zi. am inceput cu 30 mg o luna. nu am vazut nici un efect. am marit doza la 40 mg corp si am contactat o doamna doctor sa o intreb despre doza. am continuat inca 5 luni
Din cate am citit pe forum, majoritatea au avut efecte urate pe fata. eu in afara de exfolierea buzelor, piele ft sensibila si mancarimi (in special pe picioare) nu am avut. Ma asteptam ca dupa o perioada atat de lunga de tratament. asta ar fi a saptea luna acum si eu tot nu am rezultatele dorite. Mentionez ca am folosit pe langa sotret, isotrexin gel - care a fost un cosmar pentru mine. cand simteam ca fata mea nu mai rezista arderii provocate de isotrexin, foloseam crema cu zinc de la Ducray.
Am uitat sa mentionez ca dintre efectele psihice provocate de sotret, depresia e cea mai vizibila si am simtit-o de cand am inceput tratamentul. Bineinteles, in 6 luni de zile, nu am renuntat de fiecare data la fond de ten si nici de tot la alcool.

Intrebarea mea este daca ar trebui sa continuu cu sotret sau sa fac o pauza?
0
21-11-2010, ora 11:20
andu_bv
Nu este medic/terapeut
andu_bv
Buna
Am si yo o intrebare in legatura cu sotretul asta ...Fac tratamentu de 7 luni aproape si de vreo 3 luni am inceput sa iau si anticonceptionala.Stiti cumva daca sotretul scade efectul anticonceptionalelor? as putea avea contacte sexuale neprotejate pe timpul tratamentului? sau e risc de sarcina? mersi
0
18-12-2010, ora 19:23
florindragos
Nu este medic/terapeut
florindragos
Salutare.
Am urmat si eu un tratament cu sotret acum 1an jumate, dar decat 2 sau 3 luni (nu mai tin minte).
Efectele s-au vazut si in timpul tratamentului si dupa, dar acneea nu a disparut complet, mai aparea cate unu din cand in cand ceea ce oricum era bine..., dar acu 2-3 luni a inceput sa mi se ingrase tenul si chiar parul f rau, de exemplu pe cap trebuie sa ma spal la 2 zile si plus de asta au aparut iar cosurile si punctele negre, ma irit rau de la barbierit .Am inceput sa ma dau pe fata de cateva ori pe zi cu ceai de musetel, iar inainte de culcare cu otet de mere, da parca n-au nici un rezultat
Este posibil sa fi reaparut si din cauza ca am luat sotret decat 2-3 luni ? Trebuia sa iau mai mult ?
As face iar un tratament cu sotret de data asta pt o perioada mai indelungata, insa...
De o saptamana am iesit din spital dupa o hepatita A, tin regim si iau silimarina si essentiale.
Mai pot lua sotret fara sa-mi omor ficatu ? Eventual dupa cat timp daca nu acum ?
0
04-02-2011, ora 00:04
kinga85
Nu este medic/terapeut
kinga85
Buna,
si eu fac tratament de 5luni, primele 4 luni am luat 20mg pe zi iar acuma am dublat doza desi poate era mai bine sa o lasam asa, dar sincer nu mai rezist, problema e ca daca as continua cu 20mg /zi tratamentul ar mai dura vreo 7luni si m-am cam saturat.eu va sfatuiesc pe toti cei care vor sa-nceapa acest tratament sa no facetzi singuri de capul vostru si sa mergetzi la medic, este foarte periculos, foarte multe reactii adverse, din pacate tot timpul sunt racita am cearcane ma dor ochii la servici de la aerul conditionat ceea ce n-am simtzit pana acuma, zilnic imi sangereaza nasul...ma termina jur dar totusi nu pot sa nu-l fac pana la capat, am citit multe pe net si am inceput si eu sa fac calcule si la sfrasit va trebui sa am 120mg/kg pe corp, deci am 60kg ori 120=7200mg.dupa cate am citit daca nu faci tratamentul pana la capat n-ai facut si cosirile revin dupa un timp, probabil dupa ce dispare sotretul din organism.reactii adverse am o gramada..de ex: m-i se usuca pielea (la inceput n-am luat in serios si nu m-am dat cu creme, aveam niste mancarimi de-mi faceam rana), fata mai ales in jurul nasului, buzele (groaznic am folosit 9sticuri pana acum toate super scumpe, dar am gasit unul foarte bun si destul de ieftin cel de la Bodysol SOS-10lei), ochii(foarte nasol, itzi da un disconfort si aratzi groaznic..toate lumea te-ntreaba "esti bine?, ce-ai la ochi?"), de vreo 2 luni am sangerari nazale (mai ales dimineatza, dar si in timpul zilei, mi-e si frica sa-mi suflu nasul cate-odata), dureri de cap (nu doare rau dar tot timpul), aaa si cel mai nasol nu faci fata la servici, obosesc intr-un hal...eu lucrez intr-un mall la un fast-food 2cu2, sunt epuizata dupa 2 zile si in 2 zile libere nush de unde sa ma culeg, la inceput n-am avut reactzii adverse doar durerea de cap dar am zis atata ma rezist si nu mi-a parut rau ca am facut acest pas ptr ca de 9ani ma lupt cu cosurile astea, dar acuma cred ca n-as mai incepe inca odata tratamentul.aaa si cel mai nasol in fiecare luna mergi la analize de sange pentru e un medicament ff periculos cum am scris si mai sus, in fiecare luna verificam colesterolul, trigliceridele, tgo, tgp (adica ficatl), de o luna iau si un protector de ficat silimarin se numeste.si de-ncheiere succes la toti cei care fac tratamentul, abia astept sa vina vara si sa uit de sotret si sa stau la plaja la mare, daca voi putea sta:( sunt terminata psihic.papa
0
04-02-2011, ora 00:18
kinga85
Nu este medic/terapeut
kinga85
produsele pe cate le folosesc in timpul tratamentului, am folosit cateva in 5luni, : pentru corp Bioderma Atoderm lotiune de corp 73lei e bun si pentru fata eu seara cu asta ma fac si pe fata, pentru fata Bioderma sebium hydra 41lei, pentru buze Bodysol SOS 10lei, pentru ochi Visine pentru relaxarea si invigorarea ochilor suprasolicitati. 21lei, protector ficat silymarin 30tablete 1/zi 28lei, cam atat din pacate de vreo 3-4luni la mine acasa si in geanta e farmacie, non stop racita cu vitamina c si paracetamol dupa mine, cu spray nazal batiste sticul la indemana tot timplu.Succes inca o data!papa
0
25-02-2011, ora 18:15
Getkrunkz
Nu este medic/terapeut
Getkrunkz
Prea multe griji, isi face lumea peaici, am si io o mica intrebare... e vreo problema daca fac pauza 2 zile? is intre luna a-2-a si a-3-a, si mediucul nu imi prescrie ca cica trebe alta trimite de la medicu de fam...si din pacate e vineri...si docu era de dimineata, mde.
0
26-02-2011, ora 00:26
kinga85
Nu este medic/terapeut
kinga85
La reteta compensata te referi, asa-i? pai potzi sa faci in 2 feluri ori itzi i-ei 2 boabe de sotret in careva farmacie ca sunt undele farmacii unde itzi da si la bucata ca asa am facut si eu cand am ramas fara, sau atunci in cel mai rau caz nu iei acuma 2 zile..nuse-ntampla nimik asa cred fiindca sotretul este deja in organism, dar totusi itzi sfatuiesc sa incerci sa-tzi iei 2 boabe ca nu-i asa scumpa 2, 15 lei este o boaba de 20mg, bafta!
0
27-02-2011, ora 00:39
AlexaPopa
Nu este medic/terapeut
AlexaPopa
Am inceput tratamentul cu Sotret 20 de 2 ori pe zi, folosesc o solutie de curatat de la Avene dimineata si seara.Seara aplic crema Isotrexin iar dimineata Bioderma A1.Pentru buze, folosesc Lipobase Repair(extraordinara:X).Sper din tot sufletul sa am rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt.
0
02-03-2011, ora 22:45
kinga85
Nu este medic/terapeut
kinga85
bafta!! itzi tzin pumnii sa nu ai prea multe reactzii adverse..1 saptamana 2 si vei vedea rezultate.succes!
0
19-03-2011, ora 23:55
AlexaPopa
Nu este medic/terapeut
AlexaPopa
rezultatele se vad deja.mi'au disparut in mod miraculos toate punctele negre si toate petele.n'as fi zis!
0
25-03-2011, ora 19:15
mate2002
Nu este medic/terapeut
mate2002
Ce parere aveti despre faptul ca Sotret sau Roaccutane pot creea in urma reactiilor adverse simptome de depresie, sau sunt doar controverse fara fapt ?
0
26-03-2011, ora 11:03
kinga85
Nu este medic/terapeut
kinga85
Buna, am avut si eu o perioada cand am intrat in depresie cam o luna aprox. dar mi-a trecut slava Domnului, si defapt depresia asta am avuto din cauza ca m-am saturat pur si simplu de reactiile adverse, o luna de zile ba chiar mai mult aveam hemoragii nazale zilnice.Plus restul reactilor adverse pe care le-am insirat mai sus, deci eu personal din cauza asta am intrat in depresie.Eu itzi tzin pumnii sa fii tare si capul sus, va fii bine..Succes!papa
0
26-03-2011, ora 13:58
kinga85
Nu este medic/terapeut
kinga85
chiar azi am vb de depresie (cam de 3 ore) ca slava Domnului mi-a trecut.nush ce s-antamplat azi dar i-ar mi s-antamplat si de data asta nu din cauza reactiiolor adverse.Sunt ultra super sensibila la orice.nu-i totuna cum imi vorbeste cineva...orice ma supara n-am chef de nimik...chiar n-am chef de nimik, nici sa traiesc:( offf
0
30-03-2011, ora 17:00
ghost14
Nu este medic/terapeut
ghost14
Buna!Azi am inceput tratament cu sotret 20 doctorul mia spus ca am acnee mixta as dori sa stiu pe perioada asta 6 luni cat fac tratamentul pot sa ma duc undeva la un suc unde se fumeaza adica in fum de tigara pot sa stau zicetimi va rog
Adaugă un comentariu / răspuns
403 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •