Acnee
Buna ziua! Ma numesc Mihai. Am 21 de ani, aproape 22.
Problema mea suna in felul urmator:
Am cosuri de mai mult de 5 ani (in zona fetei si pe gat, dar nu pe frunte) si am impresia ca nu o sa scap de ele curand, deoarece pana acum m-am gandit ca "o sa treaca dupa un timp", dar se pare ca nu au niciun astfel de gand.
Sunt destul de afectat de "boala" asta si as vrea sa stiu ce este de facut sa scap de ea.
Mi-a fost recomandat de o cunostinta, Roaccutane care aparent a mers in privinta respectivului(dar nu stiu daca e indicat sau nu sa-l folosesc, stiu ca afecteaza ficatul).
Tin sa mentionez ca ma spal pe maini/fata foarte des, deci igiena nu cred ca e problema. De asemenea ma spal cu spirt pe fata, folosesc alifie de galbenele. (Cosurile le sparg cand sunt albe, spalat pe maini/fata, apoi dau cu spirt in zona respectiva)
Mai nou, mi-a aparut si o pata mica neagra pe sub piele pe obraz in urma unui cos(cred), nici de asta nu stiu cum sa scap.
Apreciez orice sfat util.
Problema mea suna in felul urmator:
Am cosuri de mai mult de 5 ani (in zona fetei si pe gat, dar nu pe frunte) si am impresia ca nu o sa scap de ele curand, deoarece pana acum m-am gandit ca "o sa treaca dupa un timp", dar se pare ca nu au niciun astfel de gand.
Sunt destul de afectat de "boala" asta si as vrea sa stiu ce este de facut sa scap de ea.
Mi-a fost recomandat de o cunostinta, Roaccutane care aparent a mers in privinta respectivului(dar nu stiu daca e indicat sau nu sa-l folosesc, stiu ca afecteaza ficatul).
Tin sa mentionez ca ma spal pe maini/fata foarte des, deci igiena nu cred ca e problema. De asemenea ma spal cu spirt pe fata, folosesc alifie de galbenele. (Cosurile le sparg cand sunt albe, spalat pe maini/fata, apoi dau cu spirt in zona respectiva)
Mai nou, mi-a aparut si o pata mica neagra pe sub piele pe obraz in urma unui cos(cred), nici de asta nu stiu cum sa scap.
Apreciez orice sfat util.
1 comentarii
Buna ziua,
Acneea este o afectiune cronica. Tratamentul este de lunga durata. Roacutane este un medicament bun, dar se foloseste in anumite forme de acnee, dupa ce s-au epuizat alte metode de tratament. Mergeti la un medic dermatolog pentru stabilirea tratamentului.
O zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Acneea este o afectiune cronica. Tratamentul este de lunga durata. Roacutane este un medicament bun, dar se foloseste in anumite forme de acnee, dupa ce s-au epuizat alte metode de tratament. Mergeti la un medic dermatolog pentru stabilirea tratamentului.
O zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4acneea nodulochistica
- 51Cum scap de petele care mi-au ramas de la acnee?
- 2Acnee conglobata si anticonceptionale
- 32Cosuri purulente, inestetice, care dau o stare de mancarime.
- 17acnee severa chistica si pustuloasa
- 16Bubite pe piept umeri si spate
- 3melleva 35 si tenul acneic
- 14Acnee - Daca problema este in interior, nu la exterior?
- 12Tratament pentru acnee - antibiotice + contraceptive?
- 5Cicatrici de dupa acnee...
- 3o problema cu cosurile: pe frunte si pe barbie
- 5cosuri pe fata, umeri si brate
- 7Acnee, matreata si piele uscata.
- 4Acnee vulgara - reactii adverse
- 2Cosuri 'enervante'
- 6Acnee
- 0Karissa si acneea
- 0Pete acnee
- 2Probleme cu Acneea
- 0flora comensurala
Mai multe informații despre: Acneea la adulti acneea