Singuratatea depresivului

278 comentarii 1 2 ..... 6789 10 Înainte ›
0
18-05-2014, ora 01:28
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Costy, ai dreptate, nici la mine bunicii, tata sau mama n-au avut boli psihice si totusi eu am facut un soc anxios la 22 de ani, eu m-am nascut perfect sanatos si fara nici o boala pana intr-o zi cand am cedat.
Ceea ce am spus eu cu gena este demonstrat stiintific si medical si medicina spune in felul urmator: Sansele ca o boala cronica sa se transmita prin informatia genetica, de la o ruda, de la bunici, de la parinti, de la cineva din familie sunt mult mai mari, decat sansa ca tu sa te imbolnavesti singur.
Iata un mic exemplu referitor la bolile de inima: "Dacă unul dintre părinţi suferă de hipertensiune arterială sau are un nivel mare al colesterolului, riscul ca şi copilul să se confrunte cu astfel de probleme este foarte mare: cam de 50%. Mai mult, dacă ambii părinţi suferă de aceeaşi afecţiune, atunci riscul de moştenire a bolii urcă semnificativ, până la 75%, arată studiile."
La mine socul psihic s-a declansat de la mai multi factori care s-au adunat in timp, in general mi-e nu-mi place sa pierd, am fost tot timpul sincer, deschis si toti din jurul meu au profitat de asta plus ca eu m-am maturizat mult mai tarziu, in general toata viata mea mi-a fost frica de singuratate, prietenul cel mai bun din copilarie m-a parasit, apoi au urmat multe esecuri in dragoste cu fete, eu provin dintr-o familie bogata, insa la 50 de ani tatal meu s-a imbolnavit grav de inima si epilepsie, dupa ce tatal meu s-a pensionat lucrurile au inceput sa mearga mai greu, doar mama mai muncea si tatal meu avea o mica afacere, insa afacerea n-a mers pentru ca el dadea pe datorie si iesea mereu in pierdere, pana la urma s-a decis sa vanda firma si la scurt timp eu am facut socul, eram student la prima mea facultate care era pe sfarsite, urma sa mai dau licenta si gata. In locul meu de licenta s-a ocupat mama, eu nu mai eram in stare, am avut noroc de niste profesori intelegatori care si-au dat seama de problema mea si s-au gandit sa ma ajute, avand in vedere ca eu am fost un student model care n-a lipsit de la nici o ora, la licenta m-am prezentat insotit de ambii parinti, eu am intrat singur inauntru, comisia a fost incantata de licenta care avea si multe pagini color, mi-au pus cateva intrebari simple la care am raspuns, mi-au dat o nota buna, mi-au urat sanatate si asta a fost tot, dupa ce-am iesit de-acolo parintii m-au internat din nou la psihiatrie.
Majoritatea banilor din vanzarea firmei tatal meu i-a cheltuit pe medici, pe medicamente pentru mine, pe impozitul casei, pe facturi, pe mancare, pana intr-o zi cand ne-am trezit ca nu mai aveam nici un ban. Ar fi pacat de Dumnezeu sa spun ca suntem saraci acum, avand in vedere ca sunt familii in situatii si mai grave, dar adevarul este ca am decazut din toate punctele de vedere, nu numai material ci si ca boala ma refer, apoi a urmat moartea bunicilor mei care m-au iubit foarte mult, parintii mei imbatranesc pe zi ce trece, eu n-am nici un viitor, sunt singur la 34 de ani deci se poate spune ca am pierdut aproape totul. Chiar daca am fost bogati noi n-am avut niciodata fitze si n-am fost snobi, tatal meu si-a ajutat toate neamurile, toti prietenii, insa de cand nu mai are puterea si de cand m-am imbolnavit si eu, au disparut toate neamurile si toti prietenii. Intr-o zi ne-am trezit doar noi trei singuri.

Costy, nu stiu de unde ai luat tu depresia anxioasa, dar ai pomenit odata de masturbare, sa stii ca uneori masturbarea la barbati duce la nebunie.
Sexul pe de alta parte nu este un pacat asa cum ne spune religia, orice sexolog iti va spune ca sexul este bun, au fost oameni care au cercetat acest aspect, vezi kamasutra sau tao si arta de a iubi, creierul tau stie cand te masturbezi si cand faci sex normal cu o fata, masturbarea reprezinta o suprasolicitare a creierului care pana la urma va ceda, pe cand sexul elibereaza un adevarat coctail de hormoni si neurotransmitatori:
endorfine, (substanta naturala cu efect euforic, care reduce stresul, alunga tristetea, atenueaza durerea si provoaca un surplus de energie),
oxitocina (hormon eliberat in timpul si dupa sex care stimuleaza increderea in propriile forte), serotonina (un antidepresiv biologic, responsabil de zambetul de satisfactie si starea de relaxare resimtita dupa o partida de amor.
1) Sexul este bun pentru inima;
2) Sexul previne aparitia cancerului de prostata;
3) Sexul intareste rezistenta oaselor;
4) Sexul te face sa te simti cu adevarat bine;
5) Sexul imbunatateste imunitatea organismului;
6) Sexul prelungeste longevitatea;
7) Sexul sporeste fertilitatea.
Majoritatea femeilor folosesc sexul doar pentru a face copii. Dar cele mai fericite cupluri sunt cele care fac sex in fiecare zi. Cu totii ne nastem cu o anumita pasiune si aceasta pasiune trebuie intretinuta, daca pasiunea moare murim si noi.
Multi barbati gresesc pentru ca folosesc femeile doar pentru o noapte si apoi le parasesc si multe femei sufera din acest motiv pe buna dreptate, femeia care ti se ofera nu trebuie privita ca un obiect sexual ci ca o viitoare prietena, iubita sau sotie (dupa ce o cunosti mai bine).
O alta problema a ta Costy poate fi pierderea tatalui, faptul ca ai pomenit o data de sinucidere, tu te bazezi prea mult pe prezent si te gandesti prea putin la viitor, spre deosebire de sex, sinuciderea este cu adevarat un pacat si inca unul grav, deabia aici intervine diavolul. Daca sinuciderea ar rezolva problemele tuturor iti garantez eu ca majoritatea oamenilor s-ar sinucide. Gandeste-te numai la cati oameni nefericiti sunt pe planeta asta, deci boala ta nu trebuie sa fie neaparat genetica, insasi sistemul in care traim si rautatea oamenilor ne pot face sa ne pierdem mintile.
Costy, nu ti-ar strica sa iti schimbi unele idei si sa crezi in Dumnezeu, deci nu ma refer la biserica in mod special ci la Dumnezeu, la Iisus Hristos, poti sa citesti si unele pasaje din Biblie sau daca ti se pare cam complicata sa cumperi niste carti care vorbesc pe scurt despre Iisus sau chiar si pe internet poti gasi unele informatii interesante. Este posibil ca tot ce stii tu despre credinta si despre viata sa fie gresit. Nu-ti strica un alt mod de gandire si fa-ti si tu o prietena pentru numele Lui Dumnezeu :-) ca in prima poza am vazut ca arati bine.

apasadi, majoritatea pensionarilor din Romania mai ales, mor la scurt timp dupa pensionare, sistemul s-a gandit la toate, te munceste o viata intreaga ca un sclav, te pensioneaza cat mai tarziu, cand tu deja esti epuizat si plin de boli, ideea este sa mori cat mai repede pentru ca statul sa nu-ti dea mult timp pensie. Esti tu sigur suta la suta ca sotia lui a murit pentru ca nu a mai facut efort?
Pensionarii in general mor de inima rea, de singuratate, de boli cardiace.
Nimic nu e mai rau decat sa ajungi la o varsta si sa realizezi ca nu mai ai nici o valoare, nici pentru societate, nici pentru femei, nici pentru copii, singuratatea si ideea ca vor muri in curand ii fac pe majoritatea pensionarilor sa devina anxiosi si depresivi.
Dar sunt de acord cu tine, sportul si miscarea te ajuta la orice varsta.
0
18-05-2014, ora 08:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Masturbarea e cam acelasi lucru, mecanismul este acelasi, nu duce deloc la nebunie, iar in alta ordine de idei daca nu-s un macho sa ma placa femeile, ce sa fac daca vreau si eu sa simt placerea aia misto ? Ca nu pot sta asa, doresc aia.
La nebunie duce daca te droghezi de exemplu, ca bagi substante aiurea in corp deci e logic sa fie asa.
Cu sinuciderea te contrazic, ei nu se sinucid ca sunt programati genetic sa nu o faca, nu le vine ideea asta orice ar fi, indura asa aiurea pana mor, deci nu e o lauda, mie nu mi se pare deloc okey chestia asta, cand apare o suferinta ireversibila care umbreste viata si nu-mi convine, pun punct demn si am scapat, faza cu diavolu si restul stii ca-s doar nascociri ale mintii tale sau a altora, tocma ca sa va impiedice sa va ganditi la asta, deci pacaleala, deci gena aia de supravietuire va pacaleste in interesul ei, voi sa mergeti mai departe ori ce ar fi necontand suferinta, la mine gena aia nu exista, asa ca imi permit sa vad adevarul si sa nu accept orice fel de suferinta (evident aia extrema si iremediabila).
Ca dovada ca in Februarie era sa pun capat, eram deja pregatit cu pastile cu alcool, noroc ca mi-am mai revenit incercand un medicament care de doua ori mi-a facut foarte rau si real altcineva nu l-ar mai fi testat in conditiile alea, dar eu l-am testat din nou ca-s mai curios de fel, si deci ma simt mai acceptabil, altfel nici nu discutam.

Cu tine tratamentul nu e okey, trebuie sa gasesti alt tratament de urgenta, dar daca poti sta asa leguma, asta e, eu n-as putea, sincer iti spun, de aia apare si gandul de suicid in conditiile alea, pai ce motivatie as mai avea sa traiesc zi de zi in suferinta aia ?
Si ma refer la simtit bine in sens de tonus bun, chef de una si alta, energie cat de cat, sa te bucuri de un film, de un joc, de o muzica, de stat la vb cu prietenii, te mai plimbi si asa mai departe, nu la cariera sau alte chestii din astea, eu tot nu stiu de ce regreti tu astea ?
Cand ma simt ok, ma scol pe la 8-9-10, ma mai duc la facultate dar la materiile care-mi plac, vin acasa, ma mai plimb, ma joc la calc, mai stau pe net, ma mai uit la un film sau o emisiune, mai stau de vb cu prietenii, ma mai joc cu masinile radiocomandate, mai trag cu pistolul in sticle, deci e okey, trece ziua stii cum ? De nici nu imi dau seama.
Ce-mi trebe mie femeie care sa-mi manance zilele si banii, copil care la fel sa-mi manance nervii si banii si tot, sau servici sa ma capieze unul la cap 8 ore minim pe zi si sa vin acasa plin de draci si stres dar si cu timpul mancat ?! Nu regret absolut deloc.
Aia cu iubirea stii ca nu e de durata si simti nevoia asta acuma de la depresie doar.
1
19-05-2014, ora 18:31
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Costy, Sigmund Freud a fost medic neuropsihiatru, fondator al şcolii psihologice de psihanaliză, Freud este considerat a fi părintele psihanalizei, el a studiat foarte multe boli psihice si comportamente umane, atat la barbati cat si la femei, era foarte bun in ceea ce facea, insa in legatura cu masturbarea el a sesizat ceva extrem de rau si de periculos pentru creier, nici el nu si-a putut explica de ce masturbarea duce la nebunie, asa ca in cartile sale a consemnat: "Conflictele inconştiente şi sexualitatea reprimată sunt sursa nevrozelor." El si-a educat proprii copii sa nu se masturbeze niciodata.
Comunismul a condamnat si el masturbarea, dar nu din motive religioase ci pentru ca in comunism familia era celula societatii si munca.
Apoi a venit asa zisa democratie care a dat libertate doar catorva oameni care traiesc bine, in rest majoritatea oamenilor traiesc in saracie. Apoi s-a depasit orice limita morala, au inceput sa apara noua generatie de pletosi, rockeri, tatuati sau cu creasta, cu belciug in nas si fetele cu cercel in limba, ciudati, drogati, homosexuali, lesbiene, practic s-a dat libertate la toti nebunii, adica ca si cum te-ai duce la un sanatoriu de maxima siguranta si le-ai spune tuturor pacientilor de acolo: Fratilor sunteti liberi!
Insa orice medic adevarat din ziua de azi stie ca masturbarea duce la nebunie, chiar si medicul psihiatru, insa ei s-au gandit ca n-are sens sa sperie masturbantul care si asa este speriat, asa ca ei nu incurajeaza acest comportament, dar nici nu-l judeca asa cum facea comunismul.
Medicii sexologi pe de alta parte incurajeaza masturbarea, dar atentie, doar in cuplu, nu izolat. De ce in cuplu? Pentru este bine stiut faptul ca multe femei n-au avut niciodata un orgasm in timpul actului sexual, barbatul termina de obicei repede, insa femeia ajunge mai greu la orgasm, la inceput e bine, dar mai tarziu femeia va deveni frigida si doar barbatul se va bucura de sex. Multe femei traiesc cu impresia ca sexul dureaza cateva secunde in care barbatul a terminat si e fericit pe cand ea n-a simtit nimic, iar mai tarziu femeia va refuza sexul, pe motiv ca nu o face fericita. Aici intervine masturbarea in cuplu, ori se va masturba ea fata de el pana la final, ori va incerca el s-o masturbeze, s-o atinga acolo unde ii place, sa inceapa cu un preludiu, saruturi, mangaieri, sa se abtina sa ejaculeze prea repede in asa fel incat sa capete si el experienta si s-o multumeasca si pe ea. Pentru ca sexul este o arta, o intreaga filozofie, nu doar cateva secunde si gata. De multe ori ajuta si dragostea si colaborarea si discutiile dintre cei doi parteneri, ideea este ca cei doi sa gandeasca intelept si matur si sa gaseasca solutii impreuna, chiar si cu riscul de a face compromisuri. Cei care cedeaza prea usor si se despart inseamna ca nu se iubesc, sau unul din ei a fost fals.
Nu trebuie sa fii macho ca sa te placa femeile, trebuie sa ai ori bani, ori vrajeala, ori curaj.
Costy, noi nu ne-am nascut singuri si fara nici un motiv, cineva ne-a creat pe noi si ne-a dat niste legi dupa care sa traim: Porunca a sasea: Sa nu ucizi! se refera si la crima si la avort si la eutanasiere si la sinucidere.
Dumnezeu Tatal este diferit de Iisus Hristos, Creatorul nu accepta nesupunerea, EL este Bun dar este in acelasi timp si Drept. EL a creat toate fapturile si le-a lasat libere sa faca ce vrea, EL nu impune dragoste cu forta, nu este un dictator, dar avand in vedere ca EL ne-a creat pe toti, EL stie ce e bine pentru noi si ce e rau, de aceea a dat niste Legi, in momentul in care noi incalcam o lege de-a Lui, noi ne aliem cu diavolul. Si ne indepartam de Dumnezeu. Aici intervine Iisus care incearca sa-L convinga pe Dumnezeu ca noi am gresit, dar daca ne pocaim, ne cerem iertare, ne pare rau si decidem sa ne intoarcem la Dumnezeu si sa nu mai gresim a doua oara, Dumnezeu sa ne ierte si sa ne primeasca innapoi la EL.
Au existat criminali care s-au pocait, si-au cerut iertare, n-au mai ucis si Dumnezeu ia iertat. Asta nu inseamna ca un criminal in serie poate fi iertat vreodata, ala e clar ca nu regreta nimic. Si nici sinucigasul nu poate fi iertat pentru ca el nu se poate pocai, el i-a decizia asta rapid, intr-o zi oarecare, exact atunci cand din lipsa credintei sale, diavolul a pus stapanire totala pe el si e prea tarziu. Dumnezeu spune clar: "cine nu-i cu Mine e impotriva Mea".
Insusi Iisus Hristos cand a fost pe pamant a fost ispitit de mai multe ori de diavol, inclusiv ia spus sa se sinucida:
(Matei capitolul 4: "1 Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul. 2 Acolo a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi; la urmă a flămânzit. 3 Ispititorul s-a apropiat de El, şi i-a zis: "Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte ca pietrele acestea să se facă pâini." 4 Drept răspuns, Isus i-a zis: "Este scris:, Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu." 5 Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe streaşina Templului, 6 şi I-a zis: "Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos; căci este scris:, El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; şi ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră." 7 "De asemenea este scris", a zis Isus: "Să nu ispiteşti pe Domnul, Dumnezeul tău." 8 Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor, şi I-a zis: 9 "Toate aceste lucruri tži le voi da tžie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie." 10 "Pleacă, Satano", i-a răspuns Isus. "Căci este scris:, Domnului, Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti." 11 Atunci diavolul L-a lăsat.")
Chiar daca tu ii vei cere socoteala Lui Dumnezeu pentru mizeria de viata pe care ai avut-o, EL tot timpul va avea argumente impotriva deciziei tale de a-ti lua viata, iti va da exemple de alti oameni in situatii asemanatoare sau mai grave decat a ta, care L-au ascultat pe Iisus si si-au dus crucea pana la capat. Poate ca cel mai reprezentativ exemplu este cazul lui Iov din Biblie, Iov era un om bogat, gospodar si credincios, laudat de toti ingerii Lui Dumnezeu, insa intr-o zi, impreuna cu ingerii a aparut si Satan si atunci Dumnezeu l-a intrebat: "De unde vii?" Iar Satan a raspuns Domnului si a zis: "Am dat tarcoale pe pamant si m-am plimbat in sus si in jos". Si Domnul a zis catre Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, ca nu este nici unul ca el pe pamant fara prihana si drept si temator de Dumnezeu si care sa se fereasca de ce este rau?" Dar Satan a raspuns Domnului si a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu? N-ai facut Tu gard in jurul lui si in jurul casei lui si in jurul a tot ce este al lui, in toate partile si ai binecuvantat lucrul mainilor lui si turmele lui au umplut pamantul? Dar ia intinde mana Ta si atinge-Te de tot ce este al lui, sa vedem daca nu Te va blestema in fata!" Atunci Domnul a zis catre Satan: "Iata, tot ce are el este in puterea ta; numai asupra lui sa nu intinzi mana ta". Si Satan a pierit din fata lui Dumnezeu.
Satan a reusit in scurt timp sa distruga toata bogatia sa, casa, gospodaria, animalele, toata munca de-o viata a lui Iov si tot ce-i oferise Dumnezeu, neamurile l-au parasit, prietenii l-au parasit, Satan l-a lovit pe Iov cu lepra, din talpile picioarelor pana in crestetul capului. nevasta ia zis:"Te tii mereu in statornicia ta? Blesteama pe Dumnezeu si mori!
Dar Iov i-a raspuns: "Vorbesti cum ar vorbi una din femeile nebune! Ce? Daca am primit de la Dumnezeu cele bune, nu vom primi oare si pe cele rele?"
Iov a ajuns in scurt timp sa traiasca ca un boschetar, in afara satului, in mizerie, pe vremea aceea leprosii erau scosi din sat, a ramas singur si grav bolnav. Povestea cu Iov este lunga, dar o gasesti in Biblie, ideea este ca in ciuda faptului ca Iov a pierdut tot, inclusiv sanatatea, el nu si-a pierdut niciodata credinta in Dumnezeu si intr-o zi a spus: Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat. Diavolul a pierdut, iar Domnul l-a pus pe Iov iarasi in starea lui de la inceput, dupa ce s-a rugat pentru prieteni, si i-a intors indoit tot ce avusese mai inainte.
11. Si toti fratii si toate surorile si toti prietenii lui de alta data au venit sa-l cerceteze, au mancat paine in casa lui, l-au compatimit, l-au mangaiat de toate nenorocirile pe care le slobozise Domnul asupra lui si fiecare i-a dat cate un chesita si cate un inel de aur.
Si Dumnezeu a binecuvantat sfarsitul vietii lui Iov mai bogat decat inceputul ei, si el a strans paisprezece mii de oi, sase mii de camile, o mie de perechi de boi si o mie de asine.
Si Iov a mai trait dupa aceea o suta patruzeci de ani si a vazut pe fiii sai si pe fiii fiilor sai, pana la al patrulea neam.
Asa ca Costy, ai credinta in Dumnezeu, poate ca asta nu te va vindeca de boala ta, dar iti va salva sufletul, iti va lumina mintea si te va indrepta spre drumul cel bun si alegerea corecta.
0
19-05-2014, ora 22:29
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu nu ma iau dupa Freud, am fost si in Germany si am intrebat n medici si au spus ca nu e nici o problema cu masturbarea, doar ca daca faci de prea multe ori, poate apare temporar o senzatie de epuziare. Si aici mi s-a cam spus la fel.
Deci nu duce la nici o nebunie, eu sunt mai open mind, analizez treaba sa vad daca are logica si nu e doar manipulare sociala pro familie, nu ma iau doar dupa ce zice unul si altul pana nu vad eu mecanismul si daca chiar duce unde se zice.
Unii ce au probleme psihice mai accentuate uite cum esti tu, au ceva contra fie la sex, fie si la sex si la masturbare, probabil ca nu le mai merge smecheria, asa ca isi inventeaza motive sa zica ca si asa nu era bine. La mine merge si chiar doresc sa mearga mereu ca sa simt placerea aia.

Cu Dumnezeu nu cred nimic, crede tu daca vrei, si nimeni nu o sa-mi schimbe aceasta parere vreodata. Nu cred in ca dupa moarte e nu stiu ce viata, eu cred doar in calitatea vietii acum si aici, sa traiesc clipa cat mai intens, ca dupa ce mor, gata, aia a fost. Iar daca mi-ar fi rau tare si iremediabil, as pune punct decent si as scapa de tot raul, deci oricum eu castig !
Nu-mi trebuie o femeie care din programul ei nu e facuta sa tina la barbat, asa ca, aia este.
0
19-05-2014, ora 23:50
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Conteaza foarte mult ajutorul si suportul parintilor. Sa te sustina in momentele grele, sa-ti dea sfaturi. Eu cand nu prea am dispozitie si simt ca ma iau gandurile negative ii sun pe ai mei, vorbesc cu ei si imi trece. Legat de Dumnezeu si credinta, mereu trebuie sa-ti repeti ca totul va fi bine, sa ai o atitudine pozitiva, sa eviti oamenii negativi.

merkaba, esti pe drumul cel bun, o sa-ti tin pumnii :) Multumesc pentru sfat, frati, surori nu am dar ma ajuta parintii si Dumnezeu.
0
20-05-2014, ora 16:44
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai si Nick ala care a fost abuzat sexual in copilarie era dus cu pluta, de aia simtea ca are demon in el :)))))))), ce naiba ma, de un om sanatos nu dati exemplu.
0
20-05-2014, ora 23:56
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Costy, eu nu o cunosc pe clara personal dar si ea se chinuie cu o boala grea si cu toate astea nu si-a pierdut credinta in Dumnezeu. Si merkaba sufera de momente grele in viata lui, si el crede in Dumnezeu si Dumnezeu l-a ajutat sa-si gaseasca si un loc de munca.
Dupa cum ti-am mai spus Dumnezeu nu e un dictator si nu impune dragoste cu forta, fiecare creatie a Sa este libera sa faca orice, dar exista o diferenta intre noi oamenii care nu avem nici o putere supranaturala si Dumnezeu, alti zei, ingeri, sfinti si chiar lucifer. Asa cum pe pamant exista o scara ierarhica, asa si dincolo exista creatii care desi au puteri mai mari decat omul se subordoneaza in functie de rang fata de creatiile superioare lor si in final toti se subordoneaza Lui Dumnezeu. Singurul adversar al Lui Dumnezeu este diavolul dar nici macar el nu poate depasi anumite limite impuse de Dumnezeu. E clar ca cineva ne iubeste si are grija de noi, ca daca ar fi fost dupa diavol am fi fost toti pierduti.
Diavolul are puterea de a sugera, nu are puterea de a impune.
Chestia cu Dumnezeu, diavolul si lumea de dincolo nu sunt povesti inventate de biserica, de mine sau de clara, exista dovezi clare si marturii ale oamenilor care au trait langa Mantuitor, au mancat cu EL la masa, au asistat la discursurile si minunile Sale. Multi spun ca Biblia este scrisa de oameni, dar daca stai si citesti toate cuvintele Lui Dumnezeu si toate raspunsurile Lui Iisus, vei realiza ca nici cei mai mari intelepti ai lumii n-ar fi putut gandi macar aceste raspunsuri.
E adevarat ca multe lucruri au fost scoase din Biblie, de exemplu lucruri legate de civilizatii extraterestre sau despre cum a fost posibil ca stramosii nostri descoperiti de arheologi, care aratau ca niste maimute, nu vorbeau o anumita limba, erau prosti si dupa ce au fost vizitati de civilizatiile extraterestre au devenit mai destepti, au fost folositi ca si sclavi ca sa ridice piramidele, piramide pe care nici un arhitect din ziua de azi nu le poate reproduce. Se spune ca fiecare piatra din piramida este imensa si grea, era nevoie de zeci de oameni ca sa care o singura piatra, toate pietrele sunt taiate cu o precizie laser si se imbina perfect intre ele fara ciment sau alta substanta chimica. La vremea aceea oamenii erau prea innapoiati ca sa construiasca asa ceva, se spune ca faraoancele foloseau machiaj si faraonii beiau bere, aveau tehnologia de a produce lumina si spuneau ca ei sunt zeii si creatorii nostri. Dar in Biblie scrie ca Dumnezeu nu-i suporta si L-a ales pe Moise, un om simplu si fara multa carte sa lupte impotriva faraonilor.
Sunt multe lucruri care au fost scoase din Biblie, dar la Vatican se afla majoritatea raspunsurilor si secretelor, nimeni nu stie de ce biserica ascunde unele adevaruri despre oameni, insa tot Dumnezeu a spus: "Mărturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea Sfântă, scrise în cartea aceasta..."
Adevarul suprem nu-l stie nimeni, insa biserica sustine ca Biblia din ziua de azi este suficienta, nu are sens sa ne incarcam mintea cu alte adevaruri, ideea nu este ca noi sa stim totul, ideea este ca noi sa credem in Dumnezeu, sa ne supunem Legilor Lui asa cum se supun si zeii si ingerii si sfintii, spre binele nostru si pentru a nu ne pierde locul din Rai asa cum a patit Lucifer.
Costy, faza cu diavolul care intra in unii oameni este reala, exista la ora actuala cand noi vorbim sute de oameni posedati in toata lumea, sunt atat de multe cazuri incat nici Vaticanul nu se poate implica in toate, daca reusesti sa convingi un preot exorcist de la Vatican sa te ajute esti norocos, insa Vaticanul nu se implica decat in cazurile cele mai grave, numai daca exista dovezi clare ca este vorba de posedare sau e doar o simpla schizofrenie. De multe ori oamenii disperati apeleaza la diversi exorcisti care de fapt sunt excroci, le cer bani, prin autosugestie ii face sa creada ca diavolul a disparut dupa care dispar si ei cu banii, insa de astfel de cazuri se ocupa doar preotii foarte credinciosi si cu pacate putine, e nevoie de multe sedinte, rabdare, calm, majoritatea sedintelor sunt filmate, inregistrate, deci exista dovezi clare, majoritatea posedatilor sunt oameni fara credinta sau cu o credinta slaba, exista de asemenea pe pamant multi satanisti, multi care prin diverse ritualuri invoca pe diavol si-l venereaza, insa diavolul ii face sa creada ca ei sunt stapanii lui, el este doar un simplu slujitor, diavolul are nevoie de astfel de prosti deoarece el neavand trup se materializeaza prin ei. Unii satanisti au puterea de a directiona forte malefice catre o anumita persoana pe care ei nu o suporta. Si avand in vedere ca majoritatea oamenilor suntem pacatosi si avem probleme cu credinta, de multe ori aceste forte malefice reusesc sa intre in trupul omului respectiv.
Diferenta dintre un schizofrenic si un posedat devine clara, un schizofrenic poate fi linistit cu cateva pastile, pe cand un posedat vorbeste gros, de parca ar vorbi altcineva nu el, unii posedati incep sa vorbeasca limbi straine cum ar fi sanscrita sau latina, altii scot cuie pe gura, altii fac levitatie, toti se chinuie, se zvarcolesc, reactioneaza urat la Biblie, cuvinte sfinte, apa sfintita, nafura, cruce, in timp ce preotul citeste diavolul rade si spune: sufletul asta este al meu, dupa care preotul ii raspunde sufletul acesta nu este al tau este al Lui Dumnezeu, dupa care diavolul incepe sa insiruie toate pacatele celui posedat inca din copilarie, iar daca preotul exorcist are si el pacate in trecut, diavolul i le spune si pe-a le preotului. Insa sarcina preotului este sa nu se lase descurajat, se spune ca singura cale de a-l scoate pe diavol din om este aceea de a-l face sa-si spuna numele. Din momentul in care preotul afla numele diavolului, il poate controla si ii poate porunci in numele Domnului sa se intoarca in iad. Insa fiecare caz este diferit si greu, unele cazuri se rezolva in cateva zile, altele dureaza ani, pentru ca diavolul stie procedura si evita sa-si spuna numele, singurul lucru care-l convinge pe diavol sa-si dezvaluie numele este insistenta preotului si mandria diavolului. Unele cazuri sunt usoare, in general cazurile care nu implica diavolul ci alt suflet pacatos de om care poseda o anumita persoana,
cand este vorba de diavol lucrurile se complica, pentru ca diavolul nu renunta asa usor la un suflet, au fost cazuri si mai grave in care erau implicati mai multi diavoli, cazuri in care un singur om era posedat de o legiune intreaga de diavoli si cazuri mai rare in care a fost implicat insusi lucifer.
Psihologii spun ca cei posedati au grave probleme de personalitate, religia spune ca cei posedati nu au credinta in Dumnezeu.
Nimeni nu stie de ce se intampla astfel de fenomene, insa dovezile sunt clare si ele demonstreaza ca exista atat Dumnezeu cat si diavolul.
Si daca diavolul are atat de mare interes pentru sufletul nostru, inseamna ca sufletul nostru este important, dar nu pentru diavol ci pentru Dumnezeu.
Noi sa zicem mersi Costy, ca am scapat asa ieftin doar cu anxietate si depresie, sa consideram asta doar o mica pedeapsa de la Dumnezeu, care ne incearca credinta, altii au patit-o mult mai rau.
0
21-05-2014, ora 07:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
E totul vrajeala, am mai spus si nu ma mai repet, crezi tu daca vrei, e okey daca te ajuta iluzia asta.
Ai scapat pe dracu ieftin ca ti-a distrus viata, vorbesti numai prostii, dar daca-ti convine, aia e.
Eu ti-am zis, n-as sta in starile alea ca n-as mai vedea sensul.
La mine viata e aici si o vreau ca lumea.
0
21-05-2014, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Referitor la Biblie, am citit foarte multe carti la viata mea, scriitori de elita in general, insa Biblia (in special Noul Testament) m-a ajutat si ma ajuta extraordinar de mult. Simt un suflu de viata cand o citesc. E ceva incomparabil cu celelalte lecturi pe care le-am parcurs.
Mi-a facut foarte bine sa citesc Biblia mai ales cand eram in depresie.
Ma umpleam de energie citind chiar si un singur mic capitol de o pagina.

Mie personal mi-a facut extrem de bine credinta la boala mea si tot ea ma ajuta si ma sustine in cea mai mare parte sa merg mai departe.
0
21-05-2014, ora 23:29
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca ai calitatea vietii, este ok si mergi mai departe sa te bucuri de ea, daca nu, si credinta te face doar sa induri, nu e deloc okey.
0
22-05-2014, ora 22:16
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Costy, ai dreptate viata mea e distrusa, dar nu de Dumnezeu ci de diavol, multi dintre noi au tendinta sa creada ca pentru pacatele noastre vom fi pedepsiti dincolo, dar adevarul este ca multi dintre noi sunt pedepsiti cat inca traim pentru alegerile noastre proaste in viata, pentru lipsa noastra de credinta, pentru pacatele noastre si dupa cum este normal omul are tendinta de a da vina pe Dumnezeu pentru ca EL este Creatorul nostru, EL ne pedepseste, dar noi nu ne gandim niciodata ca poate noi am gresit, noi am atras raul asupra noastra, intentionat sau fara sa ne dam seama. Tot ce creeaza Dumnezeu este bun, chiar si lucifer a fost creeat bun, el a devenit singur rau prin mandria lui si dorinta de a fi deasupra Lui Dumnezeu. Uneori si prea multa putere, dragoste, lumina strica. La fel si lucifer a vrut: prea multa putere insa el a uitat cine este Creatorul care nu s-a nascut ca lucifer sau ca omul, Creatorul nu s-a nascut, EL a fost dintotdeauna, EL este nemuritor, este in tot si in toate. Dumnezeu vrea ca noi toti sa fim bogati si fericiti, insa diavolul nu vrea asta, diavolul vrea sa faca o diferenta intre cei bogati si rai si cei saraci care in general sunt buni.
Stii cati diavoli sunt la casele celor bogati? zero.
Stii cati diavoli sunt la oamenii simpli care fac numai bine si se roaga zilnic Lui Dumnezeu? zeci sau sute de diavoli.
De obicei oamenii simpli nu sesizeaza acest aspect, dar au existat marturii ale unor preoti credinciosi care credeau in Dumnezeu si se rugau Lui neincetat si care au spus ca au fost supusi la ispite atat de puternice de catre diavoli incat le era frica sa nu cedeze. Multi dintre ei s-au retras in padure, intr-o coliba si se rugau acolo de frica sa nu cedeze unei fete frumoase sau altor ispite ale societatii. Dar diavolul ii urmarea si acolo in pustietate. Multi astfel de preoti care au rezistat tuturor ispitelor sunt acum sfinti si sunt superiori ingerilor ca rang.
Calitatea vietii nu conteaza avand in vedere ca noi suntem trecatori pe acest pamant.
Avand in vedere ca noua ni s-a intamplat aceasta boala (anxietate/depresie), e de rau dar e si de bine in acelasi timp, diavolul ne-a distrus pentru pacatele noastre, insa in acelasi timp a atras asupra noastra si atentia Lui Dumnezeu, oamenii care se chinuie ca noi sunt mai mult monitorizati de Dumnezeu decat cei bogati spre exemplu.
Faptul cu boala noastra e consumat, acum depinde de noi pe cine alegem in viata: Binele sau raul.
Si inca ceva, Dumnezeu poate vindeca orice boala, asa ca daca ne traim viata, avem credinta si murim de moarte naturala, Dumnezeu ca drept rasplata va alunga de la noi orice urma de suferinta sau tristete si-l va arunca in iad pe diavolul care ne-a chinuit o viata intreaga.
0
22-05-2014, ora 23:33
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Deja o cam iei pe aratura cu credinta asta aiurea ! Ti-am zis ca eu nu cred, asa ca nu mai zice despre asta, ca zici degeaba.
Eu sunt adeptul trairii momentului si atat.
Ma refeream la Clara cand zicea ca boala a ajutat-o, ca daca a ajutat-o doar sa indure, e nasolie mare.
Dar tu daca vrei sa traiesti in iluzie, nu e nici o problema, crede in ce vrei tu, eu prefer sa nu cred in nimic dar sa am viata placuta acum, insa am luptat ptr asta incercand sa gasesc un tratament bun.
0
23-05-2014, ora 13:42
DParadise
Nu este medic/terapeut
DParadise
@clara_p

Am incercat sa citesc acest articol, insa "propovaduirile" tale pe aici ma scot din sarite. Daca tu crezi in religie: bine, te sustinem.
Insa acest forum este cu total alte subiect. Pentru credinta ta poti gasi alt forum. Nu incerca sa convingi lumea cu principiile tale.
Religia este un lucru relativ, care se poate interpreta in multe forme. Daca tu citesti Biblia, pentru tine poate insemna un lucru, pentru mine...un lucru total diferit.
Cat despre sexul inainte de casatorie: GET OVER! Pastreaza-te, noi te sustinem. Asta este un subiect clasic, devenit deja banal.
0
23-05-2014, ora 13:53
DParadise
Nu este medic/terapeut
DParadise
@Resident

Man, te inteleg total cu depresia. Am parte de ea saptamani intregi.
INSA:
- trebuie sa iti stabilesti niste prioritati (pot fi pe zile, saptamani, luni) care sa te ajute sa iti pui ordine in ganduri si in viata
(Pe mine m-a ajutat acest pas)
- pastreaza-ti optimismul (Foarte important)
- fa pasi mici pentru a-ti atinge obiectivele.
Cat despre femei: nu sta si te ruga...nimic nu pica din cer, daca nu faci si tu demersuri. Femeile nu sunt asa greu de inteles, problema este ca nici macar ele nu prea stiu ce vor de la viata, insa secretul este ca arata acest lucru.
Trebuie sa recunosc ca si eu vroiam, acum cativa ani, femeia aproape perfecta (din punct de vedere sentimental, nu fizic) şi relatia adevarata, bazata pe sentimente, incredere, respect. Concluzia: nu apare peste noapte.
Traieste-ti viata, cunoaste multe femei, socializeaza si la un moment dat, persoana perfecta o sa apara pentru tine. Poti face chiar si sex in afara casatoriei.
Spor in toate!
0
23-05-2014, ora 13:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ DParadise

Poti sa iti spui parerea despre credinta sau religie sau cum vrei tu sa le zici, numai dupa ce le-ai "gustat".
Nu te poti afirma asupra savoarei tortului de ciocolata dupa o reteta belgiana, facut de mama mea, dupa o reteta de pe la 1900, decat dupa ce ai mancat o feliuta.

P.S.: Ai grija ca bolile venerice ca HPV-ul si hepesul genital se iau cu tot cu prezervativ. Si sunt pe viata.
Legile dumnezeiesti sunt date spre folosul oamenilor si nu in dauna lor.
Nu ma impresioneaza atitudinea oamenilor care nu cred in Dumnezeu. Imi vad de viata mea si fac toate lucrurile necesare pentru a ma simti mai bine cu ea si cu boala pe care o am. Credinta ma ajuta in mod capital si simt zilnic beneficiile ei.
Unele postari ale mele legate de asta sunt o marturie certa si o confirmare a acestui lucru. Sunt si alte nenumarate marturii in acest sens in special pe aceasta sectiune. Mai sapa daca tu crezi ca eu te mint. Nu suntem toti veniti cu pluta pe "Dunare".
0
23-05-2014, ora 14:19
DParadise
Nu este medic/terapeut
DParadise
@clara_P

Voi folosi sistemul tau de raspuns:
1. Am "gustat" credinta si religia, stai linistita.
2. (care se refera la P.S. -ul tau) Bolile venerice sunt un lucru diferit, nu imi dau seama de ce tot insisti atat pe ele. In momentul asta, si-a pierdut tot farmecul. Am vazut o gramada de comentarii ale tale si la alte topic-uri, ai devenit deja standard.
Legi Dumnezeiesti sunt doar Cele 10 porunci, ceea ce vorbesti tu sunt doar reguli instituite de Biserica acum 3-4 secole. Fa-ti unla cunostinte!
Nimeni nu incearca sa te impresioneze, insa este socant cat de limitata poate deveni gandirea omului indoctrinat de religie. Credinta ajuta (daca nu ti-ai dat seama SUNT CREDICIOS, merg la Biserica...toate cele), insa credinta este menita sa te ajute sa evoluezi spiritual si intelectual.
Beneficii ale credintei pot sa iti enumar si eu din propria experienta, dar trebuie sa faci diferenta dintre nivelul la care te afli (si NU ma refer la gradul tau de credinta, ci la nivelul tau spiritual) si nivelul adevarat si superior al credintei, adica nivelul la care credinta lucreaza pentru tine prin subconstient.
Daca doar te rogi, nu iti trece nici o boala. Daca aprinzi o lumanare la biserica, nu iti dispar "bolile venerice". Mai e nevoie si de stiinta pe langa.
In acest moment, parerea mea este ca tu ar trebui sa "sapi" putin prin religie si sa evoluezi spiritual si intelectual. Niciodata nu am sustinut ca "esti venita cu pluta", insa se pare ca intelegi valoarea adevarata a credintei.
0
23-05-2014, ora 18:31
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Rezident nu poate sa-si vada de viata ptr ca are o depresie cu lentoare si lipsa de energie ce trebuie tratata corespunzator, abia apoi poate sa faca ce spui tu Paradise.
Dar da, in loc sa viseze la femeia imposibila, mai bine ar lupta cu un medic bun sa iasa intai din starea asta.
0
23-05-2014, ora 18:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ DParadise

Corect. Trebuie respectate minim cele 10 porunci, dintre care Porunca a 10 spune Sa nu fi desfranat. Adica ce ti-am povestit eu.

+

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 6

9. Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, ...

P.S.: Nu am scris nicaieri ca daca faci o boala nu trebuie sa te tratezi.
Dar au existat si cazuri in care persoanele doar s-au rugat la sfinti pentru ca doctorii nu aveau ce sa le faca si s-au vindecat. Eu sunt unul dintre ele (sfantul Nectarie m-a vindecat de doua ori).
Cele doua nu se exclud una pe cealalta.
0
24-05-2014, ora 13:45
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
DParadise, multumesc pentru sfaturi, am recunoscut si eu ca depresia este din vina mea. Ar trebui sa fac mai multe demersuri, sa socializez mai mult, bine acuma depinde si cu cine socializezi :-).
In legatura cu "propovaduirile" Clarei si eu cred ca exagereaza uneori cu biserica, dar avand in vedere ca ea pomeneste de Dumnezeu si are credinta si marturiseste ca acest lucru a ajutat-o, nu vad nimic rau in faptul ca ea mai da din cand in cand niste sfaturi religioase, care au legatura si cu acest forum avand in vedere ca problemele noastre sunt afective si sufletesti.
N-as vrea sa-i stric inima Clarei si sa-i spun ca biserica a fost dintotdeauna si este in continuare o forma de manipulare a maselor.
Cand Iisus Hristos a venit pe pamant, biserica stia deja de Dumnezeu, de Moise, insa intr-o zi cand Iisus a mers impreuna cu toti oamenii Lui la Templul bisericii, a descoperit ca acolo lumea in loc sa se roage facea comert, acela a fost singurul moment cand Iisus a facut o criza de nervi, a rasturnat toate mesele comerciantilor si a tipat la ei spunandu-le: A-ti transformat casa Domnului intr-un loc de profit, nu un loc pentru rugaciune si liniste sufleteasca. Toti l-au luat drept nebun si si-au continuat obiceiurile lor. De asemenea exista dovezi, manuscrise care arata ca nu numai capii romanilor l-au omorat pe Hristos ci si mai marii bisericii, care erau bagati si ei in politica si se supuneau puterii romane.
Isus Hristos n-a facut nimic rau pe pamant insa a reusit in scurt timp sa stranga mai multi credinciosi decat biserica, EL s-a autointitulat la un moment dat regele iudeilor, dupa care Dumnezeu. Aceasta afirmatie a Lui a deranjat atat biserica cat si pe romani care ei se credeau regii tuturor.
Practic acesta a fost singurul motiv pentru care Iisus a fost crucificat, nici romanii n-au vrut sa-l omoare, pentru ca EL nu incalcase nici o lege si l-au luat drept nebun, ei nu vedeau in fata lor un criminal, un hot sau un Dumnezeu, vedeau un om simplu, slab, blajin, imbracat saracacios care se dadea drept Mantuitorul, multi romani nici nu stiau pe ce motiv sa-l omoare, insa la insistentele mai marilor bisericii si din faptul ca Iisus tot o tinea pe-a Lui, s-a luat intr-un final decizia ca acesta sa fie crucificat.
Dupa mii de ani de atunci, biserica a ramas cam la fel, tot in politica, tot vinde produse bisericesti, tot cere bani de la politicieni si de la oameni, preotii au neveste tinere si sexy langa ei, masini de lux, case de lux, dar in acelasi timp exista si preoti buni care nu cer bani, calugari buni care ajuta oamenii sa creada in Dumnezeu si cauta sa-i indrepte spre calea cea buna.
Dumnezeu va avea grija ca fiecare sa plateasca pentru pacatele sale, nu e treaba noastra.
Costy, majoritatea comentariilor mele le-am facut pentru tine pentru ca m-a speriat decizia ta de a-ti lua viata, poate ca tu glumesti sau poate ai anumite ganduri, eu doar am vrut sa punctez ca aceste ganduri nu sunt ale tale ci ale diavolului.
Sa stii Costy ca in iad nu ajung doar oamenii rai ci si oamenii care din stiinta sau nestiinta au incalcat poruncile Lui Dumnezeu.
Sa-ti dau un mic exemplu: sinuciderea Madalinei Manole, Madalina era un om rau? Nu! Madalina suferea de o boala psihica destul de grava, dar care putea fi tratata, numai ca n-a existat nimeni in jurul ei care sa-i dea macar un sfat, care s-o ajute, barbatul ei o folosea pentru bani, in momentul in care ea nu mai avea nici un contract si n-o mai chema nici o televiziune, ea a inceput sa sufere si mai mult, barbatul ei ii spunea des ca este urata si proasta, atat de des incat ea chiar a inceput sa creada acest lucru. Pana intr-o zi cand a decazut total si a luat decizia sa se sinucida. Parintii ei au sarit repede sa-l acuze pe sotul ei, insa toate reprezinta spectacol, adevarul este ca si parintii ei au fost la fel de falsi ca si sotul ei si ca si toate vedetele care au cunoscut-o si au tot aparut pe la TV au sustinut ca regreta nespus decizia ei si daca ar fi stiut situatia ei ar fi ajutat-o, iarasi fals, unde au fost toti acesti oameni cand ea avea nevoie de ei?
Cu toate astea Madalina n-are nici o scuza, putea sa gaseasca alte variante, sa divorteze de sot, sa vanda vila, sa isi cumpere un apartament unde sa locuiasca cu copilul ei, sa caute ajutor la un psihiatru, sa se angajeze undeva pe un post mai mic ca avea ceva relatii si sa traiasca.
Insa toti au facut-o sa creada ca ea este problema cand de fapt problema erau ei.
Rareori cand se sinucid satanisti sau Emo si atunci nimanui nu-i pasa, se stie ca astia sunt oamenii diavolului. Dar cand se sinucid oameni buni din motive disperate: ca ia parasit iubita, ca si-au pierdut locul de munca, ca au pierdut casa si au ajuns in strada, ca le-a murit copilul intr-un accident stupid de masina din care soferul a scapat basma curata, cand se sinucid oameni buni lumea ramane ingrozita, desi motivele lor par serioase, nu se stie daca Dumnezeu va ierta aceasta decizie.
Nu se stie ce legi sunt dincolo, nu se stie ce intelegere este intre Dumnezeu si diavol, insa majoritatea oamenilor si religia crestina sustin aceeasi idee, ca sinucigasii ajung in iad.
Te asigur Costy, ca si Dumnezeu este singur ca si majoritatea barbatilor din ziua de azi, EL nu are o femeie si nu face sex si Dumnezeu este trist si suparat uneori, insa EL isi pune speranta in creatiile Sale, traieste cu noi si prin noi si singura Lui fericire este atunci cand noi ii aratam putina credinta si dragoste. Iar la randul Lui Dumnezeu le va da acestor oameni viata vesnica, fericire si dragoste neconditionata.
0
26-05-2014, ora 11:07
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si de unde a scos religia crstina ca sinucigasii ajung in iad ?! Pe ce baza reala ? Sau doar asa din iluzii sau banuieli ?
0
26-05-2014, ora 13:16
apasadi
Nu este medic/terapeut
apasadi
Scuzati-ma ca intervin.
Dar eu cred ca sunt doua legi vezi ieremia 31:31 :
LEGEA VECHE cu Vechiul Testament, Templul, poporul lui Dumnezeu
LEGEA NOUA cu Noul Testament, Biserica, crestinismul, copiii lui Dumnezeu

Probabil cei mai multi de pe forum suntem copiii lui Dumnezeu mult mai aproape decat poporul lui Dumnezeu si decat cei ce n-au nici o lege.Ieremia 31:31 se pare ca poate descalifica de la un timp, probabil dupa venirea lui Mesia care trebuia sa se intample inainte de ultima distrugere a templului, deci cam in trecut, toate religiile ce nu au o noua lege si care nu recunosc legea cea Veche din punct de vedere istoric deci cam tot inafara de crestinism.

Costi, daca stii engleza cauta pe youtube 'near death experience' si vezi ce zic cei ce vin din moarte. Cum se face ca atatia oameni vad dupa moarte ingeri cand ei nu se cunosc intre ei, cand creierul nu lucreaza etc. Am vorbit personal cu cineva care a trecut prin asta si mi-a spus ca a vorbit cu IIsus daca nu ma insel.
0
26-05-2014, ora 17:22
apasadi
Nu este medic/terapeut
apasadi
Costi, mai bine cauta pe youtube 'near death experience Heaven' ca unele filme sunt dure si nu sunt bune, sa nu dea ganduri rele.
0
26-05-2014, ora 18:49
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Apasadi, te chinui degeaba, ca nu o sa reusesti sa-l faci pe costi sa creada ca exista ceva dincolo.El e Toma necredinciosul, nu crede pana nu vede cu ochii lui, dar el nu stie ca noi vedem cu ochii doar ce am fost programati sa vedem. :)) I-am mai spus eu si pe topic-ul duduii prozac, ca daca vrea sa-si incheie socotelile cu viata, macar sa ia o doza mai mica de medicamente+ alcool, ca sa poata fi resuscitat(sa sune si la salvare in prealabil), iar daca se convinge ca nu e nimic dincolo, o mai face odata de-a binelea, cu alte cuvinte, sa testeze apa cu degetul.:)) De fenomenul NDE am vorbit eu o groaza pe topic-ul lui prozac.Apropo costi, fii atent ca anul asta o sa fie publicate rezultatele studiului Awareness During Resuscitacion, inceput in 2008, la care au participat 25 de spitale din toata lumea, de care va vorbeam pe topic-ul lui prozac.

Resident, urmaresc de putin timp topic-ul tau, si am vazut ca ai spus intr-un post ca sfintii (care dupa parerea mea sunt o inventie a bisericii, cu scopul de a-i face pe oameni sa frecventeze cat mai des biserica, ca altfel ar da faliment), au rang mai inalt decat ingerii dincolo.As vrea sa te intreb de unde stii tu treaba asta, ai fost cumva dincolo?Daca e sa ne luam dupa evanghelii, acolo iisus spune ca toti sunt egali in rai, toti sunt ingeri.
Sa stii ca si eu sunt un om foarte credincios, dar eu am o abordare mai stiintifica, mai rationala a divinitatii.Eu nu cred in povestea cu Adam si Eva si nici in faptul ca D-zeu ar fi un om carunt care sta pe-un norisor si noteaza pe un carnetel ce pacate face fiecare.Dzeu este Universul si este mult prea complex ca noi sa il putem intelege.Iar Universul este viu, este un superorganism care gandeste, are constiinta.Atata timp cat a putut sa creeze omul, o fiinta atat de complexa si inteligenta, inseamna ca Universul este infinit mai inteligent.
0
26-05-2014, ora 20:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ce spui tu despre sfinti e propaganda neoprotestanta pe care ai halit-o ca gasca, sfintii sunt ca studentii eminenti care ajung sa semene in foarte mare masura Invatatorului, exact dupa cuvintele Sale :" Acestea si mai mari ca acestea veti putea face daca veti avea credinta" cand s-a adresat apostolilor, referitor la minunile pe care le facea ! Deci inceteaza cu delirul hipomaniacal si atacurile tale cretine ! Mai studiaza inainte sa iti faci o parere ! Biserica n-are cum sa dea faliment pentru ca biserica suntem noi insine, adica trupul bisericii, cap fiind Hristos !
0
26-05-2014, ora 20:26
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Stevens, ti-am mai zis ca tu mi-ai demonstrat ca esti un om mic de tot, n-are rost sa incerc sa iti explic pe intelesul tau, ca tu tot nu pricepi.Esti un indoctrinat religios.Pentru tine si altii precum tine, religia ortodoxa e religia adevarata pt ca ea are sfinti si numai la ortodocsi se aprinde flacara singura la presupusul mormant sfant in noaptea de inviere.E foarte usor de vazut care este mai psihotic dintre noi doi.Tu esti cel care are loc de munca imaginar si iubita virtuala.
0
26-05-2014, ora 21:01
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Tu esti un basist mare de tot :)) iar in plus n-ai nici un argument la citatele si argumentele mele ! Pentru intrebari sau reprosuri personale exista mesagerie privata !
0
27-05-2014, ora 15:06
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Nu e nevoie sa va certati, repet toti de pe-aici suntem in aceeasi incurcatura.
Costy, nu numai religia a spus ca sinucigasii ajung in iad, cel mai simplu exemplu este scris in Biblie, despre unul din cei doisprezece apostoli aleşi de Isus să domnească peste triburile lui Israel în Împărăţia lui Dumnezeu pe nume Iuda Iscarioteanul, multi cred ca Iuda ar fi ajuns in iad pentru faptul ca la tradat pe Iisus Hristos pentru 30 monede de argint, lucru care este fals, Iuda il iubea pe Iisus si stia ce putere are EL, asa ca la vandut din 3 motive: 1. romanii i-au promis ca n-o sa-i faca nici un rau; 2. el avea nevoie de bani si 3. el credea ca Iisus isi va folosi puterile divine si va scapa de romani asa cum a reusit sa se ascunda de ei atatia ani.
Iuda n-a facut nimic rau, deoarece Iisus stia ca va fi tradat intr-o zi de Iuda, asta era si ideea ca Iisus sa fie prins pana la urma, chinuit si crucificat pentru pacatele noastre. Insa după răstignirea lui Isus, Iuda si-a dat seama ca la vandut pe Mantuitor romanilor care l-au omorat, regretând fapta, a aruncat cele 30 monede în incinta Templului lui Irod din Ierusalim dupa care spânzurat de un copac. Deci practic el si-a condamnat singur sufletul la iad prin sinucidere.
Costy, apasadi are dreptate sunt multi oameni care au trecut prin diverse experiente cat timp au fost in moarte clinica, poti spune despre un om ca este nebun dar nu sute, mii, toti au descris lucruri similare, ca s-au ridicat cu sufletul in sus, ca se vedeau pe ei pe masa de operatii si ii vedeau si pe doctori, toti au trecut printr-un tunel de lumina, unde la capat ii astepta un inger sau chiar Iisus, toti descriu aceeasi imagine paradisiaca, iarba, flori, fericire, lumina, dragoste neconditionata, toti vor sa ramana acolo insa sunt trimisi innapoi la viata.
Exista doua feluri de experiente: pozitive si negative, majoritatea sunt pozitive, insa exista oameni care s-au intors la viata si au intrat in groaza si depresie, ei sustin acelasi lucru, ca au fost printr-un tunel de lumina, ca au ajuns intr-un loc minunat unde era numai pace, armonie, fericire, dragoste, dupa care o forta ia luat si ia dus intr-un loc oribil, unde ei sustin ca au stat o eternitate, acolo era numai chin si suferinta, intuneric, sunete ciudate, au incercat sa fuga de-acolo dar nu se puteau misca, acolo nu exista speranta, dragoste sau Dumnezeu, majoritatea sustin ca in acel loc au fost tinuti cu forta si chinuiti in continuu, doar cativa afirma ca au vazut si diavoli, insa de obicei se da de inteles ca acel loc este iadul si diavolii nu prea-i vede oricine. Apoi intr-o zi, aceeasi forta ii scoate de acolo ii trece din nou prin tunelul de lumina dupa care ii readuce la viata. Insa oamenii care au avut experiente negative, multi dintre ei fiind chiar si medici, se intorc la viata dezamagiti, speriati, majoritatea se imbolnavesc de depresie, multi nu inteleg de ce li s-a intamplat acest lucru cand ei se stiau oameni buni, unii renunta la cariera, altii se apuca de rugaciuni, insa toti cei cu experiente negative raman marcati pe viata si confuzi, nici nu mai pot sa rada sau sa zambeasca.
Aceste cazuri sunt atat de multe incat in America si in alte tari s-au infiintat deja firme care se ocupa special cu astfel de pacienti, toate experientele povestite de oamenii intorsi din moarte sunt filmate si inregistrate, se intocmesc dosare dupa numele si varsta pacientului si tot acolo in dosare se precizeaza experienta pozitiva sau experienta negativa.
david27, ai dreptate: "acolo Iisus spune ca toti sunt egali in rai" dar nicaieri nu scrie ca toti suntem ingeri.
In legatura cu Sfintii, ai dreptate, nu toti preotii sau mai marii bisericii pe care dupa moartea lor biserica i-a ridicat la rang de sfinti, sunt recunoscuti de Dumnezeu. Gigi Becali a fost pictat intr-o biserica langa sfinti pentru faptul ca a sponsorizat acea biserica, asta nu inseamna ca Gigi Becali este un sfant, asta reprezinta o blasfemie la adresa Lui Dumnezeu, care spune clar: "mai de graba ar trece o camila prin urechile acului, decat un bogat sa ajunga in imparatia Mea". Dumnezeu ne lasa de inteles ca bogatii nu au ce cauta in imparatia Lui. Toata lumea sustine ca Gigi Becali e baiat bun, ca el ajuta pe toti dar nimeni nu se intreaba de unde are el toti acesti bani? Nu spune nimeni ca unele sale gesturi sunt frumoase, dar daca biserica era corecta putea sa scrie pe o bucata lacuita de lemn: aceasta biserica a fost ridicata cu ajutorul lui GiGi Becali si atat. Insa mandria caracteristica lui Becali si a bogatilor in general a fost aceea de a fi ridicat la rangul de sfant si biserica, avida dupa bani si putere a acceptat acest lucru chiar daca la unii nu prea le-a convenit.
david27, eu nu faceam referire la sutele de sfinti ridicati la acest rang de biserica, eu ma refeream la Sfintii din Biblie, in primul rand Moise, DaviD, Apostolii Lui Hristos, carora Mantuitorul le-a promis ranguri inalte in Paradis, Sfantului Apostol Petru, Iisus i-a promis Cheile Imparatiei Cerurilor, Sfantului Apostol Pavel Dumnezeu ia dat o sabie puternica cu care sa lupte impotriva fortelor raului, aceeasi sabie reprezinta cuvantul lui Dumnezeu, astea fiind doar doua exemple. Niciodata Iisus Hristos nu a dat cheile Imparatiei Sale vreunui inger, deci devine tot mai clar ca cea mai draga creatie a Lui Dumnezeu este omul si toti oamenii care au devenit sfinti sunt mai mari ca rang decat ingerii, asta nu inseamna ca ingerii sunt inferiori lor, in fata Lui Dumnezeu toti suntem egali, dar exista si acolo in rai diferite ranguri, de exemplu Trinitatea, care este un fel de comisie secreta unde se discuta toate problemele si planurile Lui Dumnezeu. Desi Lucifer ajunsese prin perseverenta sa atinga cel mai inalt rang, acela al capeteniei ingerilor, el nu se multumea cu acest nivel si l-a rugat de multe ori pe Dumnezeu sa-i dea acces si la Trinitate, insa Dumnezeu l-a refuzat si ia spus sa se multumeasca cu rangul sau ca e suficient, iar in Trinitate nu intra decat Dumnezeu, Iisus Hristos si Duhul Sfant. Sunt multe secrete care se discuta acolo, secrete pe care nici ingerii nici sfintii, nici diavolul nu le cunosc. De multe ori nici Iisus Hristos nu stie totul insa EL este printre putinii care stiu aproape totul.
Povestea cu Adam si Eva inca nu a fost lamurita, insa arheologii au descoperit ca stramosii nostri erau urati, acoperiti de par, mergeau si vorbeau ca maimutele, erau prosti, barbatii se ocupau cu vanatul, iar femeile cresteau copii, ei traiau in pesteri si nu aveau cunostinte nici de foc. In Biblie ni se spune ca Adam era musculos mergea drept si era frumos, iar Eva era sexy, voluptoasa si frumoasa, amandoi vorbeau cu Dumnezeu deci foloseau un anumit limbaj, Adam se ocupa cu agricultura, insa Dumnezeu a facut in asa fel incat el sa nu oboseasca niciodata prin munca, Adam si Eva erau ca doi copii desi erau maturi si asta pentru ca Dumnezeu a ales sa nu le spuna de existenta raului. Caderea lui lucifer din rai este mult mai spectaculoasa decat caderea Lui Adam si Eva, lucifer a pierdut prin mandrie si a gresit foarte mult fata de Dumnezeu vrand sa-i ia locul, pe cand povestea Lui Adam si Eva este de-a dreptul stupida din doua motive:
Era logic ca Eva putea fi inselata de diavol atata timp cat ea nu cunostea raul si era logic ca si Adam sa cada in plasa pentru ca Adam avea incredere in Eva pe care o iubea. Al doilea motiv stupid este ca in aceeasi gradina a Edenului se afla si Pomul Vietii Vesnice, deci daca cei doi ar fi muscat din
Fructul acelui Pom, ar fi trait vesnic si nimeni nu le-ar fi luat acest drept si nimeni nu i-ar fi alungat din Eden. Deci cei doi erau atat de naivi incat nici nu s-au gandit la viata vesnica, ei au fost doar inselati de diavol si pedepsiti de Dumnezeu nu pentru rautate ci pentru neascultare.
Insa Dumnezeu a regretat si regreta si acum pierderea Lui Adam si a Evei, dar n-are ce face, diavolul a castigat in felul lui, se vede clar ca Dumnezeu ne iubeste mult, incat si-a trimis unicul fiu sa fie chinuit si batjocorit pentru pacatele noastre.
Planul Lui Dumnezeu este acela de a inlocui golul ramas in rai de la caderea lui lucifer si a armatei sale de ingeri cu oameni buni, credinciosi.
Toti oamenii buni vor avea sansa sa devina ingeri, insa ca si rang tot sfintii (oameni odata si ei) vor fi inzestrati cu mai multa putere si trecere la Dumnezeu si asta pentru ca multi sfinti si-au castigat cu greu locul in rai, au rezistat tuturor ispitelor, au propovaduit cuvantul Lui Dumnezeu salvand astfel multe suflete si au murit spre final in chinuri groaznice, deci nu oricine ajunge sfant si nu oricine ajunge in Imparatia Lui Dumnezeu, asta e clar, dar atata timp cat ne punem credinta in Iisus Hristos si ne rugam Lui sa ne ierte, sansele noastre exista si sunt cat se poate de reale.
david27, nu stiu daca Dumnezeu sta pe un norisor si noteaza pe un carnetel ce pacate face fiecare, dar te asigur ca diavolul isi noteaza toate pacatele noastre si cand ne vine vremea sa ne ridicam la cer, diavolul apare cu catastiful pe care il arata ingerilor si daca ai mai multe pacate decat fapte bune, nici ingerii nu pot sa te mai salveze, singurul motiv pentru care ingerii le arata raiul oamenilor pacatosi este acela de a le demostra ca acesta exista, deabia atunci sufletul pacatosului incepe sa planga si se roaga de ingeri sa-l lase acolo, insa de multe ori este prea tarziu ca sa mai repari ceva.
Nimeni nu stie cine trimite sufletele in iad, unii spun ca Dumnezeu, altii spun ca diavolii care te au la mana cu pacate mari te duc direct in iad, iar altii sustin ca unele suflete pacatoase dupa ce parasesc viata aceasta, le apare in fata o lumina puternica, in cateva secunde ei vad totul: Dreptatea, Adevarul, Bunatatea si deabia atunci ei realizeaza greseala lor si se arunca singuri in iad.
Toata viata noastra este o lupta, Dumnezeu stie ca viata noastra e grea si suntem expusi zilnic ispitelor si pacatelor de la diavol, de aceea EL este dispus sa ne ierte daca ne alaturam Lui si daca luptam pana la capat.
Aici nu este viata reala, viata aceasta este o pedeapsa, o incercare, chiar si Dumnezeu a spus viata voastra este o desertaciune: "“Nu mai iubiţi lumea aceasta rea şi tot ce vă oferă ea, deoarece, atunci când iubiţi aceste lucruri dovediţi că, de fapt, pentru Dumnezeu nu mai aveţi nici un pic de dragoste. Căci toate lucrurile acestea lumeşti, dorinţele rele nu vin de la Dumnezeu, ci sunt produsul acestei lumi ticăloase. Ori, lumea de azi este în destrămare, iar lucrurile acestea rele, neîngăduite, vor pieri şi ele odată cu ea, dar oricine face mereu voia lui Dumnezeu va trăi în veac".
"Romani 12:2. “Nu copiaţi comportarea şi obiceiurile acestei lumi, ci purtaţi-vă ca oameni buni, având prospeţime în tot ce faceţi şi gândiţi. Atunci veţi învăţa din propria experienţă cât de bune vor fi căile Sale pentru voi”".
" 1Petru 2:11. “Iubiţi fraţi, aici nu sunteţi decât nişte călători în trecere pe acest pământ. Dat fiind că adevărata voastră casă este în cer, vă rog fierbinte, feriţi-vă cu desăvârşire de plăcerile rele ale acestei lumi; ele nu sunt pentru voi, deoarece se luptă direct cu sufletul vostru” ".
Dacă-L cunoaştem pe Iisus, vom pierde interesul faţă de lume.
0
27-05-2014, ora 19:24
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Resident, eu te asigur ca Dzeu nu e un personaj de basm, cum e descris in Vechiul Testament.Nu mai credeti tot ce cititi in biblie fara ca macar sa cercetati si sa ganditi rational.Chiar Iisus spune "cauta si vei gasi".El vorbea in pilde tocmai ca oamenii sa gandeasca.
0
28-05-2014, ora 15:05
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
david27, ma bucur ca tu crezi in Iisus, asta e un lucru bun, nu inteleg insa de ce ai mentionat ca in Vechiul Testament Dumnezeu este descris ca un personaj de basm? Dumnezeu chiar are puteri supranaturale, Dumnezeu a spus ca EL nu s-a nascut, ci ca a fost dintotdeauna, ca este Atotputernic, ca este Alfa si Omega, ca EL a creeat Cerul Infinit si Pamantul cu toata diversitatea Sa. Noi nici pana in ziua de azi nu suntem in stare sa explicam "Infinitul", dar putem vedea si noi ca Cerul este Infinit, ca Universul este Infinit, ca Planeta noastra este perfect aliniata cu celelalte Planete si la o distanta perfecta de Soare si de Luna. Zilnic trec pe langa Planeta noastra diferiti meteoriti, meteoriti care daca s-ar lovi de Planeta Pamant ar face-o praf in cateva secunde si totusi acest lucru nu se intampla, deci cineva ne protejeaza. Dumnezeu foloseste acesti meteoriti sau alte forte doar la Apocalipse, de exemplu distrugerea Dinozaurilor, acum circa 65 de milioane de ani, pe Pamant, a avut loc un impact cu un meteorit uriaş de 10 km diametru în golful Mexicului care a creat Craterul Chicxulub si a incheiat in cateva secunde existenţa Dinozaurilor care au dominat Pamantul pe o perioadă de aproximativ 160 de milioane de ani. Se pare ca in afara de apocalipsa lui Noe, pe pamant au avut loc mai multe apocalipse, toate reprezentand mania Lui Dumnezeu asupra rautatii oamenilor, cu toate astea Dumnezeu nu a distrus toti oamenii, ca dovada ca noi inca mai existam de milioane de ani, altii spun ca existam de miliarde de ani, nimeni nu stie exact si nu vreau sa intru in speculatii.
Pe scurt, nu exista nici un basm, se vede clar ca toate creeatiile Lui Dumnezeu sunt cu mult superioare gradului nostru de gandire si de intelegere. Chimia Lui Dumnezeu este diferita de chimia noastra, iar Universul si Natura nu s-au creeat singure, Dumnezeu Le-a ceeat prin cuvantul Sau.
Iisus vorbea in pilde din doua motive: 1. ca sa se distinga cuvantul Lui Dumnezeu fata de cel al omului si 2. toti cei care de-a lungul istoriei noastre au vorbit in pilde, de exemplu: Nostradamus, Eminescu si alte genii au facut-o special pentru ca oamenii rai sa nu inteleaga semnificatia lor.
La inceput nici Apostolii Lui Hristos nu intelegeau pildele Sale insa faptul ca au avut rabdare Sa-L asculte, Sa-L urmeze, sa asiste la miracolele Sale, incetul cu incetul au inceput sa creada, apoi Dumnezeu a intrat in ei si ia facut sa inteleaga adevarul.
david27, mie personal din toata Biblia cea mai ciudata poveste mi se pare Apocalipsa lui Ioan, sincer am citit-o de cateva ori dar am inteles prea putine. Nu stiu daca ai observat dar batalia se da intre Iisus Hristos si Fiara 666, nu se pomeneste nimic de vreo lupta intre Dumnezeu Creatorul si diavol, ceea ce dovedeste inca o data cat de puternic este Dumnezeu fata de diavol care viseaza Sa-L invinga, Dumnezeu ar putea sa-l distruga pe diavol intr-o secunda, dar nu se complica. Apocalipsa din Biblie nu reprezinta invingerea definitiva a diavolului, e mai mult o Apocalipsa dedicata noua, noi oamenii vom avea de suferit cel mai mult, iar cei care vor accepta semnul fiarei 666 vor muri (sufleteste), se spune ca cei care nu vor accepta semnul vor trai in afara sistemului, posibil in canalizari, in saracie, multi dintre ei vor muri de foame sau de sete, altii vor fi omorati de catre autoritati, insa vor fi mult mai fericiti decat cei din sistem si vor ajunge in Imparatia Domnului.
Dupa ce Fiara va fi invinsa de Hristos, va fi legata 1000 de ani, dupa care pe pamant va domni Iisus Hristos si va fi dragoste, pace si armonie si toti oamenii vor fi fericiti, insa dupa 1000 de ani diavolul va fi dezlegat din nou si lumea va deveni din nou rea si Dumnezeu aici intervine si spune: Voi demonstra astfel ca dupa 1000 de ani, nici diavolul si nici omul nu s-au schimbat. Diavolul va reusi sa stranga cateva armate de partea sa, armate formate din alti diavoli dar si din oameni rai, acesta se spune ca va fi ultima lupta a diavolului impotriva binelui, numai ca de data asta va interveni Dumnezeu Creatorul: "Şi fiara a fost prinsă. Şi împreună cu ea a fost prins proorocul mincinos care făcuse înaintea ei semnele, cu care amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei, şi se închinaseră icoanei ei.
Apoc 20, 9-10: "Din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit. Şi Diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă."
Pentru binele şi fericirea întregului Univers, Dumnezeu va trebui să facă o judecată şi va trebui să nimicească păcatul şi pe cei care sunt de partea păcatului. Această lucrare pe care Dumnezeu în dreptatea cârmuirii Sale va trebui să o săvârşească, va fi o "lucrare străină" de firea şi caracterul Său care este iubire.
Apoc 21, 1-5: "Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou (kainos = înoit ).. Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis 'Iată Eu fac toate lucrurile noi' Şi a adăugat: 'Scrie, fiindcă aceste lucruri sunt vrednice de crezut şi adevărate'".
Raul si toti oamenii pacatosi vor fi invinsi definitiv de Dumnezeu, iar Dumnezeu isi va lua oamenii Sai.
Sa speram totusi ca noi nu vom apuca Apocalipsa deoarece nu cred ca putem face fata, cel putin eu.
Poate multi dintre voi cred ca antihristul (diavolul) va veni singur pe pamant intruchipat in om, nu, acest lucru nu este posibil, diavolul este un spirit el nu se poate materializa, dar cu totii stim ca atunci cand injuram: "la dracu", diavolul apare imediat langa noi. diavolul va fi adus pe pamant de catre oamenii rai, voi da aici doar 3 exemple: masoni (masoni illuminati), satanisti si nu in ultimul rand evolutia tehnologica superioara la care va ajunge in scurt timp omenirea. Practic antihristul va fi invitat sa ia loc pe scaunul care va conduce lumea.
Insa oamenii buni n-au de ce sa se teama, Dumnezeu va fi mereu cu ei.
Iisus a spus odata: "da-ti cezarului ce este al cezarului si lui dumnezeu ce este al lui dumnezeu", mai exact platiti-va taxele si impozitele si supuneti-va puterilor care va conduc, in acelasi timp credeti in Dumnezeu si va veni vremea cand Eu va voi elibera de chin si de sclavie si va voi primi in Imparatia Mea.
Si mai exista o vorba: "Capul plecat Sabia nu-l taie".
Toti liderii, geniile, prezicatorii care au observat ca lumea aceasta nu este corecta, ca traim in minciuna si manipulare, ca puterilor nu le pasa de noi si ca vor sa ne faca numai rau, toti acestia au fost redusi la tacere. Si asta demonstreaza un singur lucru ca nu noi vom putea schimba lumea asta vreodata sau sistemul ci numai credinta noastra in Dumnezeu, EL va interveni la momentul potrivit si va lupta pentru noi si ne va elibera de sub sclavie, minciuna si nedreptate. Misiunea noastra este doar aceea de a ne mantui sufletul nostru si sufletele celor din jurul nostru, macar cu un sfat sau un gest bun.
0
29-05-2014, ora 16:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Resident

1. Pot fi pictati si in general sunt pictati pe peretii din stanga dreapta imediat cum intri, ctitorii bisericilor.
Nu trebuie sa fie sfinti.
Oricum ei se picteaza din viata.
Canonizarea are loc dupa moarte.
Becali daca a construit o biserica are tot dreptul sa fie pictat in acel loc special, dedicat ctitorilor. Valabil pentru oricare alta persoana sau familie care construieste o biserica. Unora le-au pictat familia cu totul.

Nu are nici o legatura faptul ca ctitorii sunt pictati la intrarea in biserica cu faptul ca vor ei sa fie sfinti. Sau ca se picteaza acolo ca sa devina sfinti.

Sora lui Gigi Becali a luat de la maternitatile din Bucuresti trupurile a peste 2.000 de copii pe care i-a inmormantat pe cheltuiala ei, le-a cumparat locuri de veci si le-a facut slujba, sicrie si cruci la morminte. Asta nu e tot un fel de sfintenie ?

Macar de am face noi la nivelul veniturilor noastre milostenia pe care au facut-o ei. Se spune ca celor milostivi Dumnezeu le iarta multe pacate. Iar milostenia lor Il obliga pe Dumnezeu sa fie milostiv cu ei.

2. Viata aceasta nu este o pedeapsa. Este sansa noastra la mantuire, sansa noastra de a fi impreuna cu Dumnezeu. Trebuie sa ii multumim lui Dumnezeu si pentru cele bune si pentru cele rele ad literam si atunci vom capata smerenia si nu vom mai suferi atat pentru ceea ce noi consideram ca ni se intampla rau.
Adaugă un comentariu / răspuns
278 comentarii 1 2 ..... 6789 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •