Singuratatea depresivului

278 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 9 10 Înainte ›
0
12-05-2014, ora 13:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu am zis ca idee ce am zis, nu ca jignire.
Clara nu a cerut niciodata bani, insa dupa 2 ani de discutii asa cat de cat mai ales in sfera psihiatriei, ma trezesc ca zice ca m-a suportat de fapt, deci nu i-a facut placere discutia, putea sa zica de la inceput. Ca mi-a zis ca era in stare nu stiu cum cand a zis-o, de fapt ala era adevarul. Discutia tu m-ai facut sa o intrerup, nu eu, eu iti ziceam ca studiam despre medicatie si te suparai ca si cum faceam ceva rau, pai draga, daca tu te complaci in starea aia, eu niciodata nu voi face asta si luptam sa racapat viata inapoi.
Cand am vazut ce te superi ca studiez, mi-am dat seama ca mintea ta e mica, o fata desteapta aprecia asta, plus ca ce era sa discut cu tine in afara de starile noastre ?! Ca altceva nu aveam in comun.
Nici pe mine nu m-ar deranja sa ma ajute statul, n-am spus ca e rau, am zis doar ca nu se face pensie la oricine asa ptr orice afectiune, daca eu am doar depresie si nu din aia f grava, nu se face nici o pensie.
Cu banii aia e, cand n-o mai fi, n-o mai fi, si asa cu pensia n-as putea trai ca nici darile nu le platesc din ea, deci e tot una. Traiesc clipa nu viitorul. Dar pana atunci am cat de cat un trai decent, oricum departe de cum ar trebui.
Trai decent adica sa nu-mi lipseasca nimic in sens de platit darile si mancare, cam atata, adica am mancat ce am vrut fara probleme, restul n-am facut nimic ca nici nu as fi putut.

Daca barbatul ala da jumate de salariu la familie, o fi, nu stiu, dar nu cred asta, altfel cum l-ai fi ales ? Oricum nu cred ca te ia de nevasta, de aia n-am zis sot. Ca daca nu era ptr bani, de ce n-ai ales de aici ? Ca nu s-au terminat barbatii din Romania.
Macar aia de aleg de acolo recunosc majoritatea ca ptr situatie au facut-o.
Aia cu dumnezeu ala al tau stii ca nu cred nimic ptr ca-s ateu.
0
12-05-2014, ora 13:54
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Mai fratilor, dar toti a-ti avut o relatie cu Clara? Sms-uri, telefoane, mess, si mie imi spuneati ca sunteti singuri, acuma chiar ca ma faceti invidios :-) adica toti o cunoasteti pe Clara si eu nu?
stevens, eu am cautat Clara Petrescu pe facebook dar sunt mai multe si toate sunt frumoase, poti sa fii mai specific, din ce oras este si cum arata?
Din cate vad eu, toate atacurile la adresa lui Clara, va face sa aratati ori invidiosi ori rautaciosi, si eu sunt misogin, dar totusi vad ca fata are intelepciune, are educatie, are discernamant, are credinta, si ce daca a pus mana pe unu cu bani? Materialisti suntem toti, si eu cand le cer bani parintilor sa ies in oras sunt materialist, daca as munci si as face singur bani n-as mai fi un materialist. Singura diferenta dintre mine si fetele din ziua de azi, este ca eu m-as multumi si cu o fata saraca, numai sa stiu ca ma iubeste, pe cand fetele nu gandesc asa, ele toate vor un barbat puternic, nimic rau in asta, doar ca unele sunt urate, proaste, frustrate, grase si tot au pretentii la un barbat frumos si cu bani, asa este specia lor, si cred ca totul s-a amplificat in momentul in care li s-au dat drepturi egale cu noi, femeia a fost dintotdeauna, materialista, misterioasa, rea, puternica, inteligenta, doar ca pe vremuri mai avea totusi un respect, o dragoste, o pasiune pentru barbat, va amintiti cum regii isi obligau fetele sa se casatoreasca cu un print? pe motiv ca e bogat si e de vita nobila si ele refuzau, preferau unul sarac, chipes, din popor dar pe care sa-l iubeasca si sa faca dragoste cu el pasionala, nu sa stea ca o saltea la sex cu un print bogat, rece, fara sentimente pe care nu-l iubea. Dar asta tine si de vremurile de atunci si de educatie, lumea era mai buna, mai credincioasa, mai muncitoare, nu exista manipularea din ziua de azi, TV, calculator, uitati-va la reclamele de la TV, la vedete, la politicieni, toti pun pret doar pe doua lucruri: imagine si bani.
In capitalism poti sa faci bani din orice, din droguri, din prostitutie, din afaceri ilegale, din hotii, cine te mai controleaza? cine te mai opreste? Politia? care saruta mana la mafioti si care le e frica de tigani? Hai sa fim seriosi, daca cotizezi la cine trebuie si faci parte din mafie, ai toate sansele sa scapi nepedepsit. Inainte conducea autoritatea, chiar si pe vremea lui Ceausescu, era securitatea, acum conduce cine are banul.
Omul a fost bun tot timpul, dar toate pana la ban, cand i-ai luat banul, i-ai interzis dreptul de-a mai trai, macar decent, nu toti sunt avizi dupa bani si putere, nu toti vor vile si masini, majoritatea oamenilor vor sa-si permita o casa, un loc de munca sigur, un salariu bunicel dar care sa acopere tot, taxe, impozite, facturi, mancare, bautura, haine si sa-si permita si ei macar o data pe an un concediu. Asa ceva nu mai este posibil in Romania si-n multe alte tari aflate in criza, de aceea multi romani si-au incercat norocul prin tari dezvoltate si civilizate, unii au fost ajutati, unii au reusit, altii s-au intors acasa in sicriu. In ziua de azi nu se mai tine cont de moralitate, de inteligenta, de frumusete, de dragoste, ori te-ai nascut sub o stea norocoasa, ori daca nu esti prost, sclav, muncesti de dimineata pana seara, stai si peste program, muncesti si cate 3 saptamani la rand fara nici un liber si iti platesti cuminte taxele, impozitele, facturile, din banii tai ei pleaca in Tenerife, isi construiesc mai multe case, isi cumpara masini de lux si umbla cu cele mai sexy fete.
Iar fetele din ziua de azi nu mai vor fantezii si povesti, vor fapte, ca sa faci o nunta costa, invitati, locatii, fotografi, restaurant, mancare, bautura, apoi e clar ca trebuie sa ai casa ta, ea nu va accepta sa stea cu tine si cu parintii tai, iti trebuie sa ai un job stabil sau o afacere, apar copiii, trebuie sa le cumperi carucioare, hainute, jucarii, apoi copiii cresc si trebuie sa-i dai la o gradinita buna, nu poti sa-i trimiti pe jos cu cheia de gat, trebuie sa ai cel putin o masina si unul dintre voi sa duca copiii la gradinita, acolo vrei ca copilul tau sa fie cel mai bun si sa primeasca cea mai buna educatie, asa ca, din nou, baga bani, bani la gradinita, bani la liceu, bani la facultate, bani pentru meditatii, toata lumea ta se invarte in jurul copiilor, nu mai are nici o legatura cu dragostea dintre parteneri, apoi copii cresc, baietii dau de cluburi si de fete, fetele dau de cluburi si de baieti, unii se apuca de bautura, fumat, droguri, sex, pe unii parintii ii scapa din mana si intr-o zi se trezesc singuri si realizeaza ca toata munca lor a fost in zadar, pe altii parintii ii ajuta si-i baga in afacere, dar totul este sa vrea si ei, oricum este demonstrat ca, copiii care provin din familii bogate nu vor fi niciodata recunoscatori parintilor lor, pentru ca toata viata parintii in loc sa arunce in ei cu dragoste au aruncat cu bani si acesti tineri rebeli vor fi toata viata lor frigizi emotional.
Pe scurt, a avea o femeie in ziua de azi a ajuns sa fie un lux pe care putini si-l pot permite. Si trebuie sa stai bine cu nervii, pentru ca nimeni si nimic nu-ti ofera o garantie pe viata, nici macar casatoria, uitati-va la rata divorturilor din ziua de azi. Daca ai dat divort n-o sa mori dar daca clachezi psihic, in special barbatii, care prin natura lor sunt mai slabi, te apuci de bautura, de droguri si exista riscul sa ajungi si-n strada. Femeia va lupta pana la capat pentru copii ei, pe cand tu s-ar putea nici sa nu-i mai vezi vreodata.
Eu ma bucur pentru Clara, ii doresc casa de piatra si o sfatuiesc sa-si iubeasca si barbatul si copii in mod egal.
Avand in vedere boala ei si a noastra, cu totii avem dreptul la un partener de viata, la dragoste si afectiune.
0
12-05-2014, ora 15:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Viitorul meu sot nu are, frate, bani.
Poarta verigheta pretutindeni in Spania si cand se va intoarce la vara din Romania le va specifica parintilor lui de gandurile de casatorie. L-au intrebat daca sa se pregateasca de nunta.
Eu multa vreme nu prea i-am bagat in seama mesajele. Pentru ca daca nu discut pe messenger (pentru ca nu am), va dati seama ca nici cu zecile de persoane care vor sa discute cu mine nu discut. Ce rost are ?
Asa a fost sa fie.
I-au placut foarte mult fotografiile mele in anul in care l-am cunoscut si a zis ca acolo era sufletul meu. Eu neavand multa vreme fotografie la avatar.
Mi-a scris 40 de mailuri deosebit de poetice si de frumoase, pina cand nu am putut sa il mai ignor.
I-am zis ca eu vreau sa raman calugarita in chilia mea (ca la manastire nu ma primesc) si a zis ca e de acord.
El dupa ce iese la pensie se stabileste in Romania si ma priveste ca pe o sora.
Nu am avut ce sa am impotriva acestui om.
Tarziu, dupa vreo 7 luni am inceput sa vorbim pe Skype cu camera, sa ma vada propriu-zis. Si dupa 6 luni mi-am mutat gandul de la "calugarie". Am zis ca asta e voia lui Dumnezeu si ca asa e mai bine pentru bine.
M-am imprietenit cu el pentru ca este foarte simpatic.
Ai mei il adora.
Rad cu el de dimineata pina seara cand se intalnesc in toate limbile care le vin: franceza, italiana, spaniola, romana. Ca el nu stie romana. Lol.

@ Resident

Am multi amici pe Forum care nu m-au suparat (cum m-au suparat Costy si Stevens) si din vietile carora am invatat foarte multe lucruri. Pentru ca am inceput sa citesc Sectiunea asta de pe la debutul ei.
Nu stiu exact cati ani ai, dar fetele trecute de 30 de ani isi cauta o persoana cu care sa isi faca un camin. Ceea ce mi se pare si firesc. Bineinteles, cele care sunt nemaritate. Nu poti reprosa nimic nimanui.
Toata lumea te judeca in blocul in care stai, ca fata, sau in cartier, daca te afisezi cu un baiat (care de fapt e barbat - daca e trecut de 30) si nu te casatoresti cu el la un moment dat.
Ai rabdare si roaga-te, chiar si cu "Doamne ajuta", cea mai scurta rugaciune, ca sa iti gasesti perechea.
Viitorul meu sot mi-a povestit de nenumarate ori cum s-a rugat el. S-a lungit in pat, a tras un oftat foarte adanc (el a avut de suferit enorm cu fosta familie) si a zis: "Doamne, trimite-mi, te rog o sotie potrivita mie". Si imediat m-a descoperit, eu neavand nici un fel de intentie sa ma casatoresc.
Deci nu trebuie neaparat sa spui rugaciuni si sa stai in genunchi de dimineata pana seara, trebuie doar sa vorbesti cu Dumnezeu din suflet, si daca ai ganduri curate cu viitoarea fata, El va crea toate conditiile necesare relatiei voastre. In momentul casatoriei nu mai sunt 2 persoane, Hristos va va uni.

* daca reusesti sa iti faci certificatul de handicap, poti merge la mare sau la munte 18 sau 12 zile (nu mai stiu cat e acum), pe an, cu 117 lei, cazare, masa, tren gratuit (6 bilete de calatorie, unde vrei, in tara, dus-intors)

* eu imi iubesc si imi respect foarte mult viitorul sot, dar din cauza faptului ca nu putem avea copii, el a fost de acord de la bun inceput cu o casatorie alba (=fara sex); el e o fire mai mult pe spiritual, ca si mine
0
12-05-2014, ora 17:42
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai daca-l stii de mult, de ce nu s-a insurat pana acuma cu tine ?!
Asa fac toti barbatii la inceput, zapacesc femeile cu poezii, minciunele, interesant e cum va fi dupa un timp dupa casatorie.

Resident

Eu nu stiu de ce tot vrei tu neaparat o femeie cand stii f bine ca nu va fi bine, doar eu si Clara ajunsesem la concluzia ca barbatul si femeia sunt diferiti total si nu prea au nimic in comun, tu nu realizezi asta ?
Mie ca mi-a mai trecut depresia, nu mai simt deloc nevoia de o femeie, asa ca...inseamna ca ai depresie.
Ce e aia sa te iubeasca ? Nu prea exista, femeia iubeste barbatul doar cand e indragostita, apoi nu mai da doi bani pe el, trage doar pe el, pe banii lui, pe facut tot ce e greu in casa, pe crescut copiii, asta vrei tu ? Si in schimb sa ai din cand in cand sex si atat ?! Si in rest sa nu ai mai nimic in comun ca pasiuni, ca idealuri, ca discutii.
Trezeste-te ! Femeia iubeste doar copilul, pisica sau cainele, in rest nimic.
Sunt exceptii insa putine, nu le iau in calcul pe alea.
Nu e mai bine liber sa faci ce vrei tu ? Si sa te uiti zambind cum astia cuplati isi dau in cap dupa un timp si nu se mai inteleg ?!
Mai bine gaseste tratament bun ptr depresie ca dupa aia scapi de nevoia asta falsa de a avea pe una, ca uite la mine asta s-a intamplat.
0
12-05-2014, ora 20:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

Pentru ca este de alta confesiune.
Intai botezul. 9 noiembrie, ziua Sfantului Nectarie, ocrotitorul nostru.

Toate la randul lor.

Atunci cand il ai la mijloc pe Hristos si te raportezi la el, Dumnezeu iti da rabdare.

Eu ma repet si va sfatuiesc sa paziti poruncile, sa va rugati (fiecare cum poate) si sa faceti fapte bune. Cat mai multe fapte bune. Sigur Dumnezeu va va trimite alesele. Nu e cazul sa le cautati voi. Precis va veni acea zi.
0
12-05-2014, ora 22:32
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Costy stiu ca sufar de depresie si ai dreptate barbatul si femeia au idealuri diferite, dar pentru ca am avut cateva relatii mai stiu ca dragostea dintre barbat si femeie face minuni si vindeca si depresia, eu caut cum ai spus tu acele exceptii. Nu cred in casatorie si n-am sa ma casatoresc cu prima care imi iese in cale, dar daca vom trai 10 ani impreuna sau macar 5 ani si voi simti ca ma iubeste, ca este alaturi de mine in orice situatie, atunci ma risc si eu cu casatoria ca vad ca in capitalism se poarta concubinajul. Plus ca acum mi-am invatat lectia, nu mai stau la mama soacra, inchiriez o garsoniera si stau numai eu cu ea, facem totul impreuna, noi ne certam, noi ne impacam. Fara sa bage masa strambe, fara prieteni de familie, va fi greu, mai ales din punct de vedere financiar, va trebui sa muncim amandoi, sa luam decizii singuri, dar gandeste-te si la partea buna, vom putea umbla goi prin casa, vom putea face dragoste cand vrem noi, vom discuta fiecare problemele de la servici, ne vom plange unul altuia, ne vom da sfaturi unul altuia, apoi vom adormi imbratisati, poate e genul de femeie care nu vrea copii sau care nu poate face copii, sigur toate astea sunt fantezii dar au existat si cazuri de acest gen, eu consider masturbarea un pacat mai mare decat viata in concubinaj si nu exista nici un risc, sunt mai multe metode contraceptive, exista prezervativul, barbatul poate trai impreuna cu femeia, cine a inventat casatoria a stricat ideea de dragoste. Mai ales casatoriile din ziua de azi care majoritatea sunt din interes si care nu dureaza.

stevens, eu nu tin cu base, eu tin cu adevarul, base mai are putin si pleaca de la Cotroceni, el a ramas fara partid, singur sau cu o sustinere mica, el a avut putina putere cand avea partid si era boc in guvern, el se intelegea bine cu boc si lucrau amandoi in acelasi sens. Numai ca boc a cedat, toti romanii erau impotriva lui, desi nu el a adus criza, tara era vanduta de mult de cei dinainte, boc s-a trezit printre baroni, mafioti, amenintari si desi base l-a rugat sa reziste, el n-a mai rezistat.
base s-a trezit singur impotriva tuturor, printr-un mic joc politic de tradare si-a pierdut partidul si puterea. base are mai multa putere in afara decat in tara.
Singurul care are putere acum in tara este ponta, care a promis minuni si nu a facut nimic pentru tara, concret, a marit taxele, a marit impozitele, automat s-a scumpit mancarea si au sarit toate preturile. Cetatenii tarii, ca sa traiasca bine, trebuie sa existe un echilibru economic.
Eu personal nu l-as alege pe acest impostor, as alegeo mai degraba pe Elena Udrea sau daca nici cu ea nu sunteti de acord, haideti sa alegem un copil de la emisiunea: "copii spun lucruri trasnite", el sa fie presedinte, iar tara sa fie condusa de serviciile secrete romane si americane si de Justitie corecta care sa-si faca treaba.

Clara, eu am 34 de ani si stiu exact ce vor femeile de varsta mea, dar din cauza bolii mele am pierdut 12 ani din viata mea, in tot acest timp prietenii si colegii mei si-au facut cariera, prietenele si colegele mele s-au casatorit deja si au copii, dar ei sunt oameni sanatosi care n-au luat o pastila in viata lor, oamenii sanatosi sunt motivati sa lupte si sa priveasca in viitor, oamenii bolnavi psihic raman ancorati in trecut, eu am pierdut ocazii, am pierdut trenuri, sunt la o varsta la care trebuia sa am si cariera si casa si bani si nevasta si copii. Si eu n-am nimic, nu ma pot adapta la noua generatie, la capitalism, la modul superficial cum trateaza oamenii din ziua de azi dragostea, comunicarea, prietenia.
Am un mare dusman, Timpul, as vrea sa am din nou 18 ani, sa merg in cluburi, sa ma distrez, sa beau, sa fumez, sa fac sex in fiecare zi cu alta fata, sa fie toate tinere si frumoase, adica sa fac tot ce n-am facut niciodata in viata mea, toata viata mea am fost ca tine Clara, cu religia, cu prietenia, cu dreptatea, cu adevarul, cu respectul fata de fete, cu gandul la dragoste adevarata, asta pana m-am trezit si mi-am dat seama ca prietenii sunt facuti ca sa te tradeze, dreptatea si adevarul nu exista, fetele nu trebuiesc respectate ci regulate si batute, iar dragostea adevarata este un mit, subiect de poezie si de filme.
Sunt invidios pe tineretul din ziua de azi pentru ca stie sa se distreze, nu sa sufere din lipsa dragostei ca mine.
0
12-05-2014, ora 23:58
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Resident am discutat cu parintii mei si totul este in regula, sunt multumiti de evolutia mea. Eu de 2 luni m-am mutat singur si lor le vine mai greu fara mine, acum s-au obisnuit.

Foarte bine ai spus, sa las presiunile societatii. Cred ca asta e problema multora din noi, suntem prea sensibili uneori la ce spune unul, ce spune altul, uneori mai greu ne controlam emotiile. Mie deja imi este mai mult indiferent de ce spun altii, ignor pe cei care incerca sa-mi strice dispozitia, atrag rar atentie la critica colegilor de munca, imi caut de treaba mea, imi fac munca mea cat mai bine si sunt foarte multumit de ce am realizat in ultimele luni. azi am fost la un interviu de angajare pentru alt loc de munca, degraba o sa-l am si pe al 2-lea, sa-mi tii pumnii :).

SANATATE LA TOTI!

merkaba, lasa presiunile societatii ca tu nu traiesti cu societatea, daca tu spui ca te simti bine fara medicamente si daca boala nu a revenit trebuie sa discuti cu familia ta si sa-i intrebi de ce te sfatuiesc sa iei medicamente in continuare? nu sunt multumiti de evolutia ta? considera ca inca nu te-ai vindecat? sau le dai motive sa creada ca inca mai ai probleme?
0
13-05-2014, ora 06:56
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Din timp trebuie sa-ti faci un aliat, nu trebuie sa fie un dusman. Este o vorba, ca totul ce se face se face spre bine. Nu trebuie sa regreti ce a fost. Trebuie sa te concentrezi pe clipa prezenta, sa o traiesti cat mai intens si sa construiesti ceva pentru viitor.

Crezi tu ca era mai bine daca faceai asa cum ai scris jos? De distrat poti oricand sa te distrezi. u trebuie sa intelegi care a fost momentul cand te-ai abatut de la calea ta si sa faci asa ca sa revii inapoi pe aceasta cale. Fii puternic, cere ajutorul parintilor, frati, surori, ajutorul lui Dumnezeu si totul se va rezolva cate un pic. Nu brusc, dar cate un pic. Altfel nici nu se poate.

Resident a scris:

Am un mare dusman, Timpul, as vrea sa am din nou 18 ani, sa merg in cluburi, sa ma distrez, sa beau, sa fumez, sa fac sex in fiecare zi cu alta fata, sa fie toate tinere si frumoase, adica sa fac tot ce n-am facut niciodata in viata mea, toata viata mea am fost ca tine Clara, cu religia, cu prietenia, cu dreptatea, cu adevarul, cu respectul fata de fete, cu gandul la dragoste adevarata, asta pana m-am trezit si mi-am dat seama ca prietenii sunt facuti ca sa te tradeze, dreptatea si adevarul nu exista, fetele nu trebuiesc respectate ci regulate si batute, iar dragostea adevarata este un mit, subiect de poezie si de filme.
0
13-05-2014, ora 09:28
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Rezident, asa crezi tu ca se comporta femeia cu tine, insa doar la inceput, dupa aia nu prea mai e asa.
Sex poti face si altfel, nu trebe sa faci relatie ptr asta, din cand in cand daca doreai, te duceai la una platita si gata, relatia o faceai ptr intelegere si ce ziceai tu mai sus, insa nici aia nu exista mult timp.
Nu mai visa la exceptii ca nu vor veni, e doar o iluzie, mai bine ia ceva sa iesi din depresie si nu vei mai avea nevoie de vreuna cand stii ca ele sunt cum sunt, belea pe cap iti mai trebuie ?
De ce-i vezi pe ceilalti ok ? Tu nu vezi ce viata au ? Munca de dim pana seara, bani putini, datorii, griji, nu se mai suporta in cuplu.
Eu nu-i vad asa bine pe ei, nu le mai vad bucuria vietii sa o aiba ca atunci cand eram copii, trag in prostie, ajung batrani si bolnavi si adios apoi. Daca aveau viata ok ca in copilarie da, jos palaria, insa nu e deloc asa, tocmai cum multi declara.
Mereu cand intreb zice "ce sa fac, asta e, nu ma simt implinit dar nu am ce face", deci cum e ?
Nu mai regreta timpul care a trecut, eu incerc sa ma simt bine asa cum e, nu ma intereseaza ce au facut altii, imi vad de treaba mea ca si asa nu prea mi-am dorit sa fac ce au facut ei nici cand eram bine. Nu m-a motivat sa am un servici sa fiu la cheremul cuiva 8-10 ore pe zi chiar indifernet de salariu, poate fi si de 2000 Euro, sa vin acasa si sa ma cert cu nevasta, sa am un copil care-mi zapaceste nervii ca a doua zi sa o iau de la cap, nici vorba, nu stiu ce regreti tu atata.
Acuma ma scol, ma duc la facultate cand vreau eu la ce ore vreau care-mi plac, vin acasa, ma plimb, mai dorm, mai stau la calculator pe net sau ma documentez, mai stau de vb cu prietenii, ma mai uit la un film si ma bucur de fiecare zi cum ei nu se prea bucura, deci unde e problema ?
Bineinteles, asta ca mi-a mai trecut depresia, ca daca-s in depresie...cucu, sunt praf.
Tu cauta solutii nu sta asa, ia ceva stimulante daca ai lentoare aia, eu am iesit cat de cat din asta ca mi-am dat interesul, tu ce faci ?
Discuta cu un medic, in loc sa plangi dupa femeia ideala care nu exista, dar si dupa 12 ani care oricum nu se mai intorc, mai bine pui mana pe net si incepi sa alfi despre medicamente care pe ce receptori actioneaza si ce efect are, ca apoi sa stii cum sa te prezinti la medicul ala cu care te vei consulta.
Altfel nu scapi, exista Elontril care e un antidepresiv activator, exista si stimulante gen Concerta, mai e si Strattera care se da si el in depresii si lucreaza pe norepinefrina, solutii sunt de testat macar, exista antiparkinsoniene cum iau eu acuma ce lucreaza pe dopamina si iar se dau in depresii asociate sau nu cu un antidepresiv.
0
13-05-2014, ora 14:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Resident

Politica noastra si politica spre care ne indeamna psihologii este sa nu privim spre cei din jur, care nu au vieti asemanatoare cu noi (cei cu servicii, copii etc; nu stim noi, de fapt ce e in acele familii; pot fi scandaluri si certuri de nu se poate si ei, in afara sa nu zica nimic).
Noi trebuie sa ne uitam in jurul nostru si sa constatam cate lucruri minunate avem, cu ajutorul lui Dumnezeu, chiar si atunci cand nu lucram si sa Ii multumim.

Repet: unii oameni se mantuiesc prin rabdarea bolii si unii prin ajutorul pe care il dau celor bolnavi (vezi parintii). Nu e nici o rusine in asta.

"sunt la o varsta la care trebuia sa am si cariera si casa si bani si nevasta si copii. Si eu n-am nimic, nu ma pot adapta la noua generatie, la capitalism, la modul superficial cum trateaza oamenii din ziua de azi dragostea, comunicarea, prietenia."

Da. Pentru ca nu ti-ai fixat scopuri pertinente. Nu scrie nicaieri in Biblie ca trebuie sa aspiri la cariera, casa, bani, nevasta, copii. Scrie ca scopul omului in viata este sa isi mantuiasca sufletul.
Viata de aici este efemera in comparatie cu eternitatea.

De unde stii ca intr-o zi, Dumnezeu nu o sa lucreze in sufletul tau, astfel incat sa te faca sa Il iubesti atat de mult, incat sa devii un mare sfant care sa vindece oameni ? Nu e o mai mare cariera cea a parintelui Iustin Parvu care mangaia suflete si sfintilor care au facut minuni decat o cariera obisnuita ?

Daca tu vrei sa traiesti cu o fata 5 ani sau 10 ani si nu te raportezi la cerintele lui Dumnezeu, incepi cu gandul de a-ti creiona un drum in care incalci poruncile, atunci Dumnezeu nu te ajuta. Pentru ca El vrea mantuirea tuturor. Cunosc o familie in care sotii nu s-au casatorit decat la stat, deoarece sotul e ateu. Au ajuns la varsta de 60-65 de ani.

Chiar daca amandoi au avut cariere in tara si in strainatate si bani cu nemiluita, doamna s-a imbolnavit foarte grav. A facut n operatii si se lupta in continuare cu boala. Copiii nascuti au si ei probleme de sanatate.

Cum iti asterni, asa dormi.

Ca sa fii fericit trebuie sa il porti pe Dumnezeu in suflet si apoi nu vei mai simti ca esti singur, chiar daca INCA nu ti-ai gasit aleasa.

Dar trebuie sa Il si cauti. Sa si vorbesti cu El. Sa ii spui framantarile tale.

"Am un mare dusman, Timpul, as vrea sa am din nou 18 ani, sa merg in cluburi, sa ma distrez, sa beau, sa fumez, sa fac sex in fiecare zi cu alta fata, sa fie toate tinere si frumoase, adica sa fac tot ce n-am facut niciodata in viata mea".

Dupa care sa vii sa scrii pe Forum, cum au facut-o si altii inaintea ta, si sunt disperati, ca nu stiu daca au SIDA (ca s-au testat de n-spe ori dar tot nu sunt siguri si au cazut in anxietate) sau ca au facut virusul HPV care produce veruci genitale (cu tot cu prezervativ). Si pe care veruci care apar ca mici conopide urate, trebuie sa te duci sa le arzi de 3-4 ori pe an mult timp de acum incolo. Pentru ca virusul ramane cantonat in corp si il dai fiecarei partenere cu care ai relatii. Fara macar sa stii. Pot sa nici nu existe verucile. Apar la ea peste 2 ani si nu se stie de unde. De te blesteama tot pe tine.

Stati sa vedeti ce le mai injura baietii care fac astfel de boli pe fetele de care le-au dobandit. Credeti ca acelea le-au spus inainte ca sunt bolnave ? Majoritatea stiau de treaba asta. Dar pentru un moment de placere au preferat sa taca.

Ai idee cate mesaje primesc pe privat cu astfel de boli ? Inclusiv de la copii (virgini, sub 18, 17, 16 ani) care nu au facut sex propriu zis. Au inventat astia cuvantul petting. Si care nu pot accepta ca ei vor avea acest virus sau virul herpetic toata viata.

In Filocalie scrie asa: sa iti supui sufletul si trupul, mintii.
Nu te baza pe simturi, nu pune pret pe placeri temporare care te imping la pacat pentru ca Diavolul asta cauta, suflete. Are el imparatia lui pe care vrea sa o populeze si este extrem de pervers si de viclean.

Aminteste-ti bine de perioada in care erai aproape de Dumnezeu. Cata dulceata era in sufletul tau cand intrai in vreo Biserica sau cand te rugai sau cand citeai vreo carte ziditoare. Ce te-a facut sa te departezi si sa cauti lucruri care sa te piarda ?

"asta pana m-am trezit si mi-am dat seama ca prietenii sunt facuti ca sa te tradeze, dreptatea si adevarul nu exista, fetele nu trebuiesc respectate ci regulate si batute, iar dragostea adevarata este un mit"

Trebuie sa multumim lui Dumnezeu si pentru cele bune si pentru cele aparent rele, care se intampla in viata noastra. Are El alte planuri cu noi daca ni le trimite. Noi doar trebuie sa spunem ca acceptam smerit, daca aceasta este voia Sa.
Daca mai continui cu asemenea idei despre fete, nu va sta niciuna cu tine. Nici macar prostituatele nu isi doresc un asemenea partener. Filtreaza prin ratiunea ta ce vorbesti si ce scrii pentru ca continutul gandurile tale (scrise sau nescrise) iti induce starea de spirit in care te afli si poate influenta alte persoane mai vulnerabile. Nu propaga pacatul.

Or starea ideala se stie clar ca este Pacea inimii, prin care se ajunge la renuntarea la pacate, rugaciunea care iti curata sufletul si ascultarea de Dumnezeu.

"Sunt invidios pe tineretul din ziua de azi pentru ca stie sa se distreze, nu sa sufere din lipsa dragostei ca mine."

Tineretul de azi face la o scara mai mare ce a facut si tineretul de ieri, din cauza lipsei unei educatii de profil, dar nu facute la scoala sau la liceu, intr-o stinghera ora de religie pe saptamana, ci de catre familie. Se stie ca in familii de sfinti se nasc sfinti.

Iar daca tineretul de azi mai continua in acest sens, fara sa isi dea seama de consecintele pacatelor, bolile, saracia, familiile destramate, noi, ca natie vom avea de suferit mai incolo.

Am ajuns sa ma bucur ca multi romani plecati in strainate la munca il regasesc pe Dumnezeu, mai mult decat au facut-o in tara, si merg la bisericile romanesti de acolo. Se aduna dupa slujba la masa, cu totii, apoi merg si vizioneaza impreuna filme cu tema religioasa si discuta despre lucruri ortodoxe. Se vede fericirea in chipul lor. Au servicii. Nu fac avorturi. Asculta de duhovnic care e prietenul si sfatuitorul cel mai bun si duc o viata curata si bineplacuta inaintea lui Dumnezeu.
0
13-05-2014, ora 14:40
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ai innebunit pe toti cu religia, spune omului cum i-am zis eu, ca de fapt acelasi lucru vrei sa-i zici si tu ca valorile societatii sunt de kakao si nu trebe sa sufere ptr asta.
0
14-05-2014, ora 00:42
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
merkaba, esti pe drumul cel bun, o sa-ti tin pumnii :) Multumesc pentru sfat, frati, surori nu am dar ma ajuta parintii si Dumnezeu.

Costy, multumesc pentru sfatul cu antidepresivele, chiar nu stiam de acestea.
Totusi nu stiu cate relatii ai avut tu, eu am avut cateva si crede-ma e o mare diferenta dintre a merge la o prostituata si a avea o viata sexuala stabila cu fata pe care o iubesti si te iubeste, in primul rand nu trebuie s-o platesti, ea se culca cu tine pentru ca te considera iubitul ei, eu am avut norocul ca am dat peste o fata care nu-mi cerea bani, nu mergea in club, nu bea, nu fuma, faceam dragoste in fiecare zi, mergeam amandoi la teatru, la padure, in excursii, faceam poze, glumeam, ne sarutam, ne trimiteam mesaje de dragoste, intr-o zi mi-a spus ca daca vreodata o parasesc ea se sinucide.
Odata m-a intrebat ce pastile ei tu in fiecare seara? Ce era sa-i spun? ca iau o pastila pentru schizofrenie, una pentru depresie si alta pentru anxietate? I-am raspuns: sunt pastile pentru potenta iubita mea. La care ea s-a uitat ciudat la mine si m-a intrebat: Da' la ce-ti trebuie tie pastile pentru potenta ca esti destul de bun la pat? Eu am intorso si i-am spus: da, dar vreau sa fiu si mai potent pentru tine. In fine, ea n-a mai zis nimic, insa era genul de fata care raporta tot lui maicasa. Maicasa era o femeie foarte inteligenta dar era si scorpie in acelasi timp. Eu pe atunci lucram si castigam foarte bine, intre timp a venit criza si sefii m-au fortat sa-mi dau demisia pe mine si alti cativa colegi, au ramas numai cei cu pile si relatii. Eu eram foarte dezamagit, muncisem pentru ei ca un sclav, uneori si 15 ore pe zi la inceput, apoi 8 ore, mai stateam si peste program, munceam si cate 3 saptamani fara nici un liber.
Intr-o seara mi-am dat intalnire cu ea in oras si i-am spus: imi pare rau, mi-am pierdut locul de munca, ai de gand sa ma parasesti? Si ea mi-a raspuns: Glumesti? cum sa te parasesc, eu te iubesc, ai sa-ti gasesti tu alt loc de munca, nu mai fi suparat. Mie mi-a revenit inima la loc si am continuat relatia ca si cum nimic nu s-a intamplat. Insa in scurt timp am observat ca maicasa ma privea cu ochi rai, incet incet au inceput mici presiuni, vorbeam cu maicasa despre un subiect insa ea schimba subiectul si imi dadea de inteles ca trebuie sa-mi gasesc cat mai repede de lucru. Nici fata ei nu muncea si nu muncise niciodata, dar maicasa cu mine avea ce-a avea. Desi faceam diverse lucruri prin casa si o ajutam la diferite treburi nu era suficient. Intr-o zi deabia ma sculasem si stateam cu fata intinsi in pat, la un moment dat intra masa peste noi si incepe sa tipe ca o isterica la mine, ca tu n-o iubesti pe fata mea, toata ziua faci sex cu ea, da ce crezi tu? ca ea e salteaua ta? Eu am ramas socat, zic mai eu fac sex cu fata ta pentru ca ne iubim, spune-i iubita mea si tu ceva, fata nu zicea nimic, statea cu capul in jos, la un moment dat ridica capul si spune: mama are dreptate. In clipa aia m-a cuprins un val de furie, le-am injurat pe amandoua si am plecat. N-am inselat-o niciodata, n-am batut-o niciodata, in fiecare zi o alintam puisor in sus, puisor in jos si ea m-a tradat si a ramas cu masa. Masa vroia un fraier care sa munceasca, ficasa sa stea acasa, s-o ia in casatorie si sa faca doi copii.
Toata povestea aia ca se sinucide pentru mine, ca ma iubeste, toate au fost minciuni, a facut-o pe mata blanda si la final m-a lucrat atat de frumos.
O mai vad rar in oras, zambeste, n-are nici un stres, eu insa m-am adancit si mai mult in depresie, m-am apucat de fumat, o perioada slabisem mult desi eram pe Zyprexa. Acum m-am lasat si de zyprexa si de fumat. De ce am cazut in depresie? pentru ca eram pe drumul cel bun, iubirea m-a facut sa uit de boala, am crezut ca in sfarsit mi-am gasit perechea si chiar aveam de gand sa ne casatorim. Masa n-a apreciat ca nu sunt un golan, ca sunt un baiat linistit, ea a vazut doar partea rea a lucrurilor, ca nu lucrez.

clara, multumesc pentru sfaturile tale religioase, ar trebui sa lucrezi la o biserica ca psiholog, esti chiar buna la sfaturi religioase si poti sa aduci multi oameni pe calea cea buna.
In legatura cu ce am spus despre fete ca nu trebuiesc respectate ci regulate si batute, sper ca ti-ai dat seama ca am spus-o la nervi, eu n-am batut niciodata o fata, ba chiar le-am iubit si laudat prea mult, numai ca am observat ca cu cat esti in limba dupa ele, le alinti, le lauzi, la unele fete li se urca la cap si incep sa se creada superioare tie, ele nu inteleg ca le iubesti, ele incep sa creada ca esti un barbat slab si ca ele sunt prea destepte pentru tine si intr-o zi te parasesc.
Mafiotii si tiganii procedeaza altfel, fac dragoste cu ele, dar le mai si altoiesc din cand in cand si surprinzator, femeia respectiva in loc sa fie suparata, incepe sa-si iubeasca barbatul mai mult, il respecta, il alinta, ii face toate poftele si el sta drept, mandru, ca un cocos.
Femeia toata viata ei te verifica, sa vada daca mai esti barbatul puternic de la inceput, unii barbati, din prea multa iubire ajung sa-i controleze femeile in fiecare zi, pana intr-o zi cand se hotarasc sa dea divort.
Pe barbatul care se impune si demonstreaza ca este puternic femeia il iubeste mai mult.
0
14-05-2014, ora 08:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai ai vazut Resident ca si aia care jurai ca te iubeste, mintea ?
Trebe sa inveti ceva din asta, trebe sa-ti dai seama ca toate-s la fel 95 %, e vb de programarea genetica, nu mai e vb ca una e asa sau alta e altfel ca nu prea are cum sa fie diferente.
Ti-am mai zis si nu ma mai repet cum sunt ele programate. Eu nu fac relatie sa fiu prostul casei, as face sa fiu rasfatat, sa mi se faca toate poftele si sa simt ca cuiva ii pasa de mine cu adevarat, altfel ce rost are ? Iar daca nu apreciaza ca ma comport frumos, inseamna ca e bolnava la cap, mai ales daca vrea si sa-i dai una ca sa te aprecieze, e naspa asa. Eu apreciez pe una daca se poarta bine cu mine, nu invers.
Asa e ca e altceva cand ai partenera ta de sex, dar nu se rezuma totul doar la sex intr-o relatie, daca ai face relatie doar ptr asta, nu se merita.

Tu daca tratezi depresia, scapi de lentoarea aia dar si de dorul de femei care n-ar face altceva decat sa-ti manance zilele si banii. O sa te simti ok asa cum esti si o sa-ti para bine ca nu ai o pacoste pe cap ca ceilalti care regreta pe la 55-60 ani adica cand e too late.
0
14-05-2014, ora 15:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Resident

"In legatura cu ce am spus despre fete ca nu trebuiesc respectate ci regulate si batute, sper ca ti-ai dat seama ca am spus-o la nervi, eu n-am batut niciodata o fata, ba chiar le-am iubit si laudat prea mult, numai ca am observat ca cu cat esti in limba dupa ele, le alinti, le lauzi, la unele fete li se urca la cap si incep sa se creada superioare tie, ele nu inteleg ca le iubesti, ele incep sa creada ca esti un barbat slab si ca ele sunt prea destepte pentru tine si intr-o zi te parasesc."

O fata credincioasa pe care o respecti inainte de casatorie, "fara sa o faci saltea", si cu care te-ai casatori, nu ar avea ce sa iti reproseze (nici ea, nici familia ei) si ar lupta pentru casnicia ei, pentru ca la mijloc, intre voi doi, trebuie sa fie intotdeauna Hristos. Te-ar sustine daca ai fi bolnav si ar fi alaturi de tine si tu alaturi de ea, in orice moment al vietii. Depinde de tine cum iti construiesti viitoarea relatie, in momentul in care Dumnezeu iti va scoate in cale aceasta fata. Pentru ca tu, ca barbat, esti capul familiei.Iar tu, ca si cap al familiei trebuie sa il ai ca si cap pe Hristos.

Ia vezi acest mic video:

Parinte, ce inseamna sa ma supun sotului meu
-*

Fetele serioase viseaza sa se casatoreasca cu baiatul cu care au o relatie iar acest lucru este normal. Nu pot fi condamnate.

Faptul ca voi (ca mai tot tineretul de azi) ati avut relatii inainte de casatorie (deci fara binecuvantare) poate ca a fost chiar motivul pierderii serviciului si a aparitiei anxietatii. Dumnezeu lucreaza si vrea sa ne vada pe toti in Rai, atat pe ea, cat si pe tine.

Tu daca vrei sa ai o relatie de durata si sa te indrepti catre Rai, trebuie sa cauti o astfel de tanara, care sa paseasca impreuna cu tine pe aceasta cale. E o lupta asta, care nu este tot timpul usoara.
O femeie credincioasa, daca sotul ei, propune in casa lucruri bineplacute inaintea lui Dumnezeu, trebuie sa i se supuna. Din dragoste fata de sotul sau si din dragoste fata de Dumnezeu.

Casatoria ideala, casatoria ca un Rai
-*

Tu nu poti sa mergi in Rai, fara Dumnezeu.
Deplina fericire nu poate fi realizata fara Dumnezeu.

Iar tu, ca si cap al unei viitoare familii esti responsabil de mantuirea intregii familii.

(*modificat de admin)
0
14-05-2014, ora 18:28
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Costy, o sa caut sa-mi tratez depresia, ai dreptate, trebuie sa ma gandesc si la mine putin.

clara, am urmarit filmuletele tale si sunt de acord cu ele.
Insa tu nu ai fost atenta la cuvintele mele, nu eu am facut-o pe fata saltea, asa a interpretat mama ei. Eu am iubit-o, am respectat-o, ma supuneam ei, mai mult eu decat ea, ajunsesem sa fac atatea treburi prin casa lor, treburi pe care nici la mine acasa nu le faceam, mergeam amandoi la biserica, vorbeam foarte des despre Dumnezeu, i-am dat deja inelul de logodna si amandoi aveam in plan sa ne casatorim, dar maicasa ne-a despartit, daca macar fata ar fi avut personalitate si intelepciune si i-ar fi spus mamei sale, sa nu se bage, ca ea ma iubeste, as fi ramas, dar ea m-a abandonat. Eu mi-am dat seama ca locul meu nu mai e acolo si am plecat.
Tu mi-ai aratat niste filmulete foarte frumoase, dar ai fost atenta la ce a spus preotul acolo? Ca Dumnezeu a blestemat-o pe Eva sa fie supusa barbatului ei? diavolul cauta sa bage vrajba in familii, barbatii vor sa supuna femeile si femeile vor sa supuna barbatii si nici unul nu respecta porunca Lui Hristos care spune ca trebuie sa ne supunem unii altora, de aici certuri, despartiri, divorturi, ura intre barbati si femei, adica exact ce urmareste diavolul.
Mie mi-au placut filmuletele tale, dar vad mai nou ca sunt mai multi barbati care se supun femeilor lor, decat femei care sa se supuna barbatilor lor, majoritatea femeilor vor sa manipuleze si sa conduca.
Fetele bune de care vorbesti tu, exista, nu te contrazic, de-aia si eu mai sper si mai caut, insa ai cuvantul meu ca eu n-am intalnit niciodata o astfel de fata.
Ajunsesem sa caut si pe site-uri de matrimoniale religioase, acolo erau multe fete care se rugau, mergeau des la biserica, dar toate ma intrebau despre situatia mea materiala, iar unele ma intrebau daca sunt preot, chiar mi-a zis una ca daca erai preot ma casatoream cu tine.
Eu inteleg ca e criza, ca e saracie si toate vor stabilitate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa existe si o criza morala, o ura intre barbat si femeie. Hristos tinea cu oamenii saraci, femeia nu stiu cu cine tine.
0
14-05-2014, ora 19:23
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Femeia tine cu ea ma, sa-ti intre bine in cap. Si da, nu exista fata la care visezi tu, Clara spune aiurea ca o sa vina fara nici o baza, realitatea contrazice ce zice pentru ca femeia e programata sa vrea barbat puternic si realizat sa-i dea ei tot ce vrea si sa-i creasca copiii si atat ! Altfel nici o sansa.
Ti-am zis, ia-ti gandul de la asta ca pierzi timpul, daca nu mai ai depresie o sa te simti f bine si fara.
Si ce ai de gand cu medicatia ? Te duci la medic sa te ajute sa scapi cumva ? Sau stai in continuare in lentoarea aia ?
Pe deoparte vrei sa faci ceva in viata, pe de alta te complaci in rahatul in care esti, cum vine asta ? Adica cedezi fara lupta ?
0
14-05-2014, ora 19:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Resident

Toatele fetele care se culca cu barbati care nu le iau de neveste, sunt un fel de saltele. Pentru mine e valabila si inversa.
Daca tu ai mers la biserica si faceai ce zicea Biserica, mama ei nu avea ce sa iti reproseze. Am inteles foarte bine ce ai scris.
Mama ei ti-a reprosat ceva care s-a intamplat cu adevarat.
Daca o luai intai de nevasta si apoi urma partea a doua..., mama ei nu avea ce sa iti reproseze. Si nici nu se mai despartea de tine.
Religia are niste norme care te si protejeaza pe tine de tine insuti.

Dar, repet, noi nu am avut educatia necesara care sa ne faca sa le respectam.

Conteaza de acum inainte ce il rogi pe Dumnezeu sa te ajute sa gasesti.

Eu iti inteleg supararea, dar e vorba si de ordinea pasilor intr-o relatie.
Tu ca si cap al viitoarei familii trebuie sa conduci iar capul tau este Hristos, regulile le-a dat Hristos in Evanghelie.
0
14-05-2014, ora 21:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Terminati-va maaa cu casatoria ca e o prostie, e mai bine fara acte ca daca nu va intelegeti sa va despartiti f usor, altfel e tevatura mare.
0
14-05-2014, ora 22:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Boala este o consecinta a pacatului.
0
15-05-2014, ora 08:35
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e adevarat, boala e o consecinta a defectiunii genetice care face ca anomalia sa apara, nu ai nici o demonstratie ca e ca tine.
De ex la schizofrenie, gena sau genele defecte comanda ca in timp ce se formeaza si se structureaza creierul, sa aiba chimia propice schizofreniei, asa ca la un factor mai naspa, ea apare.
Diabetul de tip 1 la fel, gena defecta spune sistemului imunitar ca celulele beta-pancreatice secretoare de insulina sunt de fapt dusmani ai corpului, asa ca se va lupta contra lor, celulele alea vor fi distruse si diabetul apare. Daca gena sau genele erau ok, sistemul imunitar nu mai considera ca celulele alea sunt dusmani.
Si cate alte exemple sunt, dar concrete conforme cu realitatea, nu iluzii.
0
15-05-2014, ora 18:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. In Rai Adam si Eva nu aveau pacate si nu aveau boli.

2. Cunosc o familie cu 8 ani dintre care doar unul singur are o afectiune psihica. Restul toti sunt sanatosi, lucreaza, au familii, si-au cumparat singuri case etc.
Acel frate este foarte echilibrat, ia extrem de putine medicamente si se simte foarte bine, desi are schizo.
0
16-05-2014, ora 20:35
apasadi
Nu este medic/terapeut
apasadi
Tocmai am vorbit cu cineva care a zis ca a vindecat depresia severa prin sport.A aflat ca are depresie, a studiat fenomenul si a vazut ca sportul e o iesire din depresie. Si-a luat abonament la sala de sport fitness si in 4 luni a fost in afara depresiei.
Abonamentul i-a oferit si ocazia de socializare.
O alta persoana, pensionara, a scapat de depresie severa prin voluntariat la o cantina si munca fizica de acolo.
0
16-05-2014, ora 20:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu sunt relevante exemplele, depinde de la caz la caz, pe mine sportul invers, imi agrava depresia, nu puteam face nici alte activitati ca ori ma iritau, ori ma deprimau mai tare, deci e relativ.
Persoanele alea nu aveau depresie severa ci asa doar ceva trecator, altfel nu mai faceau ele ce au facut.
0
16-05-2014, ora 21:05
apasadi
Nu este medic/terapeut
apasadi
Nu stiu daca merge la oricine, oricum era o idee. Ambele persoane au spus ca si-au salvat viata.
0
16-05-2014, ora 21:17
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, a mers la ele, dar nu la toti, depinde de deprsie ca daca e serioasa, nu merge asa, ca se zic multe dar realitatea poate fi cu totul alta. Daca e o depresie usoara trecatoare da, merge.
Tu te iei dupa ce se spune, eu ma iau dupa ce am studiat si dupa ce am trait eu, e cu totul altceva.
Daca depresia serioasa ia cheful, placerea, motivatia, energia, e logic ca nu merge sa faci ce au zis aia ca nu ai putere, nu ai vointa si din start te-a facut, de aia la cele severe trebuie tratament si dupa aia cand devine starea mai ok, poti sa o dregi cu sport si altele.
0
16-05-2014, ora 22:32
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Trebuie sa fiu de acord cu Costy, " boala e o consecinta a defectiunii genetice care face ca anomalia sa apara". Acest lucru nu are nici o legatura cu religia, religia te ajuta in mod spiritual si atunci cand gandesti pozitiv, uneori boala dispare insa pentru asta e nevoie de multa credinta. Multi oameni merg la biserica, stau in genunchi, ating sfintele moaste, insa doar cativa sustin ca acest lucru ia vindecat. Sa nu uitam ce-a zis Hristos: "Nu eu te-am vindecat ci credinta ta."
Din punct de vedere medical se stie ca boala cronica se transmite, bolile de inima, diabetul, bolile psihice. In general tatal transmite mai departe boala copilului, avand in vedere ca toata informatia genetica se afla in samanta depusa, dar copiii imprumuta atribute de la ambii parinti, asa ca si mamele trebuie sa fie prudente.
Imi amintesc cazul unui tanar medic din America, care avea o casa frumoasa, o sotie frumoasa, o masina, dar el zilnic se ducea la spital pe jos, alergand (jogging) si intr-o zi sotia l-a intrebat: De ce nu iei masina ca sa te duci la servici? Iar el ia spus ca tatal lui a avut o boala grava de inima si a murit si el nu vrea sa se imbolnaveasca de inima, sa sufere ca si tatal sau. Desi era medic traia zilnic cu frica ca se va imbolnavi de inima, dieta si exercitiile fizice devenisera o obsesie pentru el. Intr-o zi pe cand facea sport l-a apucat o durere puternica in dreptul inimii, a lesinat si a facut si un atac de panica, crezand ca gata pana aici ia fost.
La inceput, medicii iau spus ca a suferit un atac de cord, i-au prescris niste medicamente si l-au bagat intr-un program de monitorizare. El a devenit foarte trist si speriat, cu timpul insa medicii au observat ca analizele sale erau bune, inclusiv EKG, dupa multe investigatii si piste false, s-a ajuns la concluzia ca acea criza a lui a fost asemanatoare cu un atac de cord, dar n-a fost nici un atac de cord, totul era legat de dieta lui si de suprasolicitarea cu sportul. Cu timpul el si-a revenit dar a spus ca mai tarziu nu este exclus sa se imbolnaveasca de inima ca si tatal sau.

apasadi, sportul vindeca, ca si sexul :-) orice boala psihica, dar nu cele in prima faza sau cele grave. E adevarat ca toti trebuie sa facem sport, sa avem grija la ce si cat mancam, sa evitam pe cat posibil sedentarismul si obezitatea, o viata echilibrata inseamna o viata sanatoasa. Dar si aici exista un cerc vicios si ne intoarcem din nou la : vointa, motivare, credinta si toate lucrurile care definesc personalitatea noastra.
0
16-05-2014, ora 22:58
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Dar eu de unde am luat depresia anxioasa ? Ca mama n-are, tata n-are, bunicii nu au avut !!!
Deci mai sunt si exceptii cum ca nu se transmite orice, poti fi tu primu cu gena defecta.
Am avut un amic a carui parinti erau muncitori, bunicii la fel, el a iesit un inginer de exceptie, avea un cap si invata chiar mai rapid ca ceilalti, de unde oare avea gena aia buna ?!
Adevarat ca majoritatea intelectualilor sunt din familii tot asa, dar...iata ca nu si in cazul asta.
0
17-05-2014, ora 17:17
apasadi
Nu este medic/terapeut
apasadi
Omul care a invins depresia prin sport a spus ca la inceput trebuia sa se opreasca la fiecare etaj cand urca scarile.Asta l-a speriat si chiar daca i-a fost mai greu la inceput cu sportul acum e OK, sportiv si nu mai are probleme. Deci inceputul e mai dificil si progresele se fac pe parcurs.Pofta vine mancand.
0
17-05-2014, ora 17:24
apasadi
Nu este medic/terapeut
apasadi
Cred ca si ceea ce faci are importanta, nu doar genele. De ce muschii abdominali se dezvolta la cei ce fac sport?

Se pare ca si partea inversa e adevarata. Corpul neutilizat se poate degrada si ma gandesc la un pensionar care a spus ca sotia lui imediat dupa pensionare a decis sa nu mai faca efort, sa stea in pat la TV si a murit in cativa ani.
0
18-05-2014, ora 00:45
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e acelasi lucru, aici chimia defecta te face sa nu poti face ceva, asa ca nu faci, nu e de antrenament.
Ca e una cand deteriorarea apare ca urmare a lipsei de antrenament, si acolo e cum spui tu, si alta e cand facand antrenament pici urat adica cum e la depresie si te trezesti ca nu mai poti face mare lucru.
Eu am impresia ca voi nici nu ganditi ce si cum functioneaza treaba, doar citati ce au scris altii sau ce arata pe la tv.
Adaugă un comentariu / răspuns
278 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •