Singuratatea depresivului

278 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 9 10 Înainte ›
0
30-04-2014, ora 21:29
Ana Maria p
Nu este medic/terapeut
Ana Maria p
Mai lasat impresionata Resident cu ce ai scris in Ultima parte ma bucur ca Mai exista OAMENI care cred in Dumnezeu.!
0
02-05-2014, ora 09:05
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Clara ma bucur ca ai credinta si sper ca aceasta credinta sa te ajute si in boala ta.

Ana Maria p, pe tine te-a impresionat ce am scris eu pentru ca si tu esti un om bun care crede in Dumnezeu.
Cum te mai simti cu anxietatea? Iei vreun tratament?
Viata ta a fost grea de mic copil, ai trecut prin multe suferinte, ai pierdut multe, dar ai fost si esti o luptatoare, nu e usor sa fii asistenta si departe de casa, nu cred ca la tine este o problema neurologica sau psihica, este posibil sa ai o problema sufleteasca, mai esti singura? acest lucru te intristeaza, te-ar ajuta sa fii mai fericita daca ai avea un suflet langa tine? care sa te iubeasca si sa te inteleaga?
0
02-05-2014, ora 11:42
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Revin pe forum peste ceva timp.

Eu am renuntat la medicamente de mai mult de jumatate de an si a fost o hotarare foarte buna. Mi-am dat seama ca a fost o greseala ca am luat multi ani litiu si timonil.

Legat de subiectul de aici. Nici un medicament din care exista in lume nu va va vindeca, fiindca in mod normal el nu vindeca ci face mai rau, blocheaza neurotransmitorii necesari pentru functionarea normala a creierului si corpului. Problema este in fiecare din noi, si tine de contradictiile din noi, de ego, de traumele din copilarie, de stresul zilnic. Trebuie sa fim foarte echilibrati si sa nu ne lasam influentati de alti oameni, sa hotaram noi ce vrem de la viata si ce e mai bine pentru noi. Sa fim activi, atat social cat si in alte domenii, sa citim despre problemele cu care ne confruntam, sa gasim solutii, sa le incercam, sa le gasim pe cele mai bune. Sa meditam zilnic intrun loc linistit cate jumatate de ora. Sa ne ne bucuram de viata, ca este scurta.
0
03-05-2014, ora 19:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ merkaba

Multi care iau litiu pot avea perioade de remisie.
Multumeste lui Dumnezeu ca esti intr-o perioada de remisie.
Eu daca nu iau litiu 5 zile virez rapid in episod maniacal.
Nu inseamna ca daca il iau fac rau.
0
03-05-2014, ora 20:19
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
merkaba, ma bucur ca ai reusit sa renunti la medicamente. Nu stiu daca medicamentele psihiatrice fac rau, dar stiu sigur ca daca le iei prea mult timp se dezvolta o dependenta si apar tot felul de reactii negative cum ar fi drogarea, lipsa de motivare, dormitul si mancatul haotic, modificari de potenta si libidou, ingrasarea, boli de inima, diabet, boli de ficat, anxietate, depresie, agresivitate, ganduri de suicid si chiar moartea.
Cu toate acestea sanatatea mintala nu trebuie ignorata, sunt oameni care au pierdut pe cineva drag sau au avut un accident de masina sau o anumita trauma in viata lor, uneori, la oamenii mai sensibili, creierul cedeaza, o suprasolicitare, cu totii a-ti observat ca computerele au un procesor care este racit de un cooler spre a nu ceda, noi oamenii nu avem un cooler si uneori sistemul cade, e bine cand simtim acest lucru sa apelam imediat la un psihiatru cu experienta si sa cerem ajutor, o perioada e bine sa renuntam la stres, la munca, sa ne odihnim mai mult, sa ne relaxam, sa mergem intr-o excursie la munte, sa inspiram aer curat, sa ne detasam cu totul de lumea aceasta si sa ne tinem de tratament. Cu cat boala este tratata din timp, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari si fara fumat si alcool. Dupa cateva luni sau ani, maxim 5 ani, luati frumos medicamentele si le aruncati in toaleta si incercati sa reveniti la viata normala pe care a-ti avut-o in trecut, incercati sa priviti in viitor, nu mai traiti in trecut.
Cat despre cei care sufera de schizofrenie, se stie ca schizofrenia este o boala atat psihica cat si neurologica, este posibil ca aceste persoane sa nu se vindece niciodata, insa daca tot trebuie sa luati medicamente toata viata incercati niciodata sa nu mariti doza, chiar daca medicul va recomanda doze mai mari, pentru ca in general riscul unor reactii adverse intervine mai rapid atunci cand mariti doza, ma refer aici in special la neuroleptic, daca va este rau mai bine luati un anxiolitic sau chiar doua decat sa mariti doza la neuroleptic, incercati sa luati cea mai mica doza de neuroleptic posibila, creierul poate fi inselat si cu doze mici avand in vedere ca neurolepticul sta mult in corp.
Deci pe scurt tratamentul psihiatric este bun cu conditia sa stii cand sa incepi si cand sa-i pui capat, daca devii dependent de medicamente cu siguranta, in timp, creierul tau si intreg organismul vor avea de suferit.
0
04-05-2014, ora 07:07
Psiholog Ursu-Balaci Mariana
Psihologie, Focsani
Psiholog Ursu-Balaci Mariana
Eu nu as sfatui pe nimeni sa renunte la tratamentul cu medicatie alopata fara a cere sfatul medicului. Riscul ca acea persoana sa se decompenseze este foarte mare si exista posibilitatea ca progresele facute in lupta cu tulburarea respectiva sa fie anulate, mai mult decat atat exista de cele mai multe ori posibilitatea ca doza de medicatie sa creasca pentru a se reechilibra.
0
08-05-2014, ora 00:39
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Resident, toate aceste reactii negative le-am avut si eu. Nu poti trai o viata normala si sa traiesti ca un OM, gandindu-te mereu la moarte, la lucruri negative. Poti fi tu si cel mai pozitiv om din lume, dar aceste medicamente iti scot cate putin, cate putin pozitivul din tine si te face ca o leguma, cum ai zis si tu. E clar cand e vorba de schizofrenie, medicamentatia e necesara.

Resident

merkaba, ma bucur ca ai reusit sa renunti la medicamente. Nu stiu daca medicamentele psihiatrice fac rau, dar stiu sigur ca daca le iei prea mult timp se dezvolta o dependenta si apar tot felul de reactii negative cum ar fi drogarea, lipsa de motivare, dormitul si mancatul haotic, modificari de potenta si libidou, ingrasarea, boli de inima, diabet, boli de ficat, anxietate, depresie, agresivitate, ganduri de suicid si chiar moartea.
0
08-05-2014, ora 12:21
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Da merkaba, aceste medicamente pot face foarte mult rau daca sunt luate prea mult timp, ele sunt facute sa te ajute doar in prima faza cand ai facut socul, pentru ca daca boala nu e tratata din timp se poate croniciza. Asa am patit eu, la inceput aruncam pastilele la toaleta, credeam ca psihiatrii vor sa ma innebuneasca, daca m-ar fi dat frumos la un salon si nu m-ar fi bagat la agitati poate ca aveam incredere in ei si in medicamentele lor dar cand am vazut ca ma trateaza ca un nebun desi eu nu aveam decat o panica m-am speriat si am refuzat tratamentul lor, fapt ce a facut ca boala sa avanseze.
In mod normal anxietatea si depresia ar trebui sa treaca in cateva luni sau 2, 3 ani, insa la mine au trecut 12 ani de cand ma chinui, inca mai am atacuri de panica, stari depresive si inca mai depind de pastile.
Ultima oara cand m-am dus la medic i-am spus ca nu mai am libidou, ca ma dor picioarele, ca mananc mult, ca dorm mult, ca m-am ingrasat si ca am hipertensiune, ca ma simt mereu fara vlaga si obosit si l-am intrebat de la ce medicament sunt toate astea? de la Efectin? de la Diazepam si mi-a spus nu: Zyprexa, ea face totul, ea da aceste stari.
Ajuns acasa, am stat si m-am gandit si intr-o zi am luat o decizie personala de a renunta la doua vicii, la Zyprexa si la fumat, pana acum este bine, nu mai dorm asa mult, ma bucur de toata ziua, nu mai mananc haotic, tensiunea a mai scazut, dar n-am scapat de HTA, am slabit un kilogram, sunt mai lucid, dar asta nu inseamna ca boala mi-a trecut, am marit doza la Efectin si uneori cand panica e mare iau chiar si 2 Diazepam, insa tot ce iau eu acum nu mai are legatura cu schizofrenia, nu mai iau neuroleptic, asta este o mica victorie pentru mine, pentru ca eu caut sa tin sub control acum doar anxietatea. Eu n-am avut niciodata simptome de schizofrenie, n-am auzit voci, n-am avut halucinatii, eu tot timpul m-am plans de panica, cu toate astea, o singura doctorita mi-a pus un diagnostic TSA, care mi-a afectat toata viata.
As vrea intr-o zi sa pot sa renunt la toate medicamentele, insa mi-e teama ca acea zi nu va veni niciodata, ma mir ca pot rezista fara Zyprexa, ma asteptam ca creierul sa reactioneze mult mai violent, dar momentan e bine, nici un sevraj, nici o reactie mai ciudata, poate ca si-a facut treaba, poate ca e de-ajuns, oricum in ultimul timp incepuse sa-mi faca mai mult rau decat bine. Cred ca nici cocaina sau heroina nu sunt atat de puternice precum Zyprexa. Pai cu o singura pastila de Zyprexa de 10 mg dormeam o noapte si toata a doua zi, nu stiam cand e zi, cand e noapte, cand e luni, cand e vineri, eram drogat tot timpul si sta si 8 zile in corp.
Acum parca m-am trezit la realitate, la viata.
Cine poate sa se lase de medicamente, sa o faca insa cine stie ca sufera de schizofrenie sau alta boala care revine, va trebui sa ia tratament toata viata, e mai bine sa mori de ficat decat sa-ti pierzi mintile.
0
08-05-2014, ora 18:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cei care iau aceasta nenorocire de Zyprexa care pe mine m-a ingrasat 6 kg ultima oara in spital, in decursul a 20 de zile, + ca era sa fac ocluzie intestinala din cauza ei (orice as fi mancat nu mai aveam scaun; era sa chem salvarea dupa vreo 7 zile; a fost ingrozitor), sa isi faca analizele de sange periodic.

Nivelul maxim de trigliceride este de 150.
Mi mi-au ajuns la 270 iar la peste 500 trebuie instaurata alta medicatie care sa previna ingrosarea vaselor de sange.
Riscul este de diabet, accident vascular, si pancreatita (o boala din care la operatie scapa doar 1 %).

Feriti-va de acest medicament pacatos - substanta de baza: olanzapina.
0
08-05-2014, ora 23:16
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Asa este clara_p, Zyprexa ingrasa rapid, da diabet si boli de inima, imagineaza-ti ca tu vrei sa scapi de o boala psihica si in schimb te imbolnavesti de niste boli grave, cu totii stim ca boala de inima si diabetul nu se vindeca niciodata ci doar se tin sub control cu betablocante, respectiv insulina toata viata. O persoana bolnava de inima nu mai are o viata activa si are si probleme in viata sexuala. Extremitatile sunt reci, apar probleme de circulatie a sangelui, probleme de memorie.
Eu am fost la un cardiolog si mi-a spus ca am un inceput de HTA si mi-a zis ca trebuie sa iau metoprolol toata viata. Apoi m-am dus la psihiatru si l-am intrebat: este normal sa am 14 cu 8 in fiecare zi? nu cumva m-am imbolnavit de inima si mi-a zis ca nu sunt bolnav de inima, 14 cu 8 e din cauza panicii mele, sa nu mai mananc multa sare si atat. Acuma eu pe cine sa cred?
Vad ca nici un psihiatru nu vorbeste rau de Zyprexa, daca te plangi ca ti-e rau, iti maresc doza, toti psihiatri lauda Zyprexa si spun ca este cel mai bun medicament pentru schizofrenie, dar nimeni nu te avertizeaza in legatura cu reactiile adverse. Daca le ceri XanaX sau Diazepam sar imediat si spun ca nu-ti recomanda sa le iei ca iti distrug viata, dau dependenta si impotenta, dar de Zyprexa nu zic nimic, daca le cer sa-mi dea doza maxima de Zyprexa imi da, chiar daca in doze mari Zyprexa iti sterge memoria, iti da amnezie si iti strica chimicalele din creier.
Momentan Zyprexa este un mister, probabil motivul pentru care inca mai este pe piata este legat de bani, desi compania producatoare a fost data in judecata de mai multe persoane, ei au scapat de procese si nu s-a luat nici o masura in acest sens, tot ce se stie este ca respectiva companie a facut miliarde de dolari de pe urma Zyprexei si este posibil ca o parte din bani sa fi ajuns si la guvernanti. In prezent, substanta de baza, Olanzapina se fabrica in toata lumea, sub diferite denumiri, medicamente denumite generice, care se fabrica si in Romania. Diferenta este ca sunt mai ieftine sau chiar gratis insa tot trebuie sa platesti CASS-ul lunar ca sa beneficiezi de ele, iar CASS-ul se mareste in fiecare an, chiar si de doua ori pe an, fara dovada de asigurat nu te primeste nici un medic decat la cabinet particular unde tot trebuie sa platesti si acolo platesti si consultatia si reteta.
Momentan e bine in Romania, ii duci doctorului o gaina, o sticla cu vin sau ii bagi 2 milioane in buzunar si te tine o saptamana in spital, dar pe viitor nu va mai fi asa, spitalele vor fi particulare, vor avea aparaturi sofisticate si personal cu experienta, te vor tine o saptamana in spital, iti vor face investigatii, operatii si la externare iti vor da un bilet electronic pe care va scrie toate investigatiile care ti s-au facut, operatia, medicatia, zilele de spitalizare si la final suma: 150.000 de euro :) au fost cazuri de genul asta in Austria sau Germania si aici nu mai merge vrajeala, ori platesti, ori te dau in judecata, valabil si chiar daca pacientul a murit in spital, tot trebuie sa platesti spitalul, ceea ce este complet absurd, in loc sa-i acuzi tu de malpraxis, te acuza ei ca nu le platesti spitalizarea, asta este "frumusetea" capitalismului, orice serviciu se plateste, fie ca esti multumit sau nu de el.
De-aia nu mai exista dragoste intre oameni, de-aia traim intr-o lume rece, pentru ca am ajuns sclavii banului.
0
09-05-2014, ora 12:31
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Ma bucur petru tine, ca ai renuntat la Zyprexa, poate cu timpul vei reusi sa renunti la toate. Mie mi-a fost greu, a trebuit sa infrunt parintii si familia, care incercau sa ma convinga ca trebuie sa iau medicament, chiar si acum uneori imi mai fac aporpouri. Oricum dupa ce am renuntat la medicamenta, viata mea s-a schimbat radical. Ma simt un om nou.

Resident
As vrea intr-o zi sa pot sa renunt la toate medicamentele, insa mi-e teama ca acea zi nu va veni niciodata, ma mir ca pot rezista fara Zyprexa, ma asteptam ca creierul sa reactioneze mult mai violent, dar momentan e bine, nici un sevraj, nici o reactie mai ciudata, poate ca si-a facut treaba, poate ca e de-ajuns, oricum in ultimul timp incepuse sa-mi faca mai mult rau decat bine. Cred ca nici cocaina sau heroina nu sunt atat de puternice precum Zyprexa. Pai cu o singura pastila de Zyprexa de 10 mg dormeam o noapte si toata a doua zi, nu stiam cand e zi, cand e noapte, cand e luni, cand e vineri, eram drogat tot timpul si sta si 8 zile in corp.
Acum parca m-am trezit la realitate, la viata.
0
09-05-2014, ora 23:45
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
merkaba, in 2002 cand m-am imbolnavit eu inca nu venise criza si nu aparuse filmul acela american care ruleaza acum pe net, in film se vorbeste clar despre psihiatrie care este facuta de ras, se spune ca psihiatria nu este medicina, nu are o baza solida ca medicina adevarata, psihiatria a fost infiintata de cativa asistenti care lucrau intr-un spital si au observat cateva cazuri de oameni nebuni, se spune ca unii din acei asistenti obisnuiau sa rada de pacientii cu probleme psihice si in acelasi timp faceau experiente pe ei cu diferite medicamente. Mai tarziu acei asistenti s-au autointitulat medici si obisnuiau sa primeasca pacienti in cabinetele lor si sa le prescrie retete. Practic asa a luat nastere psihiatria, nu din medicina ci din experiente. Ceva mai tarziu au aparut oameni luminati precum Sigmund Freud si multi altii care au studiat cu atentie comportamentele umane, au identificat mai multe tipuri de boli, au scris carti si au pus incetul cu incetul bazele psihiatriei. Psihiatria a avut un debut foarte infricosator la inceput, pacientii erau tratati urat, avand in vedere ca nu exista tehnologia si cunoasterea de acum, toti pacientii bolnavi psihici erau considerati cobai, unele tari aplicau bataia ca si terapie, alte tari le bagau curent electric in creier, in acest caz multi pacienti deveneau zombi, alti medici au incercat operatii pe creier ceea ce s-a dovedit a fi o idee proasta, pe de o parte pacientul era calmat dar el nu mai stia ca traieste sau pe ce lume se afla, devenea o leguma. Prima si cea mai interesanta descoperire in psihiatrie au fost calmantele, se mergea pe principiul ca pacientul trebuie sedat pentru a se calma, insa rezultatele au fost tot proaste, multi pacienti deveneau zombi, se tineau de pereti, aveau cosmaruri si nu se ajungea la nici un rezultat. Apoi a aparut unul mai intelept care a spus ca sedarea nu este indicata la pacientii agresivi, deoarece agitatia trebuie scazuta treptat, intre timp companiile farmaceutice s-au dezvoltat in paralel cu psihiatria venind cu tot felul de oferte si droguri. Psihiatria moderna de azi merge pe principiul ca atat anxietatea, depresia cat si schizofrenia se datoreaza unui dezechilibru chimic la nivelul sinapselor creierului, dezechilibru care afecteaza in general hormonii: Serotonina, Dopamina, Adrenalina, Noradrenalina si alti hormoni, desi stiinta a evoluat foarte mult, in continuare se merge pe incercate, chiar daca a aparut acel medicament minune care sa te vindece total, ei nu au nici un interes sa-l scoata pe piata, singurul lor interes este dezvoltarea companiilor farmaceutice, deschiderea de cat mai multe farmacii in orice oras, farmacii care promit rezolvare pentru orice tip de boala, medicamente noi care majoritatea sunt vechi insa apar sub o alta denumire sau medicamente noi care au fost inventate pentru o anumita boala insa in timp s-a observat ca ajuta la alta boala. Toate aceste medicamente fac bine pe de o parte si afecteaza alta parte. Mai nou multe companii farmaceutice se grabesc sa scoata bani pe un produs nou fara a-l mai testa pe multi oameni, fac doar cateva teste pe cativa voluntari de ochii lumii. Toata aceasta industrie, toata aceasta caracatita n-are nici o legatura cu salvarea omenirii, ei au reusit sa creeze un "sistem perfect" in care omul modern se imbolnaveste rapid, din lipsa banilor, de stresul de la serviciu, de stresul de acasa, de cearta in cuplu, de divort, de mancarea nesanatoasa, de taxe, de impozite, de facturi, de televizor, de calculator, de celular, de lipsa de exercitii fizice si sport, de lipsa de afectiune, in tot acest sistem de viata este imposibil sa nu te imbolnavesti de ceva, sa nu uitam ca multi barbati si femei au si vicii cum ar fi bautura, fumatul, drogurile. Oamenii de stiinta au spus ca cea mai grava boala a zilelor noastre nu este SIDA sau cancerul ci obezitatea care duce la boli de inima si la mortalitatea cea mai mare. Mai grav, este ca pe vremuri doar bunicii nostri se imbolnaveau de inima, la 80, 90 de ani, acum multi tineri se imbolnavesc de inima la 20, 30 de ani. Iar companiile farmaceutice nu cauta decat sa profite de pe urma oamenilor bolnavi, slabi, facandu-i dependenti de medicamente toata viata, insa omul nu este facut sa ia medicamente toata viata, pana la urma un organ sau mai multe vor ceda, ficatul, pancreasul, rinichii, creierul, inima.
Filmul american care circula pe internet vorbeste si despre Zyprexa si despre alte medicamente si atentioneaza oamenii ca scopul companiilor farmaceutice este sa ne transforme pe toti in nebuni, in America boala psihica este o moda, multi oameni stresati care nu sunt bolnavi psihici apeleaza la psihiatri care la randul lor au fost monitorizati si s-a ajuns la concluzia ca la orice psihiatru apelezi, nici unul din acestia nu-ti va spune: n-ai nimic, du-te acasa, toti psihiatri iti vor da pe loc diagnostic si reteta cu aceleasi droguri care te fac dependent. S-a demonstrat ca multi oameni nici macar nu sunt bolnavi psihic, dar s-au invatat cu medicamentele, daca intr-o zi sunt suparati iau un XanaX desi nu e necesar, altii iau antidepresive si anxiolitice impreuna cu droguri si alcool.
Acestia sunt bolnavi inchipuiti care cauta sa-si schimbe starea de dispozitie cu medicamente psihiatrice. Dar nu e vina lor, e vina celor care le prescriu retete in fiecare luna. Filmul spune clar ca multi medici sunt mana in mana cu companiile farmaceutice, asta explica de ce fiecare pacient primeste in cateva secunde un diagnostic si un tratament. Dar filmul mai spune ca nu toti suntem nebuni si n-ar trebui sa luam medicamente in prostie pentru orice durere sau pentru a ne schimba starea de dispozitie.
De asemenea filmul mai spune ca multi pacienti care iau medicamente psihiatrice se sinucid, a fost intrebat directorul companiei Zyprexa de ce se sinucid oamenii, iar el n-a raspuns nimic, se uita ca prostu' la camerele de filmat si nu stia ce sa raspunda, nici nu a negat acest adevar, doar ca nu stia ce sa raspunda.
Eu nu zic ca tratamentul psihiatric trebuie intrerupt sau ca medicii ne vor raul, majoritatea medicilor vor sa te ajute, dar astea sunt medicamentele si ei cu asta lucreaza, cand lucrezi cu creierul omului nu e ca atunci cand lucrezi cu celelalte organe, medicina adevarata va ramane mereu separata de Psihiatrie. Psihiatria ramane inca un domeniu nesigur, medicii stiu prea bine ca drogurile care ni le prescriu ei pe reteta fac rau, de aceea multi medici te sfatuiesc in paralel sa ai o viata activa, sa te plimbi, sa muncesti, sa faci sport, sa mananci mai putin, sa nu faci abuz de sare, zahar, grasimi, sa citesti carti, sa asculti o muzica calma, sa urmaresti o comedie nu filme horror :-), sa-ti gasesti un partener de viata, sa te odihnesti bine, pe scurt sa ai o viata echilibrata, sa nu permiti medicamentelor sa ia controlul intregului tau organism.
0
10-05-2014, ora 02:06
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Perfect adevarat. Medicii sunt mana in mana cu companiile farmaceutice cand vine vorba de absolut toate medicamentele, nu numai antidepresive si alte calmante puternice. Banii decid totul in lumea noastra in 99% din cazuri. Asta este lumea BOLNAVA in care traim. Da multi se trezesc, dar e nu e usor deloc. Fiindca exista o presiune a societatii, chiar si familiei care te va convinge de faptul ca totusi ceva nu e in regula cu tine.

Resident:

Filmul spune clar ca multi medici sunt mana in mana cu companiile farmaceutice, asta explica de ce fiecare pacient primeste in cateva secunde un diagnostic si un tratament. Dar filmul mai spune ca nu toti suntem nebuni si n-ar trebui sa luam medicamente in prostie pentru orice durere sau pentru a ne schimba starea de dispozitie.
De asemenea filmul mai spune ca multi pacienti care iau medicamente psihiatrice se sinucid, a fost intrebat directorul companiei Zyprexa de ce se sinucid oamenii, iar el n-a raspuns nimic, se uita ca prostu' la camerele de filmat si nu stia ce sa raspunda, nici nu a negat acest adevar, doar ca nu stia ce sa raspunda.
0
10-05-2014, ora 02:28
merkaba
Nu este medic/terapeut
merkaba
Da multi medici nu ne vor raul, familia nu ne vrea raul, dar nimeni nu intelege prin ce trecem tu si eu, doar cei care au mai trecut prin asta. Si crede-ma ca trebuie sa faci efort sa-ti schimbi viata si treptat sa renunti la medicamente.

Creierul uman e prea complex ca sa fie inteles. Exista chestii care oamenii nu le stiu, in oameni exista forte nebanuite. Cum am citit intro carte totul porneste de la un sambure de speranta. Trebuie sa lasam neincrederea in fortele proprii si scepticismul. Il citez pe M. Luther King Jr: "Chiar si in acele momente in care totul e pierdut, oamenii stiu ca fara speranta nu pot supravietui. In disperare de cauza, intr-un efort de multe ori al disperarii, plang si cauta aceasta speranta in jurul lor, ca punct de plecare."

Legat de viata activa, sport tot ai perfecta dreptate. In tot trebuie echilibru. Dupa 1-2 ore la sala de farta, trebuie sa mananci si sa te odihnesti bine, sa ai un somn bun. Altfel vrei suprasolicita acei muschi prea tare. La fel si cu creierul. Dupa ce ai citit ceva, dupa ce ai facut un efort, trebuie sa ii dai pace sa se relaxeze, sa meditezi undeva cate 30-60 de minute intr-un loc in care nimeni sa nu te deranjeze, in padure, in biserica, sau pur si simplu sa te primbli intr-un parc, fiecare alege ce ii place.

PS: Am citit pe facebook ceva care mi-a placut foarte mult: "Odata, un om batran i-a dezvaluit nepotului un secret mare: - In fiecare din noi exista o lupta, ca intre doi lupi. Un lup este rau: invidia, gelozia, egoismul, minciuna, durerea...iar celalalt lup este bun: pacea, dragostea, SPERANTA, adevarul, bunatatea si credinta. Nepotul a ramas confuz si l-a intrebat pe bunic: - Si care lup castiga intr-un final? Batranul a zambit si a raspuns: CASTIGA LUPUL PE CARE IL HRANESTI. "

Resident

Eu nu zic ca tratamentul psihiatric trebuie intrerupt sau ca medicii ne vor raul, majoritatea medicilor vor sa te ajute, dar astea sunt medicamentele si ei cu asta lucreaza, cand lucrezi cu creierul omului nu e ca atunci cand lucrezi cu celelalte organe, medicina adevarata va ramane mereu separata de Psihiatrie. Psihiatria ramane inca un domeniu nesigur, medicii stiu prea bine ca drogurile care ni le prescriu ei pe reteta fac rau, de aceea multi medici te sfatuiesc in paralel sa ai o viata activa, sa te plimbi, sa muncesti, sa faci sport, sa mananci mai putin, sa nu faci abuz de sare, zahar, grasimi, sa citesti carti, sa asculti o muzica calma, sa urmaresti o comedie nu filme horror :-), sa-ti gasesti un partener de viata, sa te odihnesti bine, pe scurt sa ai o viata echilibrata, sa nu permiti medicamentelor sa ia controlul intregului tau organism.
0
10-05-2014, ora 16:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Nebunul este persoana aflata in episod psihotic, care are halucinatii de toate tipurile, delir, care face lucruri iesite din comun, in detrimentul lui si al celor din jur.

Episodul psihotic tratat tine maxim 1-2 luni.

Persoanele aflate in afara episodului psihotic au discernamant, au drept de vot, si toate drepturile pe care le confera legile tarii, si sunt in deplinatatea facultatilor mintale.

Mie mi se pare ca voi insiva care suferiti de o afectiune psihica, sau care aveti remisie, vorbiti oarecum cu prea mare usurinta impotriva celor cu astfel de afectiuni. Numai simpla folosire a cuvantului "nebun" pe o sectiune de Tulburari psihice, mi se pare lipsa de gandire si de discernamant. Pai nu aproape toti cei ce citesc postarea au probleme psihice ?

2. Mie nebun nu mi se pare presedintele tarii, ci mai mult o persoana care nu isi vede de viitorul ei si refuza cu orice pret de ani si ani sa isi faca orice forma de venit. Iar topicul asta nu este despre presedintele tarii. Sunt persoane pe Forum care au ramas fara rude, fara parinti si o duc foarte greu inchisi in casa, fara venituri si fara sa le bata nimeni la usa. Daca ai o boala de 10-20-30 de ani, si e clar e cronica, trebuie sa te interesezi cum statul te poate ajuta in prezent si dupa ce ai tai, care au grija de tine, nu vor mai putea sa te ajute.
Preocuparea ta nu e presedintele tarii, ci viata ta insati. Dupa sintagma din Biblie "Dumnezeu, tu si aproapele". Faptul ca nu lupti pentru viata ta, pentru siguranta viitorului tau, mi asta mi se pare o nebunie.
Hai sa ne vedem de oile noastre si sa nu mai fim cartitori.
Fiecare poate sa isi dea votul cui considera el.

Daca ma apuc si eu sa scriu aici ce rau a facut familiei mele Adrian Nastase de 20 de ani, nu se mai termina pagina.
Dar nu e locul potrivit pentru Titlul topicului.

3. Medicamentele au si ele rolul lor.
Pe mine m-au scos din toate episoadele psihotice in care am fost in maxim 2 saptamani - o luna.

Am avut remisie 7 ani dupa ce am luat litiu, ceea ce, atentie, @ merkaba, nu inseamna ca m-am vindecat de tulburare afectiva bipolara. Pentru ca tulburarea afectiva bipolara este cronica. Trebuie sa ne ajutam cu medicamente.

Tu, daca esti baiat destept, si te afli intr-o remisie de lunga durata, sa ai litiul pregatit si cum vezi ca nu mai mananci, nu mai dormi si ai energie, treci imediat si il iei, ca sa previi aparitia episodului maniacal/psihotic.

4. Nu stiu exact cine munceste/cine nu munceste.
Faceti-va certificat si indemnizatie (234 lei) de handicap.
Atat pentru venitul in sine care vi se cuvine, deoarece bolile noastre sunt pe lista celor de handicap, cat si pentru faptul ca dupa moartea unuia sau a ambilor parinti, cu acel certificat:

a. daca boala a aparut inainte de 16 ani
b. daca boala a aparut inainte de 26 de ani, pentru cei care au facultate la zi

avem dreptul la pensia de urmas.

Nu e de joaca cu aceste lucruri.
Aveti grija de viitorul vostru.

Sa va doara fix in cot daca societatea va critica sau nu va intelege, ca nu vom fi noi cei care ii vom schimba mentalitatea.
Un bolnav cu o afectiune psihica nu a facut ceva rau.
Cel care fura, cel care omoara, cel care violeaza, ala a facut ceva rau. Lui sa ii fie rusine si sa se reabiliteze.
Dar o boala, ca in cazul nostru, este un destin, si poate, prin ea, si prin rabdarea tuturor impedimentelor pe care ni le aduce, ne putem mantui neamul.

Aprindeti cate o lumanare, faceti milostenie si rugati-va si pentru sufletele celor decedati, ca daca noi am fi avut stramos cu trecutul fara pata in antecedentele noastre, fiti sigur ca acum am fi fost sanatosi.
Milostenia si rugaciunea fac multe pentru sufletele celor care nu mai sunt. Iar daca Dumnezeu ii iarta si ii trece in Rai, atunci ei se vor ruga pentru noi si situatia noastra se va imbunatati.
Sunt persoane chiar si cu schizo, care au avut o viata de familie frumoasa, cu mame care nu au facut avorturi si nu se chinuiesc ca persoanele cu depresie sau anxietate. Au mintea limpede, nu sufera, gandesc clar, logic, iau medicamente putine si nu se plang de efecte secundare.

5. Multumesc lui Dumnezeu ca nu mai exista Sigmund Freud care nu m-ar fi scos din nici un episod psihotic si din nici o depresie severa cu fantasmagoriile lui si ca Dumnezeu a facut ca oamenii de stiinta sa descopere totusi niste medicamente cu care sa ne ajutam.
Da, e adevarat, au efecte secundare, si nu putine, dar fara ele ne-ar fi fost si mai rau.
0
11-05-2014, ora 01:20
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Fratilor, fara cearta, suntem toti in aceeasi relatie, nu e bine sa radem unul de altul.
Clara nu stiam ca ai o relatie cu stevens si sper ca nu pe mine esti suparata, eu nu consider pe nimeni nebun, consider ca aceste stari sunt o boala ca oricare alta, la unii mai usoara, la altii mai complicata, unii au reusit sa scape de medicamente, altii sunt nevoiti sa le ia toata viata, cum ai spus si tu episod psihotic sau remisie, sau mai pe scurt te simti bine o perioada dupa care boala revine, e vorba de o boala cronica care trebuie tinuta sub control toata viata, asta nu inseamna neaparat ca persoana respectiva este nebuna sau nu are discernamant.
In legatura cu pensia de handicap clara, ai dreptate, timpul trece, boala nu se vindeca, parintii nostri imbatranesc si noi trebuie sa luam o decizie pana nu e prea tarziu si putem ajunge in strada, aici avem doua optiuni: 1. sa ne angajam si aici vreau sa te contrazic putin, persoanele cu schizo de care vorbesti tu ca lucreaza si au si familii nu sufera de depresie sau anxietate, schizofrenia este intr-adevar o boala grava dar eu am intalnit multi schizofrenici baieti si fete care aveau o energie prea mare si nu aveau nici o frica. Este mai usor pentru un schizofrenic sa se integreze in societate decat pentru un anxios, Frica este cel mai mare dusman al omului, Frica te tine pe loc, te blocheaza, te impiedica sa iei decizii sau sa fii motivat de ceva, Frica te tine in casa, te face sa fii retras, sa nu mai socializezi, sa-ti pierzi increderea in tine, degeaba sunt eu baiat inteligent cum spune stevens daca nu am curajul sa ma afirm, in viata reusesc numai cei care au curaj si tupeu. Eu stau cu frica in mine zi de zi si sunt mereu nefericit, pentru ca-mi lipseste dragostea, afectiunea, iar lumea in care traim ma sperie, ma sperie ce-au devenit femeile, umbla cu toti tiganii si cu toti cocalarii pentru ca au masini si bani, iar barbatii din Romania, majoritatea niste hoti, isi ridica vile si isi cumpara masini din afaceri ilegale apoi se transforma in niste snobi si te sfideaza cand trec pe langa tine invartind cheile de la masina ca sa para ca ei sunt tare destepti si tu esti un prost. Cei mai destepti sunt romanii care au plecat la munca in afara, ei prefera sa fie sclavii strainilor decat ai bogatilor din Romania. Romanii din afara muncesc din greu, insa salariile sunt mult mai mari, dintr-un singur salariu isi permit sa-si plateasca toate taxele si facturile, isi permit mancare buna, bautura, tigari, haine, plimbari cu avionul, unii se stabilesc acolo, altii revin dupa cativa ani in tara, isi construiesc o casa, isi iau o masina si in functie de anii munciti in afara primesc si o pensie mare cat sa le permita sa traiasca bine pana la sfarsitul vietii. La noi in Romania, un om cinstit, din salariu sau din pensie, o pensie mica, deabia reuseste sa-si plateasca taxele, impozitele, asigurarea obligatorie, facturile si medicamentele si asta si cu ajutorul partenerei de viata, dar nu are ce pune pe masa, preturile la mancare s-au marit exagerat si aici atentie stevens, nu presedintele Romaniei a marit preturile si a introdus atatea taxe si impozite ci liderul guvernului, care a avut sansa pana acum sa demonstreze ca va ajuta Romania, ca va elimina somajul, ca va crea locuri de munca, ca va atrage investitori straini, ca va elimina coruptia, dar tot ce-a facut el pana acum a fost sa mareasca taxele, impozitele si pretul la mancare. N-a fost in stare nici macar sa-i ajute pe sinistrati, a fost si s-a plimbat cu barca prin sat, imbracat la costum si cu cizme in picioare, le-a promis satenilor ca va trimite arhitecti, muncitori care sa-i ajute si nu le-a trimis nimic, din cand in cand se mai gaseste un om de afaceri care umple un tir cu apa si impreuna cu televiziunea le mai duce oamenilor cate o sticla cu apa, desi nu stiu cu ce-i ajuta asta, ei isi vor casele innapoi, animalele care au murit innecate, munca lor de-o viata nu o sticla cu apa si multa reclama umanitara la TV.
Presedintele tarii a luat intr-adevar niste masuri extreme, dar a facut-o ca sa scoata tara din criza, sa nu ajungem in situatia Spaniei care nu mai putea sa dea nici pensii nici salarii si au iesit oamenii in strada si au vandalizat magazinele si s-au batut cu fortele de ordine.
Presedintele tarii este apreciat in toata lumea despre modul cum a gestionat criza din Romania, Angela Merkel l-a laudat, presedintele Obama l-a laudat, CNN l-a laudat.
Seful guvernului n-a facut altceva decat sa se foloseasca de ura pensionarilor impotriva Presedintelui, ca sa iasa el la putere, Presedintele n-a avut incotro si a trebuit sa-l numeasca pentru ca el avea majoritatea, Presedintele putea sa refuze numirea lui in functie, avea acest drept, insa puteau sa-i apara vorbe ca este un dictator, asa ca el a ales sa respecte legea democratiei, care spune clar ca cine are majoritatea castiga.
Fiecare voteaza cu cine vrea si are dreptul cum spune clara, noi aici nu facem politica, dar cine si-a pus increderea in pustiul asta care conduce guvernul acum si il vor alege ca presedinte, vor avea foarte mult de suferit, Romania se va adanci intr-o criza si mai mare, oamenii nu vor mai avea unde munci si ce pune pe masa din cauza a prea multe taxe si a scumpirii mancarii, multi vor ajunge sa-si piarda casele, vor ajunge in strada, coruptia va creste tot mai mult, presedintele va deveni un dictator, el nici macar n-a ajuns presedinte si deja cauta sa-si apropie de el politia, armata, SRI, Tarom, peste tot da oameni afara si angajeaza oamenii lui, Europa si America ne vor intoarce spatele, vom pierde tot ce-am castigat pana acum.
Sa revin la a 2-a optiune Clara, a doua optiune este sa ne pensionam pe caz de boala, eu care sufar de TSA am acest drept, intrebarea mea catre tine este alta: ce fata o sa ma mai ia pe mine daca afla ca sunt pensionat pe caz de boala? Vezi tu, eu sunt baiat si unii baieti au suflet, dar fetele nu stiu ce-i aia mila, mai ales fetele din ziua de azi care au atatea pretentii si cred ca li se cuvine totul, toate fetele si femeile vor un barbat puternic, atat la pat cat si la buzunar. Cunosc femei bolnave de schizofrenie care s-au casatorit cu barbati perfect sanatosi, atat in Romania cat si in alte tari, chiar am vorbit cu o romanca bolnava de schizofrenie, care mi-a spus ca provine dintr-o familie saraca cu multi frati si din intamplare a cunoscut un austriac care s-a indragostit de ea si acum sunt casatoriti, traieste cu el in Viena, au doi copii, ea nu munceste, el tine casa si tot el o suporta cand o apuca tacaneala. Asta a fost norocul ei, sa dea peste un om bun, dar eu ca sa gasesc o fata sanatoasa si sufletista care sa ma accepte cu toate problemele mele, asa ceva nu exista, eu am incercat sa ma imprietenesc cu fete care au probleme ca si mine si n-a mers, desi nu stiu cat este de indicat, amandoi cu probleme psihice, nu stiu cat ar tine o astfel de relatie, unul trebuie sa fie mai puternic decat celalalt ca sa mearga si aici intervine dragostea si dragostea in ziua de azi nu mai exista, doar femeile au un mic avantaj pentru ca noi barbatii nu putem trai fara ele, in rest Dumnezeu cu mila.

merkaba, mi-a placut morala ta:
"Odata, un om batran i-a dezvaluit nepotului un secret mare: - In fiecare din noi exista o lupta, ca intre doi lupi. Un lup este rau: invidia, gelozia, egoismul, minciuna, durerea...iar celalalt lup este bun: pacea, dragostea, SPERANTA, adevarul, bunatatea si credinta. Nepotul a ramas confuz si l-a intrebat pe bunic: - Si care lup castiga intr-un final? Batranul a zambit si a raspuns: CASTIGA LUPUL PE CARE IL HRANESTI. "

merkaba, lasa presiunile societatii ca tu nu traiesti cu societatea, daca tu spui ca te simti bine fara medicamente si daca boala nu a revenit trebuie sa discuti cu familia ta si sa-i intrebi de ce te sfatuiesc sa iei medicamente in continuare? nu sunt multumiti de evolutia ta? considera ca inca nu te-ai vindecat? sau le dai motive sa creada ca inca mai ai probleme?
Discuta si vezi opinia lor si daca nu este intemeiata incearca sa le explici ca te simti bine fara medicamente si atata timp cat n-ai nici o suferinta n-are sens sa bagi in tine medicamente care au atat de multe efecte adverse.
0
11-05-2014, ora 10:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Normal ca Basescu e de vina, de aia pensiile si veniturile oamenilor si sanatosi si nesanatosi sunt foarte mici si o ducem f greu.

Tu Clara vad ca indemni pe toti la pensie, poate nu toti vor asta ptr ca probabil nu le ofera un trai decent, probabil ca e prea multa tevatura sa o ia mai ales ca nu se da ptr orice diagnostic, e greu si ptr schizofrenici sa ia, damite la ceilalti, altora li se pare ca-s terminati ca respect fata de ei daca ajung sa stea intr-o pensie din asta mica rau, e relativ.

Dar tu materialista sadea cum esti, iti dai seama ca pensia ta nu ofera mare lucru, asa ca, cauti mereu barbati de prin tari straine cu bani poate poate ii pacalesti, insa nu merge asa usor ptr ca ai probleme, nici fizicul tau nu ii da pe spate ca sa-si lase tot pe acolo si sa te ia pe tine, iar ptr sex au variante mult mai bune, fi sigura de asta.
In cel mai bun caz, se culca cu tine si pleaca asa cum au cam facut multi.
0
11-05-2014, ora 11:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Asa ca nu mai visa ca nu ai sanse, ca unul sa te tina cu bani asa cum tu vrei si sa-ti dea ce vrei tu, trebuie sa fi piesa de piesa din punct de vedere fizic, ceea ce tu nu esti din pacate.
0
11-05-2014, ora 12:35
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Resident eram doar curios cum de ai luat de 3-4 ori doza maxima de medicament, dar dupa ultimul tau mesaj m-am lamurit ! Poti sa te iei cu Clara de mana, doi basisti sinceri, cauta Clara Petrescu pe fb si poti sa ai o 'relatie' cu ea ! Va doresc multe succesuri ! :)
0
11-05-2014, ora 12:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Resident

1. Si eu consider ca anxietatea sau depresia pot produce un handicap mai mare decat schizofrenia sau tab, din toate discutiile purtate cu persoane avand toate aceste afectiuni.
Ma refeream la persoanele care au orice fel de afectiune care nu ii lasa sa munceasca. Deja primesc feed-backuri de la astfel de persoane, pe privat, care au ramas pe drumuri pentru ca nu au avut grija sa isi faca la timp pensia pe caz de boala si indemnizatia de handicap din mandrie.
Dupa moartea parintilor este insa prea tarziu.

2. Tocmai asta am explicat eu ca persoanele care fac tratament si nu au comportament psihotic nu pot fi catalogate drept nebune. Dar chiar si in episod scrie in Biblie ca nu ai dreptul sa il faci pe om nebun. Si episodul e o boala.

3. Nu am vorbit despre persoane cu schizo care lucreaza, am vorbit despre persoane cu schizo ale caror familii au dus o viata frumoasa, fara pacate mari iar ele se simt bine, merg la Biserica, sunt in armonie cu Dumnezeu, nu se plang de efecte secundare si iau foarte putine medicamente.

Pe mine anxietatea nu ma blocheaza, ci ma paralizeaza de-a dreptul, atat e de intensa atunci cand isi arata coltii. Am noroc ca trece la 10-15 minute din momentul in care inghit o benzodiazepina. Pe mine anxietatea si depresia (caracterizata prin lipsa de energie) ma impiedica sa ajung la un serviciu de 8 ore pe zi, nu tab-ul. Dar mi-am facut si pensie si indemnizatie ca sa nu mai adaug un motiv de anxietate si ca sa fiu sigura ca dupa ce ai mei nu vor mai fi, nu voi muri de foame, sau nu voi ajunge la mana vreunei persoane. Mi se pare foarte firesc sa beneficiez de ceea ce este legal si sa am grija de viitorul meu. E dovada de discernamant.

Daca pe la inceputurile Forumului, doar cativa aveau pensie si indemnizatie, acum si-au facut foarte multe persoane si se bucura de beneficiile pe care ele le aduc. E adevarat ca sunt cativa care lucreaza (cu toc, de exemplu), dar asta inseamna ca raspund mai bine la tratament.
Si eu cand am zile bune lucrez.

4. Eu cred ca iei de prea mult timp tratamentul pentru anxietate si depresie (Efectinul ai zis, parca) pe care il iei si organismul nu mai raspunde bine la acest tratament pentru ca receptorii s-au suprasaturat. La un moment dat mai trebuie sa si schimbi aceste medicamente. Le tot rotesti. Mai sunt si alte medicamente numite ad-uri care merg si pe depresie si pe anxietate. Consulta-te cu medicul tau.

5. Nu poti sa le dai in cap celor ce isi fac vile si isi cumpara masini sau cocalarilor si iti pierzi pacea inimii daca le analizezi viata. Lucru care nu este deloc de bun augur pentru bolile noastre. Tu ai grija sa respecti Poruncile si Fericirile si "toate acestea ti se vor adauga", caci stie bine Dumnezeu de ce are nevoie sufletul fiecaruia. Nu sari sa judeci ca nu e bine.

"La noi in Romania, un om cinstit, din salariu sau din pensie, o pensie mica, deabia reuseste sa-si plateasca taxele, impozitele, asigurarea obligatorie, facturile si medicamentele si asta si cu ajutorul partenerei de viata, dar nu are ce pune pe masa, preturile la mancare s-au marit exagerat"

E perfect adevarat ceea ce spui, dar dezobisnuieste-te sa iei tu in carca toate poverile omenirii. Fiecare isi poarta crucea lui. Si cine stie din ce pacate a ajuns asa. Nu uita ca Romania e printre primele locuri in Europa la avorturi. Daca mamele si bunicile noastre au facut cate 5-10-20 de avorturi... Noi ce sa mai pretindem ? Astea aduc saracie pe viata pentru familia respectieva. Citeste Arsenie Boca. Dumnezeu nu doarme.

Cand Dumnezeu vrea sa ajuti tu pe cineva ti-l trimite la tine, cu ingerul lui. Daca nu poti sa ajuti cu fapta, o vorba buna este suficienta.

6. "Sa revin la a 2-a optiune Clara, a doua optiune este sa ne pensionam pe caz de boala, eu care sufar de TSA am acest drept, intrebarea mea catre tine este alta: ce fata o sa ma mai ia pe mine daca afla ca sunt pensionat pe caz de boala?"

Nu stiu, frate. Eu am urmat buchia cartii si am respectat poruncile, m-am rugat foarte mult, cu intentia "sa ma calugaresc in propria casa", caci la manastire nu te primeste nimeni bolnav... Si Dumnezeu mi-a trimis o persoana mai mult decat potrivita pentru nevoile si aspiratiile mele, o persoana cu care am foarte multe lucruri in comun si ne intelegem de minune. Nici nu mai doream eu asa ceva. Nici prin gand nu imi mai trecea.

Tu fa ce scrie la Biblie. Nu te pune pe tine in centru. Sa cauti tu. Sa gasesti tu, ca si asta e un semn de mandrie si Dumnezeu iti va trimite.

Una e sa nu ai nici un venit si sa depinzi de parinti si alta e sa ai un venit fix si sigur de la stat. Viitorul meu sot e foarte incantat ca eu am aceste pensii. Fosta lui sotie (e divortat) nu avea nici un fel de venit si el a trebuit sa duca toata familia. E bine ca ambii parteneri sa aiba un venit, cat de mic. Tu daca iti faci pensie + indemnizatie, deja ajungi la minim 600 lei pe luna. Din ce scoti fata la o prajitura cand o sa o intalnesti ? Ceri la parinti ?

"Vezi tu, eu sunt baiat si unii baieti au suflet, dar fetele nu stiu ce-i aia mila, mai ales fetele din ziua de azi care au atatea pretentii si cred ca li se cuvine totul, toate fetele si femeile vor un barbat puternic, atat la pat cat si la buzunar."

Ceea ce nu inseamna ca toti barbatii din lume sunt bogati. Nu exagera. Te pui pe o treapta prea jos.

"chiar am vorbit cu o romanca bolnava de schizofrenie, care mi-a spus ca provine dintr-o familie saraca cu multi frati si din intamplare a cunoscut un austriac care s-a indragostit de ea si acum sunt casatoriti, traieste cu el in Viena, au doi copii, ea nu munceste, el tine casa si tot el o suporta cand o apuca tacaneala. Asta a fost norocul ei..."

Nu exista noroc. Norocul e un demon. Exista Dumnezeu. Fata provenea dintr-o familie numeroasa (probabil ca acolo nu s-au facut avorturi), o fi dus o viata curata si Dumnezeu a ajutat-o. De ce Dumnezeu sa ajute fetele si baietii nu ? Prea esti aspru cu tine insuti. Exagerezi un pic.

Dr. T care a scris mai demult pe acest Forum sustine ca nu e bine sa se imprieteneasca doua persoane bolnave amandoua. Trebuie sa fie una mai puternica in relatie.

Iar faptul ca barbatii pot trai si fara femei il face dovada calugarii. Se poate. Evita toate lucrurile care te duc cu gandul la sex (paza simturilor, vaz, auz, miros, etc) si daca ai pofte din astea se vor risipi precum fumul.

@ Costy2008

Pina una alta, viitorul meu sot care este foarte multumit si de felul cum arat si de sufletul meu, a venit cu avionul din tari straine si m-a vizitat de 3 ori in spital doar sa ma vada.
Este iubit de toata familia mea cu care merg impreuna la aeroport sa il luam, pentru ca este o fire extrem de simpatica, iar de Pasti a venit iar, si am mers impreuna la manastirile din Bucuresti. A mers in noaptea de Inviere la Biserica si in a doua zi de Pasti. A dat mana cu duhovnicul meu. Vrea sa ne casatorim (casatorie alba si pura - cum se exprima el) si sa mergem impreuna la biserica saptamanal.
Se roaga in fiecare zi. Parintii lui merg in fiecare duminica la Biserica.

Eu ti-am zis sa mergi la Sfantul Nectarie la Radu Voda si sa faci fapte bune.
Tu nu asculti.

* daca mai continui sa delirezi din invidie despre viata mea, sa stii ca pot si eu sa o fac despre tine; esti foarte obraznic; nu am zis nimic impotriva nimanui de pe acest Topic si nu m-am luat de voi; nu vreau sa va dau Copy Paste la mesajele sfasietoare pe care le primesc de la cei carora le-au murit parintii ca sa vi se faca parul maciuca.
0
11-05-2014, ora 14:11
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Zi ce vrei de mine ca nu ma deranjeaza, ce invidie sa am la adresa ta ? Ca te imbeti cu apa rece ca ala te ia de nevasta ? :))).
Poate fi multumit de fizicul tau daca zici ca e, dar ca te ia de nevasta nu stiu sigur ca-si lasa ala familia ptr asta. Poate vrea si el o aventura si atat, daca a venit sa te vada inseamna ca te ia si de nevasta ?
Si crezi ca ala e mai breaz fata de ceilalti ? Asa fac toti la inceput, dupa ce trece timpul se schimba si nu se mai poarta asa frumos.
Sa te vad maritata, hai ! Si te cred.

Tu visezi unu sa te iubeasca pana sa te nimereasca, sa iti zica
poezii, texte din astea dulci si minciunele, sa-ti dea bani cu vagoanele si sa te lase sa faci ce vrei tu, sa nu te contrazica deloc chiar daca are dreptate, nu prea exista asa ceva in conditiile date.
Nu ma intereseaza de nici un mesaj al nimanui, ce treaba am eu cu altii ? Sa fie sanatosi, le-a murit parintii, aia e, fiecaruia i se intampla una si alta, nu mi se face deloc parul maciuca.
0
11-05-2014, ora 14:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy2008

Esti invidios ca nu ti-am cedat tie. Aventuri ai vrut tu si altii de pe Forum Romedic. Regret dar nu ma pretez. Nu asta vrea Hristos de la mine. Nu de asta s-a jertfit pe cruce.

E o fata, Anastasia, pe Forum, care nici nu vorbeste cu baietii pe mess. Constat acum ca foarte bine face. Eu am dat nas lui Ivan si s-a urcat pe divan.

Viitorul meu sot este un om extraordinar si a divortat (la judecatorie), din niste motive care durau de 15 ani, si care il privesc doar pe el si pe fosta lui sotie. Ne-am cumparat deja verighete de la Magazinul Unirea, de Pasti. Pentru ca el a insistat foarte mult.

Repet: vom avea o casatorie alba, cu ajutorul lui Dumnezeu, daca stii ce e aceea.
La sfarsitul acestui an se va boteza.
Urmeaza de la Pasti cursurile de cateheza pentru a deveni ortodox.
Ca sa se casatoreasca trebuie sa fie ortodox.

Cand se poarta cineva urat cu mine, zboara din viata mea, asa cum ati zburat tu si Stevens, din momentul in care ai inceput sa scrieti mizerii despre mine.

Si eu as putea sa o fac dar am bunul simt de a ma abtine. Nu e loc de circ pe acest Topic si pe acest Forum.

Nu am eu nevoie sa ii demonstrez unor asemenea oameni lipsiti de educatie nimic.

Stiu ca doar sexul e in capul vostru dar pe mine nu ma pasioneaza acest subiect. Decat in cazul in care as putea sa fac copii.

Din nefericire, litiul, unicul medicament pe care il iau, este teratogen si nu pot face copii pina nu se inventeaza un alt tratament care sa nu fie teratogen si care sa ma vindece.

Viitorul meu sot nu imi zice poezii, texte dulci si minciunele ca sa ma abureasca sa ma culc cu el. Ci citim impreuna psalmi si Acatistul Sfantului Nectarie.

Nu ne contrazicem pentru ca nu avem motive si e foarte mare armonie in relatia noastra. Armonie care se reflecta si asupra familiilor noastre.

Asa ca uite, ca nu e neaparat necesar sa ramai singur toata viata, daca ai o afectiune psihica, de oricare natura ar fi ea. Depinde cu ce gand pleci la drum. Ca daca pleci cu gandul de desfrau exclusiv, probabil, din aceasta cauza Dumnezeu nici nu ingaduie sa iti intalnesti aleasa. Nu vrea sa va vada pe amandoi in Iad in cele din urma. Curvarii, preacurvarii si cei care nu se pocaiesc nu merg in Imparatia Cerurilor.

Pe mine si pe viitorul meu sot ne intereseaza sa fim impreuna in Eternitate, nu numai in aceasta lume, care e scurta cat un fir de ata.

Iar pentru asta trebuie sa respectam Poruncile, sa facem fapte bune si multa milostenie.

Pricepusi ?
0
11-05-2014, ora 17:38
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu nu te-am vrut de prietena ! Ca iti zisesem de un sex cu mana, asta e altceva, dar n-am zis ca am doar sex in cap. Nu aveam cum sa vreau altceva de la tine atat timp cat era limpede ca nu avem nimic in comun, am fost doar amici si atata.
Nu-s deloc invidios, pe ce sa fiu ? Nu am nici un motiv. Deocamdata am avut de toate si nu am nevoie de altcineva pentru asta, zic ca partener. Tu daca vrei si mai mult decat ai, este altceva, e normal ca vrei barbati din strainatate (ca altfel ce, s-au terminat cei din Romania ?!).
0
11-05-2014, ora 18:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Te faci de ras cu prostiile pe care le spui. Cred ca e suficient.
Probabil ai inceput si tu cu episoadele, ca nu erai asa inainte.
Oricarui om ii trimite Dumnezeu pe cine considera El.
De aici sau din strainatate.
Au fost si casatorii de sfinti din tari diferite.
Nu e nici o problema.

E vorba de cum se comporta strainul, romanul sau cine o fi el cu tine, de educatia si cultura pe care le are, etc.

Te sfatuiesc sa uiti ca ai avut vreodata de-a face cu persoana mea.
0
11-05-2014, ora 19:05
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu pot sa uit ca am avut de-a face cu persoana ta, ca asta a fost si nu se uita, adica am fost amici mult timp, dar referitor la ce spui, stii bine ca-ti plac banii aluia :))))))))), macar recunoaste, ca eu recunosc cand fac sau gandesc ceva. Ca pana la urma e bine ! Are ala lovele, o duci si tu mai bine, de fapt nu e nimic anormal, nu e o rusine !
0
11-05-2014, ora 19:09
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
La mine e si mai simplu, am apreciat foarte mult veleitatile tale de teoloaga si cam atat ! Ca sa te numesc eu amica mea (nu mai spun prietena) ar trebui sa tii post miercurea si vinerea minim, ori cred ca tu nu indeplinesti aceasta conditie ! Nici nu am insistat ca sa nu te stingheresc !

Mult succes la atragerea investitorilor straini ! :) Ar trebui sa primesti facilitati la impozite pentru asta !
0
11-05-2014, ora 23:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pensiile mele sunt subiect de invidie, relatia pe care Dumnezeu mi-a trimis-o e subiect de invidie. Nu mai bine in loc sa discutati voi despre mine care am iesit din viata voastra, va apropiati de Dumnezeu ?

Astazi viitorul meu sot mi-a citit din Biblie si Psalmi si ne-am simtit extraordinar de bine. Credinta si lectura cartilor religioase te apropie de Dumnezeu si te face sa fii mai bun. Sa lupti cu patimile si cu gandurile rele.
E in detrimentul vostru sa ganditi negativ despre cineva si sa faceti supozitii aiurea.

Eu tin post, merg la biserica, ma spovedesc, ma impartasesc si il voi invata aceste lucruri si pe viitorul meu sot.

Dar de voi nu vreau sa mai aud. V-am crezut prieteni si v-am luat apararea de multe ori in fata unor persoane care trebuiau sa aiba prioritate in viata mea. Voi sunteti cei care mi-ati inselat increderea. De voi trebuie sa ma feresc, nu de logodnicul meu care ma invata cum sa fiu mai aproape de Dumnezeu, in fiecare zi.

O viata curata va doresc si mai lasati-i pe altii in pace.
Ganditi-va cum sa va imbunatatiti propriile voastre vieti si cum sa deveniti mai buni.
0
11-05-2014, ora 23:38
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Draga mea si daca ma sustine familia este foarte ok, nu am o problema cu asta ! Nu ma intereseaza cine ma sustine atat timp cat e okey.
Pensiile tale nu-s subiect de invidie deloc, daca fac socoteala abia mi-ar ajunge sa platesc darile casei cu ele, si nu glumesc, deci intretinere, lumina, telefon, impozit, asigurare medicala eu, TV cablu, internet, asigurare casa aia ieftina de stat, asa ca nu mai vorbi tu de invidie ca nu e loc.
Ala al tau barbat are pensie sau salariu, e f bine pentru tine, nu am zis nimic contra.

Mai ziceai tu odata aici pe forum ca boala e ca o binecuvantare ptr tine ca asa ai ocazia sa stai acasa :))).
0
12-05-2014, ora 07:29
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu cred ca dureaza, ala nici nu o sa o ia de nevasta cred eu. Iar daca o ia, o sa-si dea seama ca a fost prost si o sa renunte repede daca ea se comporta natural asa cum e (asa cum au facut toti pana acuma), dar daca ea se va da bine si se comporta cum vrea el in schimbul banilor, s-ar putea sa dureze destul. Deci sunt mai multe variante.
In felul asta ea si-a asigurat un trai decent si in prezent si in viitor, ca fie vb intre noi, pensiile alea sunt mai mult formale la viata de azi, iar lipsurile financiare te pot aduce la disperare.
Oricum am zis ca nu e problema, foarte bine daca se descurca, eu doar am comentat ce si cum.
Daca ala e zgarcit, o sa ia plasa si asa daca-si da seama ca ea ii vrea banii de fapt, vom vedea

Dar aia cu 'uita ca ai avut de a face cu mine' denota prost caracter, adica am fost amici 2 ani si ceva si vb pe mess zilnic cam, si acuma ca si-a gasit pe unu, uita de toti, nu mai comunicam cu ea de mult, dar zic doar ca si chestie.
Insa eu ma asteptam pentru ca stiu cum e programata femeia, stiam ca la o adica asa va face, eu stiu ca femeia e buna doar ptr sex si cam atat, in rest mai e buna cand moare ca scapi de ea. Poate sa fie si amica dar nici asa macar, ca la un moment dat afli ca dupa o perioada lunga de amicitie te-a suporat de fapt, adica nu era corecta relatia de amicitie pentru ca de fapt ea urmarea altceva in acea relatie si cand a vazut ca nu-si atinge interesul, s-a schimbat total.

Cu religia e clar, fiind indobitocita de boala si saracie, creierul ei s-a aparat cu religia asta in prostie, acuma ca incet incet o sa-si revina financiar dar in prima faza si emotional ca o sa se simta bine cu acel om, o sa apara o coborare a obsesiei ptr religie ptr ca incepe sa o duca mai okey in viata reala, asa ca apararea asta nu va mai fi asa de necesara. Nu dispare credinta, dar o sa creada omeneste ca orice om, va dispare obsesia asta exagerata ptr religie.
Insa caracterul prost ramane indiferent ce.
0
12-05-2014, ora 12:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

Boala e o binecuvantare pentru ca e data celor pe care Dumnezeu ii vrea mai aproape de el. Iar prin ei, daca duc cu rabdare crucea acestei boli, li se mantuieste tot neamul.

Nu ca sa stau eu acasa. Pe mine m-a ajutat Dumnezeu sa muncesc mai mult decat tine la viata mea (nu pentru ca e meritul meu, ci, repet, pentru ca asa a considerat Dumnezeu) si cum am avut un moment de energie in care am crezut ca m-am vindecat, a doua zi, am si telefonat sa imi caut job.

Eu nu am nici un fel de complex ca statul ma ajuta sa traiesc.
Repet: nu am complexe de acest gen.
Din moment ce le lasa pe mamele care au potential sa faca copii care ulterior se vor imbolnavi psihic, si altfel nu prea poti sa dai legi, nici statul nu are cum sa actioneze... de ce m-as opune eu sa imi plateasca statul mancarea si intretinerea ?
Parintilor mei tot statul le-a luat proprietati care valorau enorm, fara sa ii despagubeasca. Tata se lupta de 20 de ani in procese, care mi-au afectat si mie sanatatea.
Eu nu sunt sanatoasa si cersesc pe strada fara macar sa dau cu o matura in fata bisericii unde cersesc, drept multumire. Eu am muncit 12 ani si am o boala care face parte din categoria bolilor de handicap.

Si anxietatea severa si depresia severa fac parte din categoria bolilor de handicap, chiar daca persoanele nu isi ridica certificatul, adica nu au o hartie la mana.

In plus nici nu consider ca cei bolnavi nu au dreptul sa fie ajutati de familie.

Tu si @ stevens rastalmaciti totul in mintea voastra, exact asa cum a rastalmacit Daniel D. odata si a intrat in episod.
De nu stiu cate luni, fratele meu de cruce, Daniel D., este intr-o situatie neclara. Si-a desfiintat toate conturile de mail si de Facebook, si-a sters toate desenele, mama lui nu il da la telefon la nimeni.
Aveti grija de cine va luati si cui incercati sa-i faceti rau si sa ziceti lucruri mincinoase despre el.

@ Stevens

Nu sunt imbuibata (de aici rezulta iar invidia ca de bine, de rau, Dumnezeu m-a ajutat ca prin ajutorul pensiei sa am ce manca). Asa cum te ajuta si pe tine, prin intermediul rudelor tale. De asta trebuie sa fii recunoscator, nu sa ii judeci pe altii.

Dupa cum am mai mentionat, dar tu nu te poti concentra sa citesti, constipatia s-a produs din cauza Zyprexei, care era sa ma omoare prin ocluzie intestinala. Inclusiv cat timp ma aflam in spital, de doua ori, unde mancarea e foarte putina iar ea este aleasa oricum de un dietetician.
Tu care nu ai luat acest medicament nu ai de unde sa stii despre ce este vorba si cu ce m-am confruntat.
De la ultima oara cand era sa mor din cauza acestei Zyprexe nenorocite, mi-am asumat riscurile si nu am mai luat-o. Pentru ca stiam extrem de bine ca organismul meu a iesit din episod si ca a functionat timp de un an si 3 luni doar cu 625 mg litiu.

Imaginatia ta a devenit bolnavicioasa.

Obsesiile voastre legate de sex nu ma privesc pe ine si nu m-au privit niciodata. Iar fanteziile pentru ca va uitati la filme de profil si va masturbati toata ziua (ceea ce e problema voastra directa si personala) iarasi nu ma intereseaza. Mi-e scarba si de ceea ce ganditi.

Inteleg ca Costy e ateu si ca nu a fost o data la racla Sfantului Nectarie, desi e la 10 minute de casa lui... dar Stefan, care se crede imbisericit pentru ca tine post si face numai rautati, e in stare sa o judece si pe Sfanta Maria Egipteanca sau pe Sfanta Maria Magdalena, intocmai cu apostolii, in conditiile in care nu ajunge nici la degetul lor mic de la picior.

Nu stiam ce "ravagii" fac in viata voastra aspecte distorsionate si departe de adevar, ale vietii mele particulare. Dar e bine ca am aflat si ca relatia dintre noi s-a incheiat. Acum stiu cu cine am de-a face. Lupul isi schimba parul dar naravul ba. Eu am prieteni si prietene de calitate de peste 30 de ani cu care mentin relatia si acum. Niciodata nu mi-au vorbit asa.

Puneti mana pe Codul bunelor maniere si lasati prostituatele, ca cine striga despre ceilalti ca e hot, el este de fapt cel care fura.

Un om care se roaga zilnic, merge la Biserica, tine post, citeste Biblia, Filocalia si alte carti religioase, tot zilnic, e clar ca nu mai are dispozitie si pentru perversiuni sexuale, ca voi.

Bleak !

* pentru cultura voastra generala si stoparea imaginatiei bolnavicioase, sotul meu este un om modest; castiga atat cat sa isi acopere cheltuielile proprii iar jumatate din salariu il da fostei neveste si fiicei care nu au nici un fel de venit; calculati jumatate dintr-un salariu mediu in strainatate si vedeti ca intretinerea e fix atat; asa ca v-am spulberat si aceasta fantasma

Ma gandesc cum o sa va ganditi sa ma mai loviti...

Stefan nu are bani dar Costy are sau mai are pentru o perioada, pina cand "se va sinucide".

Dovada:

De cate ori isi aduce Costy aminte ca eu am cerut bani de la el ?

Ha.

Mat.

Ai mei au o mica afacere si ne descurcam, cu ajutorul lui Dumnezeu. Pentru ce sa cer bani ?
Nu ma machiez, nu imi cumpar haine sofisticate sau incaltaminte sofisticata. Nu am masina sa pun benzina. Nu port bijuterii.

Eu intentionez sa duc o viata cat mai modesta sa dobandesc smerenia, nu slava desarta.

Nu mai vorbesc pe mess dintr-un motiv tehnic.
A disparut Butonul cu Messenger de pe mailul meu.
Eu nu vorbeam pe mess decat de pe mail.
Nu stiu sa il fac la loc.

* in plus iata la ce dezamagiri a dus palavrageala pe messenger cu persoane lipsite de incredere
Adaugă un comentariu / răspuns
278 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •