Sindrom anxios cu atacuri panica | Forumul Medical ROmedic

Sindrom anxios cu atacuri panica

15-10-2024
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Buna ziua
De 3 ani și t in aceasta stare în care nu mi revin nici psihic nici fizic.A început în ziua în care mama mea a plecat la ceruri, nu am suportat momentul, am făcut față, după am picat.A culminat cu inf cu covid imediat o forma grea cu mukta medicație care M a afectat pe șist digestiv plus trauma in spital! Urmare scaunelor dese, un simptom, am ligaturat hemor și atunci alta trauma, după care sunt la pământ zilnic.Am investigații multiple, analize la fel, tratam psih cu anxiar și mirzaten pt tulb anx, dar de o vreme mi e și mai rău.Și un gând dau i discuție cu cineva despre boli sau suferință mă trimite la baie cu scaun. Sincer nu știu încotro să mai merg.
Poate aveți un sfat, va rog din toată puterea mea
Sunt și operata de fiere țin regim continuu drastic nu pot manca decât f puține alimente, aceleași și mă simt fara putere.Vit B 12 și feritina îmi ies mărite, Restul bune
2 comentarii
0
15-10-2024, ora 14:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Adresati-va medicului psihiatru sa va schimbe Mirzatenul eventual cu Seroxat. E cel mai bun pe anxietate si atacuri de panica.
0
21-10-2024, ora 21:57
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Părerea mea: ați făcut o formă gravă de covid, fiindcă ați avut sistemul imunitar la pământ. Virușii sunt foarte nesimțiți să zic așa, ei imediat se strecoară unde simt că nu e imunitate. Mulți sunt in stare latentă și-și scot colții exact atunci când suntem stresați și sistemul imunitar e ocupat cu stresul (nu cu virușii cum ar fi normal). Ați fost și intubată sau la ce vă referiți când spuneți "traumă"?
Cu privire la anxietatea aia nasoală care efectiv dă simptome fizice precum mersul la baie de urgență, știu perfect cum este pt că și eu am. Eu mai am și vărsături când trebuie să merg undeva sau am ceva f important de făcut. Din câte am înțeles, "vinovată" ar fi glanda Amigdala din creier care semnalează că sunteți în pericol și pregătește corpul pt a-i face față. În urma tuturor situațiilor pe care le-ați perceput ca traumatizante, creierul a rămas în acea stare. Ar fi foarte bine dacă ați face terapie. Pt început, vă trebuie niște exerciții de respirație care să vă scoată din starea de "fight or flight" (luptă sau fugi). Pe mine mă ajută unul în particular dar nu prea știu cum să-l explic. Pe scurt, ții spatele drept inspiri cât poți de mult până simți că îți umpli plămânii și abdomenul cu aer și expiri puțin forțat dar nu foarte repede. Eu fac asta cam 10 minute pe zi și mă ajută mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul