Sifilis - penicilina 2 doze in fiecare fesa si inca doua zile de cefort intravenos

11-03-2019
ela_80
Nu este medic/terapeut
ela_80
Buna ziua.In urma unor analize pentru sarcina am descoperit de curand ca am vdrl si tpha pozitive pentru care am urmat tratament in spitalul unde am fost internata, cu penicilina 2 doze in fiecare fesa si inca doua zile de cefort intravenos.Ca recomandare la externare, am fost trimisa la spitalul de boli infectioase.Am fost azi la matei bals si de acolo la colentina dar nu ma pot primi nici acolo nici la colentina deoarece medicul de familie a gresit trimiterea si nu mai pot lua alta momentan.As vrea sa stiu daca acest tratament este sufucient sau mai trebuie urmat un altul si la cat timp pot repeta analizele ca sa vad daca mai exista infectia in organism.
Multumesc.
1 comentarii
0
11-03-2019, ora 21:38
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
Pentru sifilisul latent sau de durata nedeterminata ( cum pare ca este in cazul dumneavoastra) se fac de obicei 2, 4 milioane unitati de Moldamin la o administrare ( cate 1, 2 milioane de unitati in fiecare fesa) saptamanal, 3 saptamani la rand, in total 7, 2 milioane unitati. Unii medici prefera insa alte scheme de administare sau folosirea unor antibiotice alternative. Este bine ca modul de tratament sa-l discutati cu medicul dermatovenerolog in cadrul unui consult.
Pentru a a aprecia eficacitatea terapiei este bine sa repetati peste 3 luni ( unii recomanda chiar 6) vdrl si tpha.
VDRL trebuie lucrat cantitativ ( valoare in cifre si nu calitativ, cu plusuri si minusuri). Din nou este important consultul medical pentru a stabili un plan de monitorizare periodica a analizelor si interpretarea lor.
De mentionat ca TPHA poate ramane pozitiv pentru tot restul vietii, chiar si in urma terapiei, dar acest lucru nu inseamna infectie activa ci mai degraba un fel de ;cicatrice serologica, , un semn ca ati avut boala.
Este bine sa faceti si un test HIV iar partenerul dumneavoastra sa se testeteze si el pentru sifilis.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: