Sifilis... pot avea contact sexual oral sau vaginal neprotejat? pot transmite boala?
Pe data de 8.06.2013 am observat adenopatia in zona inghinala, insa abia pe 21.06.2013 am fost la doctorul dermato-venerolog si am fost diagnosticat cu sifilis primar, prin efectuarea testelor TPHA si VDRL cantitative (au fost pozitive).Am urmat tratament cu moldamin(6 injectii in 3 saptamani, cate doua injectii pe saptamana, cate una in fiecare fesa).Am reefectuat testele TPHA si VDRL cantitative(pe 19.07.2013) care au iesit pozitive, dar cu valori mai mici decat la prima testare.Doctorul dermatolog-venerolog spune ca sunt vindecat si ca nu trebuie sa mai urmez tratament si de asemenea, spune ca pot avea contact sexual oral si vaginal neprotejat.Vreau sa stiu daca pot avea contact sexual oral sau vaginal neprotejat si daca pot transmite boala.Mentionez ca sancru s-a vindecat, insa a ramas cicatrice, iar adenopatia aproape ca a disparut.Astept raspuns, va multumesc din suflet.
2 comentarii
Eu te-as intreba asa:cum ai contactat aceasta boala?Nu tot din cauza contactelor sexuale neprotejate??Chiar daca te-ai vindecat, sa nu crezi ca nu mai poti contacta vreo boala, asa ca parerea mea este sa te protejezi indiferent de situatie, in felul asta nici sanatatea ta nu va fi pusa in pericol si nici a altei persoane!
Sanatate
Sanatate
multumesc de raspunsuri.Vreau sa mi spuneti daca, dupa ce am facut tratamentul, sunt vindecat 100 % ?Daca am contact sexual oral neprotejat, pot transmite boala?multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Poate fi sifilis?
- 3dupa ce m-am tratat de sifilis, as vrea sa am un copil
- 9insarcinata in 11 saptamani testata cu sifilis pozitiv. AJUTOR!!!
- 8schema de penicilina?
- 128care sunt primele semne de sifilis si la ce perioada trebuiesc facute primele analize?
- 6sifilis ori hiv
- 6Sifilis tertiar
- 0sifilis?
- 2vreau sa ma conving daca am sifilis
- 1cum scap de sifilis?
- 0sifilis
- 4Buba ciudata intre fese, Sifilis?
- 4tratament sifilis... boala nu mai dispare
- 0Test sifilis
- 9insarcinata primul trimestru sotul are sifilis latent si posibil hpv
- 0sifilis
- 1analize sange