am nevoie urgent de un raspuns: de cam 10 luni am sifilis
Buna ziua, in urma cu 10 luni am fost diagnosticata cu sifilis.de atunci si pana acum am tot facut tratament cu: penicilina intravenos18 zile cu pauze intre ele, moldamin intramuscular, tetrecilcina capsule.acum am facut analize si mi-au iesit VDRL SLAB POZITIV +, TPHA negativ, iar sotului meu VDRL negativ si TPHA pozitiv +.am o inflamatie la gingii, stomatologul mi-a zis k nu sunt probleme dentare desii pe mine ma doare iar aceasta durere se muta de la dinti in ficat apoi rinichi.am stari de voma iar knd incep tratamentul cu moldamin sau penicilina aceste simtome dispar.as dori sa stiu daca aceste simtome sunt provocate de sifilis si daca sotul meu este vindecat. ce trebuie sa fac in aceasta situatie?? va rog dati-mi un raspuns urgent.multumesc
7 comentarii
Buna ziua,
Cred ca ar trebui sa va repetati serologia (dumneavoastra si sotul) peste 2 luni. RPR (VDRL) sunt teste nespecifice ptr sifilis ce se pot pozitiva si in alte circumstante decat infectia luetica (ex: infectii, sarcina, boli autoimune, etc).
Verificati, eventual daca simptomatologia gingivala se remite si cu alte antibiotice decat cele recomandate pentru sifilis.
Cu stima,
Cred ca ar trebui sa va repetati serologia (dumneavoastra si sotul) peste 2 luni. RPR (VDRL) sunt teste nespecifice ptr sifilis ce se pot pozitiva si in alte circumstante decat infectia luetica (ex: infectii, sarcina, boli autoimune, etc).
Verificati, eventual daca simptomatologia gingivala se remite si cu alte antibiotice decat cele recomandate pentru sifilis.
Cu stima,
Va multumesc mult pt raspuns. exista totusi posibilitatea ca sotul meu sa fie vindecat cu VDRL negativ si TPHA + ?
Buna ziua,
Da, exista posibilitatea ca in urma unui tratament corect efectuat TPHA sa ramana pozitiv toata viata asta neinsemnand ca pacientul are boala.
Cu stima,
Da, exista posibilitatea ca in urma unui tratament corect efectuat TPHA sa ramana pozitiv toata viata asta neinsemnand ca pacientul are boala.
Cu stima,
Va rog frumos sa-mi spuneti in ce consta un tatament corect efectuat, ce se administreaza si cat timp? va multumesc
Buna ziua,
Schema recomandata de OMS este cu Moldamin. Doza si numarul de tratamente difera in functie de stadiul bolii.
Numai bine,
Schema recomandata de OMS este cu Moldamin. Doza si numarul de tratamente difera in functie de stadiul bolii.
Numai bine,
Va multumesc mult pt raspunsurile dumneavoastra, mi-ati fost de mare ajutor. cu stima,
Am nevoie de ajutor.Am primit rezultatele de la o secretie uretrala si mi-a iesit:
-foarte frecvente celule epiteliale
-rare leucocite
-prezent flora microbiana-predominand coci gram pozitivi
- nu se remarca alte elemente semnificative pe frontiu ( candida sau trichomonas)
Poate cineva sa-mi spuna daca e ceva grav?Am cumva vre-o boala venerica?Ajung tocmai saptamana care vine la medic si as vrea sa stiu ce ma asteapta.Va multumes
-foarte frecvente celule epiteliale
-rare leucocite
-prezent flora microbiana-predominand coci gram pozitivi
- nu se remarca alte elemente semnificative pe frontiu ( candida sau trichomonas)
Poate cineva sa-mi spuna daca e ceva grav?Am cumva vre-o boala venerica?Ajung tocmai saptamana care vine la medic si as vrea sa stiu ce ma asteapta.Va multumes
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1vomit dimineata
- 4poveste veche-sifilisul
- 3sifilis..analize angajare
- 8migrene insuportabile care tin toata ziua
- 11ce boala este aceasta?
- 8dureri de spate, stari de voma, lipsa magneziu
- 6durere masea de minte?
- 3gripa, febra, simptome de voma, nu suport mirosul de mancare, ameteala
- 6oare sunt bolnav de sifilis.. am mai fost acum 10 ani
- 3probleme la stomac?
- 3am o mancarime in zona genitala dar nu am nici un fel de simptome ca as avea sifilis
- 2Sifilis... pot avea contact sexual oral sau vaginal neprotejat? pot transmite boala?
- 6Intrebare tratament HP
- 0Rezultate serologie Sifilis
- 4Sifilis
- 2Durere masea cu nerv scos
- 0Durere de masea
- 0Ajutor va rog. Credeti ca mi-a dat sifilis prin saliva ei?
- 2Sifilis ?
- 4VDRL pozitiv pot alapta ?
Mai multe informații despre: Sifilisul durerea de dinti Voma
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: