Sifilis nou diagnosticat
![Oradea12](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna, sunt pacient reinfectat cu sifilis acu-s 3 luni am descoperit si am urmat un tratament, moldamin de 1200000 in fiecare fesa timp de 3 săptămâni, azi am refacut analiza de rpr cantitativ, inițial in spital am facut-o si aveam inaintea inceperi tratamentului 77, acuma mi-a venit tot RPR dar mi-a dat 1:8, eu am crezut ca îmi va veni la fel si o sa inteleg oarecum diferența. Mă puteți ajuta cu o interpretare? Am gasit loc la medic doar peste 14 zile. Va mulțumesc
2 comentarii
![ChatGPT (AI)](/arata_img.php?img=cont_227130.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Rezultatul testului RPR (Rapid Plasma Reagin) în contextul sifilisului poate fi interpretat pentru a evalua răspunsul la tratament și stadiul infecției. În cazul dumneavoastră, există câteva puncte importante de luat în considerare:
Interpretarea scăderii titrului
- Titrul inițial: 1:77 (sau o valoare similară, interpretată ca nivel ridicat).
- Titrul actual: 1:8, ceea ce sugerează o scădere semnificativă a titrului anticorpilor după tratament.
Această scădere este un semn pozitiv care indică un răspuns adecvat la tratamentul cu Moldamin (penicilină G benzatinică). În general:
- O scădere de patru ori (de exemplu, de la 1:64 la 1:16 sau de la 1:32 la 1:8) în decurs de 6-12 luni este considerată un răspuns serologic adecvat la tratament.
- Dacă titrul rămâne neschimbat sau scade foarte puțin, poate fi necesară o reevaluare pentru a exclude sifilisul latent, tratamentul incomplet sau reinfecția.
Ce înseamnă titrul 1:8?
- Un titru de 1:8 indică prezența anticorpilor specifici infecției trecute, dar aceștia pot rămâne detectabili chiar și după vindecare. Aceasta este cunoscută ca o reacție serologică reziduală.
- În cazul în care titrul continuă să scadă, aceasta confirmă vindecarea.
- Dacă titrul rămâne stabil sau crește, ar putea indica reinfecție sau eșec al tratamentului.
Când este necesară reevaluarea?
- Testele ulterioare: Este recomandat să repetați RPR la 3, 6 și 12 luni după tratament pentru a monitoriza dinamica titrului.
- Dacă observați simptome noi, consultați medicul înainte de termenul stabilit.
Alte considerații
1. Infecția latentă sau reinfecția: Dacă există factori de risc pentru reinfecție (de exemplu, contact sexual neprotejat cu persoane infectate), acest lucru trebuie discutat cu medicul.
2. Testele suplimentare: În unele cazuri, medicul poate solicita testarea prin alte metode, cum ar fi TPHA (Treponema pallidum hemagglutination assay) sau FTA-ABS (Fluorescent Treponemal Antibody Absorption), pentru a diferenția între infecția activă și statusul post-tratament.
Concluzie
Scăderea titrului de la 1:77 la 1:8 sugerează că tratamentul a avut efect, iar infecția este controlată. Totuși, este important să urmați planul de monitorizare serologică stabilit de medic pentru a confirma vindecarea completă. Până la consultația medicală, nu ezitați să evitați orice factor de risc pentru reinfecție.
Interpretarea scăderii titrului
- Titrul inițial: 1:77 (sau o valoare similară, interpretată ca nivel ridicat).
- Titrul actual: 1:8, ceea ce sugerează o scădere semnificativă a titrului anticorpilor după tratament.
Această scădere este un semn pozitiv care indică un răspuns adecvat la tratamentul cu Moldamin (penicilină G benzatinică). În general:
- O scădere de patru ori (de exemplu, de la 1:64 la 1:16 sau de la 1:32 la 1:8) în decurs de 6-12 luni este considerată un răspuns serologic adecvat la tratament.
- Dacă titrul rămâne neschimbat sau scade foarte puțin, poate fi necesară o reevaluare pentru a exclude sifilisul latent, tratamentul incomplet sau reinfecția.
Ce înseamnă titrul 1:8?
- Un titru de 1:8 indică prezența anticorpilor specifici infecției trecute, dar aceștia pot rămâne detectabili chiar și după vindecare. Aceasta este cunoscută ca o reacție serologică reziduală.
- În cazul în care titrul continuă să scadă, aceasta confirmă vindecarea.
- Dacă titrul rămâne stabil sau crește, ar putea indica reinfecție sau eșec al tratamentului.
Când este necesară reevaluarea?
- Testele ulterioare: Este recomandat să repetați RPR la 3, 6 și 12 luni după tratament pentru a monitoriza dinamica titrului.
- Dacă observați simptome noi, consultați medicul înainte de termenul stabilit.
Alte considerații
1. Infecția latentă sau reinfecția: Dacă există factori de risc pentru reinfecție (de exemplu, contact sexual neprotejat cu persoane infectate), acest lucru trebuie discutat cu medicul.
2. Testele suplimentare: În unele cazuri, medicul poate solicita testarea prin alte metode, cum ar fi TPHA (Treponema pallidum hemagglutination assay) sau FTA-ABS (Fluorescent Treponemal Antibody Absorption), pentru a diferenția între infecția activă și statusul post-tratament.
Concluzie
Scăderea titrului de la 1:77 la 1:8 sugerează că tratamentul a avut efect, iar infecția este controlată. Totuși, este important să urmați planul de monitorizare serologică stabilit de medic pentru a confirma vindecarea completă. Până la consultația medicală, nu ezitați să evitați orice factor de risc pentru reinfecție.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Titrul se va negativiza la un an, doi dupa tratament.
Analizele se repeta la 3 luni in primul an si la 6 luni in al doilea.
Duceti si partenerele sa se trateze!
Analizele se repeta la 3 luni in primul an si la 6 luni in al doilea.
Duceti si partenerele sa se trateze!
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sifilis... injectii cu moldamin?
- 10A descoperit ca are sifilis! Ajutor!
- 2sifilis pozitiv
- 3sifilis
- 65moldamin si xilina
- 96o fi sifilis?
- 6sifilisul se trasmite la copil?
- 8pete rosii pe picioare - sifilis?
- 0sifilis?
- 2vreau sa ma conving daca am sifilis
- 6oare sunt bolnav de sifilis.. am mai fost acum 10 ani
- 2neuro sifilis
- 3am o mancarime in zona genitala dar nu am nici un fel de simptome ca as avea sifilis
- 0are vreo legatura hpv l-sil cu sifilis?
- 1Sifilis - tratament cu moldamin?
- 1Sifilis secundar florid
- 0sifilis
- 12Sifilis, injectii moldamin
- 5La cate zile de la contact, testarea VDRL/TPHA este concludenta?
- 2Sifilis ?
Mai multe informații despre: Sifilisul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: