Sforaitul, bata-l vina!

03-12-2013
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Sforai ingrozitor! Am nevoie de ajutor! Unde sa merg? Ce sa fac? Sunt fumatoare si am multe kg in plus dar sforai de mic copil, nu cred ca astea sunt cauzele. Cand eram copil aveam o greutate normala dar sforaiam de duduiau peretii. Singura investigatie a fost testul ptr. apnee, care se incadreaza in normal. Nu cred ca am deviatie de sept, nu ma jeneaza nimic in nas.
4 comentarii
0
04-12-2013, ora 19:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. e bine sa vada un medic ORL... nasul.. daca nu e deviatie de sept sau rinita hipertrofica
2 problemele pot fi si din gat/ hipertrofia amigdalelor, lueta marita.. si un faringe gros, presat de grasimile din jur..
3 Kg in plus apasa in pozitie orizontala.., burta pe diafragma, diagrama pe plamani si de aici senzatia de sufocar..
4. solutia corecta
regim alimentar vegetarian pe tot restul vietii, miscare multa, hidratare corecta si in timp problema dispare
5 din punc de vedere ORL.. se pot scoare sau micsora amigdalele, se scoate lueta.. care vibreaza la sforait si se pot cauteriza muschii valuluipalatin ca si el sa nu vibreze...
0
04-12-2013, ora 23:50
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Va multumesc pentru sfaturi, dl. doctor. Recomandati-mi si mie unde sa merg in Bucuresti? La Pascani nu stiu daca am sa ajung vreodata, din pacate.
0
05-12-2013, ora 08:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
clinica Nova.. dr Voda Ioana
0
05-12-2013, ora 19:55
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Remedii pentru sforăit - soluții acasă și tratamente posibile
  • Persoanele care sforăie au un risc crescut de apnee în somn și sunt mai puțin active
  • Apneea obstructivă în somn, un important factor de risc pentru cancer, indică un studiu
  • Sforăitul ar putea fi un indicator mai puternic de AVC decât obezitatea
  • Mai multă satisfacție în cuplu și mai puține conflicte după tratamentul apneei în somn
  •