Sforaitul, bata-l vina!
Sforai ingrozitor! Am nevoie de ajutor! Unde sa merg? Ce sa fac? Sunt fumatoare si am multe kg in plus dar sforai de mic copil, nu cred ca astea sunt cauzele. Cand eram copil aveam o greutate normala dar sforaiam de duduiau peretii. Singura investigatie a fost testul ptr. apnee, care se incadreaza in normal. Nu cred ca am deviatie de sept, nu ma jeneaza nimic in nas.
4 comentarii
1. e bine sa vada un medic ORL... nasul.. daca nu e deviatie de sept sau rinita hipertrofica
2 problemele pot fi si din gat/ hipertrofia amigdalelor, lueta marita.. si un faringe gros, presat de grasimile din jur..
3 Kg in plus apasa in pozitie orizontala.., burta pe diafragma, diagrama pe plamani si de aici senzatia de sufocar..
4. solutia corecta
regim alimentar vegetarian pe tot restul vietii, miscare multa, hidratare corecta si in timp problema dispare
5 din punc de vedere ORL.. se pot scoare sau micsora amigdalele, se scoate lueta.. care vibreaza la sforait si se pot cauteriza muschii valuluipalatin ca si el sa nu vibreze...
2 problemele pot fi si din gat/ hipertrofia amigdalelor, lueta marita.. si un faringe gros, presat de grasimile din jur..
3 Kg in plus apasa in pozitie orizontala.., burta pe diafragma, diagrama pe plamani si de aici senzatia de sufocar..
4. solutia corecta
regim alimentar vegetarian pe tot restul vietii, miscare multa, hidratare corecta si in timp problema dispare
5 din punc de vedere ORL.. se pot scoare sau micsora amigdalele, se scoate lueta.. care vibreaza la sforait si se pot cauteriza muschii valuluipalatin ca si el sa nu vibreze...
Va multumesc pentru sfaturi, dl. doctor. Recomandati-mi si mie unde sa merg in Bucuresti? La Pascani nu stiu daca am sa ajung vreodata, din pacate.
clinica Nova.. dr Voda Ioana
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 182sinuzita si hipertrofie de cornete nazale
- 10Sforaie foarte tare - tratament?
- 4Sforait din ce in ce mai tare
- 11fetita de 4 ani sforaie noaptea
- 12vegetatii adenoide
- 6Sforai de pe la 15 ani si ma trezesc de mai multe ori pe parcursul noptii
- 6sforait la 3 ani
- 1sforai cu gura inchisa
- 3am probleme cu sforaitul, ce ma sfatuiti sa fac?
- 8Nas infundat si sforait la bebe de 11 luni
- 2sforaitul la copil
- 4Sforaitul la copii mici
- 1sforait la copil 6 ani
- 3nas infundat la copil 1 an jumatate
- 3Apnee
- 0Despre sforait
- 6Sforăit cu gura închisă
Mai multe informații despre: Sforaitul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: