Sforăitul nocturn distruge creierul

13-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Oamenii de ştiinţă italieni susţin că sforăitul cronic în timpul nopţii generează modificări distructive la nivel cerebral, prin reducerea cantităţii de materie cenuşie şi diminuarea considerabilă a facultăţilor mintale, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

O astfel de descoperire a fost făcută de o echipă de cercetători de la Institutul San Raffaele din Milano. Cercetătorii au comparat un grup de persoane care suferă de sforăit cronic cu unele care nu suferă de o asemenea disfuncţie.

În cursul studiului, oamenii de ştiinţă italieni au examinat atât anatomia creierului subiecţilor, cât şi abilităţile mintale, inclusiv memoria, atenţia, perspicacitatea, gândirea abstractă.

Drept urmare, în cazul persoanelor care sforăie în somn s-a descoperit o lipsă semnificativă de materie cenuşie, în special în acele zone ale creierului responsabile de gândire abstractă şi rezolvarea diferitelor probleme.

În plus, testele de inteligenţă au relevat în cazul celor care sforăie abilităţi mintale mai reduse în comparaţie cu persoanele care nu se confruntă cu o astfel de problemă.

Totodată, savanţii italieni au descoperit şi modalitatea prin care pot fi ajutate persoanele cu acest gen de probleme. Materia cenuşie poate fi restabilită prin terapii respiratorii adecvate, ceea ce s-a demonstrat în cadrul experienţelor. Cercetătorii promit să continue să aprofundeze studiile în problema recuperării creierului celor care suferă de sforăit cronic.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
5 comentarii
0
20-08-2011, ora 06:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Corect distinse Nicusor !

Aici iti pot aduce marturie si eu exemplul fostului meu sot cu care m-am casatorit la 1 Octombrie 2005 si cu care nu am rezistat decat 10 luni.

Era un nebun si un smintit domnule Nicusor.
SI-a facut singur rani pe el domnule.
S-a zgariat pana i-a dat sangele.
0
23-08-2011, ora 16:05
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dnă clara_p, îmi pare foarte rău pentru fostul dv. soţ. Cu siguranţă a avut o cauză pentru care s-a comportat aşa, una fiziologică sau una patologică.
Nu-l mai faceţi nebun şi smintit, pentru că dv. nu ştiţi ce a fost în mintea şi inima dânsului, fapt pentru care s-ar putea să-l judecaţi greşit. Dreptul Judecător este Dumnezeu, nu dv., eu sau orice alt om.
_

Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Nick

Post Scriptum - Nu-mi mai spuneţi "distinse domn", pentru că nu sunt nici distins şi nici domn. Mulţumesc pentru înţelege.
0
24-08-2011, ora 09:48
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Cam care ar fi tehnicile de respiratie?sunt bune, ajuta in orice, dar in general in viteza asta in care, , traim, , vrem ceva rapid si daca se poate fara efort.Povestea e ca sforaitul atit de neplacut pt cel in cauza cit si pt cei din jur, este inca o problema la care nu se stie solutia ideala.Sunt persoane care folosind sprayul nazal destinat problemei isi atenueaza din sforait, poate chiar cu ajutorul benzilor ce le pun pe nas, dar asta in cazuri usoare.Deseori este nevoie de interventie chirurgicala, la nivelul nasului, a cavitatii bucale sau a gitului.Nu este nimeni care a folosit vreuna din metode sa stim pe viu cum stau lucrurile?.Englezii anunta ca folosesc o injectie in cerul gurii ce rigidizeaza tesutul care vibreaza cind trece aerul, la noi exista aceasta procedura?.Afecteaza creierul pt ca persoanele care sforaie dorm cu gura deschisa si oxigenarea creierului este redusa, rau ar fi sa, , uite, , creierul sa dea comanda:inspira! si cel in cauza sa moara in somn din lipsa oxigenului.Banalul sforait mai este o problema cind medicina mai are putin si foloseste nanorobotii?
0
22-09-2011, ora 22:13
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Sa nu fie nimeni care sforaie?ma indoiesc, chiar si la copii am observat asta.Remediul ideal cam care ar fi?sarmanul creier afectat din toate partile si in psihiatrie toata orientarea este in directia lui, sa-l ajutam deci.
0
27-09-2011, ora 00:09
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., remediul ideal pentru tratarea sforăitului este schimbarea şi optimizarea regimului de viaţă, după înlăturarea farmacologică sau chirurgicală a cauzelor organice ale sale, în funcţie de fiecare individ în parte :) Sforăitul, din păcate pentru unii şi din fericire pentru alţii, are implicaţii foarte profunde, deşi nu pare, tocmai de aceea medicina internă, otorinolaringologia şi neurologia conclucrează întotdeauna în speranţa identificării cauzei sau cauzelor organice ale acestuia, pentru a putea să aibă şi şansa de a accede la un tratament pe măsură.
Aşadar, în funcţie de cauza sforăitului tratamentele pot fi următoarele: uvuloveloplastie, septoplastie, amigdalectomie, adenoidectomie, polipectomie nazală, somnoplastie etc.
Referitor la respiraţie, vă rog să accesaţi link-ul următor:----------* Respiraţia, draga de ea, este atât de eronat pusă în practică, încât îmi permit să spun că minim 90% din populaţia Terrei respiră incorect :(
Toate cele bune,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Remedii pentru sforăit - soluții acasă și tratamente posibile
  • Persoanele care sforăie au un risc crescut de apnee în somn și sunt mai puțin active
  • Apneea obstructivă în somn, un important factor de risc pentru cancer, indică un studiu
  • Sforăitul ar putea fi un indicator mai puternic de AVC decât obezitatea
  • Mai multă satisfacție în cuplu și mai puține conflicte după tratamentul apneei în somn
  •