Sforai de pe la 15 ani si ma trezesc de mai multe ori pe parcursul noptii
Ma confrunt cu o problema spinoasa si va rog sa ma ajutati...40 ani, nefumatoare de-o viata, dieta preponderent vegetariana, abundenta de fructe, legume, casnica deci stress minim, nesedentara, fara probl. stomatologice, stare de sanatate excelenta...excluzand problema deselor infectii respiratorii si a amigdalitelor recurente...In ultimul an acestea s-au intensificat, ajungand la 12 episoade in ult. 10 luni..Se manifesta cu dureri f.. mari, aproape invalidante in toata zona gatului, febra lipseste de cele mai multe ori, iar cand exista nu dureaza mai mult de 2 zile, moderata...Alte simptome: am senzatie de corp strain in gat( unul il simt in zona amigdalei stangi, poate fii si palpat, iar celalat in zona fasringelui, e atat de jenant, nu poate fi deglutit desi asta fac, incerc de sute de ori pe zi.Aceste senzatii exista si atunci cand e in curs o amigdalita ac. si in perioadele fara probleme.
Sforaitul nocturn e din ce in ce mai accentuat( stiu ca sforai de la 15 ani), dar in ult. timp ma trezesc de multe ori pe parcursul noptii, schimbandu-mi pozitia...
Am o continua durere(suportabila) a traiectului ce face legatura intre faringe si urechea stanga de cca 3-4 luni...
Mi-e f. teama, ar putea exista posib. unei tumori?
Cu 4 luni in urama s-a facut vizualizarea amigd. microscopic( din exterior), totul OK, nicio posib. indicatie de amigdalectomie..
Analizele:( facute la 10 zile dupa terminarea unui ciclu de 13 zile cu augmentin):totul in norma, mai putin:leucociti10, 6, Hb corp media25, 9, beta 2 glob. 6, 3, prot. C reactiva0, 74. ASLO a fost 64.
Domnule dr, va rog, ajutati-ma sa inteleg, ce se intampla si ce e de facut... ma sperie f. mult(vazand anii in sir in care asta a fost singura mea probl. de sanatate) posibilitatea unei tumori localizate la gat. Va multumesc f. mult..
Sforaitul nocturn e din ce in ce mai accentuat( stiu ca sforai de la 15 ani), dar in ult. timp ma trezesc de multe ori pe parcursul noptii, schimbandu-mi pozitia...
Am o continua durere(suportabila) a traiectului ce face legatura intre faringe si urechea stanga de cca 3-4 luni...
Mi-e f. teama, ar putea exista posib. unei tumori?
Cu 4 luni in urama s-a facut vizualizarea amigd. microscopic( din exterior), totul OK, nicio posib. indicatie de amigdalectomie..
Analizele:( facute la 10 zile dupa terminarea unui ciclu de 13 zile cu augmentin):totul in norma, mai putin:leucociti10, 6, Hb corp media25, 9, beta 2 glob. 6, 3, prot. C reactiva0, 74. ASLO a fost 64.
Domnule dr, va rog, ajutati-ma sa inteleg, ce se intampla si ce e de facut... ma sperie f. mult(vazand anii in sir in care asta a fost singura mea probl. de sanatate) posibilitatea unei tumori localizate la gat. Va multumesc f. mult..
6 comentarii
Tamponul faringian( desi mi-a fost cerut si... mi-am dat toata silinta sa-l fac), nu am reusit sa-l suport... sunt un caz disperat in ce priveste senzatiile de voma in lant declansate de o simpla atingere a zonei reflexogene... si dincolo de aceste senzatii oribile, cred ca am devenit emetofobica, doar gandul ca. imi e de nesuportat.. Va rog sa ma intelegeti, o eventuala endoscopie n-o voi putea realiza niciodata, decat in anestezie generala...
Am uitat sa spun ca am facut un ciclu cu cefuroxima 9 zile, cu 8 luni in urma, in urma unei sinuzite, cu dureri insuportabile...( singura sinuzita de pana acum) Va multumesc d-le doctor...
Am uitat sa spun ca am facut un ciclu cu cefuroxima 9 zile, cu 8 luni in urma, in urma unei sinuzite, cu dureri insuportabile...( singura sinuzita de pana acum) Va multumesc d-le doctor...
din cate imi pot da seama din cele expuse.. cred ca aveti o probelma gastrica care infgluenteaza indirect si faringele.
trebue sa faceti un Tranzit baritat esofagian si o ecografie abdominala!
faceti cateva poze a faringelui.. si toate rezultatele.. le trimiteti pe mail
trebue sa faceti un Tranzit baritat esofagian si o ecografie abdominala!
faceti cateva poze a faringelui.. si toate rezultatele.. le trimiteti pe mail
V a multumesc d-le dr. pt. raspunsul dvs prompt, incerc sa fac aceste examene ce mi le-ati sugerat, dar probabil ca va dura putin, locuiesc in Toscana(IT) si programarile pt.aceste examene dureaza de regula mult... nu asa mult insa, daca merg la un cabinet privat,...
Cu cca 5 ani in urma am avut o gastrita ce a durat mai bine de 1 an, tratata, si de-atunci stomacul nu mi-a mai creeat probleme, am putut sa ma alimentez normal, niciodata de-atunci nu am mai avut pirozis.
Mi se intampla, recunosc, de multe ori mananc fructe fara sa le spal. intrebandu-ma ce risc?.
D-le dr. , ce inseamna o Proteina C react. 0, 74? Stiam ca e normal pana la 0, 5..?
Dar sforaitul acesta nocturn, deranjant atat pt. mine, cat si pt. altii? Citisem despre "turbinaj"? o metoda prin care se poate reduce sensibil de mult. se practica si in Romania? Va multumesc.
Cu cca 5 ani in urma am avut o gastrita ce a durat mai bine de 1 an, tratata, si de-atunci stomacul nu mi-a mai creeat probleme, am putut sa ma alimentez normal, niciodata de-atunci nu am mai avut pirozis.
Mi se intampla, recunosc, de multe ori mananc fructe fara sa le spal. intrebandu-ma ce risc?.
D-le dr. , ce inseamna o Proteina C react. 0, 74? Stiam ca e normal pana la 0, 5..?
Dar sforaitul acesta nocturn, deranjant atat pt. mine, cat si pt. altii? Citisem despre "turbinaj"? o metoda prin care se poate reduce sensibil de mult. se practica si in Romania? Va multumesc.
Am si eu o intrebare daca se poate.Cnad am ajuns acasa de la mare fiul meu de 16 afacut otita si am mers la dr si ia dat oxacilina si ia pus o mesa in ureche pe care puneam cu seringa rivanol ca sa fie in permanenta uda, , , la cateva zile ia trecut durerea dar acum ma doare pe mine, in prima seara durerea a debutat cu niste junghiuri foatre puternice si am facut exact ce iam facut fiului meu am luat oxaculina si mi-am pus pansament in ureche cu rivanol, dar acum mi sa umflat urechea in interior ma doare si am senzatia ca este infundata--durerile nu sunt insuportabile.Ma puti ajuta cu un sfat? MULTUMESC ANTICIPAT
Am uitat sa va spun ca nu pot deschide gura sau sa mestec din cauza dureri si sint ca si cum ar fi o buba in interiorul urechii.SCUZE pt greseala gramaticala de mai sus
e posibil sa facut un furuncul in ureche.
Axicef de 500 mg la 12 ore.
stamicina 500 la 6 ore
flamexin plic la 12 ore.. alcoool boricat in ureche din 4 in 4 ore.
si luni la ORL.
Axicef de 500 mg la 12 ore.
stamicina 500 la 6 ore
flamexin plic la 12 ore.. alcoool boricat in ureche din 4 in 4 ore.
si luni la ORL.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6de ce sforaim?
- 3de un an sunt la menopauza si am inceput sa sforai
- 11fetita de 4 ani sforaie noaptea
- 5Sforaitul-o mare problema!
- 7sforait dupa operatie de vegetati adenoide
- 0sforait la copil
- 5exista tratament pentru sforait?
- 1Sforai cand dorm pe spate
- 5Sforăitul nocturn distruge creierul
- 3Fornaitul la copil de 1 an
- 4copilul meu de 3 ani sforaie si are apnee in somn