Sensibilitate miros, gastrita
Buna ziua! Ma numesc Neacsu Claudia, am 32 ani si sunt diagnosticata de 5 ani cu o gastrita hiperacida. Dupa nasterea primului copil (acum 7 ani) am ramas cu o sensibilitate la mirosuri. In primii ani s-a manifestat doar dimineata cand nu mancam, dar acum, in orice moment al zilei. ( parfumuri, piele, tusul de la ziare...). In legatura cu gastrita, dimineata daca nu mananc in general, sau am mancat cu ceva timp in urma, am dureri in capul pieptului, raman fara aer(daca sunt intr-un mijloc de transport in comun si mai sunt si anumite mirosuri tari trebuie sa cobor), simt ca imi ia foc fata, dupa care daca trag aer in piept de cateva ori imi revin si dispare instantaneu si durerea asta in cazul in care nu am ceva de mancare la indemana. Dupa ce am luat cateva inghitituri simptomele dispar. Mi-am facut ecografii - fiere, ficat, splina normale, in schimb aceeasi gastrita. Cu sensibilitatea mi s-a spus ca este ceva normal, ca se mai intampla dupa nastere. Nu mi se pare un raspuns plauzibil intrucat creeaza disconfort. Nu pot intoarce capul sau sa plec. Ar trebui sa ma izolez.
Multumesc pentru timpul acordat.
Multumesc pentru timpul acordat.
3 comentarii
Da, problemele stomacului si in special o vezica biliara (fierea) cu probleme pot da senzatii de greata la mirosuri. Trebuie sa vezi exact ce iti intretine gastrita (eventual test pentru helicobacter pylori) si tratament cu antiacide pentru perioada pe care o considera gastroenterologul ca fiind optima. Pe masura ce se remediaza problema stomacului, dispare si sensibilitatea la mirosuri. Senzatia poate fi insa si data, printre altele si de modificarile hormonale. deci e de vazut de la ce e, izolarea nu are sens...Sanatate!
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturi. Cu izolarea.era o gluma.
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturi. Cu izolarea.era o gluma.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0lipsa mirosului
- 34urina cu miros neplacut
- 122pietricele urat mirositoare din amigdale
- 41Miros urat in nas
- 0Zentel poate produce gastrita?
- 8Picioare mirositoare?
- 71probleme digestive sau...?
- 3Retete pentru Gastrita
- 16Scaune dese !
- 8miros urat al pielii
- 1Gastrita difuza cauzata de stres ce se vindeca foarte greu
- 2miros urat in nas
- 0Vindecare gastrita
- 7Uscaciune in nas si gat; miros diminuat
- 3Problema miros
- 4Mirosuri care nu exista
- 4Gastrita si boala de reflux gastroesofagian sunt aceeasi boala?
- 2Gastrită antrală - simptome, tratament
- 6Simt de acru si ca gust si ca miros.
Mai multe informații despre: gastrita Tulburarile mirosului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: