pauza de 1an si 8 luni (anticonceptionale)

24-02-2008
alina26262626
Nu este medic/terapeut
alina26262626
Buna ziua am si eu nevoie de un sfat.Timp de 1an si 8luni am luat novinette la indicatiile unui medic ginecolog.Prima data am luat dupa prima zi ce mi sa terminat ciclul.Dupa ce am vazut ca nu ma simp bine am facut o pauza de 5luni(am avut un fel de gastrita si am crezut ca sunt de vina anticonceptionalele, dar pana la urma a fost totul din cauza stresului).Dupa aceste 5luni de pauza am inceput sa iau din nou novinette- 3zile de ciclu dupa care am luat prima pastila de novinette.
Prima intrebare:am inceput sa iau anticonceptionalele corect?
A II-a intrebare:dupa cat timp pot face dragoste fara nici o grija (individul sa ejaculeze fara probleme in mine)?
Mentionez ca in toti anii am avut menstruatie normala.
MULTUMESC
5 comentarii
0
24-02-2008, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Anticonceptionalele se iau din prima zi a ciclului, si ofera protectie dupa 10-14 zile.
0
24-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. A doua oara ati luat pilulele in mod corect, prima data nu se poate spune fara a sti cat timp dureaza manstruatia. Anticonceptionalele se incep in oricare din primele 5 zile ale ciclului, preferabil chiar in ziua a 5-a, considerand ca ziua 1 este aceea in care vine menstruatia.

2. Astfel incepute ca mai sus, sunteti protejata de la prima pilula. In cazul insa in care se incep dupa cea de a 5-a zi, este nevoie de protectie suplimentara timp de 7 zile.
0
08-05-2008, ora 00:00
andra.a
Nu este medic/terapeut
andra.a
Daca in prima luna dupa o pauza am inceput pastilele din a5a zi de ciclu, adica mi-a venit vineri si am luat pastile de marti, in a doua luna, din ce zi incep sa iau? de vineri, nu? multumesc anticipat pt raspuns
0
08-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
De marţi. Ziua în care aţi luat prima pastila din prima folie e mereu aceeaşi la fiecare folie nouă. Asta din cauza faptului ca 21 de pastile zilnice plus 7 zile de pauză fac 28 de zile, adică 4 săptămâni în cap.
0
06-02-2009, ora 15:19
andaaa
Nu este medic/terapeut
andaaa
Pot lua pentru prima data anticonceptionale si dupa 2-3 zile dupa terminarea ciclului?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Stresul
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  •