pauza de 1an si 8 luni (anticonceptionale)
Buna ziua am si eu nevoie de un sfat.Timp de 1an si 8luni am luat novinette la indicatiile unui medic ginecolog.Prima data am luat dupa prima zi ce mi sa terminat ciclul.Dupa ce am vazut ca nu ma simp bine am facut o pauza de 5luni(am avut un fel de gastrita si am crezut ca sunt de vina anticonceptionalele, dar pana la urma a fost totul din cauza stresului).Dupa aceste 5luni de pauza am inceput sa iau din nou novinette- 3zile de ciclu dupa care am luat prima pastila de novinette.
Prima intrebare:am inceput sa iau anticonceptionalele corect?
A II-a intrebare:dupa cat timp pot face dragoste fara nici o grija (individul sa ejaculeze fara probleme in mine)?
Mentionez ca in toti anii am avut menstruatie normala.
MULTUMESC
Prima intrebare:am inceput sa iau anticonceptionalele corect?
A II-a intrebare:dupa cat timp pot face dragoste fara nici o grija (individul sa ejaculeze fara probleme in mine)?
Mentionez ca in toti anii am avut menstruatie normala.
MULTUMESC
5 comentarii
Anticonceptionalele se iau din prima zi a ciclului, si ofera protectie dupa 10-14 zile.
1. A doua oara ati luat pilulele in mod corect, prima data nu se poate spune fara a sti cat timp dureaza manstruatia. Anticonceptionalele se incep in oricare din primele 5 zile ale ciclului, preferabil chiar in ziua a 5-a, considerand ca ziua 1 este aceea in care vine menstruatia.
2. Astfel incepute ca mai sus, sunteti protejata de la prima pilula. In cazul insa in care se incep dupa cea de a 5-a zi, este nevoie de protectie suplimentara timp de 7 zile.
2. Astfel incepute ca mai sus, sunteti protejata de la prima pilula. In cazul insa in care se incep dupa cea de a 5-a zi, este nevoie de protectie suplimentara timp de 7 zile.
Daca in prima luna dupa o pauza am inceput pastilele din a5a zi de ciclu, adica mi-a venit vineri si am luat pastile de marti, in a doua luna, din ce zi incep sa iau? de vineri, nu? multumesc anticipat pt raspuns
De marţi. Ziua în care aţi luat prima pastila din prima folie e mereu aceeaşi la fiecare folie nouă. Asta din cauza faptului ca 21 de pastile zilnice plus 7 zile de pauză fac 28 de zile, adică 4 săptămâni în cap.
Pot lua pentru prima data anticonceptionale si dupa 2-3 zile dupa terminarea ciclului?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Cancer sau.?
- 5anticonceptionalele si efectele lor
- 2efectele contraceptivelor?
- 6tensiunea cum scap de ea?
- 22Stresul la serviciu
- 23drepresia sau stresul prelungit poate duce la ameteli?
- 5inainte sa iau desorelle aveam greata de la marvelon 21 imediat ce luam pastila
- 3surprize din partea anticonceptionalelor:(
- 8Stres, anxitate sau altceva?
- 6simt niste senzatii anormale in zona picioarelor: amorteli, furnicaturi
- 5Gastrita, dureri stern, helicobacter
- 3iau anticonceptionale si am o scurgere ciudata
- 1litiaza biliara, gastrita si ulcer duodenal
- 58 ani de stres si chin
- 1Medicamentatie antiacida si culoare scaun
- 10Medicamante anti stress
- 7Gastrita eroziva
- 2AC Midiana, menstruatie redusa
Mai multe informații despre: gastrita stresul efectele adverse ale anticonceptionalelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: