Probleme cu mirosul
In urma cu mai multe luni am racit destul de tare, nu stiu ce a fost, viroza probabil.M-am tratat cu medicamente banale si picaturi de nas(puf), care recunosc ca le-am cam folosit in exces pentru a ma desfunda.Cred ca raceala respectiva a degenerat intr-o sinuzita (presupun) pentru ca respiram destul de greu pe nas si dupa ce secretiile au incetat sa mai curga.Cel mai deranjant a fost ca mirosul mi s-a diminuat sub 50%.Au mai trecut cateva luni de zile (fara tratament) si respir mult mai bine pe nas iar mirosul s-a mai imbunatatit dar nu in integralitate:unele parfumuri le simt la fel;mirosul de ceapa si transpiratie e identic si diferit fata de cel care il stiam dinainte;mirosurile mai suave/fine nu le mai simt...
Intrebare: va rog frumos, puteti sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva, ca mirosul sa-mi revina?
Intrebare: va rog frumos, puteti sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva, ca mirosul sa-mi revina?
5 comentarii
numai un medic ORL.. care vede si nasul pacientului poate sa spuna ce a fost, ce este si ce va urma
un medic ne-orl mi-a spus ca problema e ireversibila...
oricum multumesc de raspuns...este edificator
oricum multumesc de raspuns...este edificator
pierderea de miros poate fi de 2 feluri
1. cand este inflamatie in nas.. si aerul pur si simplu NU ajunge la celulele nervoase care percep mirosul
si aici numia medicul ORL care vede nasul poate sa se pronunte ( dar problema poate fi remediata)
2 daca celulele nervoase care percep mirosul au suferit din cauza toxicitatii unui virus sau a substantelor toxice sau din cauza de probleme de circulatie cerebrala
in aceste cazuri intradevar nervul olfactiv ne tratat in primele 5 zile de suferinta NU mai poate fi restabilit 100 la 100
1. cand este inflamatie in nas.. si aerul pur si simplu NU ajunge la celulele nervoase care percep mirosul
si aici numia medicul ORL care vede nasul poate sa se pronunte ( dar problema poate fi remediata)
2 daca celulele nervoase care percep mirosul au suferit din cauza toxicitatii unui virus sau a substantelor toxice sau din cauza de probleme de circulatie cerebrala
in aceste cazuri intradevar nervul olfactiv ne tratat in primele 5 zile de suferinta NU mai poate fi restabilit 100 la 100
Acesta intradevar este un raspuns complet/complex, de profesionist in breasla.
Va multumesc.Am sa ma adresez aici in Bucuresti, unui medic orl.Oi gasi eu unul ca sa-mi repare mirosul, ca sunt tare suparat din cauza asta...
Va multumesc.Am sa ma adresez aici in Bucuresti, unui medic orl.Oi gasi eu unul ca sa-mi repare mirosul, ca sunt tare suparat din cauza asta...
Am exact aceeasi problema! Va rog, daca gasiti o solutie, sa postati aici.
Mutumesc.
Mutumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0lipsa mirosului
- 4dupa ce m-am operat colecist, nu suport mirosurile
- 2simtul olfactiv
- 41miros neplacut al pielii la contactul cu apa
- 3Sensibilitate miros, gastrita
- 3de cca 3 saptamani am urmatoarele simptome: greata, ameteli, sensibilitate la mirosuri
- 14Sinuzita si miros neplacut
- 5am un miros urat al corpului :(
- 41Miros urat in nas
- 7miros urat indiferent de numarul de spalari zilnice pe dinti
- 3imi miroase pielea
- 3Simt acelasi miros mereu
- 3mirosul urat al guri.
- 4Miros urat al penisului. VA ROG ajutooor
- 3Probleme cu gustul si mirosul pe care nu le-a identificat niciun doctor
- 1Gust si miros metalic
- 1Miros urat din nas dupa operatie polipi
- 1Miros urat in nas
- 4Gust si miros neplacut la mancarurile care erau bune inainte!
Mai multe informații despre: Tulburarile mirosului miros
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: