Dieta hiperproteica si gastrita

30-08-2018
alyn232
Nu este medic/terapeut
alyn232
Buna ziua,
In urma contaminarii cu H pylori am de o buna perioada de timp simptome caracteristice gastritei: balonare, crampe, flatulenta, reflux, seunzatii de arsura.Saptamana viitoare urmeaza sa fac o radiografie cu bariu pentru a vedea exact despre ce este vorba.Am inteles ca cel mai important lucru in tratarea afectiunii este dieta.Eu practic culturismul la nivel recreativ si fara sa vreau am respectat in mare parte lista alimentelor permise in gastrita cu exceptia faptului ca dieta mea era hiperproteica.
Intrebarea mea este daca pot consuma 140-160g proteine de provenienta animala pe perioada dietei pentru gastrita.
1 comentarii
0
10-06-2021, ora 18:07
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Necesarul caloric si repartitia macronutrientilor se va face in functie de nevoile bazale, adaptate la obiectivul dvs. de fitness si activitatea fizica realizata. Insa, in astfel de afectiuni, totul se testeaza, intrucat nu exista recomandari universal valabile. Unele persoane pot tolera un aport mai crecut de proteine, altele mai putin. Tipul proteinelor, cât și componența meselor în general în principii nutritive - lipide, carbohidrați, fibre, sunt la fel de important pentru a stabili tolernața individuală.

Cu toate ca proteinele de origine animala ofera un profil complet al aminoacizilor, este important sa luati in calcul si sursele de proteine de origine vegetala, care pe langa proteine desigur, aduc in organism si micronutrienti, respectiv substante cu rol anti-inflamator, foarte necesare in astfel de conditii.

Ideal ar fi sa consultati un dietetician care sa analizeze in detaliu alimentatia dvs. si sa va asiste pe acest drum, facand in functie de nevoi ajustarile necesare care sa tina cont atat de afectiunea de fond, cat si de obiectivele personale in ceea ce priveste tipul de activitate fizica realizat.

Tot acesta va fi in masura sa va confirme daca este in regula sa consumati cantitatea mentionata de proteine, raportata la greutatea dvs, masa non-grasa, activitatea fizica realizata, stadiul și tipul gastritei.

Terapia medicamentoasa pentru H. pylori este esențiala, alături de terapia medicală nutrițională. Acestea nu se exclud reciproc, ci se completeaza pentru a asigura recuparea rapida si completa, respectiv preventia recidivelor.

Multa sanatate!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Dieta hiperproteică - riscuri versus beneficii
  • Un regim bogat în proteine promovează formarea plăcii de aterom
  • Tratament gastrită
  • Dieta hiperproteică și aminoacidul leucină ar putea crește riscul de ateroscleroză
  • Dieta antiinflamatoare și dieta îmbogățită cu proteine ​​pot reduce riscul de afectare cognitivă
  •