mereu probleme cu aceeasi masea..
Buna ziua. Am o problema cu o masea. In toamna mi s-a spart maseaua, m-am dus la dentist...mi-a prombat-o (fara a-mi scoate nervul)...nu am putut manca pe ea. M-am intors la dentist...mi-a scos nervul(facand o gaura in plomba, dupa care a acoperit-o).
A trecut aproximativ o luna...mi-a cazut plomba...dar m-am dus la alt dentist...
Mi-a dat plomba jos (ce mai ramasese din ea)..a tratat maseau...si a plombat-o.
Dupa un timp s-a spart din plomba...iar la dentist...mi-a pus ciment (mentionez ca plomba este pozitionata spate-lateral, iar atunci cand se sparge plomba..imi descopera gingia..si sangereaza putin, dar ma doare gingia si nu pot manaca pe ea)...evident s-a spart..
Acum iar ma doare..nu pot manaca pe ea.
O sa am probleme mereu cu ea, din 2 in 2 luni?
Mai bine s-o scot?
Daca o plombeaza iar.se va sparge iar?
Sa ma duc la alt dentist? Totusi nu as vrea sa pierd maseaua.
A trecut aproximativ o luna...mi-a cazut plomba...dar m-am dus la alt dentist...
Mi-a dat plomba jos (ce mai ramasese din ea)..a tratat maseau...si a plombat-o.
Dupa un timp s-a spart din plomba...iar la dentist...mi-a pus ciment (mentionez ca plomba este pozitionata spate-lateral, iar atunci cand se sparge plomba..imi descopera gingia..si sangereaza putin, dar ma doare gingia si nu pot manaca pe ea)...evident s-a spart..
Acum iar ma doare..nu pot manaca pe ea.
O sa am probleme mereu cu ea, din 2 in 2 luni?
Mai bine s-o scot?
Daca o plombeaza iar.se va sparge iar?
Sa ma duc la alt dentist? Totusi nu as vrea sa pierd maseaua.
8 comentarii
In situatia asta, faci o radiografie sa se vada cat de bine o fost efectuat tratamentul pe canal care e foarte important si daca totul este in regula, urmatorul pas este o coronita, adica il imbraci.Daca nu-l imbraci si va continua sa tot cada plombele sau sa se sparga dintele, vei pierde coroana si va fi greu dupa aceea sa-l restaurezi.Deci, fuguta la stomatolog sa-l imbraci!
precizez ca plombele iti cad mereu pentru ca, probabil, cavitatea nu permite retentia materialului de obturatie, iar daca lucrul asta s-a intamplat deja de mai multe ori, e clar!nu va sta nici o plomba acolo!
dak iti tot kd plombele, poate sa insemne si k nu a fost curatata prea bine kvitatea, ori at cand s-a pus materialul d obturatie nu s-a izolat bine si a patruns saliva in cavitatea d plombat. oricum, dak si dintele e distrus in mare parte, inceark sa nu mai mesteci laim tari p partea aceea si nu mai mestek nici guma. sau, inceark totusi si un alt madic!
dak iti tot kd plombele, poate sa insemne si k nu a fost curatata prea bine kvitatea, ori at cand s-a pus materialul d obturatie nu s-a izolat bine si a patruns saliva in cavitatea d plombat. oricum, dak si dintele e distrus in mare parte, inceark sa nu mai mesteci laim tari p partea aceea si nu mai mestek nici guma. sau, inceark totusi si un alt madic!
buna ziua!as dori sa va pun o intrebare legata de procedeul plombarii unei masele.am mers la stomatolog si mi-a facut anestezie, a polizat locul, a curatat canalele, mi-a pus un pansament cu arsenic si o plomba provizorie si m-a trimis acasa.la urmatoarea sedinta nu mi-a mai facut nici un fel de anestezie!a scos pansamentul si s-a apucat sa umble cu acul acela lung prin canale. partea proasta a fost ca m-a durut foarte tare(, desi doamna doctor credea ca tip asa, de placere!!).in fine, mi-a pus alt pansament cu arsenic si m-a trimis acasa, spunandu-mi sa revin peste 1 saptamana.si de atunci(3 zile ) ma tot doare maseaua.ma gandesc cu groaza ca trebuie sa ma duc din nou si sa patesc din nou la fel.intrebarea mea:este normal sa imi umble prin canale fara anestezie?tot asa o sa-mi scoata si nervul, "pe viu"?si de ce ma tot doare desi au trecut atatea zile?
pansamentul cu arsenic se pune tocmai pentru a omori nervul. Cel mai probabil, dupa prima sedinta medicul a considerat, din diverse motive (canale foarte curbe, o masea pozitionata prea in spate la care accesul este dificil etc) ca nu a scos nervul in intregime (daca a umblat cu acele alea lungi...). La a doua sedinta, evident ca a incercat sa intre pe canale fara ati mai face anestezie..pentru ca a crezut ca nervul tau a murit in totalitate..si nu a fost asa (se mai intampla, sa stii..)..asta e motivul pentru care te durea cand a intrat cu acele acelea lungi si de ce ti-a pus al doilea pansament cu arsenic. Acum este posibil sa te doara din doua motive : 1. nervul tau e "pe moarte" datorita arsenicului (ti-as recomanda sa iei un antialgic - profenin, ketonal..etc) 2. in cazul in care simti dintele inalt cand musti pe el si simti ca pulseaza zona respectiva e posibil sa fi facut o reactie iritativa la pansamentul cu arsenic, si iti recomand sa mergi cat mai repede la stomatolog sa iti scoata pansamentul respectiv, altfel risti sa te umfli...Sperand ca nu e a doua situatie...si ca intre timp s-a rezolvat cu nervisorul tau...numai bine!
raspuns ptr florentina13ro: da, e normal sa-ti umble fara anestezie, ptr inceput, p knale ptr a vedea sansibilitatea (dak si-a facut arsenicul efectul), dar apoi s face anestezie dak doare fffff tare. in mod normal, arsenicul nu s lasa mai mult d 48 ore. asa k, preferabil e sa mergi cat mai curand la medicul cu pricina - mai ales k vine week-end-ul si nu prea gasesti cab deschise. SUCCES. :)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Am avut fistula, am scos maseaua dar nu am scapat de pb. De ce?
- 5membrana sinusala perforata?
- 6tratament pentru un molar: coronita?
- 3chist dentar infectat
- 5am facut hemoragie de la un dinte plombat...
- 6durere infernala de masea
- 6Infectie sau nu? ma doare o masea cand apas, adica cand mananc ceva sau inchid gura
- 7plomba dureroasa
- 5intepatura puternica in masea.. are vreo legatura cu avionul (inaltimea)?
- 0Plomba pe masea neagra? E posibil?
- 0plombe innegrite in scurt timp
- 4Durere masea cu nervi scosi
- 4Dungulita metalica la lucrare dentara VA ROG AJUTOR!
- 3coroana metalo-ceramica
- 4Plomba temporara si dureri
- 0Bruxism vs. plomba mai veche
- 3Antiseptic perioada maxima
- 7Plomba amalgam premolar
Mai multe informații despre: Plombele dentare molarul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: