operatie pt scoaterea nervului
Exact asta mi a zis medicul meu ca urmeaza sa mi faca si mai multe detalii nu mi a dat.Nervul care trebuie scos este de la un dinte din fata.Curiozitatea mea este daca este dureros eu fiind sensibila plus faptul ca am frica patologica de dentist.Cam care este procedura cat dureaza?
6 comentarii
Nu are de ce sa iti fie frica, pt ca totul se face sub anestezie si nu simti nimic, decat poate o mica piscatura de la ac atunci cand se face anestezia!Dureaza intre 20 si 30 minute, poate chiar mai putin, dar trebuie facut un anumit "ritual" ca sa zic asa, pt ca trebuie curatat foarte bine locul, canalele, apoi ti se va pune un pansament si trebuie sa mai mergi o data dupa aproximativ 7 zile, si de asemeni trebuie facuta anestezia sau sa ii ceri medicului sa iti faca, pt ca a 2-a oara nu este obligatoriu, insa o oarece jena vei simti daca nu ti se anesteziaza locul!
Cu piscatura de la ac sunt obisnuita deja...ideea de operatia ma speria.Sper sa nu simt nimic:) multumesc din suflet.
nu este OPERATIE !!! operatia presupune pe langa anestezie si o lama de bisturiu.la dvs nu este cazul.
Va retin atentia cu o intrebare.
In urma unui inceput de paradontoza, incisivul din fata, jos mi-a cazut.
Ceilalti doi incisivi imediat vecini cu cel cazut se miscau si ei amenintator.
Am fost la dentist si s-a ajuns la concluzia ca si acesti 2 "dansatori trebuie eliminati.
S-a purces la scoaterea lor.Deci am pierdut 3 incisivi din fata ( unu a cazut singur si ceilalti doi de linga el au fost scosi, scuzati-mi repetitia)
Gingia s-a refacut f bine in tim de 2 saptamani.
Incisivul de linga caninul din dreapta se misca si el ff putin dar medicul a hotarat ca acesta fiind linga canin, canin care e fff stabil si care v-a deveni unul din stalpi ( dreapta) s-al polizeze si sa-l bage sub coroana.
Deci mi-a polizat caninu din stanga apoi am liber liber liber polizat incisiv polizat canin.
Mentionez ca toti dintii cei inlaturati si cei polizati au fost ( si sunt) sanatosi.
Dupa polizarea incisivului ramas linga caninul pilon din dreapa si asta polizat, acest incisiv a devenit f sensibil
Doctorul a hotarat sa scoata nervul.
E bine sau nu sa-mi scoata nervul ca am inteles ca nu e bine ca devine un dinte mort.
Coroana din portelan va fi de 6 dinti.
Va multumesc
In urma unui inceput de paradontoza, incisivul din fata, jos mi-a cazut.
Ceilalti doi incisivi imediat vecini cu cel cazut se miscau si ei amenintator.
Am fost la dentist si s-a ajuns la concluzia ca si acesti 2 "dansatori trebuie eliminati.
S-a purces la scoaterea lor.Deci am pierdut 3 incisivi din fata ( unu a cazut singur si ceilalti doi de linga el au fost scosi, scuzati-mi repetitia)
Gingia s-a refacut f bine in tim de 2 saptamani.
Incisivul de linga caninul din dreapta se misca si el ff putin dar medicul a hotarat ca acesta fiind linga canin, canin care e fff stabil si care v-a deveni unul din stalpi ( dreapta) s-al polizeze si sa-l bage sub coroana.
Deci mi-a polizat caninu din stanga apoi am liber liber liber polizat incisiv polizat canin.
Mentionez ca toti dintii cei inlaturati si cei polizati au fost ( si sunt) sanatosi.
Dupa polizarea incisivului ramas linga caninul pilon din dreapa si asta polizat, acest incisiv a devenit f sensibil
Doctorul a hotarat sa scoata nervul.
E bine sau nu sa-mi scoata nervul ca am inteles ca nu e bine ca devine un dinte mort.
Coroana din portelan va fi de 6 dinti.
Va multumesc
este bine, nu-i nicio problema.
Va multumesc pentru raspunsul D-voastra.
Cu stima.
Cu stima.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nevralgie?
- 2dinti sensibili
- 3dinte fara nerv...dar cu probleme
- 110Durere de masea cu nerv scos
- 6durere dinti la cald si rece
- 5Lucrare dentara nereusita
- 4Curent la dinti?
- 9varf de ac ramas in masea
- 6e normal sa ma doara dupa polizarea dintilor?
- 3E normal sa doara pe canal dupa ce s-a scos nervul?
- 3Durere masea cu nerv scos
- 1Problema dentara (dinti de lapte la adulti)
- 3Durere dupa nerv scos.
- 2Ati recomanda scoaterea nervilor sau nu (radiografie)
- 0Masea cariata si fractura de radacina
- 4Sensibilitate dentara
Mai multe informații despre: Sensibilitatea dentara nervul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: