ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Schizofrenie: mai sunt si altii in situatia mea?

57 comentarii 1 2
1
05-09-2016, ora 22:22
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Pai daca iau putin (2.5mg olanzapina) nu ma afecteaza cu nimic la activitatile zilnice. E adevarat, fizic, si eu obosesc destul de repede, dar nu de la neuroleptice ci din cauza ca nu am conditie fizica, activitatile mele fiind mai mult intelectuale (fac programe pe calculator, traduc filme, studiez chestii tehnice...). Singurul lucru care ma enerveaza e ca nu tin minte multe informatii pe termen lung...
1
05-09-2016, ora 22:34
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nici eu nu tin minte pe termen lung, dar am inteles ca antipsihiticele blocheaza cumva dopamian aia care e responsabila de starea de bine si de memorie si concentrare. Insa problemele cu memoria si concentrarea sunt trecute si la schizofrenie. Deci nu mi-e clar pana la urma...
1
05-09-2016, ora 22:46
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Tu ce afectiune ai ? Ca eu sint mai nou pe aici si nu am citit tot ce ai scris...
2
06-09-2016, ora 09:07
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu am avut doar un episod psihotic, diagnosticul e de tulburare psihotica acuta.
1
06-09-2016, ora 12:46
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
In cazul meu, ma refer la debutul bolii de schizofrenie, imi aduc aminte ca aveam tot felul de cosmaruri noaptea, apoi am inceput sa aud voci care vorbeau despre mine, dar nu in mod direct cu mine. Cred ca as putea sa scriu o carte cu titlul "schizofrenie- intre cosmaruri si realitate" pt ca auzeam voci care vorbeau urat ca in perioada cand aveam cosmaruri. Cel putin la mine asa a fost la inceput. La recomandarea doamnei clara_p am vizionat si filme documentare pe youtube si am observat ca unii pacienti se purtau ca si cum ar trai un cosmar, adica halucinatii auditive sau vizuale. Cati dintre voi cu schizofrenie au trecut prin asa ceva? Banuiesc ca multi. Am facut doar o mica observatie. De fapt in mai multe afectiuni psihice sunt prezente si cosmarurile, asa e?
1
06-09-2016, ora 12:54
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Pe langa tratamentul de baza cu antipsihotice, eu as recomanda si medicamente ce contin lecitina care e bun pt creier, dar nu stiu daca se poate lua odata cu antipsihotice si alte suplimente alimentare cum ar fi magneziu etc.
2
06-09-2016, ora 14:08
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@28-yul eu nu am avut cosmaruri ci pur si simplu intr-o zi am mers la servici si mi s-a parut toata ziua ca aud colegii razand de mine. Si apoi am avut halucinatii vizuale in urma nesomnului prelungit.
1
06-09-2016, ora 15:02
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@Lena8

Tocmai aici am vrut sa ajung, cam asa incep afectiunile psihice, se instaleaza cosmaruri(in cazul meu), insomnii toate au legatura, in cazul schizofreniei incepe cu cosmaruri, vise rele etc Dupa care omul devine o leguma, -eu ma consider un fruct, - ma refer la tratamentul medicamentos. Totusi eu imi sustin ideea "schizofrenie-intre cosmaruri si realitate". Psihoterapia poate ajuta un schizofrenic, facandu-l sa se "trezeasca la realitate" cat de cat din viata de cosmar pe care o duce, il ajuta sa constientizeze cat de cat ca are o boala grea. Dar eu nu imi permit sa merg la un psihoterapie, asa ca trebuie sa ma informez singur, sa cercetez despre aceasta boala si cine stie poate gasesc si un remediu:) am glumit. Sa dau un exemplu ca sa fiu mai clar: un om sanatos face un vaccin simplu si e foarte linistit, in schimb unui schizofrenic ii este foarte greu sa faca un vaccin simplu, isi inchipuie tot felul de chestii, cum ca ar putea fi otrava acel vaccin, este foarte nelinistit etc etc exemple sunt multe.
2
06-09-2016, ora 15:12
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@28-yul repet eu nu am avut cosmaruri nici in timpul ep psihotic nici dupa deci poate depinde de persoana.
1
06-09-2016, ora 15:38
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@Lena8

Ai ceva dreptate, poate depinde de persoana, oricum eu am spus asa la modul general, nu ma refeream la tine, ma refer la cazurile mai grave, dar am uitat sa mentionez asta.
1
06-09-2016, ora 17:00
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
@28-y ai fost constienta de la bun inceput de boala ta sau credeai ca vocile chiar exista?
1
06-09-2016, ora 17:16
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@RalukE

Ma cheama Iulian! Nu eram constient la inceput de boala pe care o am adica schizofrenie paranoida, ma refer nu constientizam, auzeam ziua dar nu permanent, nu zilnic, auzeam asa cateodata, doar ca a durat vreo 10 luni sau 1 an pana am inceput sa iau antipsihotice. Imi era frica sa nu fiu lasat intr-un sanatoriu pe undeva pentru ca eram nebun, apoi am inceput sa imi mai revin de la neuroleptice.
1
06-09-2016, ora 17:51
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Imi cer scuze ca m-am adresat crezand esti fata!te intreb pentru ca si eu cred ca sufar de schizofrenie dar nu am avut halucinatii de genul asta!la mine e vorba de ganduri si de o frica care ma paralizeaza!ai cumva rude bolnave de aceasta boala pentru ca am inteles ca ea este ereditara!
1
06-09-2016, ora 18:09
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@RalukE

Nu am rude care au aceasta boala. Nu stiu daca e ereditara schizofrenia. Stai linistita, eu nu cred ca ai schizo.
Intr-adevar si eu eram tare fricos la inceput, dar cu medicamente mi-a trecut cat de cat.
1
06-09-2016, ora 20:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@RalukE

1. Persoanele bolnave cu schizofrenie nu constientizeaza ca au schizofrenie.
2. Tu precis ca ai Anxietate. Mergi la psihiatru sa te evalueze. Fa test anxietate pe net. Sunt 2 boli diferite.
3. Pacientii cu anxietate se tem ca au schizofrenie. Frica asta e un simptom de Anxietate, nu de Schizofrenie.
4. Daca stai fara tratament, te chinuiesti si ii chinuiesti si pe ceilalti in jurul tau.
1
06-09-2016, ora 21:02
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
@Clara_p multumesc pentru raspuns!da intr-adevar e chinuitor si pentru mine si pentru cei din jur!am noroc ca am un viitor sot foarte calm si intelegator care ma ajuta foarte mult!cred ca bolile psihice sunt cele mei grele!maine am programare la psihiatru si joi la psihoterapie!
1
06-09-2016, ora 22:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Bravo!
Esti pe drumul cel bun.
1
07-09-2016, ora 12:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
In cazul psihozelor, schizofrenie, paranoia sau combinatii dintre ele, nu apar intotdeauna toate simptomele. De aceea este important ca situatia sa fie evaluata corect si responsabil, de la caz la caz. Doar in functie de aceasta evaluare se recomanda tratamentul potrivit. in cazul halucinatiilor si delirului cea mai buna solutie este tratamentul medicamentos; doar dupa aceea, dupa stabilizarea starii se poate adauga si psihoterapie.
Subliniez importanta diagnosticarii corecte! Daca se prescriu medicamente nepotrivite pot aparea probleme.
1
07-09-2016, ora 12:05
Psihologie, Bucuresti
Mi se pare o idee excelenta deschiderea unui topic despre filme cu substrat psihologic. Pot fi o solutie de a discuta niste cazuri intr-o zona impersonala, care sa nu lezeze pe nimeni.
Poate cineva sa spuna care este de fapt subiectul/povestea din Shutter Island?
1
07-09-2016, ora 13:31
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Buna ziua! Povestea din filmul acela Shutter Island este in felul urmator dupa parerea mea, de fapt filmul este incadrat in genul mister: Un pacient este bolnav de o afectiune psihica, are halucinatii vizuale si nu poate distinge realitatea de acele halucinatii pe care le are, crede ca este sanatos si a ajuns pe o insula in care era un azil de nebuni si el se credea detectiv sau cam asa ceva, care investiga un caz de disparitie a unei paciente. Dar de fapt el era doar un pacient cu afectiuni grave, el isi facuse o lume in care traia separat de realitate. L-am vazut filmul acum vreo doi ani nu mai stiu si nu mai tin minte exact, e doar o parere de a mea, ceilalti care au vazut acel film ce parere au? Mi s-a parut frumos filmul, dar nu am inteles prea bine care era adevarul in acea poveste, ori era pacient f grav bolnav, sau era sanatos? Poate altcineva stie mai bine decat mine.
1
07-09-2016, ora 16:57
dragos marian
Nu este medic/terapeut
dragos marian
si eu sunt cam in aceeasi situatie ca si tine :( nu am schizofrenie, insa simptomele mele sunt asemanatoare mai bagi ca stau si foarte prost cu atentia. Cel mai mare regret e ca nu pot fi ca ceilalti.
1
07-09-2016, ora 18:13
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@dragos marian

Iei vreun tratament pentru simptomele pe care le ai?
1
07-09-2016, ora 21:38
dragos marian
Nu este medic/terapeut
dragos marian
Am inceput de ieri cu seroxat dupa o pauza de 2 luni, insa medicul a spus ca dupa 3 saptamani voi incepe un tratament mai serios ca inainte.
1
11-09-2016, ora 09:39
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Va salut!

Are cineva vreo carte despre schizofrenie? Daca aveti, dati-mi si mie un mesaj privat si eu va voi da adresa mea de e-mail, unde imi puteti trimite cartea in format pdf in cazul in care aveti, desigur, ca eu n-am. Va multumesc!
2
12-09-2016, ora 18:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Iulian

Nu stiu daca exista carte despre Schizofrenie doar.
Iti pot trimite 2 manuale de psihiatrie in care e cuprinsa si Schizofrenia daca vrei sa studiezi.
Va sfatuiesc ca celor din jur sa le spuneti ca aveti o Depresie.
Poate aparea stigma sociala si va poate face rau atitudinea lor. E ceva ce nu poate fi impiedicat.
1
12-09-2016, ora 19:20
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@ clara_p

Am vazut eu o carte despre schizofrenie la spitalul de unde sunt eu, dar era in engleza si nu mi-am permis sa cer acea carte, deci carti sunt. Eu m-am obisnuit cu stigma sociala si cu atitudinea negativa cu care este privit un om care are "mici probleme". Iti multumesc anticipat pentru acele carti si pentru sfatul tau.
1
09-06-2023, ora 17:21
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
vad ca nu s-a mai scris de mult timp aici. Am fostt si eu diagnosticat cu schizofrenie, desi am reamas cu sentimentul ca s-a pus diagnoza cam rapid dupa cateva intalniri de 2 minute la spital. As fi interesat dde altii care mai sunt in aceasi situatie. Am remarcat de la tratament ca e o mare distantare sociala si la fel cum sunea cineva nu doresc mila nimanui, ci poate intelegere. De iubire nu mai poate fi vorba fiindca sesizez ca acest joc de viata a luat sfarsit.
Astept raspuns de la cei interesati de discutii.
Adaugă un comentariu / răspuns
57 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •