5-HTP este antidepresiv natural ? Se poate lua in schizofrenie ?

04-01-2023
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
Fica mea se lupta cu simptome pozitive in schizofrenie (halucinatii auditive si deliruri )si am ajuns la concluzia ca antideprsivele care le-a luat de-a lungul timpului i-au facut mai mult rau decit bine. Ma intreb daca acest antidepresiv natural 5-HTP ar fi adecvat bolii ei. A mai luat cineva?
6 comentarii
1
04-01-2023, ora 19:28
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Da, se poate lua, dar nu ajuta prea mult.
1
04-01-2023, ora 21:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se iau niciun fel de antidepresive daca are simptome pozitive.
1
05-01-2023, ora 04:53
360
Nu este medic/terapeut
360
antidepresivele promoveaza sinteza 5htp, deci daca nu au ajutat-o pe fata antidepresivele (desi aici e cu dublu inteles, pt ca s-ar putea sa aveti o perceptie gresita a ceea ce inseamna ajutat), sanse minime sa o ajute suplimentele.
mai mult de atat, astfel de suplimente nu se iau decat la recomandarea doctorului psihiatru.
1
05-01-2023, ora 20:24
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
Va multumesc !.I s-a pescris antntidepesive ca sa compsese insomia prousa de Paropelidona.Dupa 2 ani de Mizarten se trezea din cauza viselor si a cosmarurilor si nu mai dormea, atunci s-a trecut la Tritico si numai dupa 2 luni a inceput iar cu psihoze si deliruri. Din nefericire cred ca trebuie sa invatam singuri cum finctioneaza medicamentele.Abia acum am inteles ca nu trebuia sa ia atitea antidepresive. Precizez ca ia Paropelidona pentru ca este singutul antipsihotic care ia facut bine. si le-am incercat cam pe toate.Acum a trecut iar la Mizarten
1
05-01-2023, ora 21:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Are halucinatii si deliruri si dr. i-a zis sa ia Mirzaten?
1
06-01-2023, ora 17:00
360
Nu este medic/terapeut
360
mirzatenul din ce stiu blocheaza neurotransmitatorii care declanseaza halucinatiile, anume blocheaza receptorii 5HT2AR care pot da halucinatii... dar asta cel mai bine o stie un dr si poate, aveti un punct de plecare pt ""studiu""
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •