Tratament in Bucuresti pentru schizofrenie / tulburare schizoafectiva
Salutare,
Sora mea a fost recent diagnosticata in Anglia cu tulburare schizoafectiva dupa un prim episod de psihoza acum c. 1.5 luni. Momentan este internata intr-un spital de psihiatrie din Anglia, unde urmeaza tratamentul, dar isi doreste sa revina in tara dupa externare.
Avand in vedere ca tratamentul medical influenteaza intr-o mare proportie rezultatele pe termen lung ale pacientilor cu schizofrenie, am urmatoarele intrebari:
1) Credeti ca ar putea primi in Romania (Bucuresti) ingrijire medicala la fel de buna ca in Anglia?
2) Ce medici psihiatri recomandati in Bucuresti care ar ajuta-o cel mai bine in a se recupera si mai apoi, in a gestiona boala?
Multumesc frumos!
Sora mea a fost recent diagnosticata in Anglia cu tulburare schizoafectiva dupa un prim episod de psihoza acum c. 1.5 luni. Momentan este internata intr-un spital de psihiatrie din Anglia, unde urmeaza tratamentul, dar isi doreste sa revina in tara dupa externare.
Avand in vedere ca tratamentul medical influenteaza intr-o mare proportie rezultatele pe termen lung ale pacientilor cu schizofrenie, am urmatoarele intrebari:
1) Credeti ca ar putea primi in Romania (Bucuresti) ingrijire medicala la fel de buna ca in Anglia?
2) Ce medici psihiatri recomandati in Bucuresti care ar ajuta-o cel mai bine in a se recupera si mai apoi, in a gestiona boala?
Multumesc frumos!
1 comentarii
Buna ziua.
Dupa ce iese din episod va trebui sa mearga la medic lunar si sa isi ia tratamentul toata viata. Mai mult de prescrierea tratamentului, medicul nu are ce sa ii faca.
Tratamentul se ia acasa si previne reaparitia unui alt episod psihotic.
Recomand dr. David Ersica Adriana sau dr. Bogdan Patrichi, sectia 9, Obregia si psihoterapie daca este posibil. Daca ii faceti asigurare are dreptul la 24 sedinte psihoterapie anual gratuit. Asigurarea costa in jur de 240 lei pe luna. Daca e platita pe un an se platesc doar 6 luni.
Daca nu mai poate lucra, puteti sa ii faceti pensie pe caz de invaliditate, 800 lei, indemnizatie de handicap, 375 lei si stimulentul de handicap (pentru cei cu domiciliul in Bucuresti), 250 lei.
Dar poate are sanse sa isi revina si sa lucreze.
Dupa ce iese din episod va trebui sa mearga la medic lunar si sa isi ia tratamentul toata viata. Mai mult de prescrierea tratamentului, medicul nu are ce sa ii faca.
Tratamentul se ia acasa si previne reaparitia unui alt episod psihotic.
Recomand dr. David Ersica Adriana sau dr. Bogdan Patrichi, sectia 9, Obregia si psihoterapie daca este posibil. Daca ii faceti asigurare are dreptul la 24 sedinte psihoterapie anual gratuit. Asigurarea costa in jur de 240 lei pe luna. Daca e platita pe un an se platesc doar 6 luni.
Daca nu mai poate lucra, puteti sa ii faceti pensie pe caz de invaliditate, 800 lei, indemnizatie de handicap, 375 lei si stimulentul de handicap (pentru cei cu domiciliul in Bucuresti), 250 lei.
Dar poate are sanse sa isi revina si sa lucreze.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 196schizofrenie.manifestari
- 2Insomnii - Tulburare schizoafectiva
- 27Camine pt persoane cu schizofrenie
- 21O viata scindata...experienta schizofreniei
- 11Persoana fara emotii si sentimente
- 2transferul in strainatate-ca schizofrenica cronica paranoida
- 5Cine ma poate sfatui... prietena mea sufera de tulburare schizoafectiva
- 2Anxietate, Depresie, Schizofrenie?
- 20Un schizofrenic poate face urmatoarele?
- 22Pensionare pe caz de boala.
- 8Schizofrenie Coduri : F23.1, F 20.00 ce semnifica?
- 4Simptomele negative in schizofrenie de ce nu se trateaza?
- 0Cautare prieteni - sufar de schizo-afectiva
- 11Caut prietenii...sufar de schizo afectiva
- 23Pentru persoanele cu schizofrenie, care au refuzat internarea
- 4Tulburarea schizoafectiva si permisul de conducere
- 2Merita sa incerc sa dau bacalaureatul și să fac facultatea de Teologie sau Biologie?
- 5Abordarea mea in tratarea schizofreniei si a tulburarilor schizoafective
Mai multe informații despre: Schizofrenia Tulburare schizoafectiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: