Schimbare tratament

18-12-2020
MariaPopp
Nu este medic/terapeut
MariaPopp
Buna ziua,
Mama mea 64ani, pentru tulburări de somn și depresie 10ani a luat stilnox minitran și zoloft, 3 ani înainte am fost la medic și a schimbat tratament la ea, treptat am scos minitran total, 1 zoloft dimineața și a înlocuit stilnox cu tritico și gerodorm cate o pastila fiecare seara.
Acum cu pandemia nu se mai găsește gerodororm. Am consultat medicul și a prescris 1/2 pastila cipralex dimineața și seara 1 pastila zoloft împreună cu 1 pastila stilnox!
Este a treia zi de tratament și la 4.30 dimineața mama mea a simțit foarte rau principal un tremur in tot corpul cu anxietate și disconfort, la ora 7.30 a luat 1/2 de cipralex, starea ei nu sa îmbunătățit, după convorbire cu doctorul a spus să mă ia 1/2 zoloft după ce a luat sa făcut mai rău, am chemat ambulanța, mi a spus că este atac de panica și au administrat o injecție cu diazepam. A trecut 4 ore fara sa se calmeze abia la ora 14.00 sa oprit tremur. Întrebarea mea este daca schimbare brusca de medicamente poate fii cauza de un sevraj și dacă trebuie sa ia altceva sa îl ajute...mulțumesc anticipat
2 comentarii
1
18-12-2020, ora 18:16
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Atacul de panica poate fi cauzat si medicamentos. Schimbarea tratamentului, intreruperea administrarii antidepresivelor, a sedativelor, a tranchilizantelor, folosirea substanţelor stimulante, efectele secundare ale unor medicamente, cafeinism etc.
Cred ca trebuie sa mai aveti rabdare cu tratamentul. Medicul psihiatru se poate pronunta daca un tratament este sau nu potrivit.
Nu stiu cum mai este acum cu pandemia la spitalul de psihiatrie. Psihiatrul nu v-a recomandat sa se interneze pana cand starea dansei s-ar stabiliza? In astfel de cazuri pacientul este sub monitorizarea atenta a medicilor si pot interveni pentru a controla astfel de simptome. Acasa este mai greu si pentru dvs. pentru ca va puteti simti neputincioasa.

Rabdare, tineti legatura cu psihiatrul si urmati-i in continuare recomandarile. Acesta ar trebuii sa stie cel mai bine istoricul medicamentos, alte afectiuni preexistente care pot aparea dupa varsta de 60 de ani.

Sper sa aveti o seara linistita!
0
22-12-2020, ora 08:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Luați legătura cu psihiatrul pentru el cunoaște mai bine pacienta și știe ce trebuie să urmeze. Important să i se comunice reacțiile, schimbarea de dispoziție a pacientei, ca să știe ce să recomande în continuare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul