Scadere in greutate, pofta exagerata de mancare, balonare

25-09-2008
Maria69
Nu este medic/terapeut
Maria69
De aproape un an mama mea se confrunta cu o problema. A fost internata de 3 ori in spital fara a se simti mai bine dupa tratament. Simptomelle sunt: scadere in greutate de 8 kg in 10 luni, balonare, pofta exagerta de mancare si o durere(strangere) in partea stanga sub coaste(stomac, intestin). La internari a facut endoscopie, irigoscopie, analize sange si scaun. La a doua internare i-au gasit chisturi de lamblii, la a treia internare, dupa 3 analize repetate analiza de scaun era negativa. Ecograf, normal cu exceptia, bila putin lenesa, si placi de aterom pe aorta. ANalize sange. La a doua internare bilirubina ridicata, dupa tratament revine la normal;. Endoscopia, gastrita fara Hp Pilori. LA a treia internare analize sange, celule, ficat, rinichi, tiroida, limite normale. Se simte in continuare rau, chiar durerea a crescut. si nu stiu ce sa mai fac cu ea. Balonarea de care se plange parca este de la stanga la dreapta buritii ca un fel de centura si spune ca simte ceva greu in partea stanga(zona stomac). Are fata palida fata de cum o avea in trecut si se simte f slabita. MA gandesc sa fie acei paraziti imca acolo si sa dea aceste simtome(nu are diaree, greata, febra) sau sa fie de la acel aterom(medicul nu i-a prescris nici un tratament pt el(cica nu prea are ce). Cum as putea sti cat de tare e afectata aorta. Un Dopler ar putea arata asta. Cat de efectiv ar fi un tomograf, Ct scan, ceva de genul. Ma gandeam sa consult iun medic de boli infectioase? Credeti ca e cazul? sau ar putea sa fie un proces de malabsorbtie de la paraziti? Multumesc anticipat de raspuns si sanatate la toata lumea.
4 comentarii
0
25-09-2008, ora 00:00
Maria69
Nu este medic/terapeut
Maria69
Am uiata sa adaug medicamente utilizarte: Omeran, controloc, Motilium, silimarina.
0
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
reia investigatiile pe rand si pe masura ce elimini sau rezolvi o cauza posibila a suferintei mamei tale, treci la urmatoarea probabila cauza. Iti sugerez sa incepi cu parazitoza (pentru Giardia lamblia) dar la un laborator din cadrul unei clinici de boli infectioase si nu la un laborator "de toate pentru toti ! "
0
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Opinia mea este ca daca are pofta de mancare exagerata si scade in greutate in primul rind trebuie investigate 2 ipoteze:
1) Diabet zaharat- deci trebuie facuta glicemia, sumarul de urina pt glicozurie si corpi cetonici in urina
2)hormonii tiroidieni: TSH, free T4(un hipertiroidism ar explica deplin tabloul clinic descris)
Parazitozele intestinale(ex-lambliaza) pot da un astfel de tablou clinic, dar mai rar- la adulti- in general- la copii tabloul este mai zgomotos, iar la adulti- mai discret. Cand astfel de simptome apar la adult, prima ipoteza pe care o luam in discutie nu e o parazitoza.
De asemenea, ar trebui facuta si o colonoscopie.
0
29-09-2008, ora 00:00
Maria69
Nu este medic/terapeut
Maria69
Din cate stiu eu analize pt diabet si tiroida i s-a facut. E posibil sa aiba cele doua boli chiar daca testele nu arata? As dori, daca se poate, sa stiu raspunsul la intrebarile din mesajul meu. Durerea si faptul ca nu poate sa manance prea mult pt ca se baloneaza sunt problema ei esentiala, poate si din aceasta cauza a slabit. Durerea este in zona stomac, intestin subtire(stanga, sub coasta), o strange si ustura si sa format ca si o centura de la stanga la dreapta abdomenului, partea superioara, inflamata. As dori sa stiu daca problema ei ar putea veni de la ateromatoza aortei care sa gasit la ecograf? si daca da cum as putea sa stiu cat de tare e a afectata aort?. exista tratament pt asa ceva? se poate opera daca nu exista tratament? Un dopler sau un Scan, MRI ar fi indicat in a vedea cat de tare e afectata aorta sau ce alte proceduri?. Multumesc anticipat pt raspuns si sanatate la toata lumea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar balonările?
  • Menținerea siluetei, mai dificilă azi decât în anii ’80
  • De ce nu e suficient sportul pentru a slăbi?
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • De ce ne pierdem pofta de mâncare când suntem bolnavi?
  • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Balon intragastric ce poate fi înghițit - cea mai recentă armă împotriva obezității
  • Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
  •