sarcina sau menopauza?

04-06-2008
floridor
Nu este medic/terapeut
floridor
Am 50 de ani...un copil de 24 de ani. Dupa nastere am avut o problema si mi s-a extirpat una din trompe, la analize a iesit si endometrioza pt care am facut tratamen cu alinestrenol(?)
A trecut mult timp de atunci, n-am facut niciodata sex protejat, si nici nu am mai ramas insarcinata vreodata dar luna trecuta am facut sex exact in perioada fertila dupa un lung timp de abstinenta (mentionez ca am un ciclu regulat de 23-26 zile)...acum au trecut 10 zile si inca nu mi-a venit ciclul, este sarcina sau menopauza?
Clinic ma simt normal doar ca putin mai obosita de citeva zile! Menopauza se poate instala spontan fara nici un simptom specific?
4 comentarii
0
04-06-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Simplu: un test de sarcina si v-ati lamurit sau un consult ginecologic. Dar din cele mentionate nu reiese daca au trecut 10 zile de la data contactului neprotejat (ceea ce nu ar insemna neaparat intarziere) sau 10 zile de la data la care ar fi trebuit sa vina menstruatia.
0
05-06-2008, ora 00:00
floridor
Nu este medic/terapeut
floridor
Multumesc pentru raspunsul prompt...
Au trecut mai mult de 10 zile de la data cind trebuia sa imi vina ciclul, Contactul neprotejat s-a intimplat in perioada 4-7 mai. Ultimul ciclu l-am avut pe 27aprilie si de obicei ciclul meu este de 23-25 de zile. este posibil sa se instaleze menopauza fara sa am nici un simptom?
Pina acum am avut un ciclu regulat fara probleme!
0
05-06-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
menopauza nu se instaleaza brusc, dar primul semn este tocmai rarirea frecventei menstrelor. Deci ar putea fi o cauza, mai ales ca varsta pledeaza pentru asta, dar nu neaparat. Eu va recomand sa nu mai pierdeti vremea si sa faceti cat mai repede un test de sarcina, mai ales daca nu doriti inca un copil. Daca ati vrea.atunci e ok, puteti sa mai asteptati aparitia menstruatiei. Tinand cont ca au trecut cam 30 de zile de la data contactului neprotejat, testul de sarcina va da cu siguranta un raspuns cert. Multa sanatate!
0
24-09-2013, ora 20:30
iulia_1972
Nu este medic/terapeut
iulia_1972
Inclin sa cred ca am aceeasi problema. Sincer nu stiu ce sa cred ori intru la menopauza ori este sarcina.
Am sa incep cu inceputul, in ultimii 10 ani am avut C.M. ca puteam sa fixez ceasul la 29 de zile, perioada de 6 zile abundent in primele 2 zile (schimbat ca la 3-4 ore) dupa care in urmatoarele zile scade treptat.
In luna august mi-a venit la 31 de zile dar normal ca de obicei, in septembrie la 35 de zile (14.09.2013) dar in prima zi cateva picaturi rosu inchis aproape maro, a doua zi ceva rosu deschis ca gemul de capsuni dupa care a disparut cu desavarsire.
Am facut un test de sarcina cam a doua zi dupa ce mi sa terminat aceasta tentativa de CM (18.09.2013), dar a iesit negativ.
Am perioade cand ma simt foarte balonata, simt disconfort in area ovarelor cum as fi la CM numai ca sunt ca ceva de atentionare si numic mai mult, stare de somnolenta si oboseala continua, de ieri am inceput sa am dureri de cap, perioade cand am dureri de sani si sfarcuri sensibile, stari ocazionale de greata, urinari si transpiratie numai la nivelul fetei.
Am fost la doctor si mi-a spus ca cel mai indicat e sa vin la un control undeva la jumatatea lunii octombrie ca acum e prea devreme sa se pronunte de ceva. Sa schimb doctorul sa sa cer alta parere nu am cum ca altul nu este decat la vre-o 200 km de unde locuiesc. Voi ce credeti ca este pentru ca sincer cred ca am luato razna, ne dorim un bebe mic dar nu vream sa ne facem iluzii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • La ce vârstă apare menopauza?
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Inflamarea („înfundarea”) trompelor uterine
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Sunt însărcinată?
  • Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
  • Suplimentele de calciu ar putea crește riscul de demență la femei
  •