Extractie molar de minte

03-06-2023
Adriana1000
Nu este medic/terapeut
Adriana1000
Bună ziua, acum o luna jumate a început calvarul cu molarii de minte inferiori. Au început sa se inflameze pe rand. După ce terminam antibioticul pentru unul dintre molari la aproximativ 10 zile se inflama celalalt, și bineînțeles necesita din nou antibiotic. Acum 5 zile am scos unul dintre molari, și mi-a fost prescris iar antibiotic 7 zile. Culmea este ca în timpul administrarii antibioticului mi s-a inflamat celalalt molar. Încă sunt pe antibiotic augmentin și metronidazol, și nu știu ce sa fac ce as putea sa iau sa dea înapoi. E posibil sa fii devenit rezistenta la antibiotic și sa nu își mai facă deloc efectul? Va mulțumesc!
2 comentarii
0
09-06-2023, ora 22:37
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

rezistența la antibiotice poate apărea în timp și poate fi cauzată de utilizarea repetată sau incorectă a antibioticelor. Dacă organismul dumneavoastră dezvoltă rezistență la un anumit antibiotic, acesta poate să nu mai fie eficient în combaterea infecției. Cu toate acestea, este important să continuați să luați antibioticul conform indicațiilor medicului dumneavoastră și să nu îl întrerupeți brusc.

În afară de tratamentul cu antibiotic, există și alte măsuri pe care le puteți lua pentru a reduce inflamația și disconfortul până când veți putea primi o evaluare adecvată de la medicul dentist. Acestea pot include:

Clătirea cu apă sărată: Puteți amesteca o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și să clătiți gura cu această soluție de mai multe ori pe zi. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

Aplicarea locală a unui gel sau a unei creme anestezice: Există produse disponibile fără prescripție medicală pe care le puteți aplica local și care pot oferi un anumit grad de ameliorare a durerii și a inflamației.

Evitarea alimentelor și băuturilor care pot irita zona afectată: Alimentele picante, acide, tari sau calde pot agrava disconfortul și inflamația. Puteți încerca să le evitați până când inflamația se ameliorează.

Este important să consultați medicul dumneavoastră dentist cât mai curând posibil pentru o evaluare adecvată și un plan de tratament adecvat. El va putea să identifice cauza inflamației și să ofere tratamentul corespunzător pentru a rezolva problema.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007

.
0
11-06-2023, ora 01:38
Adriana1000
Nu este medic/terapeut
Adriana1000
Mulțumesc mult pentru răspuns. Săracul antibiotic nu avea cum sa își facă efectul fără un drenaj. Am reușit sa ajung la medicul meu și acum sunt bine. Urmează sa scot și celalalt molar de minte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •