Ma poate fi salvat dintele ?
Am si eu o problema pe care o voi explica in termeni nemedicali. Din cauza unei plombe nepuse bine m-am ales cu probleme la un dinte din fata. Mi s-a curatat canalu de cateva ori deoarece era puroi la radacina dintelui. Precizez ca nu mi s-a recomandat administrare de antibiotice. Din nefericire punguta de puroi mi s-a reformat de fiecare data. Acum nu m-am mai duc de o perioada destul de lunga si punguta de puroi este acolo. Intrebarea mea este daca mi se v-a face in acest caz operatie la radacina dintelui sau exista si alta solutie si daca o asfel de operatie ar putea sa imi slabeasca dintele si sa raman fara el.?
6 comentarii
Raspunsul va poate fi dat de catre un medic, dar neaparat o sa trebuiasca sa vada si o radiografie. Teoretic, poate fi salvat.
Din pacate, la cum ai expus problema, exista doar o solutie: "operatia la radacina dintelui" -adica rezectie apicala.NU DOARE !!!! (doar anestezia...un pic..) dar dintele poate fi salvat - asta din ceea ce zici tu...daca atasezi o radiografie.putem fi mai expliciti ( ma refer la mine si colegii mei). Sanatate!!!!
pe 4 martie o sa fac rezectia apicala... sincer imi e teama... sper sa fie totul ok...si mai ales sa imi salvez dintele...dar am auzit ca in timp dintele se va slabi si o sa am probelem. e adevarat?
Depinde cat de mult puroi este si cat de mult va trebui rezecat din radacina. Medicul care va efectua rezectia poate sa se pronunte in acest sens. Succes!
multumesc...sper sa fie bine... si ziceti ca operatia nu e dureroasa? daca am rezistat 3 zile cu dureri de dinti f mari sper sa rezist si acum..
Operatia nu este dureroasa, se face sub anestezie, deci nu trebuie sa va faceti probleme in acest sens
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Am avut fistula, am scos maseaua dar nu am scapat de pb. De ce?
- 8dantura sanatoasa la copii
- 7Nu stiu ce este da nu vrea sa mai treaca?!?!
- 6De la 9 luni si-a spart dintisorii din fata si s-au inegrit
- 7Am o problema cu o masea plombata anul trecut
- 6Am probleme foarte mari cu dantura si cu dintii in general
- 5Lucrare dentara nereusita
- 7plomba dureroasa
- 4Plomba, durere de dinti
- 1Canin plombat, durerea rezista...
- 1Gat - urechi
- 3Amigdalita cu stomatita?
- 1Durere de masea plombata
- 8ma doare maseaua plombata acum 2 luni
- 2Infectie?...Obraz umflat.
- 0Dinti demineralizati bebe
- 2plomba buclucasa
- 4Afte bucale
Mai multe informații despre: Plombele dentare dintii stomatita aftoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abces dentar
- Ulcer aftos
- Aftele bucale (Ulcerele bucale)
- Pulpita acută
- Edentația - pierderea dintilor
- Anodontia
- Cariile la copii - dinți temporari
- Parodontoza
- Edentatia totala
- Granulomul dentar
- Anatomia dintelui
- Dentitia la copii
- Dezvoltarea sistemului dentar
- Dentitia la adulti
- Tipuri de dinti
- Eruptia dentara
- De ce trebuie tratate cariile dinţilor temporari?
- Rezecția apicală
- Replantarea dentară
- Dentitia la copil - normal si patologic
- Modificări de culoare ale dinților
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: