Rinita subacuta

21-08-2016
Crengutz
Nu este medic/terapeut
Crengutz
Buna seara, domnule doctor!
Baiatul meu are 12 ani si 8 luni si a fost diagnosticat la sf lui iunie cu rinita subacuta de catre un medic orl, a luat ca tratatament sinupret, aerius su un spray avamys.Atunci i a trecut, dar dupa vreo 2 sapt. a revenit nasul infundat fara niciun alt simptom, doar rar o tuse seaca.Rugamintea mea sa mi dati o parere ce am putea face sa treaca acest nas infundat care cedeaza doar cu olinth sau bixtonim?
Vreau sa fac o noua programare la orl dar pana atuncipoate ma ajutati cu un sfat, multumesc!
10 comentarii
0
22-08-2016, ora 09:44
Dr. Constantinescu Marilena
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Daca exista o tuse seaca, persistenta, cel mai bine ar fi sa consultati un pneumoftiziolog pentru excluderea dg de bronsita astmatiforma si un alergolog. Ar fi utile si niste analize printre care IgE - ptr elucidare.Nu v-as indica numai tratament simptomatic, ar fi bine de stabilit intai un diagnostic.
Sanatate!
0
22-08-2016, ora 11:02
Crengutz
Nu este medic/terapeut
Crengutz
Multumesc pt promptitudine, ar fi bune ceva analize.
Astazi mergem la medicul de familie, apoi maine la orl.
Tusea baiatului este rara, de 5 6 ori pe zi, mai mult ca un tic!
1
22-08-2016, ora 13:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
si la gastrologie
un refșlux gastro-esofagian de la anumite alimente acre, acide, citrice..duc la iritatie pe faringe si tuse
urmariti mai atent copilul..când si dupa ce tuseste...
0
22-08-2016, ora 18:32
Crengutz
Nu este medic/terapeut
Crengutz
Multumesc pentru radpuns!Incerc sa observ si acest aspect!
Medicul de fam. ne a dat trimitere la orl si l a consultat, specficand faptul ca nu se aude nimik la stetoscop.
Vedem si maine la orl.
Cat am fost la munte nasul se desfundase, mai putin nara dreapta care s a desfundat doar cu intermitente, am observat eu ca dupa baia in piscina era ok si dreapta. Odata intorsi acasa, treptat nasul s a infundat din nou si tusea pare ca a revenit Specific faptul ca nu avem animal de companie, am eliminat si plusurile toate, gandindu ma eu ca ar putra fi o problema pe fond alergic, acum vedem maine.
Inca o data multumesc pt sfaturi.
0
22-08-2016, ora 20:09
Crengutz
Nu este medic/terapeut
Crengutz
Puteti recomanda o clinica/spital in Bucuresti unde sa gasesc un medic bun alergolig pt. un set de analize si interpretare?
0
22-08-2016, ora 21:49
Momentan sunt plecata din Bucuresti. Daca nu rezolvati pana la inceputul lui septembrie, puteti sa ma sunati si va ajut cu drag
dr.Marilena Constantinescu tel.0720011789, clinica Medical Class, Bdul.I Mihalache 106, sector 1
0
23-08-2016, ora 20:28
Crengutz
Nu este medic/terapeut
Crengutz
Am fost astazi la orl si are acelasi diagnostic, rinita.(mai scrie ceva , , Vaso..., ,
dar nu inteleg)si ne a facut doamna doctor o schema de tratament pt.7/10/30 zile.Mergem dupa cum ne a indicat si vedem pe parcurs ce se intampla.Mi a placut abordarea si avem incredere, chiar daca ma sperie putin nr. medic.(parasinus, sinupret, eurespal, aerius, biorinil, nasonex, montelukast)
Multumesc inca o data pentru raspunsuri.
0
24-08-2016, ora 19:33
Crengutz
Nu este medic/terapeut
Crengutz
Doamna doctor, dumneavoastra ce parere avet despre montelukast actavis?Pe mine ma sperie ceea ce am citit in prospect, mai ales ca Edi nu a fost deloc genul bolnavicios, iar acum recomandarea ac. med.!?!of, ce dificil este!
Multumesc
0
25-08-2016, ora 08:56
Este folosit pentru preventia astmului bronsic.La fel as fi procedat si eu, timp de 3-6 luni, nu ma pot pronunta pana nu am o discutie cu pacientul, chiar pana la un an.Dar, eu prescriu de obicei Singulair, am observat ca efectul nu este acelasi desi substanta activa este aceeasi. In concentratie de 5 mg sau 10mg (in functie de greutatea copilului) - 1 comprimat/zi. Il asociez cu aerosol cu Flixotide sau asociere Biorinil cu dexametazona si cu un antialergic( de regula Zyrtec - administrat in priza unica, seara, la culcare).
0
27-08-2016, ora 17:41
Crengutz
Nu este medic/terapeut
Crengutz
Multumesc mult, mi am facut curaj si i am dat copilului( 12 ani si 7 luni, 41 kg) medicamentele pe care ni le a prescris d na dr., inclusiv acel montelukast.Sper din suflet sa fie totul bine, mergem la control pe 23 sept.
Multumesc inca o data pt raspuns, astfel ma mai linistiti in privinta medicamentului ac.
La control o voi intreba si de necesitatea de a i face baiatului un set complet de analize, inclusiv cele de alergie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pacienții diagnosticați cu rinită alergică prezintă un risc mai scăzut de parodontoză
  •