Acufnee + Pierdere auz partial + Altele

13-02-2011
mihairr
Nu este medic/terapeut
mihairr
Buna seara,
Acum 1 an de zile am avut o raceala puternica cu infectie in gat. Incercam sa imi suflu nasul care era infundat. In timp ce suflam puternic am auzit niste sunete in ambele urechi si mi-am pierdut echilibrul pentru ~ 1 minut, nu puteam sa mai ma ridic de jos. De atunci am ramas si cu un tiuit in ambele urechi, mai puternic in stanga. Tot in acelasi timp mi-am pierdut cam 50% din miros care nu si-a mai revenit nici in ziua de azi si mi-au aparut flocoane in ochi (consultul oflatmologic a iesift foarte bine) care se inmultesc in ultimul timp. Intre timp am facut si o operatie de deviatie de sept si eliminarea unor polipi imensi crezand ca din cauza lor mi-am pierdut mirosul. In ultimul an cred ca am facut otita de 4-5 ori.
M-am obisnuit cu tiuitul din urechi doar ca in ultimul timp am niste simptome ciudate:
- 2 tiuituri, unul subtire mai puternic in stanga si unul gros, ca un huruit care se aude in mijloc si cand e liniste
- cand depun efort foarte mare imi aud inima cum imi bate in cap (chiar la ceafa, pe centru)
- am anuminte momente in care tiuitul din urechi se amplifica foarte tare, imi dispare auzul pentru 1-2 secunde si revine imediat, in ambele urechi
- mancarimi in urechi
- intepaturi si niste dureri mici tot in urechi
- lucrez mult la calculator si in pozitia in care stau pe scaun simt o presiune in urechi, dar numai in pozitia aceea. am facut un RMN anul trecut (pentru ca am avut si nite dureri de cap inexplicabile) la cap + coloana cervicala si a iesit bine, adica normal varstei.
- cand mananc in urechea stanga sunetul care se aude de la mestecat se aude mult mai puternic
- cand inghit se aude in ambele urechi cum s-ar elibera ceva sub presiune, dar nu se aude mereu
Acum sa va spun ce probleme mai am si ce am mai avut in trecut (poate ajuta la punerea unui diagnostic):
- cand eram mic am avut meningita
- am o hernie hiatala de ~ 5cm
- am niste dureri de articulatii pe care le investighez, in sensul ca imi dau in gol si imi troznesc toate (maini, picioare, gat...). intr-o perioada in partea stanga maxilarul imi dadea in gol cand mestecam. dupa o cura cu yogaflex vad ca si-a mai revenit.
- dureri de spate, in general in pozitia in car stau la calculator
- dureri de cap (ceafa)
- dureri musculare, intepaturi in varful degetelor (maini, picioare), spasme musculare pe tot corpul
- furnicaturi si amorteli (nu foarte mari) pe fata, maini, apar peste tot
- pierderea memoriei pe termen scurt, lipsa de concentrare
- aproape dupa fiecare masa in partea dreapta in zona ficatului am niste intepaturi. acum 2 ani am fost diagnosticat cu sindromul colon iritabil.
- stari depresive
- cam atat, de parca nu ar fi de ajuns...
Ultimele analize au iesit bine, cele generale, ficat, tiroida, glicemie, colesterol...la o ecografie splina mi-a iesit marita ~13cm (din cate imi aduc aminte). Am facut analize pentru HLA-B27 si altele pentru reumatism, totul ok... In 2 ani de zile de mers pe la diversi medici nu mi-a spus nimeni ce am...
Acum cateva zile am fost la o clinica ORL sa vedem de ce imi dispare auzul pentru 1-2 secunde pentru ca imi e frica ca imi peird auzul. Am facut audiograma, totul ok, aud bine. Am facut si alte investigatii audiologige si au iesit bine. Rezultatul la toate acestea fiind ca aud chiar foarte bine si ca nu am abosult nimic la nico ureche...
Pentru ca sunt pe aria "Ureche-nas-gat" ma intereseaza care ar fi motivul pentru care aud tiuitul asta puternic si imi dispare auzul pentru 1-2 secunde revenind apoi treptat?

Multumesc
7 comentarii
0
14-02-2011, ora 09:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
motivul aparitiei tiuitului si a pierderilor de auz... posibil sa fie in urechea interna.
dereglarile locale de circulatie si de homeostaza
trebuie sa aveti mare grija la alimentati si hidratare ( aportul de minerale si vitamine)
monitorizat tensiunea arteriala.
esxclus energizante si tonizante, limitat lucru la calculator, echilibrat somnul..s..m..a
0
14-02-2011, ora 09:42
mihairr
Nu este medic/terapeut
mihairr
Multumesc pentru raspuns.
Ce investigatii mi-ati recomanda? Adica credeti ca mi-ar lipsi anumite vitamine? Sau cam ce investigatii ar trebui sa fac sa vad daca am probleme de circulatia in zona? Cum as putea sa aflu exact care este problema? Cum am zis, pe langa tiuitul asta simt si o presiune, de exemplu cand merg la munte si urc la altitudine mare mi se infuda foarte tare urechile si apoi se desfunda foarte greu. Am uitat sa mentionez un lucru in ultimul post. Ma deranejaza sunetele foarte puternice. De exemplu daca ascult muzica tare sau daca cineva vorbeste foarte tare (tipa) aud un sunet ciudat gros, chiar pe mijloc, care ma jeneaza, cum ar rezona ceva, am obesrvat ca numai la anumite frecvente/sunete, nu stiu cum sa-l explic. Sau daca in telefon imi vorbeste cineva mai tare tot asa aud acelasi sunet care este foarte deranjat, provoaca si putina durere...
0
14-02-2011, ora 14:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. sa faci o endoscopie nazala.. sa vada cum se prezinta rinofaringele si trompa lui Eustachii
2. sa faci o Timpanograma
3 sa faci o ecografie abdominala si sa rezolvi toate problemele digestive si urologiece
4. tratamente de durata cu vazodilatatoare, vitamine si mineralenecesare activitatii cerebrale si nervului auditiv
0
30-07-2012, ora 15:31
Tutuica
Nu este medic/terapeut
Tutuica
Buna ziua,
Sunt o mama de 27 de ani si am cam aceleasi simptome cu Mihai.
Sa va spun povestea mea: De cand ma stiu mi s-a spus ca sufar de spasmofielie. Am luat foarte mult calciu sub diferite forme. Cand eram mica faceam niste crize ce se manifestau prin tremurat puternic si palme transpirate. Pe la varsta de 16 ani mi-a amortit piciorul stang si a ramas asa cam 3 saptamani. De mic copil am avut un junghi sub coasta stanga care nu-mi permitea sa inspir suficient. Trecea dupa vreo 5-15 minute de stat in pozitie ghemuita. Tot de pe la 16 ani am inceput sa tremur usor dar continuu. Pe la 18 ani am lesinat de vreo 4 ori intr-un an. De atunci nu s-a mai intamplat. La 23 de ani am ramas insarcinata. Prin luna a V-a am inceput sa am contractii si a trebuit sa stau in pat pana cand am nascut. Am facut tratament cu No-Spa si Gynipral. Tot in luna a V-a am inceput sa am niste spasme in piept exact intre sani. Am mers la cardiolog si totul a fost in regula. Spasmele s-au inmultit si au aparut pe absolut tot corpul, inclusiv in abdomen. La un an dupa ce am nascut mi s-a infundat o ureche. Am mers la ORL, am facut investigatii, mi s-a spus ca am urechea infundata si ca nu mai percep frecventele joase. Dupa mai multe serii de tratament, nicio ameliorare. Dupa vreo trei luni am inceput sa am dureri de spate in zona lombara. In curand am inceput sa am probleme cu urinatul. Desi urocultura era negativa si sumarul bun, eu aveam usturimi puternice si simteam nevoia sa urinez frecvent. Am incercat un tratament cu Doxiciclina dar fara rezultat, problema s-a agravat. Atunci mi-a dat Macmiror cu care m-am vindecat pe moment. De atunci problema recidiveaza aproape lunar. Dupa vreo alte 3 luni mi-a amortit piciorul drept si ma durea toata pielea pe el de ca si cum m-as fi oparit. La o luna dupa, mi-a trecut dar mi-a amortit mana stanga. Am mers la neurologie, am facut RMN. Rezultatul: multiple leziuni demielinizante la nivel cerebral si cervical si tensiune intracraniana foarte mica ( mi-au spus sa beau o cafea si sa consum multe lichide). Am fost la Bucuresti, m-am internat, mi-au facut punctie si am luat Medrol 8 zile. Starile nu s-au ameliorat. La analizele de atunci nu mi-au gasit benzi oligoclonale si nici alte boli autoimune. Doar o valoare IgG dubla, PCR marita, albumine marite, neutrofile mici. Nu mi-au spus nimic concret. La externare: posibila SM pe fondul unei infectii cu care organismul a luptat si tremor esential. Cat am fost internata am fost racita, am avut secretii nazale purulente si mi s-au infundat puternic ambele urechi. De atunci am ramas cu un zgomot ca un motor de masina in urechea stanga. Dupa doua luni de la externare m-am internat din nou, de data aceasta la Matei Bals, unde, desi aveam usturimi la urinat, dureri abdominale si stare subfebrila, nu mi-au gasit nicmic infectios. Toate analizele bune. Mi-au repetat si punctia sa-mi caute iar benzi ologoclonale. N-au gasit nici aici.
Sincer va spun, ma simt ca o epava umana. Acum sufar de oboseala cronica, am stare subfebrila care nu cedeaza la antitermice, vedere incetosata si dubla, BIP de care nu reusesc sa ma tratez desi am facut vreo 5 tratamente diferite, spasme pe tot corpul, dureri articulare, urechi infundate cu mancarime si uneori ameteli usoare, ganglioni durerosi in zona gatului si a cefei, daca nu beau cafea dimineata am dureri de cap toata ziua si pana seara vomit, tensiune mica ( 8/5 - 9/6 ), amorteli, uneori simt tot corpul usor amortit, stari ca de lesin, doar ca nu lesin ci doar am o senzatie de deconectare, dureri de spate, in special in zona lombara, eritem polimorf pe palme, degete si laba piciorului, ... etc. In momentul de fata analizele imi ies 'perfect'.
Va rog, daca aveti rabdare sa cititi, un sfat ar fi binevenit. Ce as putea sa mai fac? Nu pot sa am toate starile astea de la SM. Va multumesc!
Cu stima,
Ana
0
31-07-2012, ora 10:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
este nevoie sa gasesti un medic Nutritionist si un medic naturist
care sa va faca un program corect de alimentatie si tratament de durata
0
01-01-2013, ora 15:37
cimpean sergiu stefan
Nu este medic/terapeut
cimpean sergiu stefan
am si eu o problema in ceea ce priveste urechea stanga...am 21 ani 173cm, 61kg si de ceva vreme cand inchid gura aud un fosnet in urechea stanga asa ca si cum ar iesi aer din ea... ciudat nu am mai avut pana acum probleme cu urechea. Multumesc anticipat!!!
0
02-01-2013, ora 11:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi un simplu dop de ceara in conduct carexse misca cu articulatia...
mergi la orl
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  •