Rinita cronica hipertrofică

09-02-2018
AnamariaDe
Nu este medic/terapeut
AnamariaDe
Buna Dnu Doctor ! In urma cu 1 și jumătate am descoperit ca am rinita cronica hipertrofică și o mica deviație de sept( nesemnificativa in acel moment), am consultat 2 medici iar diagnosticul a fost aproximativ la fel cu diferența deviației de sept. In Decembrie am fost operata de un domn Doctor cu radiofrecvența, m-am simțit foarte bine după operație, nu am sângerat, s-au format cruste cam o luna și jumătate. Am făcut tratament postoperator cu vit A uleioase, aerius, Rinoclenir 14 zile/ apoi pauza 14 zile / și din nou 14. Au trecut 2 luni și eu sunt la fel ca și înainte de operație, nas înfundat, mucoasa uscata și de câteva zile am început și sa strănut des. l-am contactat pe Dnu doctor(deoarece sunt plecată din țara) și a zis ca este necesară și operatia de deviație de sept (nesemnificativa la acel moment) deoarece nu a reușit sa îmi cauterizeze cornetul in dreptul deviației, ce ziceți este posibil? Îmi puteți da câteva sfaturi, un tratament care m-ar ajuta sa respir cat de cat bine? Pot sa mai folosesc Rinoclenir ocazional, sau sa mai repet 2 săptămâni tratamentul? Va rog sa îmi răspundeți dacă aveți timp ! Mulțumesc !
2 comentarii
0
12-02-2018, ora 21:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 rinita recidiveaza doar daca persoana mai are si alte probleme digestive sau cardiace
un posibil reflux gastro-esofagian.. inflameaza faringele pana sus in spatele nasului si inflameaza coada de cornet
sau o digestie proasta, cu intoleranta la lactoza sau gluten..duce la un fon alergic si probleme de drenaj limfatc
2 pe forum la boli ORL sau simptome nas, gat, urechi
gasesti multe sfaturi ce trebuie sa faci in acest caz
0
12-02-2018, ora 23:46
AnamariaDe
Nu este medic/terapeut
AnamariaDe
Mulțumesc pt răspuns ! Explicația medicului a fost ca in zona respectiva nu a putut cauteriza și ar nevoie de operația de sept iar in același timp cauterizarea cornetelor un acea zona in care nu s-a putut ! Crești ca este posibil acest lucru ? Sa se facă cauterizare și într-un anumit loc sa nu se poată ? Mulțumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.