Rinita cronica hipertrofica

12-09-2021
Dianaaaadi
Nu este medic/terapeut
Dianaaaadi
Buna Ziua ! Am rinita cronica hipertrofica iar simptomele sunt, sufocare, neliniste, ameteala, presiune in cap, insomnie …. Voi cu ce ameliorati?
19 comentarii
0
12-09-2021, ora 19:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Rinita hipertrofica are ca simptom. Nas infundat noaptea sau permanent. Atat
Fara alte pivesti
2.dmsufocare.nelunuste sunt simptome de Burta mare. Balonata care apasă pe diafragma și plexul solar. Care indirect afectează vmcreerul
3..ameteala.presoune în cap.. Edin cauza unui sânge Gros. Vâscos. Care nu oxigenează creerul. Cauza. Intestine Intoxicate. Ficat gras. Alimentație incorecta
4.insomnia. Este de la presiunea care fac Gazele din intestin pe diafragma. La fel de la Alimentație incorecta la cina și după ciba

PS. Acum sa vedem
Vârstă. I lățimea. Sexul și câte Kg ai???
0
14-09-2021, ora 23:32
Dianaaaadi
Nu este medic/terapeut
Dianaaaadi
27 ani, 160 cm, 55kg si sex feminin
0
14-09-2021, ora 23:32
Dianaaaadi
Nu este medic/terapeut
Dianaaaadi
Nasul infundat nu duce l senzatie de sufocare?
0
15-09-2021, ora 08:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Nu neaparat
Se poate respira pe gura liber. Fără sa te sufoci
Asta daca e libera burta. Și diafragma circula complet
Pt. Rinita hipertrofica de reflux. Citește ce nu trebuie sa consumi la cina și după cina.
Faci tratament cu Colargol în nas
Dar. Exclude și infecțiile dentare. De la ele rino sinusite urate
0
10-10-2021, ora 11:44
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Buna ziua,
Acum câteva luni am făcut operatia de reducere a cornetelor nazale prin radiofrecventa. De atunci noaptea mi se infunda nasul si nu pot respira. Nu pot dormi si e un chin. Am foarte des secretii incolore. Când înghit sau casc, pocane urechile si se creeaza o presiune interna foarte deranjanta, când respir îmi vâjâie urechile. Daca imi trag nasul, dispare această senzație E foarte deranjant si pentru mine si pentru cei din jur. Mi s-a spus ca ar fi sindrom tubar bilateral, alt medic mi-a spus sa mestec guma. Din cauza aceasta am facut operatia cornetelor, dar este mult mai rău. Inainte nu aveam probleme noaptea, respiram normal, dormeam fără pernă, acum folosesc două perne. Am facut inhalatii, aerosoli, apa de mare, degeaba. Ma puteți ajuta, o să intru indepresie, nu mai stiu ce sa fac!
Multumesc
0
10-10-2021, ora 12:31
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. Ai exclus alimentele producătoare de Mucus?
2. Ai exclus alimentele care produc Reflux gastroesofagian?
3.ai tratat la gastro problemele Gastro intestinale??
4.daca nu ai înțeles întrebare numarul3
Mai citește ce am expkucat pe forum despre rinite și faringite
0
10-10-2021, ora 14:09
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Mulțumesc pentru răspuns. Mucus nu am, nasul este foarte uscat, folosesc Rhinoil, reflux nu am. In timpul zilei senzatia de nas infundat apare rar, daca mă întind în pat apar problemele. Eu m-am operat pe cornete sa scap de problema cu presiunea și paraiturile din urechi, și am ajuns mai rau. Noaptea e un chin.
0
10-10-2021, ora 17:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Vârsta. Sex. Înălțimea. Câte kg ai??
Ce consumi la cina
Ce consumi după cina.
Ce lichide consumi seara?
0
10-10-2021, ora 19:03
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
65 ani, masculin, 1, 72, 72 kg. Seara numai apa carbo si ceva fructe dupa cina. La cina salam, sunca, masline, pate de ficat sau uneori ou.
0
10-10-2021, ora 20:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Bună gluma
Nu știți ca Fructele seara fermentează. Produc alcool. Baloneaza. Cresc glicemia și produc Reflux??
0
10-10-2021, ora 23:14
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Ok, dar reflux nu am. Ce are mâncarea cu pocniturile din urechi cand inghit in sec sau casc și cu presiunea creata? Nu este sindrom tubar bilateral? De două ori am avut și sindromul Meniere.
0
11-10-2021, ora 07:49
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Totusi, inainte de operatie aveam aceleasi obiceiuri alimentare, niciodata nu am avut nasul infundat, noaptea dormeam excelent si fara perna acum folosesc chiar si doua si ma tot trezesc si tot îmi suflu nasul, poate se desfunda. Iau câte o jumătate de Frontin sa pot dormi un pic.
0
11-10-2021, ora 08:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Ce are mâncarea cu pocniturile din urechi ???
Raspuns
alimentatia Incorecta seara.. cu salamuri care contin Usturoi, cu mancaruri cu otet, lamaie, prajeli, fructele si dulcele pe noapte. fac reflux gastroi esofagian in somn. acidul gastric Urca sus si inflameaza faringele, pana in Rinofariinge... acolo irita si mareste cozile de cornet. acolo infunda trompa lui Eustache si da acel catar tuibar
0
11-10-2021, ora 10:04
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Multmesc, deci ce ma sfatuiti sa fac? Am facut si un CT, citez din interpretarea doamnei doctor Mihaela Neica "mica imagine de colecție inchistata, conținut dens, neiodofila, cu diametrul de 4mm localizata la nuvelul unei celule etmoidale posterioare de partea dreapta fără modificări osoase adiacente-mucocel?Celule mastoidiene cu pneumatizare mult redusa cu midificari osteosclerotice-mastoidita cronică? "
Nu mai știu ce să fac, imi pare tare rău că am făcut operația.
0
11-10-2021, ora 11:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. aceste modificari sunt Nesemnificative. si nu ee sunt cauza problemelor
2 ati ajuns sa faceti operatia..fiindca ani de zile ati avut alimentatia incorecta seara si inflamatia de pe tractul digestiv sa manifestat cu inflamatia pe faringe si nas
3 se schimba Stilul alimentar pe unul corect seara
se folosesc antiacide la culcare ca sa nu mai urce aciduil in somn
4 un consult ORL.. ar rezolva cauza problemelor
0
11-10-2021, ora 14:02
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Mulțumesc mult pentru răbdarea pe care o aveti. Am fost la ORL la mine in oras si medicul mi-a recomandat sa mestec guma. Am fost si la Polisano Sibiu la un profesor universitar care mi-a zis ca e un tic nervos.Tare mult as vrea sa traiasca el numai o zi și o noapte să vadă cumma chinui eu cu "ticul" asta.
0
11-10-2021, ora 15:45
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Sm uitat, la Clujo doctorița mi-a pus diagnostic de sindrom tubar. Nepotica mea dinGermania a avutacelasi diagnostic si i s-au implantat niste tubulete resorbabile
0
14-10-2021, ora 10:54
GigiM
Nu este medic/terapeut
GigiM
Buna ziua,
Ce tratament mă sfatuiti să urmez. Am început să fiu mai atent la ce mănânc seara.
O zi bună vă doresc
0
14-10-2021, ora 11:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ca sa dau un tratament. trebuie sa cunosc pacientul. trebuie sa vorbesc cu el macar prin consult ONLINE
care deja implica o abordare completa si complexa si se face contracost
dati clic pe numele cabinetului. apare adresa de mail sau telefon.daca doriti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.