Rinita atrofica/Deviatie de sept
Buna ziua! Acum 2 saptamani mi s-a pus diagnosticul de rinita atrofica si deviatie de sept pt care mi s-a recomandat operatia. Cum din pacate nu pot efectua operatia pt deviatie pana in vara, mi s-a recomandat un tratament cu aerinaze, urmat de aerius, nasonex si medrol.( tin sa precizez ca la momentul consultatiei nu eram racita). Am plecat din tara si evident, de la duf de temperatura am acum problene grave. Spun grave pt ca nu imi trece de vreo 2 sapt, in care am luat anyibiotic (augmentin) timp de 7 zile, mucolitic (fluimucil) si decongestionant (parasinus/reactine) si nasonex+sol fiziologica. Sinptomele nu sunt rele intrucat nu am dureri, pot respira atat ziua cat noaptea, nasul imi curge foarte rar. Simt o usoara secretie in spatele nasului (inspre faringe) care pare sa se fi inchistat acolo (pt care am decis sa iau fluimucil) dar cel mai rau e ca simt nasul infundat/blocat/obstructionat desi nu il pot sufla pt ca nu am secretii si asta imi cauzeaza probleme mari la munca (in timpul aterizarilor) la urechi. De o sapt nu mai zbor pt ca imi e frica. Am terminat deja si pastilele si nu mai stiu ce sa fac/ce sa iau. Acasa la doctor ajung abia in februarie dar pana atunci nu stiu ce sa fac. Credeti ca m-ar ajuta aerosolii?
1 comentarii
problemele descrise din spatele nasului..sund deja probleme in Rinofaringe.. vare este legat de faringe, esofag si poate sa fie influentat de un reflux gastro-esofagian provocat de alimente acre, acide, citrice
asa ca pentrua micosra inflamatia din rinofaringe...
DA..ajuta aerosoliii
NU ajuta ACC
se exclud complet din alimentatie tot ce este acru, cu lamaie, otet, citricele, sucurile acidulate
se folosesc spreiuri Ulioase si pentru nas si pentru faringe
La decoalre, aterizare.. nasul trebuei sa fie perfect desfundat..si trebuei de mestecat gume, sau bumboane mentolate
asa ca pentrua micosra inflamatia din rinofaringe...
DA..ajuta aerosoliii
NU ajuta ACC
se exclud complet din alimentatie tot ce este acru, cu lamaie, otet, citricele, sucurile acidulate
se folosesc spreiuri Ulioase si pentru nas si pentru faringe
La decoalre, aterizare.. nasul trebuei sa fie perfect desfundat..si trebuei de mestecat gume, sau bumboane mentolate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10rinita atrofica - tratament fara rezultat
- 223Rinita cronica
- 3rinita cronica hipertrofica... de cateva luni
- 7vegetatii adenoide la 29 ani
- 20rinita vasomotorie
- 3rinita vasomotorie dobandita in sarcina
- 4Sinuzita si rinita - operatie?
- 1Rinita acuta
- 2Rinita atrofica ori infectie ?
- 2rinita hipertrofica dupa 2 operatii RF
- 5rinita cr
- 5care este durata gentamicinei 2 pic. de 3 ori pe zi in nas pentru o rinita?
- 16Rinita atrofica stafilococ auriu meticilino-rezistent
- 3sinuzita maxilara, rinita
- 2Rinita?
- 11Rinita-presiune in zona nasului spre frunte
- 1Fitonasal
- 2Rinita subacuta
Mai multe informații despre: Rinita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: