Rinita hipertrofica bilaterala + timpan mat
De 8 luni am probleme cu urechea stg. Acum nu ma doare urechea, imi simt doar capul infundat. Totul a inceput cu o otita care se manifesta printr-o secretie maro datorata stafilococului auriu. Am urmat tratament cu antibiotice si am scapat de scurgeri maro. Apoi, au urmat mai multe controale la medicul ORL care mi-a spus ca am rinita hipertrofica, cornete marite, deviatie de sept nazal si ca timpanul urechii este mat. Mi-a explicat ca desi eu respir bine pe nas, aerul nu ajunge la ureche si din acest motiv urechea nu se aeriseste si timpanul imi este mat. Tratamentul care mi s-a recomandat este: Sinupret, Nasonex, ParacetamolSinus si Marimer (sprai fiziologic cu apa de mare). Am urmat acest tratament de 2 ori, dar fara nici un rezultat. Timpanul imi este tot mat si urechea nu se aeriseste. Medicul mi-a propus sa ma operez. Va rog frumos sa-mi spuneti ce sa fac. Exista un alt tratament care ma poate ajuta sa mi se desfunde urechea? Iar daca trebuie sa aleg operatia, care este cea mai buna tehnica?
3 comentarii
qiulianabreak
TRebue sa faci O audiograma si Otimpanograma.. aceste investigatiio sa arate daca ai ceva in spatele timpanului si o s araspunda la intrebarea de ce este timpanul mat si ce se poate face.
trimiti investigatiile pe mail
TRebue sa faci O audiograma si Otimpanograma.. aceste investigatiio sa arate daca ai ceva in spatele timpanului si o s araspunda la intrebarea de ce este timpanul mat si ce se poate face.
trimiti investigatiile pe mail
Imi cer scuze, am uitat sa mentionez ca am efectuat timpanograma si audiograma si ca au iesit bine.
un timpan ingrosat sau cu lichid in spatele lui.. arata schimbari pe timpanograma.
Incalzeste bine urechea cu uscatorul de par. in interior. cate 4-5 min, dupa care pui degetul in ureche si apesi repede si des spre timpan..se face unmasaj indirect a timpanului.. menit sa.l faca mai mobil si o s asimti cum auzi mai bine.
Incalzeste bine urechea cu uscatorul de par. in interior. cate 4-5 min, dupa care pui degetul in ureche si apesi repede si des spre timpan..se face unmasaj indirect a timpanului.. menit sa.l faca mai mobil si o s asimti cum auzi mai bine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Imi puteti da un sfat cum sa-mi vindec urechea prin tratament suportat de casa de asigurari?
- 9timpan distrus sau nu 2
- 3deviatie de sept, polip partea dreapta si rinita
- 8problema cu urechea dreapta
- 5revin cu rinita dobandita in sarcina
- 1rinita?
- 9Otita medie + rinita
- 7Rinita - tratament?
- 5rinita?
- 1Timpan spart, la strand
- 1Amorteala timpan ureche dreapta
- 17Lichid in spatele timpanului cu pierderea auzului treptat pe urechea stanga
- 2Rinita, rog dr Flueraru