Rinita-presiune in zona nasului spre frunte

27-06-2018
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si Dvs cu o parere/sfat pana ajung sa fac un CT. Am fost cu problema si la ORL. Dar mai doresc o parere.
Anul acesta am avut ft multe raceli/viroze, de 1 luna simt o presiune in zona nasului. Momentan de 2 saptamani fac un tratament prescris de medic ORL cu Rinoclenil Spray si 10 zile Aerinaze tablete. Aproximativ 3-4 zile am fost OK, dupa care iarasi a venit o viroza (confirmata de medic), cu durere in gat, si "nas rosu' cum zicea medicul.
Singura simptoma pe care o am este o presiune in zona nasului (la baza nasului) spre frunte. Altceva absolut nimic nu ma doare nici la palpare, nici secretii nazale nu am. Oare ce poate fi? E ceva de speriat? Ce poate fi? multumesc
11 comentarii
0
27-06-2018, ora 20:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. cred ca la CT..n.o sa afli nimic relevant ( nu sunt simptome de sinusita)
2 asa zisele raceli cu dureri in gat.. pot sa nu fie raceala.. pot fi un gat iritat de la un reflux gastro-esofagian in somn
3 acidul gastric cand urca pana in gat..ajunge si sus, in rinofaringe, in spatele nasului..si poate da senzatie de nas infundat si presiune
4 poate fi si o probleme de tensiune arteriala mica, cu proasta circulatie cerebrala.. mai cu seama daca nu se alimenteaza corect si nu se hidrateaza corect
0
27-06-2018, ora 21:10
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
Va mulțumesc mult pt răspuns. Senzația de presiune la nas o simt mai mult in timpul zilei și nu noaptea. Gâtul intr-adevăr o simt mai mult seara și dimineata. Tensiunea de câte ori am luat-o este normala. Dumneavoastră ce mi-ați recomanda? Mulțumesc tare mult pt raspuns
0
27-06-2018, ora 22:12
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sa excluzi pentru un timp toate citricele, acidulatele, otet, lamai, usturoi
sa folosesti seara la culcare un maalox de supt
pentru circulatie..hidratare corecta si fortata cu apa si ceaiuri
stugeron 2 pe zi su Mag cu Vit B 6 la pranz
0
27-06-2018, ora 22:30
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
Mulțumesc mult!
0
07-09-2018, ora 13:19
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
Buna ziua D-l Doctor. Revin cu starea mea. Intr-adevar cum ati zis la CT totul era in ordine, o mica inflamatie ce am tratat 2 luni cu Rinoclenil spray. insa presiunea pana in ziua de azi nu a trecut. Alte simptome absolut nu am doar presiunea asta in nas. Intre timp am luat stugeron cum mi-ati sugerat (si tot in timpul acesta am fost si la mare). Pe peioada tratamentului era mult mai OK, si dupa tratament aprox 1-2 saptamani, iar acum iarasi a revenit presiunea. Medicul ORL imi zice ca nu mai are ce sa imi dea (mi-a dat un alt spray pt Rinita) sa mai incercam cu aia. Altceva nu are ce sa imi dea? Poate fi acest simptom si pe baza de stres? Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sau la ce alt medic sa mai merg? Multumesc mult.
0
07-09-2018, ora 13:26
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
am uitat sa mai specific un lucru.am niste secretii care vin pe gura, in cantitate mica, care e de o culoare maronie mai deschis/aramie/rozalie (nu stiu cum sa descriu culoarea exact), nu apare in fiecare zi, cam de 2-3 ori pe saptamana. La recomandarea medicului am facut si Exudat faringian care a iesit negativ. Medicul imi zice ca tot de la nas trebuie sa fie.
0
07-09-2018, ora 14:16
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
infectii dentare sus sub sinus ai?
la neurologie ai fost?
tensiune aarteriala ai verificat ?
0
07-09-2018, ora 15:10
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
Infectii dentare nu. La CT a reiesit ca am o radacina dentara in sinus, dar medicul dentist a zis ca nu ar fi o problema. Apex dentar intrasinusal de 0.49 cm scrie pe CT.
Tensiunea OK. La neurologie nu am fost.
0
07-09-2018, ora 15:54
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
a si nu stiu daca e important sau nu dar nopatea nu simt presiunea, nici dimineata, doar la o perioada dupa trezire 1-2 ore...
0
10-09-2018, ora 11:28
mighty19
Nu este medic/terapeut
mighty19
As mai dori sa va intreb: pot fi aceste simptome pe baza de stress anxietate? Va mulțumesc mult!
0
10-09-2018, ora 12:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
asat poate sa spuna doar un medic care vede pacientul...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.