rinita alergica sau atrofica?
Baietelul meu de 5 ani a fost operat de polipi anul trecut in mai. Pe parcursul verii a fost totul bine pana la prima raceala de la camin. Simptomele revenisera: nas infundat, respiratie greoaie in timpul noptii, somn agitat. In ianuarie anul acesta l-am operat iarasi de polipi...foarte mari (dupa spusele doctorului). O luna dupa operatie totul bine... insa dupa un timp nasul iar e infundat, noaptea mai ales. Dupa ce adoarme incepe sa respire tot mai greu pe nas si pana la urma opteaza (inconstient) sa respire toata noaptea pe gura. Am fost la 3 doctori ORL in aceasta perioada si tot nu stiu ce are baietelul meu... ba e rinita alergica...ba e...altceva (termeni medicali). Ultimul tratament dat: zinnat, aerius, nasonex... dupa 10 zile nicio imbunatatire. In timpul zilei nu sunt probleme cu respiratul pe nas...poate...ii este usor... dar noaptea e un calvar...parca ii baga cineva dopuri in nari. Ce ma sfatuiti sa fac?
3 comentarii
polipii sunt un tesut limfatic.. care pana la 5-7 ani trebuie sa fie prezent in rinofaringe.
din practica pot sa va spun ca copilul este alergic si acesta este motivul recidivelor.
daca renuntati in totalitate la ciocolata, galbenus de ou.. si alte produse alergene.. acel tesutr limfatic o sa raspunda l atratamentele locale.
1 ser Efedrinat 2 - 3 pic la nevoie pentru a curata nasul
2 Colargol sau protargol ( se prepara in farmacie) cate 3 pic la 8 ore 10 zile ( in pozitie culact pe spate sa ajunga in rinofaringe
3 Aerius 1 lingurita seara 3 sapatamani
din practica pot sa va spun ca copilul este alergic si acesta este motivul recidivelor.
daca renuntati in totalitate la ciocolata, galbenus de ou.. si alte produse alergene.. acel tesutr limfatic o sa raspunda l atratamentele locale.
1 ser Efedrinat 2 - 3 pic la nevoie pentru a curata nasul
2 Colargol sau protargol ( se prepara in farmacie) cate 3 pic la 8 ore 10 zile ( in pozitie culact pe spate sa ajunga in rinofaringe
3 Aerius 1 lingurita seara 3 sapatamani
I-am facut si testul alergologic... a iesit negativ (tind sa cred ca nu e alergic de vreme ce testul o arata). La ultimul control mi-a spus ca nu mai are polipi si ca se inflameaza canalul... nu am retinut termenul medical. Ceea ce ma intriga pe mine e faptul ca doar noaptea, la somn, i se ingreuneaza respiratia. De ce?
Imi cer scuze ca nu v-am multumit pentru raspuns si mai ales pentru deranj. MULTUMIM FRUMOS!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11alergie in timpul sarcini
- 3Rinita alergica...?
- 203Rinita cronica hipertrofica
- 9Rinita alergica, acum amigdalita
- 22Amigdalita-rinita, de cca 5 luni, fara rezolvare inca!
- 13De cateva luni din cateodata cand imi suflu nasul imi iese ceva negru
- 13rinita alergica sau sinuzita ?
- 49Diferente Rinita cronica hipertrofica si Rinita cronica vasomotorie
- 4Acum 1 1/2 luna am fost operata de deviatie de sept si rinita hipertrofica
- 4Rinita
- 16Rinita atrofica stafilococ auriu meticilino-rezistent
- 66Colargol pt rinita si tot imi curge nasul
- 3rinita hipertrofica operata cu radiofrecventa
- 2rinite alergice
- 10rinita vasomotorie
- 1Nas Infundat Rinita Alergica?
- 4Rinita catarala faringotonsilita