Copil de 3 ani.. polipi sau rinita?

21-01-2014
oanaioana
Nu este medic/terapeut
oanaioana
Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect:fetitei mele de 3 ani i se infunda nasucul de obicei peste noapte, adica dimineata se trezeste cu o nara infundata, dupa ce punem ser fiziologic se mai desfunda, peste zi are nasul liber dar o vorbire nazonata care se diminueaza in timpul tratam.cu Protargol.Sa fie polipi sau rinita????Ma gsndeam ca la polipi ar trebui sa fie permanent infundat...sau nu neaparat.Multumesc!
6 comentarii
0
21-01-2014, ora 18:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
toti copiii au polipi de la nastere
marimea lor poate sa o vada numai un medic ORL
este corect tratamentul cu colargol sau protargol 10 zile pe luna
se exclud alimentele alergene
0
24-01-2014, ora 12:52
LOREDANAGINA
Nu este medic/terapeut
LOREDANAGINA
Buna ziua, am si eu o fetita de 3 ani si 5 luni care este tot racita de 3 luni, adica nas infundat si tuse fara febra!am consultat mai multi medici, am fost si la orl mi sa spus ca nu este caz de polipi crescuti doar mucozitati foarte multe;ca si tratament am luat diverse:eurespal.endromed, bioflu, aersol cu dexom acc si ser, ultimul nostru tratament pe care il mai avem de tinut inca 2 zile consta in :eurespal, endromed, aersol cu ser si flixotide, allercare, nasonex (seara)si tot nu isi face efectul in sensul ca nasul il are tot infundat si tuseste chiar nu mai stiu ce tratament sa mai incercam de 3 luni nu scapam am intrat si in colectivitate-gradinita din septembrie, ea nu a fost nici o fire bolnavicioasa pana acum cand nu mai scapam si nu stim in ce directie sa o mai luam!va rog daca ne puteti sfatui ceva?
0
25-01-2014, ora 17:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.acum trebuie schimbat regimul alimentar pe unul fara alergeni, fara fructe citrice, sucuri..s.a produse care irita faringele
2. secretiile nazale trebuie aspirate intens cu batista bebelusului.. se pune ceai cald de musetel in nas si se aspira.. pana nu ramane nasul curat.. dupa se aplica icatr de COLARGOL.. copilul culcat pe spate sa ajunga picaturile in rinofaringe
3. aerosoli se fac cu Fluimucil+ 5 pic de Bromhexin + 1 pic de ulei volatil de eucaipt+ ceai cald de musetel pana la indicatorul aparatului
nu se mai face cu Dexa.. fiindca sacade imunitatea locala a mucoasei
4. pentru gat.. Faringo-sprey 1 puf de 4-5- ori pe zi
5 echinacee sirop de baut 5 ml la 12 ore
6 un probiotic pentru refacerea florii intestinale dupa antbiotic
0
26-01-2014, ora 16:06
oanaioana
Nu este medic/terapeut
oanaioana
Daca folosim un tratam.homeopat, cu ce se fac spalaturi in nas, ca musetel si ulei de eucalipt nu e indicat.Este suficient Serul Fiziologic???.Daca polipii sunt mariti copilul nu ar trebui sa aiba nasul infundat permanent???si ambele nari???al nostru se infunda alternativ, cand o nara cand cealalta, dimineata...
0
26-01-2014, ora 16:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.. se poate cu ser fiziologic
in rest UN medic ORL care examineaza copilul spune la ce nivel sunt problemele.. in rinofaringe.. polipii sau in nas cornetele nazale
0
27-01-2014, ora 13:10
LOREDANAGINA
Nu este medic/terapeut
LOREDANAGINA
multumesc mult pentru sfaturi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  • Pacienții diagnosticați cu rinită alergică prezintă un risc mai scăzut de parodontoză
  •