Respiratie urat mirositoare

22-10-2018
Mihai134
Nu este medic/terapeut
Mihai134
Buna ziua, ma confrunt cu respiratie urat mirositoare (care provine de pe limba zic eu). Am fost la gastrologie unde mi s-a spus ca as putea avea boala de relux gastro-esofagian (am luat emanera timp de 30 de zile), mi-am facut o ecografie 2D in care nu mi-a iesit nimic, toate organele sunt ok. Cateodata (mai ales cand e pauza mare intre mese) simt o usoara arsura in zona pieptului insa dispare dupa cateva minute. Cand mananc alimente care contin zahar, dupa scurt timp simt un gust amar in gust si limba incarcata. Nu beau sucuri din comert. Am facut o cura de detoxifiere cu sucuri facute la blender care a durat o saptamana insa nimic. Mi-am facut analize de sange, scaun si urina - au iesit bine. De asemenea, am facut un exsudat lingual in care nu s-a depistat nimic. Am folosit anaftin si glicerina boraxata cu nistanina la indrumarea medicului insa degeaba. La baza limbii am un fel de substanta vascoasa de culoare alba care dispare dupa ce o perii cu bicarbonat de sodiu, insa reapare dupa un timp. Mirosul salivei este oarecum acru. Ce pot face?
1 comentarii
0
23-04-2019, ora 16:14
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Sursa halitozei (halenă sau respirație urât mirositoare) poate fi o afecțiune dentară, sinuzitele, afecțiuni gastro-intestinale (refluxul, gastrita), consumul de tutun, xerostomia (senzația de gură uscată) sau poate fi cauzată și de unele medicamente. Dacă credeți că e posibil să aveți una din problemele de mai sus atunci veți efectua analize și explorări în sfera și specialitatea respectivă. Sper să vă fie util răspunsul meu, dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •