Limba alba, saliva galbena, respiratie urat mirositoare
Buna ziua,
De ceva timp ma confrunt cu o problema, care usor usor, imi distruge toata activitatea sociala. Respiratia mea are un miros urat, care nu poate fi acoperit in totalitate nici de produsele pentru respiratie proaspata (guma, bomboane etc), ba din contra.
Dimineata cand ma trezesc, am limba albicioasa, iar cand scuip, de la baza limbii 'extrag' o saliva galbena. Uneori dupa somn, am in gura un gust acrisor. Am fost la 2 ORL-isti, am facut analize (exudat faringian, doua exudate nazale, helicobacter pylori, doua radiografii SAF, CT cranian) si nu mi-a iesit nimic. Am avut in acelasi timp si secretii post nazale, dar mi-a fost prescris Claritine si s-au mai diminuat. Deseori am in gat o 'flegma' lipicioasa. Mentionez ca respiratia neplacuta este nu numai cand deschid gura, la vorbire, ci si cand expir aerul pe nas, cu gura inchisa.
Ce poate fi?
Multumesc
De ceva timp ma confrunt cu o problema, care usor usor, imi distruge toata activitatea sociala. Respiratia mea are un miros urat, care nu poate fi acoperit in totalitate nici de produsele pentru respiratie proaspata (guma, bomboane etc), ba din contra.
Dimineata cand ma trezesc, am limba albicioasa, iar cand scuip, de la baza limbii 'extrag' o saliva galbena. Uneori dupa somn, am in gura un gust acrisor. Am fost la 2 ORL-isti, am facut analize (exudat faringian, doua exudate nazale, helicobacter pylori, doua radiografii SAF, CT cranian) si nu mi-a iesit nimic. Am avut in acelasi timp si secretii post nazale, dar mi-a fost prescris Claritine si s-au mai diminuat. Deseori am in gat o 'flegma' lipicioasa. Mentionez ca respiratia neplacuta este nu numai cand deschid gura, la vorbire, ci si cand expir aerul pe nas, cu gura inchisa.
Ce poate fi?
Multumesc
6 comentarii
Buna dimineata!Mergi la consult si la un medic internist si la un medic homeopat. Poti sa iei remediu homeopat, Mercurius solubilis 9CH - 5 granule de 3 ori pe zi, inainte de masa cu 30 minute, sublingual - 2 saptamani, in plus, ce-ti mai recomanda ceilalti medici. Numai bine
Ar putea fi infectie cu Helicobacter Pylori, nu neaparat digestiv-itestinala, ci (si) bucal-dentara, sau amigdalita cronica criptica.
Ar mai putea fi lichenul plan ori infectii bacteriene, streptococice sau stafilococice.
Salut Xanthippa,
Cred ca am mai avut raspunsuri de la tine si prin alta parte, cand am intrebat de operatia de deviatie si cauterizarea cornetelor.
Am facut exsudat nazo-faringian pe 7 martie, mi-a iesit stafilococ auriu. Am luat antibiotic 10 zile, conform antibiogramei si am repetat pe 24 aprilie exsudatul: acelasi stafilococ auriu.
Nu imi explic cum poate da un astfel de miros. Sa inteleg ca in mod normal mucozitatile post nazale nu miros, dar se amesteca mucusul cu bacteria in nazo-faringe si de aici mirosul? Daca scap de tot de stafilococ, dispare mirosul indiferent daca mai imi curg secretii posterior sau nu?
Multumesc.
Cred ca am mai avut raspunsuri de la tine si prin alta parte, cand am intrebat de operatia de deviatie si cauterizarea cornetelor.
Am facut exsudat nazo-faringian pe 7 martie, mi-a iesit stafilococ auriu. Am luat antibiotic 10 zile, conform antibiogramei si am repetat pe 24 aprilie exsudatul: acelasi stafilococ auriu.
Nu imi explic cum poate da un astfel de miros. Sa inteleg ca in mod normal mucozitatile post nazale nu miros, dar se amesteca mucusul cu bacteria in nazo-faringe si de aici mirosul? Daca scap de tot de stafilococ, dispare mirosul indiferent daca mai imi curg secretii posterior sau nu?
Multumesc.
Totusi, cred ca e vorba de amigdalita. Se poate face operatie cu radiofrecventa. Si lasa in pace cornetele, ca nu ele dau mirosul. Nici stafilococul auriu neaparat, caci il au multi si nu au simptomele astea; ar putea fi de la vreun streptococ care sa fi suprainfectat amigdalele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5respiratie urat mirositoare, nu am carii sau alte probleme dentare
- 4Halena cronica
- 3bubite in gura, la baza limbii
- 28pot sa fac injectii cu polidin in caz de candida recidiva?
- 21Halena - Mucus in gat
- 5Miros neplacut al gurii!
- 6de vreo 2 luni, cind inghit saliva, simt cum urechile ca imi fac 'pleosc'
- 5Respiratie urat mirositoare
- 6tratare candida bucala
- 1candida bucala bebe
- 4Candida parapsilosis faringe
- 0Candidoza bucala
- 2Limba alba si dureroasa
- 3Candida bucala
- 0Posibila infecție hiv
- 12Zona papilelor circumvalate mai pronunțată într-o parte
- 2Respiratie urat mirositoare
- 1Ajutati-ma va rog: dureri intestinale in special dupa mese
Mai multe informații despre: Respiratia urat mirositoare Candidoza orala Halena Saliva Limba albicioasa candidoza bucala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: